25 år av World Wide Web

25 år av World Wide Web

I dag markerer den 25-årsdagen feiringen av en skapelse som har forandret menneskeheten for alltid, og utviklet en unik digital verden i en generasjon. Det var ingen bursdagsdessert i går, men du kunne blitt tilgitt for å tro at en kjendis nettopp hadde funnet opp under Vitenskapsmuseet.


Snarere hadde fotografer og filmteam blitt gruppert rundt et svartfarget, desidert gammeldags datasystem og tastatur. I et forsøk på å gjøre opptoget mye mer interessant, hadde arbeidsgivere i museet kledd ut en arbeider i obligatorisk teknologiklær – hvitt lag og hvite hansker.

Baronesse Martha Lane Fox hadde vært til stede. Likemannen, som den siste tiden fullførte et inntrykk fordi regjeringens elektroniske vinner, tok rampelyset mens nyhetene ga opp forsøk på å få datamaskinen til å se interessant ut. Skarer av skolebarn gikk bort med knapt et blikk – lett å forstå forutsatt det uinspirerende synet av en gammel datamaskin.

Likevel kunne de ikke ha vært enda mer uriktige. For den følgende kuben er enheten som Internett ble utviklet av den britiske datasystemforskeren Sir Tim Berners-Lee.Tim-Berners-Lee-008 Virkelig det eneste tipset om viktigheten av et sprukket hvitt klistremerke på grunn av advarselen: “Denne enheten er en vert: PRØV IKKE TIL AT KRAFT DET NED !!” Det kan være vanskelig å tro i dag, men det verdensomspennende internett klarte ikke å oppstå 25 år tilbake – inntil Sir Tim utviklet en måte å bruke nettsteder med datasystemer for å snakke med hverandre.

Imidlertid hadde det tydeligvis ikke vært noen foreløpig stor ambisjon om å frigjøre verden gjennom datafrihet for alle. Opprinnelsen hadde vært så mye mer dagligdags: et forsøk på å styrke samspillet mellom det enorme antallet forskere som er inkludert i Cern, den europeiske organisasjonen for kjernefysisk analyse, i Sveits.

Sir Tim var en 34 år gammel fysikkutdannet som fungerte som programvareprofessor ved Cern i 1989, hver gang han publiserte et papir som bare ble kalt “Suggestions control: A Proposal”. Den sa: “Håpet ville være å gjøre det mulig å utvikle et basseng med informasjon som kan vokse og utvikle seg hjulpet av organisasjonen og jobbene den definerer.” Ironisk nok endte målet opp med å bli sett på som et “universelt koblet informasjonssystem” der ” generalitet og portabilitet er langt viktigere enn fancy illustrasjonsstrategier og komplekse ekstra tjenester “.

Informasjonsteknologi var i begynnelsen forbannet med svak ros, hans veileder Mike Sendall skrev “vagt, men spennende” på forsiden.

Uforberedt fortsatte Sir Tim med å skrive HyperText Transfer Protocol (HTTP), HyperText Markup Language (HTML), og også den aller første faktisk nettleseren, WorldWideWeb. Internett hadde i begynnelsen blitt kalt “Mesh” – med “Around The Globe Web” som ble opprettet av Sir Tim i 1990. I 1993 tillot Cern teknologien å brukes fritt av alle. Og i løpet av et par mange år ble utrolig mange individer globalt knyttet til bevegelsen av detaljer som nettet leverer.

I flere tiår har sett dotcom formuer skapt og tapt, derfor bølgen av sosiale nettverk nettsteder. Det er i dag mer enn 600 millioner internettsider over hele verden, i tillegg til at nettfunksjonene endret ting for alltid for mennesker som kan få tilgang til informasjon og dele ting på en måte som kanskje ikke er mulig for en tidligere generasjon.

Det er gitt en unik dimensjon å kommunisere gjennom. Omfanget er stort, med milliarder på nettet, og 100 millioner av e-postmeldinger og 20 millioner bilder utveksles hvert eneste minutt – for ikke å nevne milliarder brukt.

Mens mange uten skamløst utnyttet anerkjennelsen til å være personen som på egenhånd oppfinner internett, har Sir Tim-funksjonene hovedsakelig avskåret rampelyset og fortsetter med å arbeide for å annonsere prinsippene knyttet til nettet gjennom internettstiftelsen, som han grunnla, sammen med sin del som direktør angående World large Web Consortium.

Og her er noen av webvertstjenestene vi har gjennomgått, og vi vil anbefale for deg:

1.Siteground 2.Godaddy 3.TSOHost.co.uk

og her kan du lese de beste Storbritannias webhostingvurderinger og våre Top WordPress hosting i Storbritannia

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map