Delving Into the History of Web Hosting

Delving Into the History of Web Hosting

Webhotell er en tjeneste som gir mennesker en “plass” i det enorme universet som kalles internett. Det tilsvarer hva land er til eiendom. Selskaper som tilbyr hosting-tjenester er utleiere, mens folk som leier “plassen” er leietakerne. Det er lekmannens forklaring på hva denne typen tjenester handler om.


Du som leietaker bruker plassen som gis av vertsnettstedet for å legge ut det du trenger å legge ut, slik at mennesker over hele verden kan finne deg og vite mer om hva det er du tilbyr. Innlegget ditt kan handle om en form for tjeneste, et produkt eller bare informasjon som du vil fortelle verden om.

Hosting-tjenester i disse dager kan tillate folk å opprette egne nettsteder enkelt. Prisen på hosting-tjenester har gått betydelig ned, slik at hver Tom, Dick og Harry med forbindelse til internett kan lage sin egen webside og legge ut alt under solen. Noen tjenesteleverandører gir til og med sine tjenester gratis. Med alle disse fremskrittene innen teknologi, vil det få deg til å lure på hvorfor ikke alle har sin egen webside og markedsfører sitt eget merke. Det er lurt å se på hva historien til webhotell handler om.

Hosting er en enorm næring i flere milliarder dollar i dag. Men tilbake på dagen pleide det å være bare et konsept i tankene til en J.C.R. Licklider fra MIT. I 1962, Licklider hadde en visjon om et verdensomspennende nettverk av datamaskiner som er sammenkoblet slik at alle kan få tilgang til det. Han så for seg et rom der folk kan dele ressurs og informasjon og kalte det et “Galaktisk nettverk.” Dette hørtes helt ut av denne verdenen i 1962, men som dere alle vet er det det som skjer i dag. Licklider ble deretter rekruttert til leder av Advanced Research Projects Agency (ARPA), som er et informatikkprogram i MIT for å gi liv i sitt konsept med nettverksdatamaskiner..

J.C.R. Licklider

Selv om det kan høres ut som et enkelt universitetsprogram for noen, ble ARPA faktisk utviklet av det amerikanske militæret som et middel til å kommunisere til mennesker i det militære nettverket. De bruker begrepet pakkebytte for å overføre data gjennom telefonlinjer i form av bittesmå “pakker” som vil vise mottakeren et sammenhengende sett med informasjon når den er fullstendig overført. Disse pakkene er så små at de kan løpe i bakgrunnen uten å bruke for mye båndbredde. Dermed kan personen bruke den samme datamaskinen til andre ting uten problemer.

I 1965 Lawrence G. Roberts og Thomas Merrill var i stand til å knytte en TX-2 datamaskin i Massachusetts til en Q-32 datamaskin i California. De brukte det som kalles en oppringt telefon levert av AT&T. Selv om tilkoblingen er ekstremt treg, med ikke mindre enn 2,4 kbps, har denne forbindelsen mellom to datamaskiner på forskjellige steder signalisert datanettverkets tid.

Et år etter at det første nettverket ble født, kom Lawrence G. Roberts med den første nettverksplanen som ble kalt “ARPANET.” I 1969 gjorde han og teamet denne planen en realitet. De var i stand til å koble sammen datamaskinene ved Stanford Research Institute, UCLA, University of California Santa Barbara og University of Utah. Hver datamaskin ble deretter det som kalles en “vert” eller også kjent som en node i forbindelsen som gjør at hver av dem kan samhandle med hverandre. De neste to årene var det 19 flere verter koblet til dette lille nettverket.

De 1970 så boom av internett. E-postprogrammet ble integrert i nettverket og snart utveksler folk i nettverket e-post. TELENET ble også introdusert på 70-tallet som en kommersiell versjon av internett. TCP / IP som står for Transmissions Control Protocol / Internet Protocol ble også implementert i løpet av denne tiden for å bidra til å regulere og forene alle nettverk som har begynt å spire opp rett etter.

TCP er protokollen som brukes av datamaskiner i verten for å være vert for tilkobling mens IP brukes til å overføre pakker med informasjon mellom datamaskiner på nettverk. I 1980, domenenavnsystemet eller DNS ble introdusert. Nettstedene har nå .gov (regjering), .mil (militær), .com (kommersiell), .org (organisasjon) og. Nett (nettverksressurser) for å hjelpe til med å differensiere deres formål og bruk. På dette tidspunktet har tusenvis av nettsteder dukket opp, men vertskapstjenestene var fremdeles begrenset til de som har penger til å kjøpe egne servere.

1991 var året da hosting-virksomheten virkelig kom inn i bildet, om enn i begynnelsen. Det var i år National Science Foundation (NSF) løftet de kommersielle begrensningene på internett. Dette fødte elektronisk handel eller e-handel som fikk selskaper til å se på hosting på internett i et annet lys. De så potensialet i hva hosting-tjenesten kan gjøre for fremtiden til internett.

Samme år åpnet CERN Verdensveven (www) ved å bruke Tim Berners-Lees HTML (HyperText Markup Language). HTML bruker spesifikasjoner for nettadresser (uniform resource locators) som nå er standarden som brukes for å lokalisere nettsteder.

ibm 360 full

Etter hvert som flere og flere ble koblet til nettet, økte etterspørselen etter mer og mer plass. Store selskaper begynte å kjøpe enorme servere for å imøtekomme selskapets behov for å alltid være synlige og tilgjengelige 24/7 for kundene. Hosting-virksomheten økte ti ganger, ikke bare for store selskaper, men også for mindre gründere.

Internetthotellfirmaer lar deg nå lage ditt eget merke og nettsted for en avgift som er mye lavere enn hva du bruker på morgenlatte om en måned. Noen tilbyr til og med sine tjenester gratis. Du kan nå opprette din egen webside eller e-handelsnettsted med noen få klikk på en knapp. Du trenger ikke engang å ha en informatikkgrad bare for å lage en. Det er mer enn en håndfull informasjon på nettet om hvordan du kan starte ditt eget nettsted ved å bruke gratis kommersielt tilgjengelige hostingtjenester. Det er virkelig lettere enn noen gang å koble seg til mennesker over hele verden. Her kan du sjekke listen vår over de beste webhotellene i Storbritannia.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map