Hosting Pro-tips: Hold alltid en lokal sikkerhetskopi

Hosting Pro-tips: Hold alltid en lokal sikkerhetskopi

Som folk i IT sier, Hvis du ikke har en sikkerhetskopi av prosjektet ditt, betyr det at det ikke er viktig for deg.


Det er mange scenarier på hva som kan gå galt fra å slette databasen til å bli hacket og nettstedet ditt er fylt med skadelig programvare og skadelige skript. Tenk et øyeblikk hvis dette skjer med deg – hvor mange timer vil det ta å gjenoppbygge nettstedet ditt? Og dette er et stort tap både av utviklingstid og kostnader og trafikk- og søkemotorposisjoner.

For å kunne reagere raskt i en nødsituasjon, må du ha en sikkerhetskopi. Mange webhoteller støtter ikke den tjenesten, eller hvis de gjør det for deres sikkerhet og vil ikke la deg gjenopprette dataene dine, eller så vil de være delvis. Alle webhotellleverandører som vi anbefaler, tar sikkerhetskopi av data daglig / ukentlig, men det er ikke nok. Det er en fin funksjon som vil hjelpe deg med å gjenopprette en sunn versjon av prosjektet raskt, men det har også sine begrensninger, og som i dette eksempelet på Reddit, kan du se at selv store navn som Bluehost kan skru opp sikkerhetskopien.

 • ingen bryr seg om dataene dine som du gjør (vertselskaper håndterer hundretusener av sikkerhetskopier, og det er stor sjanse for at noe kan skje med deg).
 • webhotellleverandørene holder bare sikkerhetskopi i en begrenset periode, for eksempel en uke eller to. Hva om nettstedet ble hacket før datoen for den siste sikkerhetskopien, og når du innså det og bestemte deg for å gjenopprette det, er også sikkerhetskopierte versjoner kompromittert?
 • selv om de har sikkerhetskopien på en egen maskin er det stor sjanse for at det er i samme datasenter, og hvis det oppstår en naturkatastrofe, er nettstedet ditt borte.

Hva å lage en sikkerhetskopi betyr virkelig?

Den beste fremgangsmåten for data du bryr deg om er å lagre dem på tre separate steder – sikkerhetskopi på webhotellet ditt for rask tilgang og gjenoppretting, a kopier på en egen harddisk hjemme og kopier i skyen som DropBox, pCloud eller Amazon S3.

Forsikre deg også om at du har versjoner av den, siden all programvare regelmessig blir oppdatert, og du vil beholde minst 3-4 versjoner og minst to måneder tilbake. På denne måten kan du være sikker på at selv om noen av backup-versjonene er kompromittert, har du fortsatt en base å bygge videre på.

Hvordan lage en sikkerhetskopi?

Hvordan generere en sikkerhetskopi via FTP

Å lage en sikkerhetskopi via FTP er den eldste og minst teknologiske metoden. Slik fungerer det:

1. Koble til serveren din med din favoritt FTP-klient som FileZilla.

FileZilla skjerm

2. Begynn å laste ned alle filene dine. Dette kan ta evig tid hvis du har mange filer, slik at du kan gjøre livet ditt enklere og ta sikkerhetskopien raskere hvis du har tilgang til et hosting-kontrollpanel der du først kan arkivere filene dine. På denne måten laster du ned bare en fil, og den er mye raskere.

3. Organiser mappene dine, slik at du vet hvilken versjon av sikkerhetskopien som kommer dit

4. Ikke glem å ta sikkerhetskopi av databaser. Du kan gjøre dette med PhpMyAdmin. (Ber deg om tilgang)

PHPMyAdmin SQL-sikkerhetskopi

Hvordan generere en sikkerhetskopi via cPanel

Hvis du har tilgang til cPanel, sikkerhetskopi-generasjonen din kan være mye raskere fordi cPanel kan pakke sammen alle filene og databasene i ett arkiv. Her er trinnene

1. Logg inn på cPanel

2. Gå til filer og klikk på sikkerhetskopiikonet

cPanel-sikkerhetskopi

3. Her har du to alternativer:

a) Klikk på Last ned en fullstendig sikkerhetskopi av nettstedet under Full sikkerhetskopi. Klikk på Generer og skriv inn e-posten din på neste trinn. cPanel vil sende deg en e-post når sikkerhetskopien er klar. Husk at full sikkerhetskopi lager et arkiv med alle nettstedets filer og konfigurasjon. Du kan bruke denne filen til å flytte kontoen din til en annen server eller for å oppbevare en lokal kopi av dataene dine.

b) Under delvis sikkerhetskopi klikker du på Last ned, en sikkerhetskopi av hjemmekatalog> Last ned. Dette er en mye raskere og enklere å gjenopprette sikkerhetskopi-versjonen av bare hjemmekatalogen.

Du kan lage en full sikkerhetskopi hver måned og en delvis sikkerhetskopi hver uke.

Slik automatiserer du sikkerhetskopien

Svaret er med tilleggsprogramvare. Hvis du driver nettstedet ditt på noen av de mest brukte CMS-plattformene som Joomla eller WordPress, kan du bruke Akeeba Backup. Denne pluginen har en gratis versjon som fungerer ganske bra, og den semi-automatiserer sikkerhetskopieringsprosessen. Det har mange avanserte alternativer, men hele sikkerhetskopieringsprosessen er bare ett klikk, det er fra adminpanelet, og det lager og arkivere som er lett å gjenopprette og også ha databasen der inne. Slik lager du en sikkerhetskopi med Akeeba:

Akeeba

Trikset er at etter at sikkerhetskopien er klar, må du laste ned sikkerhetskopien via FTP i binær modus.

Hvordan sette binær overføringsmodus i FileZilla

Hvis du vil at den skal være fullstendig automatisert, må du kjøpe en betalt versjon av Akeeba Backup som støtter sikkerhetskopiering til eksterne steder som DropBox eller Amazon S3 eller programvare som BackupMachine.

Og ikke glem – last alltid ned en lokal kopi!

Hvis du har spørsmål, gi oss beskjed i kommentarene.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map