Hva er Google App Engine, og hva kan du gjøre med den

Hva er Google App Engine, og hva kan du gjøre med den

app-motorlogoGoogle App Engine (du kan prøv det gratis her) er en åpen skyplattform som lar deg bygge mobil- og webapplikasjoner. Dette er imidlertid ikke alt; du kan ta med rammer, språkbruk og til og med tredjepartsbiblioteker. Google App Engine er en godt administrert plattform som frakobler infrastrukturen helt, slik at du kan sette alt fokus på koden. Dessuten kan du gå fra bunnen av til planetskala og forstå hvorfor de mest suksessrike selskapene bruker Googles App Engine for å drive appene sine.


Noen av virksomhetene som bruker Google Cloud Platform er Coca-Cola, Spotify og Motorola. Du kan finn flere applikasjoner som bruker appmotor her.

Funksjoner

Google App Engine hjelper deg ikke bare med å bygge skalerbar mobil og backends på alle språk i selskapets infrastruktur, men tilbyr deg også mange flotte funksjoner.

Hvert populært språk

Du kan opprette appen din i Java, C #, Node.js, Python, Ruby, PHP eller Go; du kan til og med ta med deg språkkjøringstiden.

Google App Engine-dokumentasjon App Engine-dokumentasjon Google Cloud Platform

Både fleksibel og åpen

App Engine tilbyr deg tilpassede driftstider som lar deg bringe ethvert rammeverk og bibliotek til App Engine ved å tilby en Docker-container.

Veldrevne

Googles App Engine administrerer enhver bekymring du måtte ha angående infrastrukturen, slik at du bare kan fokusere på koden din.

Diagnostikk, overvåking og logging

Google tilbyr en Stackdriver (du kan også prøve det gratis) som gir deg kraftig applikasjonsdiagnostikk for å overvåke og feilsøke ytelsen og helsen til appen din.

Appversjonering

Du kan enkelt få plass til forskjellige versjoner av applikasjonen din, og enkelt lage produksjonsmiljøer, tester, iscenesettelser og utvikling.

Trafikksplitting

Du kan rette innkommende forespørsler til forskjellige apputgivelser, gjøre trinnvise utrullinger og A / B-test.

Tjenester Økosystem

Du kan trykke på et økende økosystem av GCP-tjenester fra applikasjonen din, inkludert en utmerket pakke med skyutviklerverktøy.

fordeler

For hvert språkfellesskap

Som vi tidligere har sagt, støtter App Engine Java, C #, Node.js, Python, Ruby, PHP. Du vil være veldig fornøyd hvis du er en utvikler som jobber med noen av disse språkmiljøene, siden du umiddelbart vil være produktiv i et miljø du allerede er kjent med. Alt du trenger å gjøre er å legge til kode. For ikke å nevne at det er veldig enkelt å installere og kjøre, her kan du finne detaljert guide.

Åpen sky

De fleste av oss vil ikke godta kontrollverktøy som låser deg for teknologier og plattformer med uvirkelige begrensninger.

Hvis dette høres ut som deg, leter du sannsynligvis etter noe utenfor boksen. Med App Engine kan du levere Docker-bildet ditt og bringe programvarestabelen din fra rammer til språkbrukstid til tredjepartsbiblioteker. Hvis du trenger å flytte appen din til en annen plattform, kan du gjøre det ved å ta appen med deg og distribuere den til et containerbasert system som f.eks. Kubernetes på stedet eller den offentlige eller private skyen.

Bare legg til koden

Hvis du bruker App Engine, vil ingenting komme mellom deg og lage din høykvalitetskode. Infrastrukturproblemer som å skalere applikasjonen ned eller opp for å håndtere trafikken, helbrede forekomstene dine, helsekontroll og belastningsbalansering, samt å bruke oppdateringer til det underliggende operativsystemet, administreres alle av Google for deg.

Infrastruktur når du trenger det

Ikke bare får du glede av en velstyrt utvikleropplevelse, men du kan også slippe ned i infrastruktur for et høyere kontrollnivå når det er nødvendig. Hvis du trenger å distribuere tilpasset kode, integrerer motoren i DevOps-prosessen din, kan du SSH rett i forekomstene dine. Du kan spesifisere programmets minne og CPU-krav, og motoren ordner infrastrukturen automatisk på dine vegne.

End-to-End Compute for hver arbeidsmengde

Større selskaper med eldre apper kjører i hybrid- og noen ganger til og med multi-skymiljøer der appene kan omfordeles til VMs, fullt administrerte plattformer eller containere. GCP er overlegen når det gjelder dette mangfoldige miljøet, og lar appene dine kommunisere med virkelig lav latenstid på Googles nettverksinfrastruktur for å støtte all arbeidsmengde.

Økende økosystem for tjenester

GAE er designet slik at du kan benytte deg av et blomstrende økosystem med administrerte tjenester med bare et API-anrop unna. Du kan velge enten SQL- eller NoSQL-databaser, tjenester som Cloud Pub / Sub, overvåknings- og diagnostiseringsverktøy og et fantastisk utvalg av utviklerverktøy på GCP.

Google App Engine vs. Heroku

app-motor vs heroku

Cloud computing er ikke den neste store tingen lenger. Bevisene er klare av alle datainfrastruktursentrene som blir satt opp av spillere som allerede er etablert som Amazons AWS og Googles App Engine. Så det er tydelig at dette er den nåværende store tingen. Selvfølgelig er det mindre pionerer som Heroku også, som startet i 2007, som er den sene jura-perioden innen sky computing.

Så i denne delen vil vi sammenligne Heroku og Google App Engine, som begge er PaaS-tilbud, for å se hvilken av dem som får dem til å krysse av for.

App Engine og Heroku er like siden de begge er PaaS-løsninger. Begge deler gir deg et nærmiljø der du kan distribuere appene og koden. Imidlertid er dette miljøet ikke vert for et ubegrenset utvalg av databaser, operativsystemer, språk og andre baseplattformer.

Dermed kan du komme deg opp for å kjøre ganske raskt, men hvis appen din ikke kjører eller ikke er vert eller utviklet av den forhåndsgodkjente listen, vil du bli liggende høy og tørr. Dette er i svak kontrast til IaaS-plattformer som Amazons AWS som gir deg en virtuell maskin der du kan tilpasse og installere programvaremiljøet ditt som du ønsker.

Hva de er

Google App Engine introduserer deg et abstrakt bilde av en maskinforekomst som kjører koden din og støtter Java og lignende JVM-språk som Clojure, PHP og JRuby, til og med språk som Python og Googles Go. Dessverre støttes bare ren Python, så du vil ikke kunne kjøre moduler som inneholder C-kode for eksempel.

Siden det er slike språkbegrensninger, er det tydelig at Google introduserer utviklere til et språkbevisst miljø for å kjøre sin kode. Mange klager over at App Engines egenbeskyttede karakter resulterer i unødvendig og kjedelig refactoring av kode.

Dette betyr at applikasjonene må skrives med App Engine i tankene. Selv standard Java-koden må for eksempel endres ganske mye for å passe inn i App Engine-miljøet. En annen ulempe er at Google insisterer på at kundene deres bare bruker selskapets BigTable ikke-rasjonelle DB, selv om de nylig la til støtte for CloudSQL. Dette har ført til at mange forbrukere har tro på at Google prøver å låse dem fast innenfor rammen.

Heroku eies for tiden av Salesforce, og den pleide å støtte bare Ruby. Nå inkluderer den imidlertid støtte for Scala, Java, Clojure, PHP, Python og Node.js. Det er fortsatt anerkjent som en utmerket vert for Ruby-rammer og plattformer som Ruby on Rails. Når det gjelder databaser, har du både ikke-relasjonelle og relasjonelle valg i Redis, PostgreSQL, Cloudant og MongoDB.

Dette er en betydelig fordel i forhold til App Engine siden Herokus databasealternativer tilbyr en samling som allerede er utbredt i verden. Det er rimelig enkelt å porte databasen din fra Oracle til PostgreSQL siden de begge er relasjonelle, men det vil være ganske vanskelig å flytte den relasjonsdatabasen til den ikke-relasjonelle BigTable. Vi sier ikke at det ikke kan gjøres, men det vil ta deg ganske lang tid, og det kan være veldig irriterende.

Priser

Det kan være ganske frustrerende å sammenligne prisene for PaaS-produkter. Du tror sannsynligvis at lignende produkter i samme marked tilbyr identiske funksjoner, som gjør dem lettere å sammenligne. Dette er imidlertid vanskelig å gjøre for PaaS-produkter. For eksempel kan du få et gratis lag med begge deler, men de har forskjellige funksjoner. Herokus enhet blir referert til som en dyno, og den tilbyr 512 MB med 100 MB bytteplass samt en ukjent CPU-strøm gratis.

Hvis du trenger flere dynoer, vil det koste deg $ 0,05 per time. Tilsvarende for en dyno på App Engine heter FrontEnd, og det koster $ 0,08 per time. Databasen på App Engine koster $ 0,24 per Gigabyte per måned og er en lagdelt plan fra $ 9 til $ 100 for en Terabyte på Heroku.

Imidlertid belaster App Engine deg 0,07 dollar for hver 100 000 leser og 0,10 dollar for hver 100 000 skriver til datastore. Vi tror at dette er en forargelse – det er ikke en god grunn for skyplattformer å belaste brukere for å lese eller skrive dataene sine. Heroku tar ikke betalt for dette.

Heroku er mye billigere enn Googles appmotor.

Fordeler og ulemper

Heroku

+ Standard SQL.
+ Enklere prismodell.
+ Relativt smertefri distribusjon.

– Mindre enn Google.
– Det er vert på Amazons AWS, som opplever store strømbrudd.

App-motor

+ Gir deg tilgang til resten av selskapets tjenester.
+ Enklere å kjøre asynkrone oppgaver enn Heroku.
+ Google har sin skyinfrastruktur.

– Mangel på plattformens fleksibilitet.
– Det er ikke en standard SQL-database.

Google App Engine vs. AWS

app motor vs amazon aws

Utviklere har kranglet om temaet GAE vs. AWS i ganske lang tid. Mange mennesker tror at Google Cloud Platform er den sterkeste og største konkurrenten til AWS overherredømme. Så i dette avsnittet vil vi kort forklare de viktigste faktorene for å hjelpe deg med en informert beslutning.

Hva de er

En av de største forskjellene mellom plattformene er noen tjenester som de tilbyr. Fra dette synspunktet er AWS bedre. Kvaliteten og kvantiteten på de tilgjengelige tjenestene på AWS er ​​veldig omfattende og bred, og det skaper et massivt sett av muligheter for mange forskjellige behov.

På den annen side er GCEs liste over produktet mye mindre og er mest fokusert på de klassiske PaaS- og IaaS-tjenestene. Den første er området der Google fokuserte mest mulig av sin innsats, gitt at App Engine er den første tjenesten som noen gang har lansert i GCP.

Imidlertid vil du fremdeles finne den vanlige IaaS-objektlagringen, databehandlingen, ikke-relasjonelle og relasjonelle databasene og flere flere tjenester for sluttpunkter og DNS. Imidlertid er det en enorm forskjell mellom disse konkurrentene her. Påvirkningen på arkitekturen din avhenger for det meste av dine behov. Tjenestene som tilbys av GCP vil sannsynligvis tilfredsstille dine behov, da Compute Engine har mange styrker som AWS for tiden mangler.

Et spesielt område der Google er overlegen er Big Data. Det er ikke overraskende at et selskap som Google bekjenner all sin ekspertise på området for å lage gode produkter. BigQuery lar deg analysere store mengder data på veldig kort tid og gir deg til og med sanntidsinnsikt om datasettene. Det som er overraskende for en så sofistikert tjeneste, er at det også er veldig enkelt å komme i gang med den.

Priser

Google er mye bedre enn AWS når det gjelder pris og hastighet. For mer informasjon, sjekk ut dette papiret.

Fordeler og ulemper

AWS

+ Det blir lagt til utrolig mange tjenester med nye daglig.
+ Mange tilgjengelighetssoner over hele verden
+ Mange ressurser for å hjelpe, for eksempel eksperter og bøker

– Dyrt for fortsatt bruk
– EC2-forekomster er faste konfigurasjoner, og du kan ikke legge til CPU-kjerner og beholde samme mengde RAM
– Arcane prismodell

App-motor

+ Det er billigere hvis du bruker en kontinuerlig periode
+ Du kan velge forekomstkonfigurasjon
+ Lastbalanseringen er bedre enn AWS

– Færre tjenester både administrert og ustyrt
– Det er vanskeligere å finne kvalifisert hjelp
– Googles støtte er for øyeblikket et ukjent antall

Avsluttende notater

Google App-motoren er en flott plattform for å starte appene dine hvis du har budsjett. Google er kjent for infrastrukturstøtte av høy kvalitet, og App Engine kan være det perfekte stedet å være vert for den nye appen din. På top5hosting prøver vi å gi deg den nyeste informasjonen og testene for de beste hostingplattformene og -services. Sørg for å sjekke ofte.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map