Hvordan starte en blogg?

Hvordan starte en blogg?

Trinn-for-trinn-guide


Har du jevnlig opplevelser, både på godt og vondt, som er verdt å dele med andre? Finner du alltid noe verdt å snakke om på nettet? Sprenger du bare av skrifttalent, men har ikke noe utløp for utgivelse?

Hvis du svarte ja på de fleste eller alle disse spørsmålene, er det kanskje på tide at du setter opp en blogg.

En blogginnlegg kan være alt fra en morsom historie, deling av informasjon eller til og med lønninger. Du kan si at en blogg er en slags personlig journal, men en personlig journal som er åpen for hele verden å lese.

“Men jeg er ikke teknisk erfaren,” kan du si. Du vil bli overrasket over hvor enkelt (og raskt) det er å sette opp en blogg på nettet.

Hvorfor folk blogger

Før du selv begynner å blogge, finn ut hvorfor det er slik at du vil dele erfaringer, meninger og siste utvikling på nettet. Er det fordi du vil at folk skal vite hva som skjer? Ønsker du å dele viss informasjon med noen mennesker? Eller kanskje du bare føler behov for å rant.

Avrunding av alle gitte forklaringer blogger folk vanligvis av følgende grunner:

 • Å utvikle skriveferdigheter – Til og med de beste forfatterne kan finne seg i et hjul. Noen ganger vil til og med skriveferdighetene som er slipt over så mange år bli dårligere når de ikke brukes på relativt kort tid. Blogging gir forfattere en sjanse til ikke bare å skrive, men også å gjøre dette med jevne mellomrom. Til slutt er det ikke bare selve skriveferdigheten som er utviklet, men også disiplinen til å øve den ferdigheten.
 • Å dele erfaringer – Når vi går på hverdagen, vil vi ha en god del av glade, fantastiske, triste eller til og med forferdelige opplevelser. Noen ganger synes vi at disse opplevelsene kan være verdt å dele med andre fordi de kan tjene som leksjoner eller advarsel. I noen tilfeller kan de også være verdt å dele fordi disse bare er for morsomme til å holde for oss selv. Det er et faktum at selv de beste forfatterne vil bli lei eller gå tom for materiell skriving om sine opplevelser. Den gode nyheten er at andre også har historier eller opplevelser som er verdt å fortelle. Det er ingen hindring for at du deler andres erfaringer.
 • Å inspirere andre – Omtrent hvem som helst kan skrive på nettet, men ikke bare hvem som helst kan inspirere. Hvis du hadde en opplevelse som du tror andre burde vite om, kan du dele den. Hvis noen ga deg noen gode råd som også må deles med andre, skriv om det, og så videre. Noe av det mest tilfredsstillende en forfatter kan oppleve, er å finne ut at andre henter inspirasjon i forfatterskapet sitt. Dette er en spesielt god ting å huske neste gang du vil skrive for bloggen din bare for skrivingens skyld.
 • Å tiltrekke mennesker – Blogging er en god måte å få et publikum på. Dette er spesielt tilfellet for blogger om produkt- eller bedriftsnettsteder. De vil at de rette menneskene skal legge merke til hva de tilbyr. Med “rette mennesker” mener vi de som sannsynligvis vil kjøpe produktene sine eller benytte seg av deres tjenester. Det samme prinsippet gjelder også nettsteder som ikke er produkter eller tjenester. I deres tilfelle ønsker de å tiltrekke lesere som setter pris på en god historie. Dette er mennesker som sannsynligvis vil komme tilbake for å lese mer, og som sannsynligvis også vil fortelle andre om en god leseopplevelse.
 • Å tjene penger – Tro det eller ikke, noen mennesker faktisk tjener penger på bloggene sine! Det er to måter å tjene på; enten et fremtredende nettsted vil henvende seg til deg med et tilbud om å skrive en blogg på nettstedet sitt, eller annonsører vil foreslå å legge ut annonser på nettstedet ditt. Forvent ikke å tjene penger med en gang. Vanligvis er det de mer velstående og innflytelsesrike personene eller forfatterne som annonsører og nettsteder henvender seg til for å få kontrakter. Dette er ikke å si at du aldri vil ha sjansen din, med et stort nok følge kan du tiltrekke deg annonsører. Enten det er bare en av disse grunnene, noen av dem, eller til og med alle dem, er avgjørende for å bestemme hvorfor du vil blogge, fordi det setter retningen for skrivingen din vil ta og fyller deg med mer formål. Du tenker kanskje ‘Pfffft! Hvor kommer den retningen og formålet? ‘Når det er tid for å opprettholde bloggen din, er det når.

Sette opp bloggen din

Er du klar til å begynne å blogge?

Det er to trinn i å sette opp en blogg; den første er å velge og registrere et domenenavn, og det andre er å velge en webvert. I hele prosessen fra start til slutt bør det ta rundt 20 minutter.

1. Velge et domenenavn

Hva er egentlig et domenenavn? Det er navnet som bloggen din vil bli kjent for, og som et søk skal gi. Hvis du skriver inn domenenavnet, skal det være bloggen din som vises i nettleseren.

Viktig

Besøk vår guide for domenekjøp

Velg et domenenavn som er unikt og likevel beskrivende, slik at publikum umiddelbart vil vite hva bloggen din handler om. Du bør også velge med omhu fordi det ikke går an å opprette et domenenavn. Internett ser omtrent 10 000 domeneregistreringer om dagen, så du bør ikke forvente at de første valgene dine vil være tilgjengelige umiddelbart. Det er faktisk lurt å utarbeide en liste over sannsynlige navn.

Det er et must å velge en domeneforlengelse, bare i tilfelle at leserne feilstavet domenet ditt og skriver inn noe annet, vil de fortsatt bli omdirigert til bloggen din. For å lage domenetillegg, knytter bloggeiere vanligvis enten “.com”, “.net” eller “.org” til slutten av domenenavnet..

2. Velge et webhotellfirma

Det er unødvendig å si at du trenger en webhotell for å starte en blogg. Nettverten er selskapet som digitalt lagrer all tekst, bilder og andre forskjellige filer som er nødvendig for bloggen din, og leverer dem til alle som skriver inn domenenavnet ditt på Internett.

Nettverter er begrenset av blant annet plass, båndbredde, antall tilgjengelige domener og underdomener, slik at du bedre velger med omhu. Hvis du velger en dårlig vert, vil det føre til treg lastetid for sider, også nedetid.

Beste webhotell for 2016

En god webhotell for absolutte blogging nybegynnere er SiteGround, et nettsted som koster litt mer enn andre webhoteller (£ 2,75 per måned), men som gjør opp for dette når det gjelder kvalitet og service.

Hvis du vil bruke SiteGround, trenger du bare å besøke nettstedet deres. De har en rekke kampanjer, velger å benytte seg av dem eller ikke.

Du kan sjekke ut anmeldelsen vår av SiteGround her.

Billigere webhotell

GoDaddy er verdens største domenenavnsregistrator og webhotellleverandør. Det vil koste deg så lavt som £0,99 per måned!

Setter opp med SiteGround
Besøk SiteGround og få 50% AVSLAG

1Velg en plan – SiteGround vil tilby deg flere planer. Selvfølgelig er det vanligvis lurt å velge et som passer budsjettet ditt for nå. Imidlertid er det også en grunnleggende plan for nybegynnere bloggere.

2Registrer ditt domenenavn – Skriv inn domenenavnet ditt i venstre boks og klikk “neste” for å se om det er tilgjengelig. Hvis ikke, velg et annet domenenavn. Husker du listen vi ba deg lage? Det er her det blir nyttig. Det kan ta litt tid å registrere et domenenavn hvis du finner ut at alle ordspillene og vittikkene du tenkte på allerede er tatt.

3Angi faktureringsdetaljer – Når et domenenavn allerede er tilgjengelig, vil du bli ført til registreringssiden der du må legge inn alle faktureringsopplysningene.

Vent noen minutter til kontoen din blir konfigurert.

Installerer WordPress

WordPress er gratis og åpen kildekodeverktøy som har et brukervennlig plug-in-arkitektur og mal-system. Det er med andre ord perfekt for blogging av nybegynnere.

Logg inn på kontoen din via SiteGround-hjemmesiden og installer WordPress. Gå til “Mine kontoer“fane og klikk”Gå til cPanel“. Se under”Autoinstallers”Og klikk på“WordPress”-Knappen.

Du skal være logget på automatisk Softaculous og ført til WordPress-installasjonssiden. Klikk på “Installere nå”-Knappen for å komme i gang.

Velg domenet ditt og klikk på “Velg domene”. Under “Nettstedsinnstillinger“, skriv ned bloggenavnet ditt (velg noe” øyevennlig, det vil vises på Google “) og nettstedbeskrivelsen. Skriv inn e-postadressen, brukernavnet og passordet. Alle disse kan endres senere bortsett fra brukernavnet (du kan endre det Når du er fornøyd med valgene dine, godta vilkårene og klikk deretter på “Installere”.

Installasjonen din er nesten klar

WordPress installasjonen bør ta bare noen få minutter, og du bør få en e-postvarsling når den er ferdig.

Jobber med WordPress

Det første du må gjøre er å logge inn på nettstedet ditt. Gå til “http://www.yoursite.com/wp-admin(erstatt “yoursite.com” med domenenavnet ditt).

Etter innlogging bør du føres til WordPress-administratorområdet. Her kan du gjøre eventuelle endringer du ønsker i bloggen din.

Hvis du vil endre tittelen på bloggen din, gå til bunnen av venstre meny og klikk på “innstillinger”. Den skal ta deg til et skjermbilde der du kan endre tittelen.

Side tittel“Er for hovedtittelen mens”slagord”Er for underdomenet. Når du er fornøyd med endringene, klikker du på “Lagre endringer”-Knappen. Hvis du klikker på den knappen, vil du ta deg til nettstedet ditt.

Skrive og publisere ditt første innlegg

Blir du pumpet for å begynne å skrive? La oss begynne med ditt første innlegg. Gå til venstre meny i WordPress og klikk på “innlegg”. Du kan bli overrasket over at det allerede er et innlegg der med tittelen “Hei Verden!”Dette noe WordPress legger på alle blogger bare for å gi brukerne en smak av hva de kan forvente. Du kan studere den eller bli kvitt den ved å klikke på “papirkurven” -knappen rett under innlegget.

Start et nytt innlegg ved å klikke på “Legg til ny”Lenke; dette bør ta deg til innstillingsskjermen. Boksen på toppen er for tittelen på innlegget ditt, og det under det er for innlegget selv.

Bilder er alltid en god idé fordi det forbedrer innlegget og også gir leserne dine noe å se på. Bilder gir leserne dine også en ide om hva bloggen din handler om. Bare sørg for at bildet er relatert til bloggen og ikke bare noen plassfyller.

Hvis du vil legge til et bilde, klikker du på “Legg til medier”-Knappen og klikk“Velg Filer”For å laste opp alle bilder som er lagret på datamaskinen din.

Du kan også velge størrelsen på bildet og hvordan det er justert til siden. Så snart du er fornøyd med valgene dine å klikke på “Sett inn i posten”For å legge til bildet.

Er du sikker på at dette er innlegget du vil at verden skal se? Gå over det en gang til for å oppdage eventuelle grammatiske feil. Kanskje husker du også ideer som er verdt å legge til. Når du er klar, kan du klikke på “publisere”-Knappen på høyre side av skjermen for å publisere den.

Selv etter at du har klikket på “publisere”Det kan hende at bloggen din fremdeles viser en”Kommer snart”Side. Når du er klar til å fjerne den siden, er alt du trenger å gjøre å logge inn på bloggen din og klikke på lenken nær toppen.

Så der har du nettopp publisert den første bloggen din. Var ikke så lett?

Utjevning av bloggen din

Før eller siden kan du komme til et punkt der du synes utformingen av bloggen din er for ren og du vil legge til flere elementer for mer innvirkning. Det er her fordelen med WordPress kommer inn; det er så enkelt å bruke at du praktisk talt kan lære deg selv hvordan du gjør det.

Grunnleggende om bloggdesign

Det er sant at når det gjelder utforming av bloggen din, er fantasien din grensen. Før du går over bord, bør du også vite om nyttige tips du kan følge, spesielt med tanke på at ikke alle av oss har den samme verdsettelsen av estetikk.

Følg vertikale linjer – Som hovedregel er det god praksis å holde ting stilt opp. Når det gjelder nettsider der vi vanligvis ruller nedover, betyr det vertikale linjer eller kolonner.

Det vil se mer ordnet ut når avsnitt og bilder alle passer perfekt i kolonnene deres. Øynene og hjernen vår er designet for å plukke ut mønstre, så når noe stikker ut, merker vi det umiddelbart. Som det bildet som er utenfor linjen, eller det avsnittet som stikker ut.

Hvis det er for mange av disse små tingene utenfor linjen, kan leseren bli distrahert, og før du vet ordet av det har de en dårlig mening om hvordan siden er ordnet.

Hvis du fremdeles ikke er sikker på hvordan du skal implementere vertikale linjer, velg en felles bredde for alle bildene og en annen felles bredde for avsnitt, selv når bilder og avsnitt blandes.

Observer “White Space” – Avstanden mellom elementene og seksjonene på en bloggside, eller hvilken som helst side for den saks skyld, er det som kalles white space. Det skal alltid være hvitt mellomrom mellom elementer av to grunner; for å gjøre siden føles mindre klaustrofobisk og overveldende, og for å gjøre seksjoner lettere å lese.

Du kan kontrollere mellomrommet mellom elementene eller delene av bloggen din ved å legge til marginer eller polstring.

Angi skrifter – Du vil ha mange fonter tilgjengelig når du designer bloggen din, og du kan bli fristet til å bruke mange. Ulempen er imidlertid at hvis du bruker for mange skrifter i ett område, har det en tendens til å skape forvirring i bloggen. For ikke å nevne at det kan gi leserne hodepine når øynene hopper fra en font til en annen.

Velg skrifter ikke fordi de er fine eller morsomme å se på, men fordi de er lette å lese. Det ideelle er å ha en type font for innleggstitler, en annen type font for sidefeltitler og en annen type tekst på bloggen.

Farg bloggen din – Det har lenge vært slått fast at farger har en psykologisk effekt på personer, de kan gjøre noe attraktivt eller til og med kjedelig.

Når det gjelder blogger, er det best å gå etter farger som tiltrekker oppmerksomhet til områdene vi vil at leserne skal se på. Tilstedeværelsen av for mange farger samtidig vil også forvirre øyet og sinnet.

Hva er en måte å gjøre med farger på? Gå for et generelt fargevalg, og paprér siden med andre farger som best komplimenterer det. Imidlertid bør du heller ikke være redd for å bruke kontrastfarger, da de gir innvirkning. Det beste rådet når det gjelder farger er å sørge for at de ikke distraherer leserne fra hovedinnholdet i bloggen din.

Gjør informasjon tilgjengelig – Noen ganger kan det hende at lesere ønsker å stille bloggeren, et spørsmål eller ønsker å kontakte dem av en eller annen grunn. Som blogger bør du gjøre det enkelt for leserne å nå deg. Hvorfor? Du vil fremstille deg selv som et menneske, noen de lett kan forholde seg til og nå, ikke en gud som alltid er utenfor rekkevidde.

Denne tilgjengeligheten bør også gjelde for andre elementer på bloggen, ting som RSS-strøm, kjente innlegg, arkiver, eksterne lenker og søkefeltet.

Andre tips for å gjøre bloggen din bedre

Gi en kort beskrivelse – Du vil sannsynligvis tiltrekke flere lesere hvis de umiddelbart vet at bloggen din handler om, så for dette formålet er det lurt å gi en kort beskrivelse under bloggens banner om hva nettstedet handler om og hvem som eier den.

Bruk et profilbilde – En av tingene som skaper en forbindelse for leserne, er kunnskapen om at forfatteren er en virkelig person. Ingenting sier en ekte person som et bilde av deg på bloggen.

Sørg for å velge et godt bilde av deg. Dette er ikke for å si at du bør velge et bilde som er blitt fotoshoppet for å få deg til å se ut som en filmstjerne. Velg bilder for bloggen din, på samme måte som du vil velge et bilde for et jobbintervju eller for en sosial profil, du vil presentere det beste bildet av deg selv som mulig med ingen av fakeriene.

Sørg for at sidene dine lastes raskt inn – En av de uheldige bivirkningene av Internett er kortere oppmerksomhetsspenn. Med de mange tingene du kan se på Internett, kan du ikke forvente at noe vil holde lesernes oppmerksomhet lenge, spesielt hvis det er en blogg som tar for lang tid å laste.

Hva bidrar til lange lastetider? Bilder som ikke er optimalisert for bloggen din, unødvendige linjer med kode, CSS og Java-filer, plugins, blant andre.

Selv å legge opp for mange bilder på en side kan bidra til en betydelig nedgang. Det er ting du kan gjøre for å optimalisere sideinnlasting som Gzip-komprimering, optimalisert hurtigbufring og opprydding av koden. Det er ikke sikkert du kan gjøre dette selv, men det er andre netteksperter som enkelt kan hjelpe deg.

Har riktig plugins – Ja, vi snakket om plugins som bidrar til å redusere farten på bloggen din, men å ha de riktige vil også utgjøre en forskjell når det kommer til de forskjellige aspektene av bloggen din..

Her er noen av de høyest rangerte gratis:

 • Wordfence – Et gratis, men grunnleggende sikkerhetsplugin som tilfører et ekstra lag med beskyttelse ved å låse ut folk som prøver å hacke seg inn på nettstedet ditt.
 • Anti spam – Nok en gratis plugin som holder spam unna. Dette gjør det uten å bruke Captcha, stille spørsmål eller irritere de virkelig menneskelige leserne dine som ærlig talt bare vil legge igjen en kommentar.
 • WP Optimaliser – Denne gratis plugin-en holder bloggen din jevn ved å optimalisere databasetabellene, kvitte seg med gamle innleggsrevisjoner og rengjøre ikke-godkjente kommentarer og andre ting i papirkurven.
 • WordPress SEO – De riktige nøkkelordene kan få bloggen din til å bli lagt merke til av søkemotorer enkelt, men noen ganger trenger du mer enn det for å bli lagt merke til. WordPress SEO kan veilede deg i å ta gode ordvalg for å få maksimal utnyttelse fra nøkkelord.
 • Google Analytics oversikt – Hvor mye trafikk får nettstedet ditt? Hvor kommer det meste av det fra? Hvilket innhold var de mest interessert i? Hvor mange av dem er tilbakevendende seere? Google Analytics holder rede på disse tingene og mer.

Skriver bloggen din

Så du har bloggen oppe, du har verktøyene som hjelper deg å holde rede på alt som må overvåkes, og du vet hvordan du publiserer artiklene og bildene dine.

Hva skal du skrive om? Så lenge det er innenfor rammen av bloggbeskrivelsen, skal alt være i orden. Kanskje ville det være lettere å snakke om det du ikke skulle skrive om.

Artikler utenfor emnet – Bloggen din skal allerede ha et tema. Ikke forstyrr det temaet ved å skrive om noe helt annet. For eksempel blogger du om filmer og TV-serier, men en dag syntes du det var inspirerende å skrive om kjæledyrene dine.

Dine personlige hemmeligheter – En blogg er en ting, en dagbok er en annen. Leserne tåler en lønningslipp nå og da, men det er ikke noe behov for deg å legge hele sjelen din bar. Du vil ikke bare utsette deg for latterliggjøring, leserne dine kan også føle seg ukomfortable med å vite for mye.

Arbeidsstedets spørsmål – Det er ingen som bestrider arbeidsplassen er en kilde til mye konflikter, drama og saftig sladder. Bedre å la alle de være der, hvis du tar det med i bloggen din, vil det bare invitere lesere med det første, men det vil raskt følge problemer.

Familiesaker – Det er greit å snakke om det som skjedde på familiegjenforeningen, men ikke mer enn det. Vi har alle familiemedlemmer som er langt fra perfekte eller som har gjort virkelig dumme ting, men det er ikke nødvendig å kringkaste dette.

Sensitiv informasjon – Visst er du fri til å snakke om mange ting, men pass på at du ikke gir bort for mye informasjon da de gale menneskene kan høre på. Ikke gi bort informasjon som kan sette din økonomiske eller personlige sikkerhet i fare.

Webhotell

Markedsføring av bloggen din

Mange gode blogger der ute mislykkes fordi de ikke får nok eksponering. Hvordan sikrer du at dette ikke skjer med bloggen din? Fremme det godt.

Du har kanskje forbehold om å markedsføre et nettsted som er relativt nytt og med få lesere eller seere, men tenk på det på denne måten; hvordan skal du ellers få flere av disse leserne eller seerne?

Så hvordan promoterer du bloggen din? Den gode nyheten er de mest effektive metodene er faktisk gratis.

Sosiale medier – Hvis du allerede har en Facebook, Twitter eller en annen konto i sosiale medier, må du huske å koble dem til bloggen din. Siden du allerede er i et sosialt nettverk og prøver å få kontakt med personer som har samme interesse som deg eller bloggen din, vil det ikke skade dem å legge merke til den lenken.

Andre blogger – Kommenter andres blogger, og legg igjen en lenke tilbake til din egen blogg. På den måten vil du forlate det et sted folk som har samme interesse som du kan se det.

Det er en advarsel her; Vær sikker på at disse kommentarene er nyttige, betydelige eller konstruktive. Hvis du legger igjen ekle kommentarer eller kommentarer som er designet for å rive den bloggen ned mens du støtter din egen, vil det sannsynligvis invitere fiendtlige fester til bloggen din. Disse ekle kommentarene blir sannsynligvis slettet av bloggeieren uansett.

En annen måte du kan bruke andre blogger til din fordel er å skrive et svar på et innlegg i en annen blogg. Hvis du bestemmer deg for å gjøre dette, sørg for å lenke til bloggen du svarer på, vil dette skape en “trackback”, og den bloggen du lenket til vil også legge ut en lenke til bloggen din.

Gjesteposter – Dette er en tit-for-tat ting populær blant blogging av nybegynnere. Kontakt andre bloggeiere og tilbud om å skrive et innlegg på nettstedet deres, til gjengjeld kan du også be dem om å skrive for ditt. Du kan også bytte lenker, slik at flere kan finne ut om dine respektive blogger.

Vær oppmerksom på at ikke alle bloggere vil være åpne for denne ideen, og til tross for fordelene er det best å ikke presse dem til å bli enige.

Nettfora – Det er nettforum for nesten hva som helst i disse dager. Finn ut hvilke som er mest populære for temaet i bloggen din, eller den med mange mennesker som mest sannsynlig vil være interessert i bloggen din..

Mange fora lar deg faktisk legge ut en lenke til nettstedet ditt i signaturen som går til bunns i hvert innlegg du skriver, men andre kan også kreve at du lager et par innlegg først.

Vedlikeholde bloggen din

Gratulerer! Du har nå en blogg. Ikke bedr deg selv med å tro at det hele vil være roser herfra, fordi det virkelige arbeidet bare begynner; du må opprettholde den bloggen.

Det er to ting å huske her; innhold og konsistens. Innhold refererer til det nye materialet du har for leserne når de besøker. Konsistens refererer til hvor regelmessig eller ofte du legger ut det nye materialet.

Vedlikehold bloggen din ved å sørge for at leserne dine fortsetter å komme tilbake for mer, og at ingenting holder leserne tilbake for mer som ferskt innhold. Det er en annen fordel med dette, søkemotorbots er designet for å lete etter ferskt innhold, så jo mer du oppdaterer materialet ditt, desto mer vil du være synlig for søkebotene.

Alt det nye innholdet vil heller ikke ha noe å si om du ikke har noen konsistens. Sett en vanlig oppdateringsplan og hold deg til den slik at leserne vet når de kan forvente noe nytt. For eksempel å oppdatere regelmessig tre ganger i uken.

Å være inkonsekvent kan skade trafikken din. Leserne dine vil bli skuffet over å finne ut at du ikke har noe nytt å tilby, hvis du skuffer dem mer enn en gang er sjansen stor for at de vil slutte å besøke bloggen din. De kan til og med fortelle andre at det ikke er noe i bloggen din som er verdt å komme tilbake til.

Tidligere i denne artikkelen nevnte vi å bestemme grunnene våre for blogging for å få retning og formål. Det er her de kommer inn. Ved å vedlikeholde nettstedet ditt kan du synes det er utfordrende, og noen ganger til og med et ork, å skrive eller komme med nytt materiale å sette opp.

Det er ingen skam i dette; selv de beste forfatterne kan ikke klare å komme med materiale nå og da. Hva gjør de? De går tilbake til det grunnleggende og spør seg selv hvorfor de skriver. Retning og formål.

Andre bloggtips

Hva som går online, holder seg på nettet – Hva skjer i Vegas … vel, du vet resten. Imidlertid er det nøyaktig motsatt når det kommer til blogging; det som går online forblir på nettet, mest sannsynlig for alltid.

Dette betyr at du må være forsiktig med det du legger ut, og vi snakker ikke bare om de skrivefeilene og grammatiske feilene selv grunnskoleelever kan få øye på, dette handler om dine meninger, du gir, og dine følelser.

Er det virkelig verdt å blogge om en virkelig dårlig kamp med BFF-en din? Hva om noen dager fra nå du oppdager ting? Jada, vennskapet er tilbake på sporet, men det innlegget vil alltid være der for å minne deg om den ene grove lappen. Det vil til og med være vanskeligere hvis du sa noen ganske betydningsfulle ting om ham eller henne i den bloggen.

Den samme forsiktigheten kan brukes på blogger om mennesker som kan ha fornærmet deg, virksomheter du ikke likte, eller andre ubehagelige opplevelser. Husk at blogging er som å si noe du ikke kan ta tilbake. Et godt råd her er å ikke legge ut noe med mindre det virkelig er verdt å legge ut.

Ikke vær for stiv i forfatterskapet ditt – Med dette mener vi ikke skrive for formelt. Gjør innholdet ditt mer samtale med følgende tips:

 • Bruk ordene “Du” og “Jeg”– Prøv å telle hvor mange ganger disse ordene dukker opp under en normal samtale, og du vil miste oversikten. Å bruke dem ofte vil få leserne til å føle at du snakker med dem på et personlig nivå.
 • Bryt opp disse avsnittene – I grunnskolen ble vi alle lært at et avsnitt består av mange setninger. Dette er imidlertid ikke lenger aktuelt når det gjelder nettlesing. Store grupper av setninger utgjør tekstblokker som ikke bare er motbydelige; de kan også gjøre det vanskelig for leseren din å få øye på de viktige punktene du vil komme over.
 • Bruk kursiv – Bruk kursiverte ord når du stiller et spørsmål eller svarer på et. Dette vil gjøre at bloggen din virker mer som en samtale og også bryte opp monotonien i tekstutseendet. På den annen side skal det nevnes at å kapitalisere visse utsagn og setninger vil ha motsatt effekt og få leserne til å tro at du roper på dem. Vi sier ikke at du aldri bruker dem; du kan utnytte akronymer, viktige ideer og til og med en vits. Nøkkelen her er å bruke store bokstaver sparsomt og hensiktsmessig.
 • Ikke vær for formell – Lat som du snakker med noen, det er alltid gode råd når det gjelder å skrive en blogg. Det er tross alt en blogg, ikke et papir som skal vitnes om av det vitenskapelige samfunnet, eller et essay for komposisjonslæreren din.
 • Innhold påvirker søkeparametere – Du vet kanskje hvordan søkemotorer fungerer; de søker etter nøkkelord i artikkelen din, og det mest relevante søket kommer ut på toppen. Dette vil sannsynligvis føre til at du stapper siden med så mange nøkkelord klemt mellom det som bare kan kalles flufford og utsagn. Det du kanskje ikke vet, er at Googles søkeoboter er programmert for å se etter detaljert innhold, og ikke bare hvor mange ganger et ord dukket opp på en side eller hvor det dukket opp på den siden. Hva er bunnlinjen her? Skriv for leserne og ikke for søkemotoren.
 • Leserne dine – Du kan bli fristet til å se besøkende på bloggen din som bare treff; bare tallene betyr noe, og ikke hva de synes om bloggen din. Det er ikke sikkert du bryr deg om hva de synes om bloggen din. Imidlertid er disse leserne mennesker med følelser og meninger, og jo mer disse følelsene og meningene blir rørt, påvirket eller støpt av artiklene dine, desto mer er det sannsynlig at de kommer tilbake og leser mer av materialet ditt. Det som er bedre er at de også kan anbefale bloggen din til andre, som også vil anbefale dem til andre, og så videre. Hva er en annen god grunn til å huske hva leserne dine synes? Feedback. Vi nevnte allerede at mens forfattere og inspirerer lesere, kan leserne også inspirere forfattere med positive eller konstruktive tilbakemeldinger. Selv negative tilbakemeldinger kan ha positive resultater.

Blogging vil ha opp- og nedturer

Å sette opp en blogg er en enkel sak. Det som skjer etter det innebærer vanligvis mye arbeid. Uansett hva hensikten din er å bestemme deg for å gjøre en del av sinnet og hjertet ditt åpent for publikum, enten du vil forbedre ferdighetene dine, lysne opp andres dag eller tjene penger, sørg for at du er forpliktet før du selv begynner.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me