Topp 20 av spørsmål om webhotell som er besvart

Topp 20 av spørsmål om webhotell som er besvart

I løpet av det siste året har vi mottatt mange spørsmål fra leserne våre, og vi har bestemt oss for å skrive en full artikkel om de vanligste spørsmålene angående webhotell. Vi utvide forskningen litt og lette etter de mest stilte spørsmålene på nettsteder som Yahoo Answers, Quora, Ask og Google, og her er listen over de mest vanlige spørsmålene og svarene vi har til dem..


Hva er webhotell?

Webhotell er aktiviteten eller virksomheten med å gi lagringsplass og tilgang for nettsteder. For eksempel, når du oppretter et nettsted eller annet innhold du vil ha tilgang til av andre brukere på internett, må du kjøpe en webhotellplan, for å laste opp filene dine på webserveren (en veldig rask datamaskin som er optimalisert for å levere innhold og koblet til et veldig raskt nettverk). Når noen deretter skriver inn en nettadresse i nettleseren sin, for eksempel https://top5hosting.co.uk, kobler internett webserveren til besøkende datamaskin og de overfører filer. På denne måten kan de besøkende surfe gjennom innholdet på nettstedet.

Hva er webhotell

Dette reiser et annet spørsmål. Kan du ikke være vertskap for nettstedet ditt på datamaskinen din? Svaret er Ja, det kan du. Enhver datamaskin som er koblet til et nettverk, kan spille rollen som en webserver. Det er mange grunner til at du ikke skal gjøre det tøft – datamaskinen din må være online 24/7, du må ha en webserverprogramvare, du må ta vare på sikkerheten din alene og så videre. I dag kan du kjøpe en profesjonell webhotellplan for så lite som 1 £ / måned.

Som er den beste leverandøren av webhotell i Storbritannia?

Det er ikke ett ord svar på dette spørsmålet. Det er mange anerkjente vertsfirmaer i Storbritannia som kan være et hjem for webprosjektet ditt. Å finne den beste leverandøren av webhotell er avhengig av forretningsbehov, forretningsmodell, månedlig trafikk og besøkende, type tjeneste eller data du serverer til brukerne dine og støttenivået du trenger. Alle nettstedets verter i våre topp 10 britiske vertskart er med et godt omdømme og vil være tilstrekkelig hvis du bare begynner. Hvis du har mer spesifikke behov, ikke nøl med å kontakte oss med detaljer, og våre eksperter vil gi deg det gratis hosting-rådgivning skreddersydd for prosjektbehovene dine.

Hva er forskjellen mellom webhotell og registrering av domenenavn?

Domenenavnsregistrering og webhotell er to nært koblede, men veldig forskjellige tjenester. Domenenavn er din digitale identitet og hva folk skriver i nettleserne for å se innhold. Se bildet nedenfor.

Forskjell domenenavn og webhotell

Folk kjøper domenenavn av forskjellige grunner: å være vertskap for nettsteder, få tilpassede e-post eller kjøpe dem for virksomhet – for å selge dem senere til en høyere pris eller parkere dem og tjene penger på annonser. Så du kan ha et domene uten å ha et nettsted, men du kan ikke ha ditt eget nettsted med mindre du kjøper et domenenavn (unntak er de gratis løsningene som wordpress.org eller blogger.com men der er nettstedet egentlig ikke ditt). Du kan finne mer info om emnet i vår domenekjøpsguide

Og her er en visuell fremstilling av forskjellen mellom webhotell og domenenavn i denne videoen fra GoDaddy.

Hvor mye koster webhotell per år?

Det hele avhenger av dine behov. Jo mindre trafikk og plass du trenger, jo mindre er kostnadene. Hvis du nettopp starter virksomheten din på nettet, kan du gå for en billig webhotellplan fra en av de britiske webhotellleverandørene på den listen. Sørg for å bruke lenken vi har gitt deg, for hvis du går gjennom koblingene dine, kan du få spesialtilbudene til planer så lave som 1 £ / måned. Jo mer behovene dine vokser med tanke på besøkende og plass, jo mer koster webhotellplanen din.

Hvordan få et gratis domene og webhotell?

Mange av webvertsleverandørene vil gi deg et gratis domenenavn hvis du kjøper hosting-konto fra dem. Hvis du ser i diagrammet under domenekolonnen, kan du finne webhotellbedriftene som vi anbefaler og vil gi deg et gratis domenenavn på hjemmesiden vår på top5hosting. Som vanlig med alt gratis, bør du lese det fine antallet. Noen av leverandørene vil bare beholde det gratis domenet for deg til du er vert for nettstedet ditt med dem. Hvis du bestemmer deg for å endre hosting av en eller annen grunn, vil du fortsatt måtte betale for det, og noen selskaper vil til og med gå lenger og beholde domenet. Så før du går inn på gratis domenealternativ, kan det være lurt å lese artikkelen vår om hvorfor du bør holde domenet og hostingleverandørene separate.

Slik endrer du webhotellstjenesten?

Hvis du av en eller annen grunn ikke er fornøyd med den nåværende hostingleverandøren, kan du enkelt endre det. Bruk først alle trinnene vi har oppført på hjemmesiden vår.

Når du har valgt det nye vertsselskapet, er det første du vil gjøre å overføre alle dataene, filene og databasene dine til den nye verten. Lag en sikkerhetskopi av det nåværende nettstedet ditt og last det opp til det nye vertskapet.

Test den på en sandkasse URL-adresse (du kan spørre støtten til den nye hosting for URLen) og se om alt er i gang. Gå deretter til domeneregistratoren og endre domenet DNS-postene med adressen som er oppgitt av det nye webhotellhotellet ditt.

Hva er dedikert IP-adresse i webhotell og trenger jeg en?

La oss først starte med hva som er en IP-adresse. Det er en unik rekkefølge av tall atskilt med prikker som identifiserer hver enhet som bruker Internett for å kommunisere over et nettverk. Serveren der nettstedet ditt er vertskap, har også en IP-adresse som identifiserer den, og i tilfelle av delt hosting kan det være mange domenenavn koblet til samme IP-adresse.

Dedikert IP-adresse i en webhotell betyr at serveren vil tildele et spesifikt nummer som bare vil bli brukt av deg og ditt domenenavn. Et eksempel på hvordan dette fungerer kan du se i bildesuget.

Dedikert IP-adresse

Trenger du en? Det er noen få grunner til at folk kan ønske seg en dedikert IP for sitt domene. Et tilfelle er hvis du vil bruke et SSL-sertifikat, og det trenger et eget lag for å identifisere identiteten til nettstedet ditt.

En annen grunn er hvis nettstedet ditt har mye trafikk og du vil opprettholde det raskere og redusere sjansen for et brak og timeouts for brukerne dine. Dette er grunnen til at en dedikert eller skyhosting foretrekkes når du forventer høyt besøkendevolum.

Den tredje store saken er av SEO-grunner. Hvis du er bekymret for at det er mange spammy-nettsteder som er vert på samme server og IP som din, og du vil skille deg fra dem. Mer om emnet blir forklart i denne videoen. Og for å sjekke hvem andre som er vert for nettsteder på serveren din, kan du bruke tjenester som www.my-ip-neighbors.com

Hvordan sjekke webhotellfirmaet til et nettsted?

For å sjekke hvem som er verten for et nettsted, bruk verktøy som hostingchecker. Bare skriv inn domenenavnet du vil sjekke, så viser vertsleverandøren.

Hva er webhotellomtaler, og skal jeg stole på dem?

Det er et annet godt spørsmål. Svaret er at du bør være veldig forsiktig når du leser informasjon fra webhotellomtaler og gjør forskningen din bra. Selv om vi har anmeldelser basert på tester og forskning, anbefaler vi fortsatt leserne våre å lage en liste for seg selv og følge trinnene vi har listet på topp5hotell for å ta den beste beslutningen for deres forretningsmodell.

Nøkkelen her er at flertallet av nettstedets webhotellomtaler gir inntekter basert på tilknyttede provisjoner og rangerer webhotellleverandørene utelukkende på hvor mye penger belønningen per salg er. Inntektene våre genereres også på denne måten, men du kan utgjøre en forskjell. Et eksempel er hvis du går til en Beste britiske webhotellomtaler nettsted fra google, de fleste av dem markedsfører amerikanske selskaper med dårlig rykte som iPage, FatCow og så videre.

Forskjellen mellom top5hosting og de andre vertsgjennomgangsstedene der ute er at vi bare viser anerkjente hostingfirmaer med datasentre i Storbritannia eller Europa som vil levere innholdet ditt raskere og med britisk basert support som kan svare på dine behov i lokal tid med teknisk administrasjonspersonell.

Hvordan sette opp / peke DNS for webhotell?

Her er en trinnvis guide for hvordan du peker / kobler domenenavnet ditt til webhotellet ved å sette opp riktig DNS-adresse.

 • Kontakt kundestøtten din og spør dem hva er DNS-adressene dine. De skal være minst 2 og skal se ut som: dns1.yourhostingcomany.com; dns2.yourhostingcomany.com
 • Logg på webhotellets backend og legg til domenenavnet til kontoen din.
 • Kontakt domeneregistratoren din og spør dem hvor du bør sette inn DNS-navnene eller søke i deres støttedatabase. De fleste registrarer har en god hjelpeseksjon.
 • Logg inn domeneregistrerkontoen din og sett opp DNS-postene.

For et detaljert eksempel, sjekk videoen nedenfor der vi demonstrerer hvordan du kobler til et domene kjøpt fra GoDaddy på en webhotellplan fra Siteground. De fleste av de andre registrarene og hostingene er like, så hvis du følger trinnene ovenfor og bruker dem for din sak, bør du være i gang.

Billig og pålitelig leverandører av webhoteller?

Du bør alltid gå forsiktig når du kjøper noe billig, spesielt webhotell. Mange anerkjente selskaper har veldig gode startplaner som er billige, fordi de er for en liten mengde besøkende med begrensede ressurser, men du vil få den samme gode støtten og tilliten som du kan forvente for de større planene, og de er enkle å skalere . Vi har en liste med billige og pålitelige hostingplaner for Storbritannia.

Noe som er et godt webhotell for nybegynnere?

Hvis du nettopp begynner, vil vi anbefale et webhotell som har god og rask støtte og kan hjelpe deg underveis. I dette tilfellet har Siteground en stor fordel med deres live chat-støtte at du kan få tak i en nivå 2-støtte i ethvert større tilfelle der den nåværende representanten ikke kan løse problemet ditt. EUKhost og TSOhost er også to britiske webhotellleverandører med veldig gode supportteam.

Hva er domene??

Domenet er navnet på din digitale tilstedeværelse på nettet og den mest verdifulle digitale eiendelen. Det er adressen du skriver i nettleseren din. Vi har dekket en stor del av hva som er et domene i forrige spørsmål om forskjellen mellom domene og webhotell. Vi har også en domenekjøpguide for nybegynnere som har full informasjon du måtte trenge når du kjøper domenenavnet ditt og velger riktig.

Linux eller Windows webhotell?

Dette avhenger helt av applikasjonen du skal starte. Hvis det kommer til å være et av de vanligste CMS-systemene som WordPress, Joomla, Drupal eller e-handelsplattform, er de alle PHP-baserte, så svaret er at du leter etter en Linux-hosting. Hvis det skal være basert på ASP, .NET eller noe Microsoft er relatert, bør det hostes på en Windows-server. Mer informasjon om emnet kan du finne i artikkelen vår om Linux vs Windows.

LinuxCommunity

Hva er båndbreddegrensen i webhotell?

Båndbredde = den totale datamengden, vanligvis målt i MegaBytes eller GigaBytes, som kan lastes ned eller lastes opp fra et bestemt nettsted eller webhotellkonto i løpet av en gitt måned. Vi har en grundig artikkel om hva som er båndbredde her.

Hvilket er det beste webhotellet for WordPress?

Det korte svaret er at ethvert vertsfirma som kan betjene PHP, kan være vert for ditt WordPress-nettsted. Den beste webhotellet for WordPress er en blanding av de beste generelle hostingplanene og noen spesifikke WordPress-funksjoner som gratis temaer, installering med ett klikk, automatiske kjerneoppdateringer, installasjoner med én klikk og migrering og så videre. Vi har en liste med anerkjente webhotellvirksomheter som er spesialiserte innen WordPress her.

Hva er sky hosting?

I motsetning til delte eller dedikerte hostingtjenester som er basert på en maskin (webserver), bruker skyhotellet de nyeste cloud computing-teknologiene for å benytte kraften til flere webservere som er tilkoblet og fungerer som en. Når det er vert på skyen, vil nettstedet ditt ha mye mindre driftsstans på grunn av servervedlikehold av funksjonsfeil, og det er også mye enklere å skalere eller håndtere topper hos besøkende, siden det kan kombinere prosessorkraft, lagring og RAM på flere maskiner.

Cloud hosting er en neste generasjons hostingtjeneste som kan betales etter planen. Dette kan spare deg for penger hvis du forventer at besøkende vil være ujevn med topper, eller du forventer høy trafikk som en enkelt maskin ikke vil kunne håndtere. For mer informasjon, sjekk listen over utvalgte britiske skyhostingselskaper.

Hva er CDN (Content Delivery Network)

CDN er et nettverk av servere i forskjellige geografiske punkter som leverer hurtigbufret versjon av et nettsted til brukerne basert på deres beliggenhet. Se bildet nedenfor for å se et skjema for hvordan det fungerer.

Hvordan Content Delivery Network fungerer

Hvordan fungerer CDN nøyaktig? Når du har lastet opp nettstedet til webhotellserveren, blir det hurtigbufret på andre servere rundt om i verden som er en del av CDN. Hvis du for eksempel serverer nettstedets innhold og bilder fra et vertsfirma i Storbritannia, vil pingen (forsinkelsen) til brukere i Asia være mer enn 400 ms på grunn av avstanden. Hvis du laster opp det til et CDN imidlertid, når brukeren ber om innholdet, blir han pekt til en server i Asia nærmere hans beliggenhet, og pingen vil være titalls ganger lavere.

Fordelen med innholdsleveringsnettverket er stort sett hastighet. Dette kan forbedre brukeropplevelsen din og SEO. Når du leverer innholdet fra forskjellige servere, er det mye mindre sannsynlig å ha krasj på en server på grunn av stor trafikk siden brukerne fra forskjellige steder ber om innholdet fra forskjellige servere..

Som er den beste gratis webhotellplanen

Som noe gratis bør du være veldig forsiktig når du leter etter gratis webhotell. Vi anbefaler deg å bruke den bare til tester og utvikling og aldri til produksjon. De fleste gratis hostingplaner er svært begrensede i ressurser, viser annonser eller setter inn uønsket innhold i filene dine. Du bør også lese det fine antallet, siden de kan ha klausuler om at de kan avslutte kontoen din til enhver tid og også opphavsretten til innholdet ditt.

I tilfelle du ønsker å være vertskap for en privat blogg eller en annen type lavprisnettsted som du ikke kan bruke noen kilo i måneden, er det mye mer anbefalt å bruke en av de gratis offentlige bloggplattformene som wordpress, blogger eller tumblr

Hvordan starte et webhotellfirma?

I dag er det relativt enkelt å starte ditt eget hostingfirma. Alt du trenger er et nettsted og å kjøpe en forhandlervertkonto fra noen av de beste vertsfirmaene i Storbritannia. Denne måten alt du trenger å gjøre er å håndtere salg. All teknisk support, maskinvare, programvare etc. håndteres av vertsselskapet du samarbeider med. Dette er den enkleste løsningen med lavest investering i form av penger og kunnskap, og den passer for ethvert webdesignbyrå eller internettmarkedsføringskonsulenttjeneste som allerede har kunder..

Hvis du vil ta det på neste nivå, kan du leie en dedikert server eller colocate din egen maskinvare i et datasenter og håndtere alt sysadmin-arbeidet selv. Dette er imidlertid et mer avansert nivå, så hvis du kommer til det, vil du vite hvordan du takler det.

Vi håper at du har hatt glede av artikkelen, og hvis spørsmålene dine ikke ble besvart, kan du gjerne legge dem igjen i kommentarene, så kommer vi tilbake til deg!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map