Slik starter du en nettbutikk

Slik starter du en nettbutikkVil du starte en nettbutikk? Eller i det minste vurderer muligheten? Du er på rett sted.


I denne trinnvise guiden viser vi deg hvordan du starter en nettbutikk fra bunnen av. På slutten av denne guiden, bør du ha et fullt fungerende e-handelssted med produkter og handlekurv.

Takket være moderne verktøy og løsninger kan alle starte sin egen e-handelsoperasjon uten å vite design eller koding.

1. Bestem hva du vil selge ��

Det første trinnet som er en absolutt må-er å gjøre velg din nisje. Som det ofte er definert, er en nisje et spesifikt stykke av et bredere marked.

Beklager hvis dette høres litt for ordbokaktig ut. La oss dele det opp i enklere termer. I utgangspunktet, når du velger din nisje, må du bestemme:

 • Hva vil du selge?
 • Hvem skal du selge den til?
 • Hvorfor ville de kjøpe?

Disse tre spørsmålene kan virke ganske opplagte, men de er faktisk langt fra.

Å definere din ideelle kundemasse og finne ut hvorfor de vil kjøpe fra deg vil gjøre jobben din mye lettere senere. Den viktigste feilen folk gjør går for bredt i håp om at jo større det potensielle markedet er, jo mer sannsynlig er det for å få godt salg. Dette er ikke riktig.

Hvis målkundebasen din bare er “folk som puster”, vil du ha det vanskelig å plassere produktet ditt i markedet, markedsføre det og forklare hva som er så verdifullt med det.

Alt i alt, å fokusere på en nisje er bedre enn å gå over alt.

Det er best å starte i et område du allerede har en personlig interesse i, fagkunnskap om eller lidenskap for. Det er veldig vanskelig å operere i et felt som du ikke vet noe om.

Så begynn med interessene dine, naviger derfra. Definer hvem din ideelle kunde er, og hva som får dem til å ønske å kjøpe produktene du vil tilby.

Et godt utgangspunkt er å se på hva konkurransen din i nisjen gjør. Se hvordan de plasserer produktene sine, hvem kundene deres er. Lær av det og bygg videre på andres opplevelser.

2. Velg mellom dropshipping og selge dine egne produkter ��

La oss starte fra begynnelsen med å forklare to populære e-handelsscenarier:

Scenario nr.1 er den tradisjonelle måten å drive en nettbutikk på. I denne modellen:

 • (1) du får produkter fra leverandøren eller oppretter dem selv → (2) du tilbyr disse produktene til kunder via nettstedet ditt → (3) kunden kjøper produktet → (4) du sender produktet til dem

Her er dropshipping-modellen:

 • (1) du starter med å liste opp produktene på nettstedet ditt → (2) kunden kjøper produktet → (3) leverandøren sender produktet direkte til kunden

Den største fordelen med dropshipping-modellen er at du ikke trenger å holde noe inventar selv. Dette betyr at det ikke er noen kostnader å lage produktene eller lagre dem. Faktisk er alt du selger rent overskudd siden du bare må betale leverandøren etter at du har mottatt en ordre fra kunden din.

I den tradisjonelle modellen må du utskrive penger på forhånd for å enten skaffe produkter fra leverandøren eller få dem opprettet. Du må gjøre det før du noen gang kan begynne å selge dem.

På den annen side vil dropshipping ikke være noe for deg hvis produktene du vil selge er av din egen produksjon eller trenger å tilpasses / tilpasses før de kan selges.

Totalt sett, hvis du kan, kan du velge dropshipping – og spesielt hvis det er ditt første forsøk på å starte en nettbutikk. Dropshipping er en fin måte å teste farvannet og bekrefte at produktene du vil selge faktisk er noe kundene vil ønske å kjøpe. Så senere kan du utvide og begynne å tilby dine egne produkter.

3. Velg de eksakte produktene du vil selge ��️

Noe av det gode med dropshipping er at det er en mengde forskjellige produkter å velge mellom i nesten hver nisje.

Dette er gode nyheter for bedrifter som akkurat er i gang og ikke ønsker å investere i sin egen produktutvikling. De overordnede trinnene er:

 • Undersøk din nisje. Undersøk hva slags produkter konkurrentene dine selger, og hva deres bestselgende produkter er.
 • Gå til innholdssider på nettet for å finne hvilken type utfordringer, produkter eller ting generelt målgruppen din leser om.
 • Gå til nisjerelaterte forum og se hva kundene dine snakker om.
 • Søk på Google med nøkkelord som er mest relevante for din nisje.
 • Gå til Amazon og gjør lignende undersøkelser. Se hvilke produkter som selger godt.

Med all denne forskningen kan du nå gå til noen populære markeder og begynne å lete etter spesifikke produkter du kan selge.

Det største markedet av denne typen er AliExpress. Det er et vanlig marked for e-handel etter de fleste standarder, men det lar deg også etablere forhold til selgere og tilby produktene deres som dropshipper. Gå dit og se etter produkter som er i samsvar med forskningen du har gjort, og som også virker som noe interessant – nok til at kundebasen din kan glede seg over.

AliExpress

Vi anbefaler å komme i gang med mellom 10-50 produkter. Dette vil gi deg mer enn nok ting til å gjøre butikken din komplett og heller ikke overvelde deg med hva som skjer mens du jobber med butikken til daglig.

Når du setter sammen en liste over produkter, må du huske følgende ting:

 • Forsikre deg om at produktet er tilgjengelig for levering på steder der målgruppen din er. Jo lavere fraktkostnader, jo bedre.
 • Sjekk leveringstidene og sørg for at de ikke overskrider det du vil anse som akseptable (jeg lar være å bestemme hva som er akseptabelt og hva som ikke er etter din vurdering).
 • Unngå om mulig produkter fra merkenavn (du vil ikke være avhengig av å kunne selge Adidas joggesko, for eksempel).
 • Det er en vanlig praksis for dropshipping-butikker å sette marginene til rundt 50% -merket. Betydning, når du leter etter produkter å selge, fokuser du på de som er halve prisen sammenlignet med hva du vil selge dem for.

Som vi nevnte tidligere, er det en start på en liste med 10-50 produkter. Vi bruker den listen senere når vi importerer produktene til din nettbutikk.

4. Kom med et firmanavn og registrer et domenenavn ��

Å velge et navn til butikken din er uten tvil den morsomste delen av hele forsøket. Folk elsker å navngi ting. Spesielt bedrifter.

Derimot. Navnet du ender opp med kan ha mye betydning for fremtidig suksess og evne til å markedsføre virksomheten effektivt. Dette er ting du må huske på når du idéduker et firmanavn:

Velg et navn som er enkelt å uttale

Se for deg at du snakker med noen over telefonen og trenger å nevne navnet på butikken din. Må du stave det ut for at den andre skal forstå?

Hvis du gjør det, er navnet for sammensatt. Gå etter noe enkelt og lett å uttale på første omgang.

Velg et navn som er enkelt å huske

Dette knytter seg noe til forrige punkt. Bortsett fra å være lett å uttale, må navnet ditt også være enkelt å huske.

Du kan oppnå dette på et par måter. Å gå med et helt sammensatt ord som navnet ditt er en løsning (tenk “Google”). Alternativt kan du sette sammen to ord som har reelle betydninger, men som skaper noe originalt når du plasserer ved siden av hverandre (tenk “Ansiktsbok”).

Velg et navn som kan selges

Navnet ditt skal være originalt nok, slik at folk ikke tar feil av det for noen annen lignende virksomhet.

Hvis du for eksempel vil kalle pizzeriaen din “Pizza Den”, men det er en annen virksomhet i byen som heter “Pizza Pan”, er det ikke et godt navn.

Velg et navn som er kort (ish)

Ikke lenger enn en kombinasjon av 2-3 ord.

Noe lenger, og det kommer til å bli vanskeligere å huske og mindre merkevare.

Ikke bruk spesialtegn eller tall

Glem også prikker, understrekinger, streker osv.

Velg et navn som er tilgjengelig som et .com-domene

De .com er den mest populære og viktigste utvidelsen av domenenavn for gruppen. Hvis du ideer om et navn, ikke gå etter noe som ikke har et .com domene tilgjengelig.

Du kan sjekke om drømmedomenet ditt er tilgjengelig på et nettsted som Domain.com (men ikke kjøp det ennå).

domene

5. Start et nettbutikknettsted alene ��️

Endelig er det på tide å bygge en faktisk nettbutikk.

Dette er den beste delen: du kan gjøre alt på egen hånd, det er ingen profesjonell hjelp som trengs, og du trenger ikke å ofre kvaliteten på det endelige resultatet. Les: nettbutikken din kommer til å være like funksjonell og like fin som om den ble bygget av en proff.

1) Gå til Bluehost og registrer deg for webhotell

Bluehost er vår no.1-anbefalte webhotell. De har eksistert i mange år og har vist seg å levere topp tjenester. Samtidig er de mer enn rimelig – den månedlige hostingregningen kommer til å være bare 2,75 dollar.

For å komme i gang, besøk Bluehost.com og klikk på hovedknappen:Start en nettbutikk på Bluehost

Velg den billigste planen og klikk på å velge: Velg plan for å starte en nettbutikk

I neste trinn skriver du inn domenenavnet du vil registrere for butikken din:

velg domene

Dette domenenavnet får du gratis det første året.

2) Installer WordPress

WordPress er et operativsystem for nettsteder. Det er åpen kildekode, kraftig og lett å jobbe med. Vi kommer til å bruke det som grunnlag for butikken din.

For å installere WordPress, logg deg på Bluehost-brukerpanelet, gå til Mine nettsteder, og klikk deretter på Lag nettsted.

opprett et nettsted og start en nettbutikk

Bluehost vil be om noen grunnleggende detaljer, for eksempel navnet du vil angi for nettstedet ditt og en tagline.

Velg deretter domenenavnet ditt fra listen – Bluehost ber deg om dette bare for å være sikker på hvilken adresse du vil bruke på nettstedet..

tilordne domene

Klikk på neste å ha WordPress installert.

Etter et par sekunder vil du se en bekreftelsesskjerm, og du kan logge deg på WordPress-administratorpanelet.

3) Installer WooCommerce

WooCommerce er et plugin for WordPress som utvider det med eCommerce-funksjonaliteten. Dette er nøkkelplugin som i hovedsak vil tillate deg å starte en nettbutikk. Det er også gratis og åpen kildekode, omtrent som WordPress selv.

For å installere det, logg deg på WordPress adminpanel og gå til Plugins → Legg til nytt (fra sidefeltmenyen).

Skriv inn “WooCommerce” i søkefeltet, og installer og aktiver plugin-modulen.

installer WooCommerce

WooCommerce vil deretter ta deg for hånden gjennom det opprinnelige oppsettet som kreves for å få butikken din i gang.

WooCommerce-oppsett

4) Legg til produktene dine

På dette stadiet er det på tide å legge de første produktene dine til butikkens katalog.

Hvis du skal tilby dine egne produkter, kan du legge dem inn Produkter → Legg til produkt. Du ser følgende skjermbilde: 

legg til produkt

Her er det plass til produktnavnet, beskrivelsen og også alle andre detaljer som pris og fraktinformasjon.

Hvis du kommer til dropship, må du installere en ekstra plugin som lar deg importere produkter fra leverandører. En av de bedre løsningene for nye butikker er Dropship.me. Du kan begynne å bruke den gratis, og kan deretter velge å oppgradere til en betalt plan hvis du vil importere flere produkter.

dropship.me

Etter at du har installert Dropship.me, vil du få tilgang til mer enn 50 000 dropshipping-produkter fra markeder som AliExpress.

5) Velg et tema

Det siste trinnet er å velge et tema (en designpakke) til nettbutikken din.

Det flotte med WordPress er at det er tusenvis av temaer for det på hele nettet.

Når det er sagt, ønsker vi å trekke frem tre temaer som følger med deres spesifikke fordeler:

 • Storefront. Dette er det offisielle temaet for WooCommerce. Den har alle grunnleggende funksjoner og er enkel å starte med. Designet er litt grunnleggende, men det kan være det du vil ha.
 • Neve. Et flott tema som fungerer ut av esken og kommer med et design som er optimalisert for å jobbe i en e-handelsbutikk.
 • Astra. En sveitsisk-hær-kniv type tema som kommer med massevis av startsider og innstillinger du kan dykke i. Hvis du liker å tulle med ting, bruk den.

�� Hvis du vil ha flere tips om hvordan du installerer nettbutikken din ved hjelp av Bluehost og WooCommerce, har vi en grundig guide om emnet her.

6. Konfigurer betalingsmetoder ��

Den siste delen av puslespillet når du prøver å starte en nettbutikk, er å akseptere betaling fra kunder.

Som standard lar WooCommerce deg godta betalinger via PayPal. Du trenger ikke å gjøre mye for å aktivere dette betalingssystemet heller. Du har sannsynligvis allerede tatt vare på det under det første WooCommerce-oppsettet.

PayPal hjemmeside

Når det er sagt, kan du velge et annet betalingssystem, eller til og med bruke et par alternative systemer samtidig. En av grunnene til dette kan være at noen av kundene dine foretrekker spesifikke betalingsmetoder fremfor andre. Så jo flere av dem du har integrert i butikken din, jo mer salg får du.

To av de mest populære ekstra betalingsmetodene for WooCommerce er Stripe and Square. Dette er spesielt gode valg hvis du vil godta kredittkort (som du sikkert gjør).

Både Stripe og Square står fritt til å komme i gang med. Imidlertid, som med alle betalingsmåter, er det tilleggsavgifter pålagt for hver transaksjon (det er det samme med PayPal), så bare vær klar over det.

Det er enkelt å installere en ny betalingsmetode i eCommerce-butikken. Disse betalingssystemene blir alle levert som WordPress-plugins, slik at du kan installere dem på samme måte som du installerte WooCommerce.

Etter det kommer hvert betalingssystem med sin egen konfigurasjonsprosedyre. Imidlertid er det meste av tiden bare å registrere deg for en konto og bekrefte detaljene dine.

7. Begynn å markedsføre nettbutikken din ��

Det er mange forskjellige ting du kan gjøre for å få ordet om butikken din, men vi kommer til å fokusere på bare fire her – de fire som er mest sannsynlig å jobbe i 2020 og fremover.

Influencer Marketing

Influencer-markedsføring er en relativt ny måte å markedsføre butikken din. Det meste gjøres på Instagram.

Slik det fungerer er dette:

 1. Finn folk populære i din nisje eller gjenkjennelig uansett grunn.
 2. Ta kontakt med dem og spør hva prisene deres er for å markedsføre produkter som dine. Vær også oppmerksom på størrelsen på følgende og spør om antall engasjementer de får under lignende innlegg.
 3. Bli enige om en to-tre kampanjeposter, og send dem produktene dine.

Betalte annonser

Betalte annonser mislykkes aldri. Hvis det er et marked for noe, og du målretter det markedet med annonser, vil du få noe salg.

Google AdWords er den mest populære plattformen for å annonsere for produktene dine. Det er relativt enkelt å komme i gang med dem, og Google har sine egne guider for å ta deg gjennom de første trinnene.

Markedsføring over sosiale medier

Selv om Instagram absolutt er det mest moderne sosiale medienettverket i dag, betyr ikke det at det er det eneste stedet du bør markedsføre butikken din.

Faktisk bør du være til stede på alle stedene der kundene dine sannsynligvis vil henge med. Dette betyr i dag det meste av de populære sosiale medienettverkene. Eller, i det minste, de beste som Facebook, Twitter og eventuelt Pinterest (hvis kundene dine bruker det).

Din tilnærming til alle disse nettverkene vil være lik, men målene og måten du konstruerer meldingene dine på vil være forskjellige.

Det første du bør gjøre er å undersøke hva konkurrentene dine gjør og hvordan de gjør for å markedsføre butikkene deres. Legg merke til strategiene og taktikkene deres, og se hva du kan tilpasse deg situasjonen. Vær hovedsakelig oppmerksom på:

 • typen meldinger de legger ut
 • konteringsfrekvensen
 • hvor ofte de markedsfører produktene sine direkte
 • hva er deres generelle stemme og hvordan meldingene deres får deg til å føle deg

Deretter setter du dine egne mål for hva du vil oppnå gjennom sosiale medier.

Vanligvis bør disse målene være å bygge merkevarekjennskap blant kundene, og bare noen ganger markedsføre produktene dine og prøve å generere direkte salg. Hvis du skyver tingene dine for mye, vil du fremmedgjøre folk raskt.

Neste trinn er å sette en publikasjonskalender på plass og forberede innlegg i sosiale medier på forhånd. Du kan deretter publisere disse innleggene ved hjelp av verktøy som Buffer.

Innholdsmarkedsføring og SEO

I dag er innholdsmarkedsføring og SEO de mest effektive metodene for å markedsføre ethvert nettsted (inkludert e-handelsbutikker).

Ideen bak innholdsmarkedsføring er enkel: du gir folk innsikt i emner relatert til virksomheten din og genererer dermed interesse for det du har å tilby.

Hvis butikken din for eksempel selger vintersokker, kan du tilby folk råd om ting som å velge skisokker. Du kan levere rådene i form av et enkelt blogginnlegg. Når folk leser innholdet ditt, blir de også introdusert for butikken din og sokkene du har i katalogen.

Det samme prinsippet kan tilpasses ethvert marked eller nisje. Finn ut hva folk vil vite, og lag deretter innhold som leverer den informasjonen til dem.

Når du gjør det, kan du optimalisere innholdet slik at det blir mer synlig via Google. Det er rapportert at Google er ansvarlig for 94% av den totale organiske trafikken på nettet.

�� Her er mer informasjon om hvordan du får mer trafikk til nettbutikken eller nettstedet ditt ved hjelp av SEO.

Sammendrag

Som du ser er det tross alt ikke så vanskelig å starte en nettbutikk. Alt du trenger for å starte butikken din raskt er å planlegge trinnene dine og dra nytte av moderne verktøy som WordPress og WooCommerce.

Bare for å gjenskape, her er alle trinnene igjen:

 1. Bestem hva du vil selge
 2. Velg mellom dropshipping og selge dine egne produkter
 3. Velg de nøyaktige produktene du vil selge
 4. Ta opp et firmanavn og registrer et domenenavn
 5. Start en nettbutikknettsted selv
 6. Sett opp betalingsmetoder
 7. Begynn å markedsføre nettbutikken din
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map