Cara Memasang WordPress di GoDaddy (Langkah demi Langkah dengan Imej)

Pasang WordPress pada hosting GoDaddy
Pasang WordPress pada hosting GoDaddy

Dalam tutorial ini, saya akan menunjukkan kepada anda cara memasang dan menyahpasang WordPress di GoDaddy dan saya akan menerangkan semua tetapan dan apa maksudnya.


Dengan pemasangan sekali klik, GoDaddy membolehkan anda memasang WordPress secara literal dalam beberapa saat.

Oleh itu, mari kita mulakan.

Pertama, anda perlu mempunyai rancangan hosting GoDaddy dan anda memerlukan domain yang menunjuk ke hosting ini. Berita baiknya ialah anda boleh membeli rancangan GoDaddy dengan harga serendah £ 1 / m dengan pautan diskaun ini.

Sekiranya domain anda diarahkan dengan betul ke akaun hosting anda, anda akan melihat skrin ini semasa anda mengunjungi domain anda:

Pasang WordPress ke GoDaddy 1

Dalam tutorial ini, saya akan menggunakan domain ahosting.co (seperti yang anda lihat di penyemak imbas)

Seterusnya, pergi ke skrin utama GoDaddy dan log masuk ke akaun anda.

Pasang WordPress ke GoDaddy 2

Apabila anda mengklik nama pengguna anda (sudut kanan atas) menu mega akan terbuka. Klik pada Urus hosting pautan untuk pergi ke tetapan akaun hosting anda.

Pasang WordPress ke GoDaddy 3

Setelah anda berada di sana, klik pada akaun hosting yang ingin anda pasang WordPress. Dalam kes kami, ahosting.co

Pasang WordPress ke GoDaddy 4

Ini akan membuka panel kawalan akaun hosting anda di mana anda boleh menyesuaikan tetapan projek anda. Untuk memasang WordPress, klik pada Buka pautan di sebelah aplikasi Installatron di bawah bahagian Alat.

Pasang WordPress ke GoDaddy 5

Ini akan membuka aplikasi GoDaddy Installatron yang merupakan pemasang satu klik dari pelbagai aplikasi yang disokong oleh GoDaddy. Ia sangat serupa dengan aplikasi Softaculous di cPanel.

Tatal ke bawah dan anda akan melihat ikon WordPress (di mana anak panah merah). Klik pada ikon ini yang akan membawa anda ke skrin aplikasi WordPress.

Pasang WordPress ke GoDaddy 6

Di sini anda boleh terus ke butang di sebelah kanan – Pasang aplikasi ini

Pasang WordPress ke GoDaddy 7

Ini akan membuka wizard pemasangan WordPress di mana anda harus membuat beberapa pilihan sebelum pemasangan.

Izinkan saya menerangkan setiap pilihan dengan nombor di sebelahnya:

1. Domain – pilih nama domain yang ingin anda pasangkan WordPress.

2. Direktori – ini adalah jalan di mana WordPress akan dipasang. Dalam kes ini, saya telah memilih ahosting.co/blog yang akan memasang aplikasi ahosting.co/blog. Sekiranya anda ingin memasangnya di domain root mis ahosting.co anda perlu membiarkan medan direktori kosong.

3. Pilih versi WordPress terkini yang ada.

4. Pilih bahasa untuk pemasangan, Bahasa Inggeris secara lalai.

5. Pilih Saya terima (jika tidak, anda tidak boleh memasangnya)

Pasang WordPress ke GoDaddy 8

Apabila anda menatal ke bawah terdapat lebih banyak pilihan. Saya akan menerangkan setiap satu dengan nombor di sebelahnya

1. Saya mencadangkan agar anda memilih kemas kini automatik. Ini akan mengemas kini WordPress anda secara automatik dan merupakan kaedah paling selamat untuk digunakan kerana laman web anda tidak akan terbuka kepada kelemahan yang terdapat pada versi tertua dan akan sentiasa terkini. Ini benar terutamanya jika anda tidak masuk ke laman web anda setiap hari. Kelemahannya, ini boleh merosakkan laman web anda sekiranya beberapa plugin yang anda gunakan tidak sesuai dengan versi terkini. Inilah sebabnya mengapa saya selalu mencadangkan agar anda membuat cadangan.

2. Sama seperti 1 tetapi untuk pemalam. Saya suka pilihan kemas kini automatik dihidupkan.

3. Suka 1 dan 2 tetapi untuk tema – juga dihidupkan.

4. Pilih pilihan pertama – untuk membuat sandaran dan memulihkannya secara automatik sekiranya kemas kini gagal. Ini adalah pilihan yang baik untuk memastikan laman web anda selamat.

5. Pilih dan nama pentadbir. GoDaddy sudah mempunyai pegangan rawak untuk anda tetapi anda boleh menukarnya kepada sesuatu yang anda suka. Jangan sekali-kali menggunakan admin sebagai nama pengguna lalai. Itu adalah langkah keselamatan.

6. Pilih kata laluan yang kuat atau buat kata laluan dari butang di sebelah kanan. Pastikan untuk mengingatnya atau taipkannya kerana anda akan memerlukannya nanti semasa log masuk ke panel pentadbir WordPress.

7. Isi e-mel di mana anda ingin menerima pemberitahuan untuk laman WordPress baru anda.

8. Taipkan tajuk laman web anda di sini. Anda boleh menukarnya selalu.

9. Ini adalah slogan laman web yang akan muncul di bawah Tajuk. Anda boleh membiarkannya kosong atau menaip slogan untuk blog anda.

Pasang WordPress ke GoDaddy 9

Tinggal beberapa tetapan lagi sebelum kita melancarkan pemasangan

1. Pilih jangan aktifkan pengesahan dua faktor (anda boleh melakukannya kemudian tetapi tidak perlu jika anda memilih nama pengguna yang berbeza daripada pentadbir dan kata laluan yang kuat).

2. Pastikan ini ya, hadkan percubaan masuk yang gagal. Ini adalah ciri keselamatan yang menghalang bot daripada meneka kata laluan pentadbir anda dan secara kejam memasuki laman web anda.

3. Ini harus ditetapkan ke Tidak. Anda boleh mengaktifkan multisite kemudian apabila pemasangan selesai jika anda memerlukan pilihan ini.

4. Anda boleh membiarkannya secara automatik. GoDaddy akan menetapkan semua tetapan lain secara lalai dan anda tidak perlu risau

Kini setelah siap, anda akhirnya boleh klik pada Pasang butang di sudut kanan bawah. Ini harus memulakan proses pemasangan WordPress.

Pasang WordPress ke GoDaddy 10

Skrin ini adalah bar kemajuan pemasangan. Ia biasanya dilakukan kurang dari satu minit.

Apabila selesai, pergi ke domain anda dan jalan yang anda pasangkan WordPress dan anda akan melihat skrin tema WordPress lalai.

Untuk log masuk ke jenis laman web baru anda di jalan dan / wp-admin di akhir. Dalam kes kami, ahosting.co/blog/wp-admin akan menjadi URL di mana papan pemuka WordPress berada.

Pasang WordPress ke GoDaddy 11

Cara menyahpasang WordPress di GoDaddy?

Pasang WordPress ke GoDaddy 12

Sekarang kami telah memasang WordPress jika kerana sebab tertentu anda ingin mencopot pemasangannya, GoDaddy mempunyai pilihan yang sangat cepat dan bersih langsung dari panel kawalan hosting.

Pergi lagi ke Installatron dan ke bawah Permohonan Saya, anda akan melihat aplikasi WordPress anda dengan maklumat yang berkaitan. Di penjuru kanan sebelah atas, anda akan melihat ikon X dan semasa anda menuding, tertera Uninstall. Klik padanya dan ini akan menghapus pemasangan WordPress, fail dan pangkalan data anda dengan satu klik sahaja.

Pasang WordPress ke GoDaddy 13

Ini adalah bagaimana anda boleh memasang dan menyahpasang WordPress di GoDaddy hanya dengan beberapa klik dan dalam masa kurang dari 5 minit.

GoDaddy adalah pilihan yang bagus jika anda mempunyai anggaran atau anda baru memulakannya. Namun, jika anda memerlukan hosting WordPress yang lebih hebat semasa laman web anda berkembang, pastikan untuk menyemak artikel kami mengenai syarikat hosting WordPress Terbaik di UK. Dan jika anda ingin menganjurkan sesuatu yang lain daripada WordPress, periksa cadangan hosting kami di laman utama Top5hosting.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map