Hoe WordPress op GoDaddy te installeren (stap voor stap met afbeeldingen)

Installeer WordPress op GoDaddy-hosting
Installeer WordPress op GoDaddy-hosting

In deze tutorial laat ik je zien hoe je WordPress installeert en verwijdert op GoDaddy en ik zal alle instellingen uitleggen en wat ze betekenen.


Met de installatie met één klik heeft GoDaddy je in staat om WordPress letterlijk binnen enkele seconden te installeren.

Laten we beginnen.

Ten eerste moet je een GoDaddy-hostingplan hebben en heb je een domein nodig dat naar deze hosting verwijst. Het goede nieuws is dat je met deze kortingslink een GoDaddy-abonnement kunt kopen voor slechts £ 1 / m.

Als uw domein correct naar uw hostingaccount verwijst, zou u dit scherm moeten zien wanneer u uw domein bezoekt:

Installeer WordPress op GoDaddy 1

In deze tutorial gebruik ik het domein ahosting.co (zoals je kunt zien in de browser)

Ga vervolgens naar het startscherm van GoDaddy en log in op uw account.

Installeer WordPress op GoDaddy 2

Wanneer u op uw gebruikersnaam klikt (in de rechterbovenhoek), wordt een megamenu geopend. Klik op de Beheer hosting link om naar de instellingen van uw hostingaccount te gaan.

Installeer WordPress op GoDaddy 3

Zodra u daar bent, klikt u op het hostingaccount waarop u de WordPress wilt installeren. In ons geval ahosting.co

Installeer WordPress op GoDaddy 4

Dit opent het configuratiescherm van uw hostingaccount waar u de instellingen van uw project kunt aanpassen. Om WordPress te installeren, klik op Open koppeling naast de Installatron-app onder het gedeelte Extra.

Installeer WordPress op GoDaddy 5

Hiermee wordt de GoDaddy Installatron-app geopend, een installatie met één klik van de verschillende applicaties die GoDaddy ondersteunt. Het lijkt erg op de Softaculous-app op cPanel.

Scroll naar beneden en je ziet het WordPress-pictogram (waar de rode pijl staat). Klik op dit pictogram dat u naar het scherm van de WordPress-app leidt.

Installeer WordPress op GoDaddy 6

Hier kunt u direct naar de knop rechts gaan – Installeer deze applicatie

Installeer WordPress op GoDaddy 7

Hiermee wordt de WordPress-installatiewizard geopend, waarin u vóór de installatie verschillende keuzes moet maken.

Laat me elke optie uitleggen met het nummer ernaast:

1. Domein – selecteer de domeinnaam waarop u de WordPress wilt installeren.

2. Directory – dit is het pad waar de WordPress zal worden geïnstalleerd. In dit geval heb ik gekozen ahosting.co/blog die de app zal installeren ahosting.co/blog. Als u het op het hoofddomein wilt installeren, bijv ahosting.co u moet het directoryveld leeg laten.

3. Selecteer de nieuwste beschikbare WordPress-versie.

4. Selecteer de taal voor de installatie, standaard Engels.

5. Selecteer Ik ga akkoord (anders kunt u het niet installeren)

Installeer WordPress op GoDaddy 8

Als u naar beneden scrolt, zijn er meer opties. Ik zal ze allemaal uitleggen met het nummer ernaast

1. Ik stel voor dat u automatische updates selecteert. Dit zal uw WordPress automatisch updaten en is de veiligste manier om te gaan, aangezien uw site niet open zal staan ​​voor kwetsbaarheden in de oudste versie en altijd up-to-date zal zijn. Dit geldt vooral als u niet dagelijks op uw site inlogt. Aan de andere kant kan dit uw site beschadigen als sommige van de plug-ins die u gebruikt niet compatibel zijn met de nieuwste versie. Daarom stel ik altijd voor dat u een back-up maakt.

2. Hetzelfde als 1 maar voor de plug-ins. Ik vind het leuk om de automatische update-optie aan te zetten.

3. Zoals 1 en 2, maar voor de thema’s – ook op.

4. Kies de eerste optie – om een ​​back-up te maken en deze automatisch te herstellen als de update mislukt. Dit is een goede optie om uw site veilig te houden.

5. Kies en admin naam. GoDaddy heeft al een willekeurig handvat voor je, maar je kunt het altijd wijzigen in iets dat je leuk vindt. Gebruik echter nooit admin als de standaard gebruikersnaam. Het is een beveiligingsmaatregel.

6. Kies een sterk wachtwoord of genereer er een met de knop aan de rechterkant. Zorg ervoor dat je het onthoudt of typ het in, want je hebt het later nodig wanneer je inlogt op het WordPress admin paneel.

7. Vul een e-mail in waar u de melding voor uw nieuwe WordPress-site wilt ontvangen.

8. Typ hier de titel van uw site. Je kunt het later altijd nog wijzigen.

9. Dit is de slogan van de website die onder de titel zal verschijnen. Je kunt dat leeg laten of een slogan typen voor je blog.

Installeer WordPress op GoDaddy 9

En nog een paar instellingen voordat we de installatie starten

1. Kies ervoor om geen tweefactorauthenticatie in te schakelen (je kunt dat later doen, maar het is niet nodig als je een andere gebruikersnaam dan admin en een sterk wachtwoord hebt gekozen).

2. Houd dit op ja, beperk mislukte inlogpogingen. Dit is een beveiligingsfunctie die voorkomt dat bots uw beheerderswachtwoord raden en bruut hun weg naar uw site dringen.

3. Dit moet worden ingesteld op Nee. U kunt de multisite later inschakelen wanneer de installatie is voltooid, als u deze optie nodig heeft.

4. U kunt dit automatisch laten staan. GoDaddy stelt standaard alle andere instellingen in en u hoeft zich daar geen zorgen over te maken

Als u klaar bent, kunt u eindelijk op de klikken Installeren knop in de rechter benedenhoek. Dit zou het installatieproces van WordPress moeten starten.

Installeer WordPress op GoDaddy 10

Dit scherm is de voortgangsbalk van de installatie. Het wordt meestal minder dan een minuut gedaan.

Als het klaar is, ga je naar je domein en het pad waarop je WordPress hebt geïnstalleerd en je zou het standaard WordPress-themascherm moeten zien.

Om in te loggen op je nieuwe site typ je in het pad en / wp-admin aan het einde. In ons geval is ahosting.co/blog/wp-admin de URL waar het WordPress-dashboard zich bevindt.

Installeer WordPress op GoDaddy 11

Hoe WordPress op GoDaddy te verwijderen?

Installeer WordPress op GoDaddy 12

Nu we WordPress hebben geïnstalleerd als je het om de een of andere reden wilt verwijderen, heeft GoDaddy een zeer snelle en schone optie rechtstreeks vanuit het hosting-configuratiescherm.

Ga opnieuw naar Installatron en lager Mijn toepassingen, ziet u uw WordPress-app met de gerelateerde informatie. In de rechterbovenhoek ziet u een X-pictogram en wanneer u zweeft, staat er Verwijderen. Klik erop en hiermee worden uw WordPress-installatie, de bestanden en de database met slechts één klik verwijderd.

Installeer WordPress op GoDaddy 13

Zo kunt u WordPress op GoDaddy installeren en verwijderen met slechts een paar klikken en in minder dan 5 minuten.

GoDaddy is een geweldige optie als je een beperkt budget hebt of net begint. Als u echter een krachtigere WordPress-hosting nodig heeft wanneer uw site groeit, lees dan ons artikel over de beste WordPress-hostingbedrijven in het VK. En als u iets anders wilt hosten dan WordPress, bekijk dan onze hostingsuggesties op de Top5hosting-startpagina.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map