Kajian Hosting Cloud SiteGround

Pengehosan awan adalah salah satu teknologi yang paling menarik dan berguna yang terdapat di internet untuk pemilik laman web, pentadbir, pereka, dan pengekod. Menggunakan cloud hosting laman web anda sebenarnya dihoskan di beberapa pelayan yang membolehkan anda menggunakan lebih banyak sumber seperti biasa. Sekiranya salah satu pelayan awan jika di luar talian, ada yang lain yang dapat menjadikan laman web anda tetap dalam talian.


Dengan hosting awan anda boleh mendapatkan simpanan berlebihan, fleksibiliti, banyak ciri dan perkhidmatan web hosting terbaik yang ada. Anda sekarang dapat mengubah perisian yang anda gunakan sesuka hati kerana mereka berjalan di beberapa pelayan dan tidak ada batasan seperti di web hosting bersama. Kestabilan dan keselamatan juga ditawarkan setiap pelayan mempunyai perisian keselamatan sendiri. Selain itu, anda boleh meningkatkan rancangan hosting awan anda bila-bila masa anda hanya dengan menambahkan CPU baru, memori baru atau ruang cakera baru.

Logo SITEGROUND
KEMASKINI
996
KECEPATAN
998
SOKONGAN
997
HARGA
942
CIRI-CIRI
955
HIJAU
950
INOVATIF
989

SiteGround adalah syarikat hosting web yang menawarkan perkhidmatan web yang ditubuhkan pada tahun 2004. Pada masa ini SiteGround menguruskan lebih dari 2000 tiket sokongan, 1000 panggilan telefon, dan 2000 mesej melalui sembang langsung. Mereka juga mempunyai kira-kira 500.000 domain. Tapak Tapak memiliki banyak pusat data di tiga benua: di Chicago AS, di London UK, Amsterdam NL, dan Singapura SG. SiteGround mempunyai pelbagai aspek kemudahan seperti rangkaian yang sangat tersedia, sistem elektrik berlebihan dan keselamatan fizikal kelas atas.

Salah satu perkhidmatan host web yang paling menarik yang ditawarkan SiteGround adalah Cloud Hosting. Jenis web hosting ini boleh diskalakan, cepat dan diuruskan sepenuhnya. Sebaik sahaja anda membeli cloud hosting, anda juga akan mendapat sokongan premium 24/7 bersama dengan ciri penting lain seperti sumber berskala, platform pantas, CDN percuma, sandaran berkala dan pelayan terurus.

Sistem pengurusan kandungan

Anda boleh menggunakan pelbagai sistem pengurusan kandungan dengan mudah dan masing-masing tersedia dengan ciri mereka sendiri. Beberapa CMS ini adalah:

 • WordPress adalah salah satu sistem pengurusan kandungan yang paling popular. SiteGround menawarkan hosting Cloud WordPress dengan pemasang satu klik yang dapat memulakan laman WordPress anda dengan hanya satu klik tetikus, kemas kini automatik agar versi WordPress terbaru, SuperCacher disediakan oleh pemalam dan tetapan untuk Memcache, SSH, dan WP-CLI untuk dikendalikan sepenuhnya laman web WordPress anda dan banyak lagi.
 • Magento adalah salah satu sistem pengurusan kandungan eCommerce yang paling banyak digunakan oleh banyak kedai dalam talian dan versi yang disediakan oleh SiteGround dilengkapi dengan sistem caching yang unik, pemasangan satu klik, SSH membolehkan dan pra-pemasangan GIT.
 • Drupal adalah sistem pengurusan kandungan popular lain yang ditawarkan oleh SiteGround bersama dengan hosting awan dan dengan Drupal Supercacher yang mempercepat laman web Drupal anda, sekali klik pemasang automatik, Pra-pemasangan Drush, dan integrasi Git.
 • Joomla adalah platform terakhir yang dilengkapi dengan hosting cloud di SiteGround, tetapi juga dilengkapi dengan pemasangan JHackGuard, pemasangan satu klik, pemasangan SuperCacher, kemas kini automatik dan integrasi Git.

Ciri hosting awan asas

Semua rancangan hosting awan merangkumi akses ke WHM dan cPanel, tetapi juga pelayan Apache, sistem operasi CentOS, pelayan Exim Mail, firewall jadual IP, pangkalan data MySQL 5 dan PostgreSQL, 5 versi PHP, skrip pemasang perisian Softaculous, 1 IP khusus, nama domain percuma , akses SSL dan SSH peribadi percuma.

Pada asasnya, terdapat 4 rancangan yang berbeza:

 • Kemasukan yang berharga sekitar £ 48 setiap bulan yang dilengkapi dengan CPU 1x 3.0GHX, RAM DDR3 2GB, penyimpanan ruang 20 Disk dan lebar jalur 5 TB.
 • Perniagaan yang berharga sekitar £ 64 setiap bulan dan ia merangkumi CPU 2×3.0 GHz, RAM DDR3 2GB, penyimpanan ruang Disk 40GB dan lebar jalur 5 TB.

Business Plus sedikit lebih mahal harganya sekitar £ 90 dan mempunyai RAM DDR3 3GB dan penyimpanan ruang Disk 60GB. Semua ciri yang lain sama seperti dalam rancangan Perniagaan

 • Perusahaan adalah rancangan termahal. Harganya sekitar £ 112 setiap bulan dan dilengkapi dengan hosting cloud yang kuat menggunakan CPU 4×3.0GHz, RAM DDR3 4GB, penyimpanan ruang Disk 80GB dan lebar jalur 5TB.
 • Custom adalah rancangan yang anda mahukan kerana anda boleh membuatnya dari awal. Sumber minimum yang anda boleh minta adalah sumber dari rancangan Entry dan anda boleh meminta maksimum 16 core CPU, 16GB RAM, dan 200GB Disk Storage. Sekiranya anda mahukan semua sumber daya maksimum, ia akan dikenakan biaya sekitar £ 370 setiap bulan.

Semua harga tersedia tidak termasuk PPN dan semua rancangan menawarkan Lebar Lebar 5TB anda.

Cara memesan rancangan hosting awan

Untuk membeli rancangan hosting awan, anda perlu memilih rancangan yang diinginkan dan sama ada untuk mendaftarkan domain baru atau menggunakan domain yang ada yang anda miliki. Sekiranya anda ingin mendaftarkan domain baru, anda boleh menggunakan pengesah domain untuk mencari domain yang tersedia dan memilih peluasan yang sesuai.

Selain itu, anda perlu menuliskan maklumat anda, maklumat kata laluan, maklumat pembayaran dan memilih perkhidmatan tambahan jika anda memerlukan seperti Pendaftaran Domain yang percuma dalam kes ini, Privasi domain yang berharga sekitar £ 13 setiap tahun, sijil SSL dan DNS peribadi yang adalah percuma untuk rancangan hosting awan, WHMCS yang berharga sekitar £ 6 setiap bulan dan HackAlert Monitoring berharga £ 13 setiap tahun.

Mengapa kami memilih SiteGround

SiteGround sering mengemas kini kernel pelayan dan panel kawalan dan semua perkhidmatannya, seperti: apache + PHP, MySQL, Exim, dll.. Tapak Tapak memantau serangan – percubaan rangkaian dan penggodaman, aktiviti spam, penggunaan sumber yang tidak normal oleh pengguna dan penyelewengan di peringkat pelayan.

Perbandingan antara ciri hosting awan SiteGround dengan ciri hosting awan syarikat lain

Sekiranya SiteGround menawarkan 5 rancangan hosting awan, laman web lain menawarkan lebih sedikit rancangan seperti DreamHost. Walau bagaimanapun, DreamHost menawarkan dua rancangan utama: satu untuk laman web dan satu untuk penyimpanan. DreamCompute digunakan untuk membina aplikasi web dan mudah alih dan ia juga mempunyai ciri-ciri seperti akses root penuh, akses API, Linux khusus dan banyak lagi. Harga untuk DreamCompute bermula dari £ 4.5 setiap bulan dan harganya boleh naik hingga £ 96 bergantung pada sumber yang diperlukan. DreamObjects digunakan untuk menyimpan fail. Ia mempunyai ciri-ciri seperti antara muka yang mesra pengguna, pemindahan masuk tanpa had dan boleh diskalakan. Harganya bermula dari £ 0.025 untuk setiap GB setiap bulan.

DigitalOcean menawarkan kemungkinan untuk menggunakan pelayan awan SSD dalam masa kurang dari satu minit dengan membuat akaun segera. Syarikat ini menawarkan pelayan awan yang boleh dipercayai dan berskala dengan harga antara £ 5 hingga £ 80 setiap bulan.

HostGator mempunyai potongan harga 33% untuk rancangan hosting awan pertama mereka yang bernama Hatchling Cloud. Pelan ini berharga £ 5.95 dan dilengkapi dengan satu domain tunggal, RAM 2 GB, 2 CPU dan sijil SSL bersama. Pelan yang disyorkan adalah Baby cloud yang mana diskaun 41% berharga hampir £ 7 sebulan dan mempunyai domain tanpa had, RAM 4 GB dan 4 CPU. Pelan terakhir adalah Business Cloud dengan potongan sebanyak 39% dan dengan 6 GB Memory dan 6 CPU. HostGator hadir untuk rancangan hosting awan dengan ciri seperti caching bersepadu, papan pemuka intuitif dan pengurusan sumber.

Perbandingan antara hosting cloud SiteGround dan perkhidmatan hosting web SiteGround yang lain

SiteGround menawarkan pelbagai jenis perkhidmatan hosting web, masing-masing mempunyai ciri tersendiri. Salah satu perkhidmatan hosting web yang ditawarkan oleh SiteGround, selain cloud, adalah perkhidmatan hosting WordPress yang disertakan dengan pemindahan percuma, nama domain percuma untuk templat langsung, percuma dan pemasangan satu klik bersama dengan kelajuan tinggi, keselamatan yang kuat, sandaran harian, kemas kini automatik dan banyak lagi. Anda boleh menggunakan rancangan StartUp dengan kos sekitar £ 4, GrowBig yang berharga sekitar £ 9, GoGeek yang berharga £ 15 setiap bulan. Semua rancangan mempunyai banyak cakera penyimpanan GB antara 10 dan 30 dan lebar jalur yang besar bermula dari 10.000 lawatan hingga 100.000 lawatan.

Joomla hosting adalah satu lagi web hosting hebat yang ditawarkan oleh SiteGround yang mempunyai ciri yang hampir sama dengan WordPress dengan harga yang sama.

Web hosting yang dikongsi juga tersedia dengan ciri yang sama dan harga yang sama untuk pelanggan SiteGround sementara pelayan khusus mempunyai harga yang mahal mulai dari £ 200 hingga £ 360. Bergantung pada rancangan yang anda mahukan, anda boleh mendapatkan CPU Intel Xeon E3 1230 dengan 3.20GHz, 4CPus, 8 utas CPU, Cache 8MB, lebar jalur 5TB dan HDD 500 GB, sama ada dua CPU Intel Xeon E5 2620 dengan CPU 2 GHZ dan 12 Cores , 24 Thread, dan lebih daripada 10MB cache. Selain itu, untuk pakej terakhir, anda akan mendapat HDD 2TB. Perkhidmatan ini adalah yang paling mahal sehingga tidak digalakkan untuk pengguna sederhana seperti cloud.

Mengapa kami memilih SiteGround

Dengan masa respons rata-rata kurang dari 15 minit pada tiket dan praktiknya tidak ada masa menunggu di sembang dan telefon, anda mendapat sokongan terbaik!

LAWATAN Logo SiteGround DAN DAPATKAN DISKAUN KAMI

Teknikal

 • Jaminan Masa Masa 99.9%
 • Pemacu SSD untuk semua rancangan
 • Peningkatan Prestasi dengan NGINX, HTTP / 2, PHP7 dan CDN percuma
 • Autopdate Apl Pengguna
 • Teknologi LXC teratas, pemantauan automatik dan sandaran harian
 • Peraturan keselamatan firewall yang ketat
 • Persediaan Percuma; Pindah
 • Trafik, E-mel, DB tanpa had
 • Sandaran Harian Percuma
 • Akses cPanel & SSH
 • CDN CloudFlare percuma
 • Prestasi laman web terbaik dengan SuperCacher
 • Autoinstaller Untuk Permulaan yang Mudah
 • Pelayan pantas baru dengan prestasi hebat
 • Pusat data di London
 • Tiada

Sokongan

 • Sokongan Teknikal 24/7
 • Persediaan Percuma; Pindah
 • Sandaran Harian Percuma
 • 24/7 barisan sokongan Eropah
 • SysAdmins menjaga tiket anda dalam 10 minit
 • Tiada masa menunggu di sembang dan telefon
 • Mereka memberikan sokongan aplikasi pakar selain hosting (WordPress, Joomla, Magento)
 • Kami tidak menemui

Harga

 • Pelan yang fleksibel
 • Boleh dibeli setiap bulan
 • Pulangan Wang 30 Hari
 • Pembaharuannya agak mahal

Kesimpulannya

Walaupun perkhidmatan hosting awan dari SiteGround mungkin sedikit lebih mahal daripada yang dikongsi, anda harus memilihnya untuk mempunyai sandaran awan dari laman web anda sekiranya terdapat beberapa masalah teknikal. Dengan menggunakan rancangan hosting awan, pengunjung dapat melihat di laman web Google dan mesin carian lain versi tersimpan anda walaupun ia benar-benar di luar talian.

Selain itu, SiteGround tidak cuba menipu orang dengan mengatakan bahawa mereka menawarkan sumber yang tidak terhad. Mereka hanya membentangkan rancangan mereka sebagaimana sebenarnya. Sebagai perbandingan dengan syarikat hosting web lain, SiteGround menawarkan kualiti, kelajuan, sokongan dan kos rendah mengenai perkhidmatan hosting web awan. Anda boleh menggunakan perisian yang sama dengan hosting awan seperti yang anda ingin gunakan dengan jenis web hosting lain seperti Magento, Joomla, PrestaShop, WordPress dan sebagainya. Anda juga boleh mendapat potongan harga jika anda membayar di muka selama beberapa bulan dan anda boleh mendapatkan sumber tambahan percuma lain seperti nama domain percuma.

Anda juga boleh menyemak, ulasan dan perbandingan syarikat hosting web Top UK yang lain di sini.

Lawati SiteGroundLawati SiteGround
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map