Kajian Hosting DigitalOcean Cloud

DigitalOcean adalah penyedia infrastruktur awan yang berfokus pada penyederhanaan infrastruktur web untuk pembangun perisian. Ia ditubuhkan pada tahun 2011 oleh Ben dan Moisey Uretsky. Hanya setelah 3 tahun, pada bulan Oktober 2014, DigitalOcean mengatasi Rackspace sebagai penyedia hosting keempat terbesar di dunia. Syarikat ini menyewa kapasiti dari pusat data yang ada, termasuk laman web di New York, Amsterdam, San Francisco, London, Singapura dan Frankfurt.


Logo Hosting Awan DigitalOcean
KEMASKINI
996
KECEPATAN
990
SOKONGAN
947
HARGA
992
PUSAT DATA
994
HIJAU
980
INOVATIF
995

DigitalOcean mencipta teknologi awan terpantas dan paling mudah untuk membantu anda mengurus infrastruktur anda dengan mudah dan cekap sehingga anda dapat kembali ke pengekodan. Mereka menyediakan semua pengguna mereka dengan Pemacu Keras SSD berprestasi tinggi, API fleksibel, dan kemampuan untuk memilih ke lokasi pusat data terdekat.

Kepantasan dan kebolehpercayaan – Kami telah memilih lokasi London untuk laman web kami, tetapi anda lebih senang untuk memilih mana yang anda suka, dan biasanya akan datang ke lokasi terdekat anda sendiri, semua lokasi memberikan kelajuan yang hebat ke seluruh dunia. Kami telah melakukan ping laman web kami (WordPress Droplet) dari Amsterdam, Belanda dan London, UK dan hasilnya sangat mengagumkan – 8.2ms dari Amsterdam (laman web lebih pantas daripada 99% dari semua laman web yang diuji) dan 2.4ms dari London. Untuk meningkatkan muatan laman web anda dari seluruh dunia, anda hanya boleh memindahkan salinan gambar Droplet anda ke semua wilayah (London, Amsterdam, San Francisco, New York, London dan Singapura). DigitalOcean menyediakan SLA uptime 99,99% di sekitar rangkaian, kuasa dan ketersediaan pelayan maya. Sekiranya gagal dihantar, mereka akan memberi kredit kepada anda berdasarkan jumlah masa perkhidmatan tidak tersedia.

Keselamatan – Pengehosan awan memastikan kandungan anda selamat. Dengan menyebarkan data pelayan di pelayan berlebihan, maklumat yang dihoskan di awan dilindungi daripada kegagalan perkakasan. Sandaran dan tangkapan gambar automatik memastikan bahawa kandungan pelayan tetap selamat dan terkini. Akibatnya tidak ada staf sokongan teknikal DigitalOcean yang mempunyai akses ke hypervisi belakang anda, di mana pelayan maya berada atau akses langsung ke sistem penyimpanan NAS / SAN di mana gambar dan gambar sandaran berada, hanya pasukan kejuruteraan yang mempunyai akses langsung ke pelayan backend. Setiap pusat data dikendalikan 24/7/365 dengan keselamatan di lokasi dan untuk melindungi daripada kemasukan yang tidak dibenarkan, dengan kamera keselamatan, pembaca biometrik untuk akses dan sekurang-kurangnya pengesahan dua faktor untuk mendapatkan akses ke kemudahan.

Gambar dan Sandaran (gambar) disimpan di rangkaian dalaman yang tidak dapat dilihat oleh umum di pelayan NAS / SAN. Pelanggan dapat mengurus secara langsung di seberapa banyak wilayah gambar yang ada yang membolehkan pelanggan meningkatkan kelebihan fail yang disimpan di backend.

Pengedaran & Pasang Aplikasi Satu Klik – Pilih sebaran Linux kegemaran anda (Ubuntu, CentOS, Debian, Fedora, CoreOS, FreeBSD) atau pasang aplikasi kegemaran anda (Django, Docker, Dokku, Drone, Drupal, ELK, FreeBSD, AMP, Ghost, GitLab, Joomla, LAMP, LEMP, Magento, MEAN, MediaWiki, MongoDB, Node.js, ownCloud, Redmine, Ruby on Rails, WordPress dan banyak lagi) dengan satu klik butang. Semasa membuat Droplet, klik pada tab Aplikasi dan hidup di pelayan awan dalam masa kurang dari satu minit.

Sokongan – Titik paling lemah pada pendapat kami. DigitalOcean hanya menyediakan satu jenis sokongan – melalui Sistem Sokongan DigitalOcean, yang mana pun tidak sesuai. Mereka tidak mempunyai sokongan sembang langsung dan sokongan telefon.

LAWATAN Logo DIGITAL OCEAN DAN UJI SECARA PERCUMA

Teknikal

 • Pemacu keras SSD berprestasi tinggi
 • Teknologi virtualisasi KVM, sumber sistem yang dijamin
 • Kelajuan rangkaian pelayan pada 1Gbps
 • Alamat IPv4 dan IPv6 khusus
 • Rangkaian peribadi tersedia
 • Panel kawalan yang mudah digunakan, hampir tidak tahan lasak
 • Snapshot pelayan dan pilihan sandaran automatik
 • Pemasangan Satu Klik WordPress, Joomla, LAMP, dan RoR
 • Digital Ocean menyediakan SLA Uptime 99,99%. Masa yang hilang dikembalikan semula ke akaun anda pada kadar setiap jam yang dikeluarkan.
 • 10 pusat data – London, 3 di Amsterdam, Frankfurt, 3 di New York, San Francisco dan Singapura
 • Pengurusan DNS yang ada
 • Kami tidak menemui

Sokongan

 • Sokongan teknikal 24/7 melalui sistem tiket
 • Sokongan e-mel
 • Tanya Komuniti DigitalOcean
 • Tidak mempunyai sokongan sembang langsung
 • Tidak mempunyai sokongan telefon

Harga

 • Bayar hanya untuk apa yang anda gunakan
 • Sangat murah, berbanding dengan penyelesaian hosting awan yang lain, bermula dari $ 5 / bln.
 • Percubaan Percuma 30 Hari
 • Harga dalam dolar

Sejak awal lagi

Selain memberikan perkhidmatan hebat dengan harga yang berpatutan, DigitalOcean menjadikan semuanya mudah dan sederhana. Kami memerlukan masa 6 minit untuk mendaftar, menambah dana ke akaun kami, membuat titisan dan melancarkan laman WordPress. Pastikan anda klik gambar untuk paparan yang lebih terperinci.

Cara mendaftar ke DigitalOcean

Pendaftaran DigitalOcean

Sangat mudah untuk membuka akaun dengan DigitalOcean, cukup masukkan alamat e-mel, dan kata laluan yang anda mahu gunakan, selebihnya maklumat akan dihantar melalui e-mel kepada anda.

Anda boleh menghubungkan akaun Twitter dan Github anda dengan DigitalOcean, mereka hanya akan menggunakan maklumat ini untuk mengesahkan akaun anda.

Kaedah Pembayaran DigitalOcean

Pembayaran DigitalOcean

Anda boleh menggunakan kad kredit, akaun bank A.S. atau prabayar melalui PayPal. Anda tidak pernah membayar selama satu bulan penuh, hanya untuk jumlah sumber yang anda gunakan, ini juga memudahkan pembuatan tetesan baru untuk tujuan pengujian.

Kami menambah $ 5 ke akaun kami dan kami bersedia untuk membuat Titisan pertama kami. Cukup klik pada butang hijau besar di sudut kanan atas laman web.

Membuat Titisan pertama kami

Langkah 1 – pilih Nama Host Droplet dan pilih ukuran titisan yang anda mahu.

Langkah 2 – pilih wilayah yang anda mahukan pelayan anda muncul. Kami memilih London untuk laman web ujian anda.

Langkah 3 – pilih gambar pelayan. Pilih sebaran Linux kegemaran anda (Ubuntu, CentOS, Debian, Fedora, CoreOS, FreeBSD) atau pasang aplikasi kegemaran anda (Django, Docker, Dokku, Drone, Drupal, ELK, FreeBSD, AMP, Ghost, GitLab, Joomla, LAMP, LEMP, Magento, MEAN, MediaWiki, MongoDB, Node.js, ownCloud, Redmine, Ruby on Rails, WordPress dan banyak lagi) dengan satu klik butang. Kami mengklik salah satu Aplikasi DigitalOcean (Imej Pra-binaan) pada 14.04.

DigitalOcean membuat titisan

Anda akan mendapat kata laluan root di alamat e-mel anda, secara harfiah beberapa saat setelah anda mengklik butang hijau besar “Buat Titisan”. Anda akan melihat pada gambar beberapa “Tetapan yang tersedia”:

Rangkaian Peribadi: Mengaktifkan antara muka rangkaian peribadi, selain antara muka awam lalai. IPv6: Membolehkan IPv6. Membolehkan Sandaran: Membolehkan sandaran titisan. Dayakan Data Pengguna: Membolehkan anda memasukkan data sewenang-wenangnya ke kunci data pengguna perkhidmatan DigitalOcean Metadata.

Papan Pemuka Akaun DigitalOcean

Papan Pemuka DigitalOcean

Seperti yang anda lihat, kami hanya mempunyai satu titisan dengan alamat IP 46.101.43.227, 1GB Memory, Ram30GB SSD Disk, London Region, yang berjalan di 1Ubuntu WordPress pada 14.04.

Lampu hijau menunjukkan bahawa titisan aktif.

Imej DigitalOcean

Di bahagian ini, anda boleh menguruskan Snapshots, Backup atau Droplets yang sudah Hancur dengan mudah. Anda juga boleh membuat gambar dari mana-mana Droplet berkuasa.

DNS DigitalOcean

Di bahagian DNS, klik Tambahkan Domain, dan isikan bidang nama domain dan alamat IP pelayan yang ingin anda sambungkan di halaman berikutnya.

Catatan: Nama domain tidak mempunyai WWW pada awalnya.

Sekiranya anda menyediakan pelayan nama anda pada pendaftaran domain anda – Pelayan Nama DigitalOcean adalah:

ns1.digitalocean.com | ns2.digitalocean.com | ns3.digitalocean.com

API DigitalOcean

API DigitalOcean membolehkan anda menguruskan Titisan dan sumber dalam awan DigitalOcean dengan cara yang mudah dan terprogram menggunakan permintaan HTTP konvensional. Titik akhir adalah intuitif dan kuat, yang membolehkan anda membuat panggilan dengan mudah untuk mengambil maklumat atau untuk melaksanakan tindakan.

Semua fungsi yang anda ketahui di panel kawalan DigitalOcean juga tersedia melalui API, yang membolehkan anda membuat skrip tindakan kompleks yang diperlukan oleh situasi anda.

Sokongan DigitalOcean

Sangat mudah untuk membuka tiket sokongan, memberikan semua butiran kepada pasukan DigitalOcean dan mereka akan membantu anda menyelesaikan masalah secepat yang mereka dapat.

Atau hanya bertanya kepada Komuniti DigitalOcean. Ini adalah kumpulan pembangun pintar yang aktif yang dapat membantu anda memanfaatkan sepenuhnya pengalaman DigitalOcean anda.

Papan Pemuka Titik DigitalOcean

Dari Papan Pemuka DigitalOcean Droplet, anda boleh menguruskan titisan anda:

 • Matikan titisan anda – Perhatikan: bahawa semasa anda mematikan titisan anda, anda masih dikenakan bayaran untuknya
 • Kitaran Kuasa atau menetapkan semula pelayan anda dengan sukar
 • Saiz Titisan – Kekal atau Fleksibel
 • Ambil Snapshots atau pulihkan dari Snapshots – Snapshots (manual backup) dapat memberikan cara mudah untuk memperkecil sistem: anda dapat mengambil snapshot dari pelayan semasa dan memunculkan titisan baru dari snapshot. Anda akan dikenakan 20% daripada kos pelayan maya
 • Dari menu Setting, anda boleh mengaktifkan “Private Network”, “Public IPv6 Network”; kemas kini konfigurasi anda; boot kernel anda ke dalam mod selamat pemulihan sehingga anda dapat melakukan tindakan seperti fsck cakera keras jika berada dalam keadaan kotor atau hanya menamakan semula Nama Hos anda
 • Menu grafik – anda dapat melihat statistik terperinci lebar jalur, cakera atau CPU terpakai anda
 • Lihat sejarah titisan anda
 • Anda boleh membina semula atau memusnahkan titisan anda

Keputusan ujian

Keputusan Ujian DigitalOcean

Alat pertama dan mungkin paling penting adalah Ujian ping:

Ping membolehkan anda menguji jangkauan host dan untuk mengukur masa perjalanan pergi balik untuk mesej yang dihantar dari host asal ke komputer tujuan.

Hasil pemeriksaan-hos menunjukkan ping yang sangat pantas dari UK – 2.3ms

Keputusan Ujian DigitalOcean

Pingdom menguji prestasi kelajuan dari pelayan Sweeden mereka.

Seperti yang anda lihat, laman web WordPress memuat 99% lebih cepat daripada laman web lain yang diuji dengan prestasi 99/100.

Masa memuatkan laman web ialah 347 ms. Kami akan mengujinya lagi kemudian dengan laman web yang berfungsi sepenuhnya.

Keputusan Ujian DigitalOcean

Ujian tekanan dari LoadImpact membantu menentukan keupayaan menangani sejumlah pengguna (muat) di laman web anda. Tujuannya adalah untuk melihat bagaimana prestasi laman web anda apabila dikenakan banyak beban yang diharapkan dan tertekan.

Walaupun dengan 25 pengguna melayari laman web kami, masa muat adalah sama (1.3s) dengan mereka semua.

Itu adalah beberapa petunjuk yang sangat baik.

Kesimpulannya

DigitalOcean jelas merupakan kaedah terbaik dan murah untuk memulakan laman web anda dalam dunia pengkomputeran awan. Mereka menyediakan KVM, SSD berprestasi tinggi, lebar jalur tingkatan-1, panel kawalan yang ringkas namun kuat yang membolehkan anda berkembang sekiranya laman web anda berkembang.

Pelayan DigitalOcean dikerahkan dalam masa kurang dari satu minit, anda boleh memilih dari beberapa lokasi di seluruh dunia dan semuanya mudah dan ringkas dengan sistem pemasangan 1 klik mereka.

Buat masa ini kami tidak menggunakan DigitalOcean untuk projek pembangunan web kami tetapi kami pasti akan dalam masa terdekat.

Anda juga boleh menyemak, ulasan dan perbandingan syarikat hosting web Top UK yang lain di sini.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map