Tip van Hosting Pro: bewaar altijd een lokale back-up

Tip van Hosting Pro: bewaar altijd een lokale back-up

Zoals mensen in de IT zeggen, als u geen back-up van uw project heeft, betekent dit dat het niet belangrijk voor u is.


Er zijn talloze scenario’s over wat er mis kan gaan, van het per ongeluk verwijderen van uw database tot het hacken en het vullen van uw site met malware en schadelijke scripts. Denk even na als dit u overkomt – hoeveel uur duurt het om uw site opnieuw op te bouwen? En dit is een groot verlies van zowel ontwikkeltijd en -kosten als uw traffic en zoekmachine posities.

Om snel te kunnen reageren in een noodsituatie heb je een backup nodig. Veel webhosts ondersteunen die service niet of als ze dat doen, maken ze het voor hun veiligheid en laten ze je je gegevens niet herstellen, of het zal gedeeltelijk zijn. Alle webhostingproviders die we aanbevelen, maken dagelijkse / wekelijkse back-ups van uw gegevens, maar dat is niet voldoende. Het is een handige functie waarmee je snel kunt herstellen naar een gezonde versie van je project, maar het heeft ook zijn beperkingen en zoals in dit voorbeeld op Reddit kun je zien dat zelfs grote namen zoals Bluehost kan uw back-up verpesten.

 • niemand geeft om uw gegevens zoals u (hostingbedrijven verwerken honderdduizenden back-ups, en de kans is groot dat er iets met de uwe kan gebeuren).
 • de webhostingproviders bewaren slechts een beperkte tijd, zoals een week of twee. Wat als de site was gehackt vóór de datum van de laatste back-up en tegen de tijd dat je het besefte en besloot om het te herstellen, is de back-upversie ook gecompromitteerd?
 • zelfs als ze uw back-up op een aparte computer bewaren, is de kans groot dat deze zich in hetzelfde datacenter bevindt en als er zich een natuurramp voordoet, is uw site verdwenen.

Wat een back-up maken betekent echt?

De beste werkwijze voor alle gegevens die u belangrijk vindt, is deze op drie afzonderlijke plaatsen op te slaan – backup op uw webhosting voor snelle toegang en herstel, een kopiëren op een aparte harde schijf bij u thuis en een kopiëren in de cloud Leuk vinden DropBox, pCloud of Amazon S3.

Zorg er ook voor dat u versies ervan bewaart, aangezien elke software regelmatig wordt bijgewerkt en u minimaal 3-4 versies en ten minste twee maanden terug wilt behouden. Op deze manier kunt u er zeker van zijn dat zelfs als sommige van de back-upversies zijn aangetast, u nog steeds een basis hebt waarop u kunt voortbouwen.

Een back-up maken?

Hoe maak ik een back-up via FTP

Een back-up maken via FTP is de oudste en minst technische methode. Dit is hoe het werkt:

1. Maak verbinding met uw server met uw favoriete FTP-client zoals FileZilla.

FileZilla-scherm

2. Begin met het downloaden van al uw bestanden. Dit kan eeuwig duren als u veel bestanden heeft, zodat u uw leven gemakkelijker en uw back-up sneller kunt maken als u toegang heeft tot een hostcontrolepaneel waar u uw bestanden eerst kunt archiveren. Op deze manier download je slechts één bestand en het is veel sneller.

3. Organiseer uw mappen, zodat u weet welke versie van uw back-up waar naartoe gaat

4. Vergeet geen back-up te maken van databases. Je kunt dit doen met PhpMyAdmin. (Vraag je gastheer om toegang)

PHPMyAdmin SQL-back-up

Hoe een back-up te genereren via cPanel

Als je toegang hebt tot cPanel, uw back-up generatie kan veel sneller zijn omdat cPanel al uw bestanden en databases in één archief kan inpakken. Dit zijn de stappen

1. Log in op cPanel

2. Ga naar Bestanden en klik op het pictogram Back-up

cPanel-back-up

3. Hier heb je twee opties:

a) klik onder Volledige back-up op Download een volledige websiteback-up. Klik bij de volgende stap op Genereren en voer uw e-mail in. cPanel stuurt je een e-mail wanneer de back-up klaar is. Houd er rekening mee dat de volledige back-up een archief maakt van alle bestanden en configuratie van uw website. U kunt dit bestand gebruiken om uw account naar een andere server te verplaatsen of om een ​​lokale kopie van uw gegevens te bewaren.

b) Klik onder Gedeeltelijke back-ups op Downloaden, een Home Directory-back-up> Downloaden. Dit is een veel sneller en gemakkelijker om de back-upversie van alleen uw thuismap te herstellen.

U kunt elke maand één volledige back-up maken en elke week een gedeeltelijke back-up.

Hoe u uw back-up kunt automatiseren

Het antwoord is met aanvullende software. Als u uw site op enkele van de meest gebruikte CMS-platforms zoals Joomla of WordPress gebruikt, kunt u deze gebruiken Akeeba Backup. Deze plug-in heeft een gratis versie die redelijk goed werkt en het semi-automatische back-upproces automatiseert. Het heeft veel geavanceerde opties, maar het hele back-upproces is slechts één klik, het komt uit uw admin-paneel en het maakt en archiveert dat gemakkelijk te herstellen is en uw database daar ook in heeft. Hier ziet u hoe u een back-up maakt met Akeeba:

Akeeba

De truc is dat nadat de back-up klaar is, je de back-up via FTP in binaire modus moet downloaden.

Hoe de binaire overdrachtsmodus in FileZilla in te stellen

Als je wilt dat het volledig geautomatiseerd is, moet je Akeeba Backup betaalde versie kopen die back-up ondersteunt naar externe locaties zoals DropBox of Amazon S3 of software zoals BackupMachine.

En vergeet niet – download altijd een lokale kopie!

Als je vragen hebt, laat het ons dan weten in de comments.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map