Verhoog de snelheid van uw site met HTTP / 2

Verhoog de snelheid van uw site met HTTP / 2

In het moderne web telt elke milliseconde van de prestaties van uw site. Het hangt af van uw websitestructuur, maar van tests uitgevoerd door CloudFlare en LoadImpact, uw site kan profiteren van 20% tot 200% + snelheidsverhoging van overschakelen naar het nieuwe HTTP / 2-protocol. Deze test illustreert het snelheidsverschil bij het laden van een pagina met meerdere verzoeken.


HTTP / 2 is een binair protocol dat slechts één verbinding per server gebruikt. Het levert snellere TLS-prestaties, ondersteunt meer beveiliging en vereenvoudigt uw web-apps. Het is een uitstekende oplossing voor de meeste sites en CMS zoals WordPress. Als je je site verder wilt versnellen, hebben we hier nog 33 tips.

Jij zal geen voordeel via HTTP / 2 als uw webapp meestal grote, downloadbare bestanden of mediastreams bedient. In dit geval wil je waarschijnlijk geen TLS en multiplexen levert geen enkel voordeel op als er maar één stream in gebruik is.

Een inleiding tot HTTP / 2

HTTP / 2 is een ingrijpende herziening van het traditionele HTTP / 1.1-webdatatransmissiekader, dat vijftien jaar trouw het World Wide Web heeft gediend als de belangrijkste methode om webactiva via TCP-verbindingen te laden.

In plaats van een grondige herschrijving van het protocol, is HTTP / 2 in plaats daarvan een heruitdrukking van HTTP-code en gebruikt het dezelfde methoden, statuscodes en taalsemantiek om de uitdagingen aan te gaan waarmee het verouderde HTTP-framework van vandaag wordt geconfronteerd. In de eerste plaats lijkt HTTP / 2 de laadlatentie in webpagina’s te verminderen door het aantal openstaande verzoeken dat een pagina kan doen te verhogen zonder toevlucht te nemen tot ‘hacks’ zoals domeinscherpte, aaneenschakeling en sprinten.

Waar wordt HTTP / 2 voor gebruikt en waarom zou u het gebruiken??

HTTP / 2, ontwikkeld door de HTTP Engineering Group van de Internet Engineering Task Force, is gebaseerd op een eerder SPDY-protocol dat is ontwikkeld door Google en wordt gebruikt om escalerende kostenproblemen binnen het datagebruik van hun netwerkcentrum op te lossen en bestaat uit twee specificaties: namelijk Hypertext Transfer Protocol v. 2 en het HPACK Header Compression-formaat.

Met name headercompressie vermindert het aantal retourvluchten dat nodig is om gegevens volledig te laden aanzienlijk; dit is vooral handig voor mobiele klanten, waarbij je doorgaans een latentie van enkele honderden milliseconden ziet. Het SPDY / 2-raamwerk werd gekozen als basis voor het nieuwe systeem en sinds de implementatie van HTTP / 2 heeft Google plannen doorgevoerd om SPDY-ondersteuning te verwijderen ten gunste van de nieuwe en verbeterde protocollen.

Uiteindelijk het verbeteren van uw hostingprestaties.

Hoe het werkt

HTTP / 2 maakt gebruik van binaire protocollen in tegenstelling tot de tekstuele van de HTTP / 1.x-frameworks, aangezien deze protocollen compacter zijn en gemakkelijker ‘on the wire’ te ontleden.

Bij de oudere ontwerpen waren er vier manieren waarop een pagina een regelbericht kon parseren; in het nieuwe kader is dit teruggebracht tot slechts één enkele oproep. Naast dit, de opname van volledige multiplex-ondersteuning betekent dat de head-of-line blokkeerproblemen van verouderde protocollen zijn geëlimineerd, waardoor meer dan één verzoek en antwoordbericht ‘in vlucht’ kan zijn via een enkele TCP-verbinding tegelijk.

HTTP2

(beeldbron Nginx)

Dit is belangrijk omdat HTTP / 2 nog steeds maar één TCP-verbinding toestaat, deels omdat de meeste moderne webpagina’s meerdere bronnen gebruiken. Het hebben van meerdere verbindingen vanaf verschillende herkomstpunten verhoogt het netwerkresource-gebruik van de browser boven wat redelijk is, dus HTTP / 2 gebruikt in plaats daarvan server pushing en headercompressie om gegevensoverdracht en efficiëntie te maximaliseren.

Niet-browsertoepassingen, en nog meer pakketefficiënte, zoals VoIP, zouden ook HTTP / 2.x-verbindingen moeten kunnen gebruiken, mits ze al HTTP gebruiken. Desondanks is HTTP / 2 tot nu toe voornamelijk geoptimaliseerd voor browsergebruik, aangezien dit het kerngebruik van het framework vormt.

Online beveiliging met HTTP / 2

Tot dusver heeft de HTTP-werkgroep het gebruik van versleutelingsmethoden zoals Transport Layer Security (TLS) niet vereist; desondanks hebben ze een TLS-profiel gedefinieerd, inclusief een zwarte lijst met coderingssuites, en geen enkele browser ondersteunt momenteel HTTP / 2 in een niet-versleutelde staat. Browsers die momenteel HTTP / 2-protocollen ondersteunen, zijn Microsoft Edge, Safari, Firefox en Chrome.

Screenshot 2017 7 17 Kan ik ondersteuningstabellen gebruiken voor HTML5 CSS3 enz

Die ondersteuningsstatistieken zijn voor juli 2017. Voor meer actuele status kunt u de bron hier.

Implementatie van de nieuwe protocollen

Grotendeels kan HTTP / 2 worden geïmplementeerd zonder voorafgaande HTTP / 1.x-ondersteuning. Als u de HTTP 1.1 Application-layer Protocol Negotiation (ALPN) -identificaties niet implementeert, is ondersteuning voor TLS-codering ook mogelijk. Voor HTTP / 2 via TCP moet u echter een upgrade van HTTP / 1.1 verwerken.

Naast het ontbreken van een versleutelingsvereiste, heeft HTTP / 2 een aantal zwakke punten. Cookies zijn niet veel verbeterd ten opzichte van HTTP / 1, en ondanks hun relatief onschadelijke karakter kunnen cookies nog steeds technisch worden gebruikt door hackers om toegang te krijgen tot uw privésystemen.

Hoe en wanneer te wisselen

Aan de slag gaan met HTTP / 2 is niet al te moeilijk voor de client, het enige dat u hoeft te doen, is ervoor zorgen dat uw browser up-to-date is, aangezien de meeste grote clients de nieuwe protocollen ondersteunen.

Op de server draait er echter wat meer rond. Je moet jezelf voorbereiden om af te stappen van afbeeldingssprites, de hoeveelheid CSS- en Java-aaneenschakeling op je pagina’s te verminderen en je domeinscherven klaar te maken voor coalescentie door HTTP / 2.

Om dit laatste te doen, moet u ervoor zorgen dat beide gedeelde URL’s de vereiste TLS-certificaten hebben. Als u geen directe controle heeft over op welke servers hun pagina’s worden geïmplementeerd, kunt u waarschijnlijk het beste wachten tot u weet dat uw servers zijn bijgewerkt.

Neem contact op met uw gastheer

Praat ten slotte met uw WordPress hosting provider of serverbeheerder om na te gaan of u klaar bent voor HTTP / 2.

Zodra u heeft bevestigd dat de infrastructuur er is, implementeert u de nieuwe protocollen wanneer en wanneer uw bezoekers er statistisch gezien het meeste profijt van zullen hebben. Als u geen contact kunt opnemen met uw serverhost, zijn er online open source tools beschikbaar die u kunt gebruiken om de status van uw server als volgt te testen tool van KeyCDN.

Zorg ervoor dat je ons volgt op top5hosting voor meer geweldige tips over hoe je je projecten kunt optimaliseren en als je meer vragen hebt over het HTTP / 2-protocol, kijk dan op Veelgestelde vragen bij Github.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map