Pembayaran PayPal SiteGround (Panduan) »Bolehkah saya membayar dengan PayPal?

Pembayaran Web Hosting SiteGround Menggunakan Kaedah PayPal (2020)

Sekiranya anda tertanya-tanya adakah SiteGround menerima pembayaran menggunakan PayPal atau tidak. Ya, mereka buat! Walau bagaimanapun, ini adalah kaedah pembayaran yang paling tidak diketahui yang digunakan oleh SiteGround dengan pilihan yang paling biasa Pembayaran Kad Kredit. PayPal tidak disenaraikan di halaman pesanan hosting web SiteGround tetapi tetap, anda boleh membayar melalui PayPal untuk perkhidmatan hosting web yang anda beli dengan SiteGround.


Sekiranya anda sudah menjadi Pelanggan SiteGround, anda boleh Log masuk ke SiteGround’s Kawasan Pengguna, kemudian arahkan ke mereka Halaman Sokongan dan terakhir menghubungi mereka Pasukan Sokongan Pengebilan untuk Pembayaran PayPal. Dan jika anda baru menggunakan SiteGround dan merancang untuk Mendaftar dan bayar menggunakan Kad Debit atau PayPal (kaedah pembayaran paling popular yang digunakan oleh SiteGround), anda hanya perlu menghubungi mereka Jabatan jualan menggunakan Sembang Langsung yang pantas dan mesra SiteGround.

Mengapa Kaedah Pembayaran Kad Debit atau PayPal tidak disenaraikan di Halaman Pesanan SiteGround?

Ya, betul! SiteGround belum menyenaraikan pilihan pembayaran seperti Kad Debit dan PayPal di halaman pesanan mereka. Juga, mereka telah menyatakan bahawa mereka menerima jenis Kad Kredit seperti Kad VISA, Kad Master, Cari Kad, dan Kad American Express (Amex).

Walau bagaimanapun, SiteGround secara alternatif menawarkan pilihan pembayaran tambahan kepada pelanggan mereka untuk membayar pembelian SiteGround mereka menggunakan Kad Debit atau akaun PayPal (sekiranya pelanggan tidak mempunyai kad kredit atau ketika mereka sukar membuat Pembayaran SiteGround).

Bagaimana cara membayar perkhidmatan hosting SiteGround menggunakan PayPal atau Kad Debit? [Panduan Langkah demi Langkah Mudah]

Inilah panduan langkah demi langkah kami yang mudah difahami yang akan membantu anda dalam membuat pembayaran untuk perkhidmatan SiteGround menggunakan PayPal atau Debit Card semasa mendaftar untuk rancangan dan pakej hosting web mereka.

⤵ LANGKAH 1 ⤵

Pertama, Lawati SiteGround.com dan pilih a Pelan Web Hosting anda ingin membayar melalui Kad Debit atau Akaun PayPal.

⤵ LANGKAH 2 ⤵

Daftarkan Nama Domain pilihan awak.

⤵ LANGKAH 3 ⤵

Isi maklumat mengenai maklumat anda Maklumat Akaun, Maklumat Pelanggan, dan Maklumat Pembelian bahagian tetapi langkau Maklumat Pembayaran bahagian dan biarkan kosong. Akhirnya, pilih Saya mengesahkan kotak pilihan dan terakhir klik pada Bayar sekarang butang.

NOTA: Anda tidak perlu memilih atau membayar untuk SiteGround Perkhidmatan Tambahan seperti SG Site Scanner dan Domain Privacy (yang anda dapati di bawah Maklumat Pembelian bahagian).
JUGA BACA: Adakah Pengimbas Tapak SG SiteGround adalah Berbaloi? (Ulasan)
Adakah Perlindungan Privasi Domain SiteGround Perlu? (Ulasan)

⤵ LANGKAH 4 ⤵

Sebaik sahaja anda mengklik Bayar sekarang butang, anda akan segera mendapat Ralat! Ia lebih seperti Mesej Pemberitahuan yang mengatakan bahawa anda belum memenuhi syarat wajib Maklumat Pembayaran bidang.

NOTA: Anda tidak perlu risau tentang perkara ini KESALAHAN kerana maklumat anda yang lain telah dikumpulkan oleh Pasukan SiteGround, siapa yang akan menghubungi anda sebentar lagi!

⤵ LANGKAH 5 ⤵

Team SiteGround akan segera menghantar anda Pemberitahuan E-mel bahawa mereka telah menerima maklumat berkaitan pembelian akaun hosting anda yang telah anda kirimkan semasa mengisi borang Pendaftaran SiteGround (kecuali memasukkan butiran Pembayaran).

Oleh itu, anda boleh menunggu Pasukan SiteGround menghubungi anda mengenai perkara yang sama atau anda juga boleh menghubungi mereka secara langsung melalui Sistem Sokongan Sembang Langsung mereka yang anda dapati di bahagian atas (di bawah Tolonglah menu).

Semasa berlegar di atas Tolonglah menu, anda mendapat menu drop-down dan anda perlu mengklik pada Mulakan Sembang Jualan pautan untuk menyambung ke Pasukan Sokongan Sembang Langsung SiteGround.

⤵ LANGKAH 6 ⤵

Semasa anda mula berbual dengan Ejen Sokongan Jualan SiteGround, biarkan dia tahu bahawa anda sudah Membuat Akaun dengan SiteGround tetapi belum mengisi Maklumat Pembayaran kerana anda ingin membayarnya melalui PayPal atau Kad Debit (dan bukan melalui Kad Kredit).

The Wakil Sokongan SiteGround mungkin bertanya kepada anda Nama awak, ID emel, dan Nombor telefon (hanya untuk mengesahkan kemasukan akaun hosting anda) dan kemudian memberi anda a Pautan Khusus Khas yang sepatutnya anda klik untuk membuat pembayaran untuk pesanan hosting web SiteGround anda melalui PayPal atau Kad Debit (yang anda selesa).

⤵ LANGKAH 7 ⤵

Sebaik sahaja anda memasukkan semua Maklumat Pembayaran, lengkapkan anda Proses Pendaftaran SiteGround. Akhirnya, anda akan mendapat Mesej Pemberitahuan Penyelesaian Pembelian dari SiteGround untuk mengesahkan perkara yang sama.

NOTA: Anda juga akan diberitahu oleh TeamGround Team mengenai kejayaan menyelesaikan pesanan anda melalui E-mel!

Kesimpulan: Adakah Pembayaran PayPal selamat digunakan dengan SiteGround?

PayPal adalah salah satu kaedah paling selamat untuk membuat pembayaran ke pembelian SiteGround dan untuk memindahkan wang anda ke akaun mereka kerana laman PayPal sangat selamat dan dienkripsi. Juga, pertukaran maklumat peribadi anda semasa urus niaga disembunyikan dari SiteGround atau mata pihak ketiga. Oleh itu, setiap pelanggan PayPal dilindungi oleh Pelan Perlindungan Pembeli mereka.

Inilah sebab utama mengapa pelbagai syarikat hosting web (termasuk SiteGround) menerima pembayaran melalui PayPal – menjadikannya salah satu pilihan pembayaran paling selamat.

Saya harap anda dapati ini mengkaji semula pada Kaedah Pembayaran Paypal SiteGround dan Kad Debit (2020) menolong. Sekiranya anda mempunyai keraguan mengenai Pilihan Pembayaran PayPal atau Kad Debit SiteGround, sila hubungi Pasukan Sokongan 24 × 7 mereka untuk mendapatkan bantuan lebih lanjut!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me