Pusat Data SiteGround & Lokasi Pelayan (2020): Bagaimana Memilih Yang Sesuai Untuk Laman Web Anda? Mana Yang Terbaik & Paling Pantas?

Kemudahan Lokasi Pelayan Pusat Data SiteGround di Singapura (Asia)

Kelajuan, prestasi, dan kestabilan laman web anda bergantung terutamanya pada lokasi pelayan syarikat hosting web anda dan juga ciri-ciri pusat data hosting anda. Inilah sebabnya mengapa SiteGround hanya berfungsi dengan baik dengan kemudahan-kemudahan yang terbaik di dunia dan dengan itu mereka dengan bangga memilih pelayan yang paling berkuasa dan perkakasan generasi seterusnya untuk membina asas infrastruktur hosting yang sangat baik.


Pilih Pusat Data SiteGround terdekat untuk mendapatkan masa muat terbaik dengan memilih lokasi pelayan hosting yang berdekatan dengan pelawat laman web / blog anda. Anda akan dapat menjadi tuan rumah anda Dikongsi atau Pelayan Awan akaun dengan SiteGround di AS (Amerika Utara), Eropah atau Wilayah Asia Pasifik Pusat Data.

Di Mana Pelayan Siteground Terletak Di Seluruh Dunia?

Pada masa ini, SiteGround mempunyai 6 lokasi pusat data di seluruh dunia di mana anda mempunyai pilihan untuk memilih lokasi pelayan terbaik untuk hosting blog / laman web anda dengan SiteGround. Berikut adalah senarai pusat data SiteGround (lokasi pelayan):

1. Chicago (Amerika Syarikat)

Pusat Data SiteGround Terbaik yang terletak di KAMI yang boleh anda pilih – paling sesuai untuk menyasarkan pelawat dari Amerika Utara (terutamanya USA dan Kanada), Amerika Selatan & Wilayah Afrika.

2. Iowa (Amerika Syarikat)

Pusat Data SiteGround Kedua yang terletak di KAMI yang boleh anda pilih dalam menyasarkan pelawat dari Amerika Utara, Amerika Selatan & Afrika.

3. London (UK)

Pusat Data SiteGround Terbaik yang terletak di London yang boleh anda pilih kerana yang terbaik untuk mensasarkan pengunjung dari Wilayah Eropah (terutamanya UK dan negara jiran) & Rusia.

4. Amsterdam (Belanda)

Pusat Data SiteGround yang terletak di Belanda yang boleh anda pilih kerana ini adalah yang terbaik untuk menyasarkan pengunjung dari Eropah, Rusia, dan negara jiran lain.

5. Eemshaven (Belanda)

Pusat Data SiteGround Kedua yang terletak di Belanda yang boleh anda pilih dalam menyasarkan pelawat dari Eropah & Rusia.

6. Bandaraya Singapura (Singapura)

Pusat Data SiteGround Kedua terletak di Singapura yang boleh anda pilih kerana ini adalah yang terbaik untuk menyasarkan pengunjung dari Oceania (Australia & New Zealand), Negara-negara Asia (Singapura, Malaysia, India, Pakistan, Bangladesh, Sri Lanka, Orang Filipina, Jepun, China, dan lain-lain), Wilayah Timur Tengah (Negara-negara Teluk suka UAE, Arab Saudi, Qatar, Bahrain, Kuwait, dan lain-lain) & Wilayah Pasifik Selatan.

SiteGround telah berhati-hati ketika memilih pusat data untuk rancangan web hosting mereka kerana mereka memilih yang paling dipercayai dengan pelayan yang paling cepat melakukan (setelah siasatan yang teliti dan teliti). Pemantauan berterusan (24/7), meningkatkan, memperbaiki kesilapan, penyelenggaraan, dan mengamankan pelayan SiteGround terkemuka ini (terletak di 6 lokasi pusat data yang berbeza) dilakukan oleh pasukan profesional pentadbir sistem SiteGround yang berkemahiran tinggi.

Mengapa Pusat Data SiteGround Yang Terbaik?

Berikut adalah 3 aspek utama yang diikuti oleh pasukan profesional SiteGround untuk memastikan bahawa pusat data mereka tidak hanya setanding dengan pelayan hosting terbaik tetapi juga melebihi jangkaan anda:

1. Rangkaian 24/7/365 Hari Sangat Tersedia

Kemudahan rakan kongsi SiteGround bergantung terutamanya pada penyambungan rangkaian ke pembawa utama lain untuk ketersediaan, kelajuan, dan prestasi setinggi mungkin. Ini memastikan bahawa rangkaian hosting SiteGround tetap sangat dipercayai, cekap, dan tersedia sepanjang masa yang seterusnya meningkatkan prestasi dan kelajuan keseluruhan kemudahan pelayan mereka.

Lihat Perincian Lengkap Pada Teknologi Kelajuan Pelayan SiteGround

2. Keselamatan & Pengawasan Pelayan Fizikal Canggih

Semua kemudahan SiteGround sentiasa dilindungi dengan baik oleh pasukan keselamatan manusia 24/7/365 hari, perangkap manusia kawalan akses, pengesahan biometrik, pengawasan video berterusan & lobi kalis peluru. Dengan adanya langkah-langkah keselamatan yang kuat, pasukan SiteGround tidak diragukan lagi adalah master dalam mentadbir dan memantau kemudahan pelayan mereka sepenuhnya untuk memastikan tidak ada pihak ketiga yang mendapat akses yang tidak diinginkan ke dalam sistem mereka..

Lihat Maklumat Lengkap Tentang Amalan Keselamatan Pelayan SiteGround

3. Sistem Elektrik yang berlebihan dan boleh dipercayai

Penjana kuasa proprietari, pelbagai suapan kuasa, dan teknologi UPS kelas perusahaan yang sangat kuat digunakan khas oleh SiteGround untuk mengelakkan pusat data mereka menghadapi sebarang gangguan elektrik. Ini memastikan bahawa pelayan SiteGround dapat berjalan dengan lancar dan cekap dengan pemadaman kuasa sifar atau minimum sehingga laman web anda dapat berjalan lancar (setiap masa) dengan hampir 100% waktu operasi secara konsisten.

Lihat Butiran Penuh Pada Teknologi Uptime Server SiteGround

Bolehkah Saya Mengubah Pusat Data Tapak Saya? Cara Menukar Lokasi Pelayan Laman Web Anda?

YA! Sebagai pelanggan SiteGround, anda akan dapat mengubah lokasi pusat / pelayan data SiteGround semasa anda ke pusat data baru (jika diperlukan). Anda boleh menukar Pusat Data SiteGround anda dengan pergi ke EKSTRA PESANAN bahagian di anda Kawasan Pengguna dan kemudian klik pada warna hijau Dapatkan butang. Anda juga boleh menghubungi Sokongan Teknikal SiteGround untuk menjalankan proses pemindahan pusat data untuk anda.

SEBAGAI CONTOH: Sekiranya Pusat Data SiteGround semasa anda berada di Singapura dan anda mahu mengubahnya supaya anda dapat Pusat Data London SiteGround. Perubahan tersebut ke lokasi pelayan dapat dilakukan pada bila-bila masa (jika anda mahu). Klik di sini untuk Hubungi Sokongan SiteGround untuk maklumat lebih lanjut mengenai Penempatan semula akaun hosting SiteGround.

Cara memilih Pusat Data SiteGround terbaik yang sesuai untuk laman web atau blog anda?

Sebagai kesimpulan, anda perlu memilih lokasi pusat / pelayan data SiteGround mengikut jarak geografi terdekat khalayak sasaran laman web anda. Ini bukan hanya akan membantu anda dalam mengoptimumkan kelajuan halaman laman web anda tetapi kandungan laman web anda juga akan dimuat lebih cepat untuk pengunjung anda.

SEBAGAI CONTOH: Sekiranya anda memutuskan untuk menyasarkan Pelawat India dengan laman web anda, maka anda perlu memilih Pusat Data SiteGround Singapura kerana ia adalah lokasi pelayan terdekat jika dibandingkan dengan yang lain (5 pusat data SiteGround yang lain). Lebih-lebih lagi, anda juga boleh membuat konfigurasi Perkhidmatan CDN (Dapatkan CDN PERCUMA dengan SiteGround) untuk meningkatkan anda masa muat laman web di mana-mana negara (dalam kes ini, India).

Saya harap semakan ini berterusan Lokasi & Pusat Pelayan SiteGround (2020) telah membantu anda dalam memilih lokasi pelayan SiteGround terbaik untuk laman web anda.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map