10 bästa pluginprogram för WordPress-pagination

Bästa WordPress Pagination-plugins

Har din blogg en enorm mängd innehåll? Om du nickar med samtycke, bör du allvarligt överväga att numera dina bloggsidor för att göra det lättare för läsarna att bläddra. Faktum är att pagination är en del av WordPress kärnfunktioner – WordPress lägger automatiskt till “Nästa inlägg“Eller till”Tidigare inlägg”I slutet av varje inlägg, så att läsarna enkelt kan flytta från ett inlägg till ett annat. I det här inlägget ska vi titta på några WordPress-paginationstillägg som hjälper till att numrera dina sidor och inlägg.


När du lägger till pagination behöver läsarna inte söka igenom massor av innehåll. Istället kan de klicka direkt på den sida de vill ha.

Varför du ska använda WordPress Pagination-plugins

Det finns mer än ett skäl till varför du ska lägga till pagination till dina bloggsidor

 • Det gör din blogg användarvänlig och hjälper läsarna att hitta sidor enkelt
 • Alla dina sidor kanske inte laddas samtidigt, vilket gör din webbplats lite snabbare
 • Du kan också använda pagination för att dela upp en lång post i många delar. Detta kan hjälpa din visning av fler annonser per inlägg

Många WordPress-teman har också en funktion för pagination. Men om du vill kontrollera numreringen av dina inlägg, utforma numreringen utan att behöva använda kod, kan WordPress-paginationstillägg vara ett bättre alternativ.

WordPress-pluginlagret innehåller ett antal gratis plugins som hjälper till att paginera ditt WordPress. Vissa hjälper dig till och med med att utforma länkarna eller visa sidnummer i en reglage. Men innan vi dyker in i dessa plugins bör du veta att du också kan paginera dina sidor genom att lägga till lite kod i dina temafiler.

Varning: WPExplorer är ett dotterbolag för en eller flera produkter som anges nedan. Om du klickar på en länk och slutför ett köp kan vi göra en provision.

1. WP-PageNavi

WP-PageNavi-plugin

Med nära en miljon aktiva installationer är det naturligt att WP-PageNavi ska vara högst upp i listan med WordPress-paginationstillägg. Det genererar malltaggen wp_pagenavi () med vilken du kan ersätta WordPress-standardnavigeringen. Det hjälper dig att skapa snygga paginationslänkar för din blogg.

Plugin lägger till en ny flik under Inställningar. Genom att klicka på den här fliken kan du fixa antalet sidor som ska visas och välja text för aktuella, första och sista sidor. En rullgardinsmening visar tillgängliga alternativ för att göra ändringar i standardinställningen för pagination. Du kommer att kunna anpassa indikatorerna för Nästa och Tidigare sidor och ställ in antalet sidor som ska visas.

Och om din blogg är riktigt enorm, kommer läsarna att vara glada över att du kan ställa in serienumren så att de visas i multiplar, till exempel som 5, 10, 15 20…. Om du vill anpassa paginationen i linje med bloggens tema är det dessutom möjligt.

För att ändra paginationstilen måste du kopiera CSS-filerna från plugin-katalogen, klistra in den i ditt tema och göra önskade ändringar där. På så sätt kommer du inte att förlora ändringarna när du uppdaterar plugin-programmet.

2. WP-Paginat

WP-Paginat-plugin

WP-Paginate är ett annat plugin som är populärt för WordPress-användare. Det påstår sig förbättra SEO genom att tillhandahålla fler länkar till ditt innehåll. Dessutom kan du lägga till några coola navigationsfunktioner på din webbplats.

Det finns en CSS-flik på sidan med inställningsinställningar där du kan anpassa dina sidlänkar. Du kommer att kunna anpassa pagineringsetiketter såväl som Tidigare och Nästa postlänkar. När du aktiverar plugin-programmet måste det bytas ut någon kod i dina temafiler.

Om din webbplats drabbas av massor av kommentarer, kommer du att vara särskilt glad att plugin kan paginera kommentarsidor också. Du får också välja antalet länkar som ska visas före och efter den aktuella sidan. EN pro version stöder multisites, inkluderar elva färdiga layouter och en anpassare för att få din text och knappar att se ut som du vill.

3. Pagination av BestWebSoft

BestWebSoft Pagination-plugin

Du kan använda Pagination av BestWebSoft för att lägga till anpassad pagination inte bara till dina inlägg utan också till dina taggar, kategorier, sökresultat och författarsidor. Plugin är också kompatibel med BestWebSofts portfölj- och galleriplugin, så att du enkelt kan aktivera pagination för gallerier och portföljer. Du kan också visa Nästa och Tidigare pilar och anpassa dem. Och om du vill hoppa över sidväxling för utvalda sidor är det också möjligt.

Från inställningarna kan du ändra och anpassa paginationstypen. Numreringen kan visas ovanpå eller under innehållet och vara inriktad mot vänster, höger eller mitt. Två visningstyper är möjliga – den långa visningsversionen som listar varje sidnummer i följd, och kortvisningsversionen som visar sidnummer i multiplar. De Pro-version lägger till Ladda mer knappar och oändlig rullning.

4. Avancerad postpagination

Avancerat plugin för paginering för innehållsinnehåll

Avancerad postpagination hjälper till att dela upp långa inlägg i ett antal mindre sidor. Det lägger inte bara till pagination, det låter dig lägga till knappar och sedan infoga text och bilder i dem. Fem olika knapplayouter och olika typer av innehållsbelastning finns tillgängliga och du kan använda dem per sida eller per post. Du kan placera knapparna längst upp eller nederst på inlägget eller på båda platserna. Du kan också anpassa knapparna via WordPress-instrumentpanelen.

Plugin stöder kortkoder och hjälper till att bryta innehållet i långa inlägg på flera sidor. Du kan välja mellan enkel och Ajax-pagination. (Ajax är snabbare eftersom sidan inte behöver laddas varje gång en användare uppdaterar sidan). Den lägger till en speciell knappikon på TinyMCE-redigeraren för att dela innehåll till många sidor.

Plugin integrerar helt och är kompatibelt med Visual Composer. Om du vill kan du visa sidbrytningsknappar på ett skjutreglage.

Knapplayouter

Det är också möjligt att automatiskt vrida standardinställningen Nästa sida in i en knapp. Men för att göra det måste du köpa premiumversionen. Den här versionen infogar också sidtitel och beskrivning i paginationsknapparna.

5. Storefront-produktpaginering

Storefront-produktpaginering

Som ni kanske gissar är Storefront Product Pagination avsedd att visa pagination på produktsidor. Men det måste du ha Storefront-temat såväl som WooCommerce-plugin.

Det lägger till en Nästa och Tidigare länk på enstaka produktsidor. Men det är inte allt, det låter dig också lägga till en produktminiatyr i länkarna. Titeln visas på muspekaren över miniatyrbilden. En anpassare hjälper dig att ändra skärmen efter dina önskemål.

Med 30000+ aktiva installationer är detta plugin ganska populärt bland WooCommerce butiksägare.

6. Nästa post Fly Box

Nästa post Fly Box

Info & nedladdning Visa demonstrationen

Next Post Fly Box skiljer sig lite från de andra WordPress-paginationstilläggsprogrammen på den här listan. Det gör att läsarna kan navigera till Nästa eller Tidigare post genom att klicka på en flytande ruta. Det fångar läsarens uppmärksamhet genom att dyka upp som en flytande låda, även när läsaren rullar ner. Rutan kan visas på vänster eller höger sida av fönstret beroende på villkoren som valts i inställningspanelen.

Detta jQuery-drivna plugin stöder anpassade inläggstyper och inläggskategorier. Plugin-inställningarna låter dig sortera inläggsinställningar och justera måtten på rutan.

7. Enkel pagination

Enkel Pagination WordPress Plugin

Info & nedladdning Visa demonstrationen

För att få dina sidor och inlägg att visas som vackra bildspel kan du prova Easy Pagination. Allt du behöver göra är att infoga några taggar och klicka på några alternativ. Easy Pagination stöder automatisk uppspelning och är mobilvänlig.

Tre animationsstilar är möjliga när du flyttar från en bild till en annan – vertikalt, horisontellt och bleknar. Men det är inte allt, de två första kan kombineras med 32 jQuery-lättare effekter. Sex navigationsmallar hjälper dig att komma igång och du kan anpassa dem alla. Om du vill kan du skapa en sidfot som upprepas på alla bilder. Navigeringspilarna kan utformas på fyra olika sätt. Miniatyrnavigeringsalternativ är tillgängliga både längst upp och botten.

Du kommer att kunna använda en siddelare-tagg för att dela upp din sida eller post i många avsnitt samt skapa en rubrik som kan visas på alla bilder. Pluginet öppnar den första rubriktaggen och den första bilden i varje avsnitt för att skapa dina bilder.

Och du behöver inte oroa dig om dina bilder sträcker sig bortom det synliga området. Plugin beräknar automatiskt höjden och bredden på visningsområdet. Alternativet Scroll to Top visar sig vara användbart.

Några ytterligare WordPress-paginationstillägg

Om du letar efter någon specifik funktion kan dessa WordPress-pagineringstillägg vara lämpliga:

 1. Alfabetisk pagination hjälper till att filtrera sidor, inlägg, WooCommerce-produkter, media, författare eller vad som helst i ditt innehåll och visar sökresultat på en enda sida eller inlägg i alfabetisk ordning. Denna plugin kan fungera bra för musikwebbplatser, bokaffärer eller e-handelswebbplatser, eller för att lista användare eller hantera medlemsprofiler.
 2. Ajax-pagination och oändlig rullning erbjuder tre typer av paginationer att välja mellan – normal pagination, oändlig rullning och Ladda mer (med Ajax). Du kan använda det på inlägg, sidor, sökning, anpassade inläggstyper och WooCommerce.
 3. Sidlänkar Plus erbjuder ett enda sidalternativ för webbinnehåll, så att läsarna kan se artikeln på en enda sida. De Pro-version använder Ajax för att förbättra användarupplevelsen och SEO.

Avslutar

För enkel navigering på en webbplats med inte för mycket innehåll kan du lita på WordPress-kärnfunktionerna. Men om du letar efter attraktiva navigationsfunktioner som förbättrar användarupplevelsen, kan WordPress-paginationstilläggsprogrammen på den här listan visa sig vara användbara. Sidhantering är enklare och det finns utrymme för ökade annonsintäkter. Dina SERP: er kan förbättras eftersom antalet sidvisningar kan öka, vilket minimerar avvisningsfrekvensen. Du kan ta reda på fler sätt att förbättra användarupplevelsen i vår blogg.

Men ett försiktighetsord – överdriven pagination kan leda till att sökmotorerna ser dina sidor som har tunt eller till och med duplicerat innehåll. Så använd dessa WordPress-paginationstilläggsprogram klokt för bättre UX och var glad för alla resultat som förbättras i SEO.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map