10 gratis WordPress-plugins för att hantera ett redaktionellt arbetsflöde

10 stora WordPress-plugins för att hantera ett redaktionellt arbetsflöde

Vi vet alla att det kan vara svårt och tidskrävande att hantera arbetsflödet på en WordPress-författares webbplats eller blogg. Det krävs enormt mycket arbete för att konsekvent planera, hantera och distribuera ditt innehåll effektivt. Att övervaka hela processen kan vara orsaken till mycket hårrivning och sömnlösa nätter. Lyckligtvis behöver detta inte längre vara fallet för dig.


En värld av fantastiska WordPress-plugins väntar på att ge en hand, var och en av dem löser en viss del av det redaktionella arbetsflödespusslet. Vi har sammanställt vårt urval av tio viktiga verktyg för att hjälpa dig strukturera ditt arbete över de tre viktiga komponenterna i innehållsskapande: planering, hantering och distribution.

Låt oss rulla upp ärmarna, säga adjö till mardrömmen med oändliga e-postbilagor och oorganiserade filer, och börja sätta WordPress i arbete!

Varning: WPExplorer är ett dotterbolag för en eller flera produkter som anges nedan. Om du klickar på en länk och slutför ett köp kan vi göra en provision.

1. Pre-Publicera checklista

Prepublicera checklista plugin

Använder du checklistor för att konsekvent producera det bästa innehållet? Förhoppningsvis är svaret ja! Nu har du ett sätt att enkelt dela dessa med andra författare i ditt team genom att använda Prepublicera checklista plugin.

Detta plugin gör det möjligt för dig att skapa och skapa checklistor för dina inlägg, sidor och anpassade inläggstyper. Det är enkelt att skapa din lista. Gå bara till Inställningar> Förpublicera checklista och använd fältet “Lägg till nytt objekt” för dina listor. Du kan till och med göra det till en obligatorisk del av ditt arbetsflöde för att checklistan ska fyllas i innan du publicerar (eller så kan du bara aktivera en varning istället). Utnyttja kraften i checklistor för att tillfredsställa ditt läsares begäran om högsta möjliga innehåll.

2. Yoast SEO

Yoast SEO-plugin

Det hjälper inte att lägga ut bra innehåll om ingen kommer att läsa det. Du måste optimera ditt innehåll för sökmotorer för att rangordna rätt sökord och driva relevant trafik till dina sidor. Gör inga misstag – SEO kan verkligen skapa eller bryta en webbplats.

Yoast SEO hjälper dig att optimera alla relevanta aspekter av SEO på sidan för att få din webbplats rankad och besökt oftare. Lika viktigt, det fokuserar på att hjälpa dig att skriva bättre innehåll genom att se till att ditt fokus nyckelord används i en artikel eller ett inlägg. Vi har till och med en lättanvänd Yoast SEO-guide för att hjälpa dig komma igång.

Yoast SEO är lovordad som den bästa SEO-plugin där ute av både SEO-experter och nybörjare och har över en miljon aktiva installationer så du är i gott företag med den här!

3. Editor för användarroll

User Role Editor

Om du driver en blogg eller en webbplats med flera användare är det viktigt att ha kontroll över hanteringen av användarfunktioner och att kunna tilldela specifika roller. Naturligtvis gör WordPress dig möjlighet att begränsa roller på allmän nivå med administratör, redigerare, författare, bidragsgivare och följare / visare. Men om du vill tilldela mer specifika eller anpassade roller, dock?

Användarrollredigeraren plugin gör det möjligt för dig (som administratör) att tilldela specifika roller till alla användare som har tillgång till din webbplats. Välj alternativ för vilka användare har åtkomst till en specifik sida eller inlägg, som kan ladda ner plugins, som kan göra designändringar på din webbplats och en mängd andra anpassade roller och funktioner. Genom att installera detta plugin får du kontroll över organisationen av dina användare och anpassar arbetsflödet mer exakt.

4. Redigera flöde

Redigera Flow WordPress Plugin

Edit Flow är det ultimata plugin för att hantera ditt redaktionella arbetsflöde. Det ger allt du behöver för att organisera och samarbeta med en redaktion. Utöver den senaste visuella kalendern har Edit Flow en kraftfull funktion som kallas Custom Statuses – statusetiketter som hjälper dig att spåra viktiga stadier i ditt arbetsflöde lättare.

Ytterligare funktioner som kommentarer och metadata underlättar ytterligare bättre kommunikation och synkronisering inom ditt fantastiskt upptagna redaktion.

5. Oasis Workflow

Oasis Workflow Plugin

Vill du ha en förenklad version av Edit Flow? Oasis Workflow är svaret. Den har alla viktiga komponenter som du behöver för att automatisera och skapa ett komplext arbetsflöde med ett enkelt användargränssnitt.

Den erbjuder tre anpassade statuser, tilldelnings- och omfördelningsfunktioner, påminnelser om förfallodatum och e-post och mycket mer. Premiumversionen av plugin gör att du kan skapa flera arbetsflöden med prissättning från 49 $. Låt dig dock inte luras av den enkla versionen av gratisversionen. Det kan hjälpa dig att ta bort även de mest hektiska arbetsflödena.

6. Redaktionell kalender

WordPress-plugin för redaktionskalender

De flesta optimerade redaktionella arbetsflöden har en nyckelkomponent gemensamt: en detaljerad och väl underhållen redaktionskalender. Att skapa en redaktionskalender är en lätt smältsam visuell översikt över din stora innehållsstrategi med innehållsidéer, uppdrag och tidslinjer tydligt markerade.

Plugin för redaktionskalender är en enkel visuell kalender som kan till och med få de mest spridda av oss organiserade och ovanpå vårt arbetsflöde. Detta plugin ger dig en översikt över alla dina inlägg (från flera författare), deras status och när de kommer att publiceras. Det kan användas för alla inläggstyper. Installera den idag så är du på väg att förfina din innehållsstrategi avsevärt.

7. CoSchedule

CoSchedule Free WordPress-plugin

Slutligen en allt-i-ett social redaktionskalender för WordPress! CoSchedule-plugin är en visuell redaktionskalender för sociala medier som kan schemalägga både dina sociala medier och blogginlägg samtidigt som ditt arbetsflöde påskyndas. Det gör att du kan köa dina sociala mediemeddelanden så att de automatiskt skickas med publicerade inlägg. Plugins intuitiva drag-and-drop-gränssnitt gör visualisering och automatisering av ditt sociala redaktionella arbetsflöde enkelt och roligt.

8. Jetpack

JetPack-plugin

Skulle det inte vara fantastiskt att kunna dela ditt fantastiska innehåll till sociala kanaler och interagera med sociala användare direkt från WordPress? Jetpack-plugin för WordPress är där för att hjälpa dig göra just det – och mycket mer – allt från komforten i WordPress-backend.

Jetpack är fullpackad med verktyg och funktioner med fokus på trafikgenerering och sociala prestanda. Med hjälp av publiceringsverktyget kan du till exempel distribuera nya inlägg automatiskt till dina valda sociala medienätverk. Du kan också mäta prestandan för dina inlägg från plattformen. Installera Jetpack och börja effektivisera din delning idag.

9. Google Site Kit

Google Site Kit för WordPress

En av de viktigaste delarna av någon innehållsstrategi är analys, särskilt med tanke på tid och pengar du investerar i att marknadsföra ditt fantastiska innehåll.

Google Analytics är gratis och ger dig handlingsbara insikter om din målgrupp, viktiga webbplatsmätningar och total marknadsföringsresultat. Du kan sedan använda denna kunskap för att informera och rikta din övergripande strategi för innehållsmarknadsföring.

Den kostnadsfria plugin-plugin för Google Site Kit ger detaljerad statistik för trafik, demografiska resultat och nyckelprestanda, allt lätt tillgängligt i din WordPress-instrumentpanel. Inte mer att förlora dig själv i djupet av Google Analytics. Du kommer att ha all information du behöver (tillsammans med andra Google-tjänster som Adsense, PageSpeed ​​Insights och mer) för att fatta beslut där du behöver det.

10. UpdraftPlus

UpdraftPlus WordPress Backup Plugin

Föreställ dig att du vaknar för att hitta år med bra innehåll helt enkelt gått en dag. Det är en tanke som fyller redaktörer med fruktan. Se till att du säkerhetskopierar WordPress på din webbplats och skyddar värdefullt innehåll med UpdraftPlus (eller ett annat plugin) regelbundet som en del av ditt arbetsflöde. Denna gratis plugin är speciellt byggd för att skydda mot webbplatskrasch och för att underlätta datamigreringar. Läs mer om det här insticksfunktionerna i vår UpdraftPlus-granskning.

Kyss farväl till att oroa dig för att din webbplats går upp i lågor och använd den sinnesfrid för att börja fokusera på det fantastiska innehållet du kommer att dela imorgon med hjälp av alla fantastiska WordPress-plugins på vår lista.


Att hantera ett redaktionellt arbetsflöde ärligt ska inte behöva vara en kamp. Det är värt att ta sig tid till forskningsalternativ som de som vi har markerat ovan. Få rätt processer så känner du dig säker och upphetsad över din webbplats som helhet och ser fram emot det fantastiska innehåll som du nu är säker på kommer att komma.

Genom att installera några eller alla plugins på vår lista går du långt mot att automatisera, optimera och effektivisera ditt redaktionella arbetsflöde. Detta frigör dig att fokusera på att skapa det bästa innehållet möjligt med ett team av glada, produktiva författare som stöder dig.

Vi skulle gärna höra vad du tycker om vår lista och om du har några förslag vi har missat. Dela dina tips och tankar i kommentarerna!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map