10+ WordPress-plugins för att optimera bildprestanda

En webbplats utan bilder är bra, trist. Du vet, tråkigt. En webbplats med icke-optimerat bilder är ett komplett drag, och det kommer att äta upp din dyrbara bandbredd, sakta ner nästan allt och förstöra användarupplevelsen (UX).


Varje webbplatsägare bör sträva efter att ge den bästa användarupplevelsen till sina besökare hela tiden. Att använda tunga bilder som tar åldrar att ladda är inte hur du levererar en strömlinjeformad användarupplevelse. Och om du har tunga bilder på din webbplats har du förmodligen inte optimerat detsamma för sökmotorer. Du tappar UX- och SEO-poäng till vänster, höger och centrum, och din online-verksamhet har det största.

Dagens inlägg visar dig hur du optimerar dina bilder för bästa webbplatsprestanda och SEO-syften. Jag menar, vad är poängen med att ha en supersnabb webbplats som har skräpig bild-SEO? Dessutom kommer du att upptäcka användbara plugins för bildoptimering som förbättrar prestandan på din älskade WordPress-webbplats. Njut av inlägget och dela dina tankar (eller något annat verkligen) i kommentarerna. Vi ser alltid fram emot det ��

Varning: WPExplorer är ett dotterbolag för en eller flera produkter som anges nedan. Om du klickar på en länk och slutför ett köp kan vi göra en provision.

Hur man optimerar bilder för WordPress (före överföring)

Innan vi tittar på WordPress-bildoptimerings-plugins, låt oss få några saker ur vägen. Optimering av WordPress-bilder för bästa prestanda och SEO går utöver bara plugins. Till exempel måste du se till:

 • Dina bilder namnges på lämpligt sätt (Bra för SEO)
 • Bilderna har rätt storlek (Varför ladda upp en enorm fil när en mindre kan göra tricket?)
 • Du smush dina bilder (minskar storleken på dina bildfiler)
 • Du lägger till alt och titel attribut till dina bilder (Bra för SEO)

Namnge bilder på lämpligt sätt

Du måste namnge dina bilder som en marknadsförare – eller med SEO i åtanke. Resonemanget här är ganska enkelt: korrekt namngivna bilder kommer att visas i sökresultaten i Google Bilder, vilket ger dig ett enormt ökat trafik. Dessutom är korrekt namngivna bilder lättare att spåra och hitta. För SEO: Om du arbetar med nyckelord, skulle det vara bra att inkludera ett nyckelord i titeln på din bild.

Ladda inte upp dina bilder som ser ut som PHOTO101.jpg eller något liknande, namnge alla dina bilder på rätt sätt. Tekniskt sett har namnet på dina bilder inte någon effekt på webbplatsens prestanda, men det är bra för SEO.

Använda bilder med korrekt storlek

Om du laddar upp galna stora bilder och senare omstorlar dem med HTML, tror jag att du slösar bort tid och bromsar din WordPress-webbplats samtidigt. Om du vill visa en bild på 300 x 300 till exempel, se till att bilden mäter 300 x 300 innan den laddas upp.

Om du kan göra bilden mindre och ändra den till 300 x 300 med HTML utan att kompromissa med kvaliteten, desto bättre. Gör bara inte dina bilder större än du verkligen behöver.

Smushing bilder

Om du sluter kommer du att minska storleken på dina bilder avsevärt. Processen innebär att du tar bort dina bilder av gratis data som gps-koordinater, vilken typ av kamera som används och skapningsdatum bland andra.

Använda Sprites

Sprites, en ganska känd CSS-teknik, låter dig använda en enda bild för att uppnå olika mönster på hela din webbplats. I motsats till att ladda flera bilder (vilket tar tid) kommer Sprites att ladda en enda bild, vilket sparar mycket sekunder i sidladdningstiden.

Lägg alltid till ALT-attributet till dina bilder

Lägga till alt attribut till dina bilder gör inte din WordPress-webbplats snabbare, men det är definitivt bra för din SEO-kampanj. Sökmotorsspindlar ser inte dina bilder på samma sätt som mänskliga läsare gör. De förlitar sig på information som är kopplad till din bild (t.ex. bildens titel och innehållet på alt attribut) för att klassificera och i slutändan rangordna bilden.

Medan alt attribut ska användas för att hålla alternativ text för en bild (om bilden inte laddas av en eller annan anledning visas den alternativa texten på sin plats), du kan använda detta attribut för SEO-syften. Du kan kasta in ett nyckelord eller nyckelfras i den alternativa texten och titta när din SEO svävar.

Topp tio (10) insticksprogram för bildoptimering för WordPress

Med den första delen ur vägen, kanske jag skulle sluta avslöja SEO-handelns hemligheter och gå vidare till den saftigare delen av detta inlägg; WordPress-bildoptimeringsplugins!

EWWW Image Optimizer WordPress Plugin

EWWW Image Optimizer Image Optimization WordPress Plugin

Med över tre hundra tusen (300k) nedladdningar och ett utmärkt betyg på 4,8 / 5,0 stjärnor är EWWW Image Optimizer en bildoptimeringsplugin som sparar din WordPress-webbplats. Programmerad för att köra automatiskt, kan du använda EWWW Image Optimizer för att optimera bilder när du laddar upp dem till din webbplats, såväl som tidigare uppladdade bilder

Utöver det kan du enkelt konvertera bilder till filformat som är mindre i storlek. Plugin använder verktygen gifsicle, jpegtran, pngquant, pngout och optipng för att optimera dina bilder utan att förlora kvaliteten. Fördelarna med att använda EWWW Image Optimizer inkluderar:

 • Snabbare säkerhetskopior
 • Webbsidor laddas snabbare
 • Mindre bandbredd användning
 • Plugin är supersnabb och enkel att installera och använda (försökte själv)
 • Bättre PNG-optimering
 • Etc

CW Image Optimizer WordPress Plugin

CW Image Optimizer Image Optimization WordPress Plugin

Letar du efter en effektiv och säker bildoptimeringsplugin? CW Image Optimizer är ditt svar. CW Image Optimizer använder Linux littleutils bildverktyg för att minska storleken på dina bildfiler i sin tur för att förbättra prestandan på din WordPress-webbplats.

Dessutom vill Jacob Allred – författaren – att du ska veta medan plugin är baserat på WP Smush.it, du behöver inte bry dig med Smush.it sekretesspolicy och TOS (användarvillkor) eftersom dina bilder aldrig lämnar din server . Att installera Linux-lutor kan vara lite utmanande för WordPress-nybörjare, men med ett imponerande betyg på 4.4 / 5.0 och över tjugotusen (20k) nedladdningar är CW Image Optimizer värt att kolla in.

WP Smush.it WordPress Plugin

WP Smush.it Image Optimization WordPress Plugin

Hanteras och underhålls av WPMU DEV, WP Smush.it låter dig optimera bilder genom att komprimera dem individuellt i Media bibliotek eller i bulk från Media menyn i WordPress Admin (Dashboard). WP Smush.it integrerar WordPress med Smush.it API, som är plattformen som möjliggör denna bildoptimeringsplugin för att:

 • Ta bort ytterligare data från JPEG
 • Optimera JPEG-komprimering
 • Konvertera GIF till PNG: er
 • Ta bort oanvända färger från indexerade bilder

WP Smush.it optimerar dina bilder automatiskt bakom kulisserna. Plugin kan optimera bilder när du lägger till dem i din blogg, och du kan optimera befintliga bilder med bara några klick. WP Smush.it har laddats ner över 800k gånger, har betyg 4.1 / 5.0 och du kan förvänta dig bra support och fler funktioner från WPMU DEVs professionella team.

Lazy Load WordPress Plugin

Lazy Load Image Optimization WordPress Plugin

Ganska namn på ett plugin som ger bra bildoptimering för bättre webbplatsprestanda. Det bästa är att Lazy Load fungerar utanför boxen, vilket betyder att du inte behöver konfigurera tidskrävande alternativ. Plugin, som kan skryta med över åttiotusen (80k) nedladdningar och en rating på 4.5 / 5.0, fungerar automatiskt och använder jQuery.sonar för att ladda bilder bara när de är synliga för användaren. Dina bilder kommer att visas efter varandra när användaren rullar ner på sidan.

Lazy Load är det fantastiska resultatet av de kombinerade insatserna från Jake Goldman från 10up LLC, Automattic och TechCrunch. Lazy Load är en fantastisk återspegling av kraften i jQuery.sonar och en fantastisk bildoptimeringsplugin för WordPress.

SEO-vänliga bilder WordPress Plugin

SEO-vänliga bilder Bildoptimering WordPress Plugin

Om du släpar efter med din bild-SEO, kommer du att upptäcka varför SEO-vänliga bilder är det WordPress-bildoptimeringsplugin du behöver. Också kategoriserat som ett WordPress SEO-plugin lägger SEO Friendly Images automatiskt till alt och titel attribut till dina bilder. Ställ bara in din alt och titel alternativ enkelt och ditt arbete är gjort!

Som vi såg tidigare, alt attribut är oerhört viktigt för sökmotoroptimering. De titel attributet innehåller texten (verktygstips) som visas när du musen över en bild. SEO Friendly Images utvecklades av Vladimir Prelovac (känd WordPress-plugin-författare till andra populära plugins som Smart YouTube Pro och Tematest Drive) har en rating på 4.0 / 5.0 och över en miljon (1m) nedladdningar.

Hammy WordPress Plugin

Hammy Image Optimization WordPress Plugin

Vill du ge en optimerad bildupplevelse på flera enheter, särskilt mobiltelefoner? Om du sa ja, kommer Hammy att intressera dig. Istället för att minska storleken på dina bilder tar Hammy bilder från dina inlägg och sidor och genererar ett par mindre bilder. När en läsare kommer till din webbplats tjänar Hammy automatiskt den mest lämpliga bilden. Detta ger dina mobila användare en bättre upplevelse.

Plugin förlitar sig på jQuery, men om den senare inte är tillgänglig kommer Hammy att falla tillbaka till den ursprungliga bilden. Detta kan ge ett problem, och det är kanske det enda skälet till att plugin-programmet bara har 3,8 / 5,0 och ungefär sjutton tusen (16,9k) nedladdningar. Hammy tar tag i metadata liksom alt och titel attribut från originalbilden, vilket är ett stort plus. Tyvärr stöder inte plugin anpassade inläggstyper och tar en hel del konfigurering för att fungera.

Imsanity WordPress Plugin

Imsanity Image Optimization WordPress Plugin

Är du trött på att bidragsgivare (eller användare) laddar upp imsanely enorma foton? Tja, du behöver inte skala ner bilderna manuellt längre för nu har du Imsanity. Du kan enkelt konfigurera max med, höjd och bildkvalitet som hjälper Imsanity att hålla alla uppladdade bilder i kontroll. Pluginet skalar ner stora bilder till din förkonfigurerade storlek och ersätter sedan originalen. Plugin kommer med ett bulk-storlek storlek som tar hand om tidigare uppladdade bilder. Imsanity-fartyg med andra funktioner som inte nämns ovan och har betyg 4,9 / 5,0.

Prizm Image WordPress Plugin

Prizm Image Optimization WordPress Plugin

Enligt Accusoft, författaren, med detta WordPress-bildoptimeringsplugin kan du “… minska filstorleken på dina bilder med upp till 70% …” utan att förlora upplösning och visuell kvalitet. Med bara fyra tusen (4k) nedladdningar och ett betyg på 3.5 / 5.0 kan vi hävda att Prizm Image-optimeringsplugin kommer dit steg för steg, eller snarare bild för bild.

Prizm Image hjälper dig att optimera JPEG-komprimering, optimera PNG: er och GIF, ta bort metadata från JPEG-filer och så mycket mer. Du måste registrera dig för ett gratis Prizm Image-konto för att använda plugin. Om du frågar mig ser det här bildoptimeringspluginet utmärkt, men de få nedladdningarna och den mindre än fyra stjärnorna ger det en dålig vibe.

PB-responsiva bilder WordPress Plugin

PB-responsiva bilderoptimering WordPress Plugin

Jag skulle ha älskat att säga att responsiv webbdesign är framtiden men det är just här hos oss, i nuet. Om du inte vet det redan, kan responsiv design bygga webbplatser som ser bra ut på alla enheter oavsett skärmbredd.

För att uppnå bästa resultat måste både ditt textinnehåll och bilder vara lyhörda. Det är här PB-responsiva bilder kommer in. Plugin-formatet omformaterar dina bilder enligt vanliga CSS-mediefrågor, vilket ger dig stor flexibilitet. Du kan anpassa dina mediefrågor per bild, per post eller per layout. PB Responsive Images utvecklades av Jacob Dunn och Phenomblue och har ett betyg på 4.5 / 5.0.

Media File Renamer WordPress Plugin

Media File Renamer Image Optimization WordPress Plugin

Du har antagligen noterat en felaktigt märkt bildfil på din WordPress-webbplats minst en gång tidigare. Om du byter namn på filen manuellt måste du också redigera alla referenser till den bilden. Om du frågar mig, det låter besvärligt, särskilt om du driver en stor webbplats.

Tänk om du kunde få ett WordPress-bildoptimeringsplugin som tar hand om det tunga lyftet för dig? Gissa vad, Media File Renamer är just det plugin. Detta plugin hjälper dig att byta namn på dina bilder utan att sveda dig. Dessutom uppdaterar Media File Renamer alla referenser (länkar i inlägg och sidor, src osv) automatiskt, vilket gör ditt arbete enkelt. Du kan till och med byta namn på alla dina filer på en gång. Tänk bara på vad det här skulle betyda för dina bild-SEO-ansträngningar.

ShortPixel

ShotPixel Image Optimizer

ShortPixel är en plugin för bildkomprimering som bara fungerar: installera den och glöm sedan av den. Med över 20 000 aktiva installationer enligt WordPress är det ett populärt val för dem som är medvetna om vikten av att ha optimerade bilder på sin webbplats.

Det är en viktig faktor för SEO att ha en webbplats som laddas snabbt och bilderna är i allmänhet den största resursen på en given webbplats. ShortPixels kraftfulla algoritmer ser till att bilderna (JPEG, PNG och GIF) och PDF-format ändras och optimeras korrekt. Detta leder till snabbare webbplatser som Google älskar! För att inte tala om det är en bättre användarupplevelse för besökarna.

ShortPixel kan inte bara ändra storlek på och komprimera webbplatsens äldre bilder / PDF-filer, utan gör också automatiskt samma sak för varje ny bild du lägger till på din webbplats. Således behöver du bara installera plugin, konfigurera det och sedan glömma det. Det kommer bara att göra sin magi i bakgrunden medan du arbetar med dina andra saker på din webbplats.

Över till dig…

Du har nu många val när det gäller WordPress-bildoptimeringsplugins. Välj en som passar dina behov perfekt. Om du är villig att experimentera kan du prova två plugins i taget men det finns ingen nytta – en bildoptimeringsplugin borde vara tillräckligt.

Vilket bildoptimeringsplugin använder du för att förbättra prestanda på din WordPress-webbplats? Dela med oss ​​i kommentaravsnittet nedan. Adios amigo!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map