15+ Bästa Heatmap WordPress Plugins och tjänster

En värmekarta (skriven som ”värmekarta”) är en visuell representation av de inspelade klickna på det synliga området på en webbsida. Med andra ord, en värmekarta belyser regionerna på en webbplats som får det maximala antalet klick.


Heatmaps berättar var dina användare klickar

Vad bra gör en Heatmap?

 • Heatmaps är oerhört fördelaktiga i din strategi för innehållsmarknadsföring. De hjälper dig att bestämma de områden på din webbsida som får det maximala antalet klick.
 • Antalet klick är troligtvis ett direkt mått på användarens uppmärksamhet. Således visar värmekartor de områden på din webbplats där dina användare faktiskt uppmärksammar.
 • Områdena med högre antal klick markeras med rött, och de med lägre antal klick markeras med gult, följt av grönt och blått – liknande det verkliga värmespektrumet (infrarött)..

Hur fungerar en Heatmap?

Glad att du frågade – en värmekarta byggs vanligtvis genom att ladda en JavaScript-fil i din besökares webbläsare. JavaScript-filen ansluts på distans till din WordPress-databas och registrerar “klick” -data för varje enskild användare.

För webbplatser med ett stort antal användare som kör en värmekarta på samma server som WordPress är installerad kräver nu betydligt högre resurser. Detta kan leda till ett onödigt tryck på servern, vilket resulterar i försämrad prestanda. I slutändan har du en långsam webbplats – och ingen vill ha det.

Just av den här anledningen har vi värmekartspårningstjänster. De gör samma jobb, men laddar ner datorjobbet från din server. Varje tjänst har viss grundläggande spårning, medan vissa spårar högre antal parametrar – till exempel antalet beröring för mobila enheter osv.

Data registreras i tjänstens databas – och inte på din server. Detta tar bort belastningen från din server. Slutligen samlas uppgifterna och visas till din från tjänstens administrationspanel. Idealt är det meningen att du ska använda en extern spårningstjänst för värmekartor eftersom resultaten blir mer pålitliga och korrekta. I dagens inlägg kommer vi att ta en titt på några av de bästa värmkart-plugins och -tjänster för WordPress.

Om du börjar med innehållsanalys föreslår jag att du använder testperioden för tjänsten först – lära känna in och outs och sedan gå vidare till det betalda prenumerationen.

Varning: WPExplorer är ett dotterbolag för en eller flera produkter som anges nedan. Om du klickar på en länk och slutför ett köp kan vi göra en provision.

1. Mouseflow

mouseflow-heatmap-analytics-wordpress-plugin-tjänst

Info & nedladdning

Mouseflow lägger stor vikt vid uppspelning och registrerar alla musrörelser – inklusive klick, rullningshändelser, tangentslag och forminteraktion. Mouseflow kan till och med spela in besökarnas tangenttryck när du fyller i formulär. Den har separata alternativ för spårning av e-handel och en fin WordPress-plugin. Planerna börjar på $ 10 / månad och de har också en liten, evigt gratis plan.

2. userTrack

userTrack - WordPress Analytics

Info & nedladdningVisa demonstrationen

userTrack är ett självhäst analytiskt plugin som registrerar vad besökare gör på din webbplats (sidbesök, musrörelser, klick, bläddring osv.) och genererar automatiskt värmekartor och spelbara poster som du kan visa och analysera för att förstå användarens beteende . Med userTrack får du också tillgång till statistik om dina besökare som använd webbläsare, besökstid, användarplats, besökta sidor. Mer än så kan du se antalet besökare som för närvarande surfar på din webbplats i realtid plus lite cool extra statistik.

userTrack är mest användbart när det används för att spåra besökare på nyskapade webbplatser som fortfarande uppdateras. Genom att analysera data som userTrack tillhandahåller kan du ta meningsfulla designändringsbeslut som kommer att leda till högre omvandlingsfrekvenser och lägre avvisningsfrekvens.

En annan cool funktion är taggningssystemet. Skapa enkelt triggers för tullåtgärder. Till exempel “om den här användaren klickar på köpknappen lägg till [konverterad] -taggen bredvid sin session.” Det betyder att du snabbt ser vilken av dina besökare som gjorde en specifik åtgärd på din webbplats. Du kan också filtrera användarinspelningar baserat på taggar, så om du vill kan du bara titta på inspelningar av användare som svävde över köpknappen men inte klickade på den.

WordPress-pluginversionen av userTrack innehåller alla funktioner från den fristående versionen plus möjligheten att välja vilka sidor från din webbplats som automatiskt aktiverar spårning. Om du är själv värd behöver du inte betala någon månadsavgift för att använda userTrack. Använd gärna det så mycket du vill eller så mycket som din server kan hantera. Plugin använder ett smart databaseringssystem när det skickas så att det inte bör förändra prestandan på din webbplats.

userTrack stöder också flera domäner. Du kan installera userTrack på en enda server / WordPress-webbplats och spåra så många domäner som du vill genom att helt enkelt inkludera ett tracker.js-skript på de sidor du vill spela in. Genom att göra detta kan du nu ha en panel där du till exempel kan se direkt hur många besökare som är online på var och en av dina webbplatser.

3. Crazyegg

crazyegg-heatmap-Analytics-wordpress-plugin-tjänst

Utvecklad av Hiten Shah och Neil Patel, Crazyegg är ett bra verktyg för att spåra musklick på din webbsida.

Funktioner:

 1. Klicka på datavärmekarta
 2. Rulningskarta spårning
 3. Överlägg för antal klick på specifika element
 4. Möjlighet att skilja klick baserat på hänvisningskällor (organisk, direkt trafik etc.)
 5. Spåra flera domäner inom ett konto

Crazyegg påstår sig ha upp till 88% spårningsnoggrannhet jämfört med andra ögonspårningstest. De har också en gratis WordPress-plugin för enkel integration i din blogg. Alla planer är gratis i 30 dagar, och prissättningen börjar från $ 9 / månad.

4. Clicky

clicky-heatmap-analytics-wordpress-plugin-tjänst

Info & nedladdning

Clicky är en av de största aktörerna bland leverantörerna av värmekartanalystjänster med över 695 000 aktiva prenumeranter. Clicky samlar in värmekartdata per sida och för enskilda användarsessioner.

Andra funktioner inkluderar:

 • Målövervakning med förändringar för specifika användaraktiviteter
 • API för att aktivera videospårning med hjälp av en tredje parts tjänst
 • Avancerad avvisningsfrekvensberäkning (kolla in det här inlägget om hur du kan minska din WordPress-webbplatsens avvisningsfrekvens)

Planerna börjar på $ 14,99 / månad för Pro Plus-planen tillsammans med ett testkonto på 21 dagar gratis med full tillgång till alla funktioner. Naturligtvis finns det en gratis Clicky WordPress-plugin för att snabbt integrera tjänsten med din webbplats.

5. SessionCam

sessioncam-heatmap-Analytics-wordpress-plugin-tjänst

SessionCam hjälper dig att spåra handlingarna för en användare på din webbplats, inklusive var de flyttade sin muspekare, vilka formulär de fyllde in (även om de inte skickade in dem) och eventuella fel de genererade.

Det har en intressant funktion som heter Session Replay, med vilken du kan välja en användare från spårningsrapporterna och titta på en uppspelning av deras resa på din webbplats. Den har också ett WordPress-plugin.

Den bästa delen – SessionCam erbjuder en gratis plan som består av alla dess funktioner och registrerar upp till 500 sidor varje månad. Registrering kräver inte heller ett kreditkort. Det är ett bra alternativ för nya webbplatser.

6. Clicktale

Clicktale-heatmap-Analytics-wordpress-plugin-tjänst

Klicktale är ett mjukspårningsprogram på företagsnivå, som används av större varumärken med funktioner som sessionuppspelning, datarika värmekartor, konverteringstratt och formanalys. Clicktale erbjuder en rad produkter inklusive:

 1. Musspårningssvit
 2. Heatmap Suite
 3. Konverteringssvit
 4. ClickTale Touch

Den har en gratis plan som kan tjäna upp till 400 sidvisningar per månad. På nedsidan måste du be om en prisuppgift för högre planer. På den ljusa sidan kan du använda Clicktale som ett utmärkt verktyg för att övervaka användarinteraktion för din nya produkt eller blogg. Du måste dock uppgradera när du når gränsen på 400 sidor.

7. Heatmap.me

heatmap.me-heatmap-Analytics-wordpress-plugin-tjänst

Detta är en relativt ny tjänst med standarduppsättningen funktioner som:

 1. Realtidsanalys
 2. Asynkron laddning – detta påverkar inte din webbplats laddningstid.

Till skillnad från vissa tjänster kan du dock inte spåra en användare individuellt. Alla genererade värmekartor är anonyma, vilket skyddar dina besökares integritet. Planerna börjar på 100 $ per månad, med ett gratis abonnemang på en månad som innehåller 1 miljon sidvisningar, en webbplats och spårning upp till 5 sidor.

8. Ptengine

ptengine-heatmap-Analytics-wordpress-plugin-tjänst

Ptengine är en funktionspakad webbanalys- och värmekartprogram med åtta separata spårningskomponenter. Det är värmekomponenten stöder 6 funktioner:

 • Övervakning av flera enheter
 • Klicka på Heatmap
 • Uppmärksamhet Heatmap
 • Sidanalys
 • Scroll Reach Map
 • Heatmaps jämförelse & segment

Förutom värmekartor erbjuder Ptengine:

 • Händelseövervakning
 • Gruppanalys
 • Kampanjövervakning
 • Omvandlingsspårning
 • Realtidsanalys
 • Flera enheter och flera domänövervakningar
 • Kraftfull filtrering

Det finns en gratis plan som spårar 20 000 sidvisningar per månad över en domän, planer börjar på $ 39 / mo för att spåra 50 000 sidvisningar över 20 domäner. Den har också ett snyggt WordPress-plugin för enkel integration.

9. Värmekartor av SumoMe

sumo-me-heatmaps-heatmap-analytics-wordpress-plugin-tjänst

SumoMe grundades av Noah Kagan och är en av de få nystartade företag som ger fantastiska gratis marknadsföringsverktyg (ja, det är ett plural) – det fungerar faktiskt. Värmekartorverktyget fungerar på alla webbplatser och integreras sömlöst med WordPress med dess gratis allround-plugin. Plugin-programmet har hela sviten SumoMe-produkter som kan ta din innehållsmarknadsföring till nästa nivå.

10. ExtraWatch

extrawatch-heatmap-Analytics-wordpress-plugin-tjänst

Den kostnadsfria versionen av plugin stöder värmekartor, klickspårning, nedladdningsskärm och statistik över livebesök. Utvecklaren ger dock inte stöd för den kostnadsfria versionen av plugin. Den betalade versionen har några intressanta funktioner, men den allvarliga begränsande faktorn är det faktum att den förlitar sig på din webbplats databas för att lagra insamlade data.

Oavsett hur väl optimerad lagringsmekanism är kommer din databas så småningom att bli uppblåst. Jag skulle föreslå att du använder detta plugin, om inte alls, för experiment.

11. Heatmaps och Analytics

seecolution-heatmap-Analytics-wordpress-plugin-tjänst

Detta plugin integrerar SeeVolution-spårningskoden i alla sidor på din webbplats. Den faktiska spårningen utförs av själva tjänsten.

Funktioner:

 • Klicka på värmekartor
 • Musrörelse värmekartor
 • Rulla värmekartor
 • Realtidsanalys

Planer börjar på $ 29 / månad, på en årlig prenumeration, stöder 300 månatliga besök, genererar fyra typer av värmekartor och behåller besökarnas poster i 30 dagar.

12. Inspektlet

inspectlet-heatmap-Analytics-wordpress-plugin-tjänst

Inspectlet-pluginet integrerar Inspectlet Analytics på din WordPress-webbplats. Tjänsten spårar musrörelser, rullning, klick och typinformation på din webbplats. De tre huvudsakliga erbjudandena av Inspectlet Analytics inkluderar – Session Recording, Heatmaps och Form Analytics.

Det är betrodd av över 25 000 högprofilerade företag inklusive New York Times, WordPress, Cisco, eBay och SalesForece. De har en gratis plan som registrerar 100 sessioner för en enda webbplats. Betalda planer börjar från $ 39 / månad med 5000 session poster för en enda webbplats.

13. Lucky Orange

luckyorange-heatmap-Analytics-wordpress-plugin-tjänst

Info & nedladdningVisa demonstrationen

Ännu en värmekartanalystjänst – Lucky Orange tillhandahåller liveövervakning och inspelning, värmekartor, enkätövervakning, formanalys och försäljning / supportchatt. Lucky Orange sportar en unik funktion där du kan välja en viss besökare att chatta med från admin-instrumentpanelen.

Dess WordPress plugin integrerar snabbt tjänsten på din WordPress-webbplats. Planerna börjar på $ 10 / månad och stöder tre webbplatser med totalt 50 000 sidvisningar per månad. Den omkodade värmekartadata lagras i 30 dagar. Du får också en provperiod på 7 dagar utan kreditkort krävs vid registreringen.

Fler Heatmap Plugins

Insticksprogrammen nedan har inte uppdaterats till den senaste versionen av WordPress, så det är bäst att undvika dem. Ändå listar jag dem i hopp om att de en dag kommer att uppdateras.

14. Clickheat: Clickheat är ett öppet källkodsalternativ, utvecklat av Labs Media, som låter dig skapa ett värmekarta från musklick på din webbplats. Om du är en utvecklare kan du snabbt integrera tjänsten på din WordPress-webbplats med några koderader.

15. Heatmap Tracker: Detta är en mycket grundläggande plugin med spår för dina besökares musklick.

16. Hotspot Analytics: Detta plugin stöder värmekartor, användaraktivitet och anpassad händelsespårning.


Heatmap-analys är en av dessa “måste-veta” saker för varje innehållsmarknadsförare och blivande företagare. Enkelt uttryckt, det hjälper dig att känna din kund bättre. Precis som sökordsundersökningar – där du lägger dig i dina kunders skor ger värmekartanalyser dig de faktiska hårda bevisen för var kunden klickar.

Med denna nya information kan du optimera dina målsidor, öka dina omvandlingar och i slutändan bygga upp en bättre upplevelse för dina besökare. Känner du till en cool värmekartanalystjänst som vi inte har listat här? Låt oss veta!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map