20+ bästa blogg WordPress-teman för personlig och frilansblogging

De bästa bloggen WordPress-teman för personlig blogg och frilans

En blogg är ett bra sätt att vara kreativ, växa ditt varumärke och flexa dina skrivfärdigheter. Av alla möjliga bloggplattformar är WordPress det bästa (eller åtminstone tror vi det – det är vad vi använder för att driva vår blogg som du läser just nu). WordPress gör det enkelt att blogga och med hjälp av ett av de bästa bloggarna i WordPress kan du börja skriva så fort som möjligt.


När du tittar på teman för din blogg finns det några viktiga faktorer att tänka på:

  • Layout: Välj ett tema med en layout du gillar. Om du vill ha en murad rutnätlayout är det lättare att välja ett tema som har en murdemo i stället för att installera ett plugin och försöka få det till att fungera. På samma sätt – ditt tema bör vara lyhört så att din blogg ser bra ut på alla enheter.
  • Inläggsformat: Hitta ett tema som kan hantera media du vill ladda upp. Oavsett om du bara vill ha vanliga inlägg, videor, bildgallerier eller citera dubbelkontroll att temat du väljer stöder dessa format.
  • Sociala media: Alla bra bloggtema kommer att inkludera stöd för sociala medier. Social media-marknadsföring är en enorm del av att växa din blogg och online-närvaro, varför det är så viktigt att dina blogginlägg är lätta att dela. Ett bra WordPress-bloggtema har vanligtvis sociala delningsalternativ på inlägg, länkar i din sidhuvud / sidfot och en social “följ” -widget.

Det är bara några funktioner som vi tycker att ett fantastiskt WordPress-bloggtema borde ha. Beroende på dina egna behov kanske du också vill ha ett tema med WooCommerce-kompatibilitet, inbyggda annonsfläckar för att tjäna pengar på din blogg, en autoplay-funktion (om du funderar på att starta en vlog), etc..

Om du söker efter de bästa WordPress-bloggtemaen hittar du troligen tusentals på tusentals resultat. Här är vår lista över de bästa blogg WordPress-teman för att komma igång med att blogga. Vi hoppas att du tycker om det!

Varning: WPExplorer är ett dotterbolag för en eller flera produkter som anges nedan. Om du klickar på en länk och slutför ett köp kan vi göra en provision.

1. Totalt

Totalt användningsområde och bloggning WordPress-tema: Mason Demo

Info & nedladdning Visa demonstrationen

Det totala drag & drop WordPress-temat är ett flexibelt, mångsidigt tema som är perfekt för webbdesign. Det är ett toppsäljande tema med över 32 000 nöjda kunder – varför vi fortsätter att rekommendera det! Med inbyggd lyhördhet, RTL-support, A11y-funktioner, anpassade inläggstyper (portfölj, personal, vittnesmål), en enkel att använda sidbyggare, premium animerade reglage och mer Total är ett uppenbart val för din blogg eller webbdesignprojekt.

Totalt användningsområde och bloggning WordPress-tema: Charlotte Demo

Totalt inkluderar också 40+ snabbinstallationsprovdemos, inklusive Murare och Charlotte bloggdemonstrationer sett ovan. På det här sättet kan du enkelt installera en provdemo för att din webbplats ska startas på några minuter. Temat inkluderar massor av bloggspecifika funktioner inklusive kolumner, listor, nyhetslayout, murnät och anpassningsbara dynamiska sidmallar. Plus socialt är redan integrerat – så du kan lägga till att dela dina inlägg direkt från live Customizer.

2. Ashe (gratis)

Ashe Personal & Multi-Author Free WordPress Blog Theme

Att bygga en blogg borde vara enkelt – och med det gratis Ashe WordPress-tema är det. Detta fantastiska tema kan installeras direkt från din WordPress-instrumentpanel och innehåller lättanvända funktioner som hjälper dig att bygga en vacker blogg. Använd inbyggda alternativ för en boxad eller full bredd platslayout, välj anpassade bakgrundsfärger med Live Customizer, ladda upp din egen anpassade logotyp och mer. Och eftersom temat är lyhörda och näthinneklar kommer din blogg att se bra ut oavsett om dina läsare är på sin telefon eller sin dator.

Andra fantastiska temafunktioner inkluderar en fantastisk skjutreglage för hemsidan, höger och vänster sidofält, presenterade annonsområden (kampanjlådor), listlayout, RTL och översättningsstöd. Plus Ashe är kompatibelt med populära plugins som WooCommerce för att lägga till en e-handel butik, Kontaktformulär 7, GDPR compliance plugins och de flesta sidbyggare (Elementor, Visual Composer, Beaver etc) så att du kan designa din egen unika layout. Och om du är intresserad av att få ännu mer från temat kan du uppgradera till Ashe Pro för avancerade alternativ för pasta, post och styling.

3. Tidning

Tidning WordPress-tema för bloggar, tidskrifter och mer

Tidning är ett bra WordPress-tema för alla bloggar, tidskrifter, nyhetsbutiker eller någon annan publiceringswebbplats. Som ett av de tio bästa bästsäljande teman genom tiderna (på Envato) blir du inte besviken över detta temas till synes aldrig slutande lista över kraftfulla funktioner. Välj mellan mer än 80 demodesigner, 810+ redo att använda sidelement och designmallar för blogginlägg, sidor, kategorier och arkiv. använd den intuitiva dra & släpp-byggaren (med anpassat rutnät och nyhetselement som inte finns i andra teman) för att enkelt skapa en typ av layoutdesign. Plus inbyggt stöd för AMP, YouTube, Adsense, recensioner, bbPress, WooCommerce och GDPR krav sätter tidningen över toppen.

4. Activello (gratis)

Activello Free WordPress Blog Theme

Activello-temat från Colorlib är ett underbart bloggtema som är perfekt för att starta din egen webbplats. Detta mångsidiga tema är byggt på Bootstrap med funktioner för reglaget, anpassad copyright, oändlig rullning, vektorsymboler, responsiva layouter, obegränsade färger och mer. Temat är också kompatibelt med populära plugins som WooCommerce, Contact Form 7, Yoast SEO, JetPack och W3 Total Cache för extra funktioner. Dessutom är det helt GRATIS – vad är det inte att älska?

5. Glamour

Ett Glam-bloggtema med flera ändamål

Starta din egen glamblogg med Glamour av QDONOW. Detta härliga tema erbjuder massor av enkla funktioner, som flera snabbstartdemos (inklusive livsstil, entreprenör, mamma och matblogg) så att du kan ha en snygg webbplats på några minuter. Sedan kan du anpassa din webbplats med 800+ Google-teckensnitt, anpassade widgetar, visade bildstorlekar, layouter, färgalternativ och mer. Plus med Glamour kan du också tjäna pengar på din webbplats – via en WooCommerce-butik och fördefinierade annonsbannerområden (sidhuvud, sidfält, sidfot och nedan innehållsavsnitt. Och om du behöver hjälp när som helst, erbjuder QDONOW gratis installation, detaljerad online-dokumentation och direkt e-postsupport!

6. Rosmarin

Rosemary Responsive Blogg WordPress Theme

Info & nedladdning Visa demonstrationen

Rosmarin är ett härligt WordPress-tema för alla stilblogg. Den rena och ljusa layouten är den perfekta tomma skifferen för ditt innehåll. Temat inkluderar 5 olika blogglayouter, ett skjutreglage, inbyggda färgalternativ och en lyhörd över all design. Rosemary kommer också med anpassade bloggwidgets för dina senaste inlägg, promo box, om mig, sociala medier och mer.

7. Divi

Divi Multipurpose, Blog WordPress Theme

Info & nedladdning Visa demonstrationen

Divi-temat är ett populärt och flexibelt alternativ för att bygga din webbplats eller blogg. Byggt på den populära Divi-sidobyggaren, finns det massor av enkla sidelement för att lägga till bilder, text, färdigheter, rubriker, e-postoptins, sökning, butik, vittnesmål, prissättningstabeller, reglage, portfölj, handlingsfrågor, suddiga och mer. Men viktigast av allt – Divis standardblogg är en bra bas för dig att börja blogga. Skapa en fantastisk hemsida med byggaren, använd sedan stöd för postformat för att lägga till ditt innehåll (komplett med bilder, videor, länkar eller gallerier).

8. Wanderlust

Wanderlust Travel Blog WordPress Theme

Wordander-temat Wanderlust bloggades för att göra det enkelt att dela dina äventyr. Inriktat på resor fokuserade bloggar eller tidskrifter, Wanderlust-temat innehåller bilder i hela bredden, 10 postformatstilar för att bäst visa dina media (bilder, video, ljud) och ett användbart Instagram-avsnitt ovanför sidfoten för att visa upp de senaste bilderna. Kom snabbt igång med hjälp av en av tre förformaterade hemsidadesigner, till jobbet och lägg till dina inlägg. Vill du lägga till en butik? Inga problem. Temat är också helt kompatibelt med WooCommerce för enkla e-handelsalternativ.

9. Mesa (gratis)

Mesa Free WordPress Theme

Info & nedladdning Visa demonstrationen

Mesa är ett helt gratis, 100% GPL-bloggtema för WordPress skapat här på WPExplorer. Detta enkla murbloggstiltema är perfekt för din nya blogginsats. Temat har enkla stylalternativ via live Customizer (för lyhördhet, rubrik, sociala länkar, poststil / kolumner, annonsfläckar, etc.), massor av postformat (standard, bild, galleri, video, ljud och offert), anpassad logotyp ladda upp, inbyggd sidfot- och sidfältannonser och alternativ för sociala länkar (sidhuvud och widget). Mesa är ett snabbt och enkelt sätt att få din blogg igång!

10. Olsen

Olsen Light Free Blog WordPress Theme

Info & nedladdning Visa demonstrationen

Olsen Light är en härlig gratis blogg WordPress-tema som du kan använda för att starta din egen blogg. Det finns en premiumversion (som vi starkt rekommenderar att du uppgraderar till), men Olsen light har användbara funktioner för att integrera dina sociala medier, visa en Instagram-skjutreglage, ladda upp en logotyp, konfigurera din meny och fler alternativ i live Customizer. Temat kommer också med bloggspecifika widgetar för ett avsnitt “Om mig”, senaste inlägg och sociala medier. Olsen-temat är också kompatibelt med Elementor, Divi och / eller SiteOrigin-byggare för ännu kraftfullare sidbyggnadsalternativ.

11. Hemlock

Hemlock Responsive WordPress Blog Theme

Info & nedladdning Visa demonstrationen

Hemlock är ett fantastiskt tema för blivande bloggare. Temat har en unik designad inläggs hemsida glidarkonstruktion som hjälper dig att bättre visa upp ditt bästa innehåll. Temat inkluderar alla funktioner som vi nämnde att de bästa WordPress-bloggningsteman borde ha – som inbyggd social delning, massor av postformat och solida layouter (välj från full bredd, sidofält eller rutnätblogg). Dessutom gör den enkla designen anpassningsbar för alla branscher som mode, teknik, företag, trädgårdsskötsel osv.

12. Amadeus Pro

Amadeus Pro WordPress Blogging Theme

Amadeus blogg WordPress-tema är ett bra val om du vill blogga som en hobby eller för att hjälpa till att marknadsföra ditt företag. Med Amadeus är det enkelt att anpassa utseendet och känslan på din webbplats med alternativen för obegränsade färger, logotyp, sociala och layout (allt i den praktiska panelen för temalternativ). Lägg till en skjutreglage för hemsidan, dra nytta av de anpassningsbara sidfältets widgetar och välj din hemsidaylayout (rutnät eller kolumner) för att skapa din egen unika blogg.

13. New York (Blogg & Shop)

New York WordPress Blog & Shop Theme

Info & nedladdning Visa demonstrationen

För dem som vill bygga en blogg som företag är New York ett av de bästa butik & bloggar WordPress-teman du kan välja. Det är det perfekta temat att bygga en elegant blogg för att dela dina tankar och tips, eller att starta din egen onlinebutik med WooCommerce. Temat inkluderar en unik hemsida inlägg karusell, utformade widgets (sociala, om, Instagram, senaste inlägg, etc.), två menyområden, en inbyggd sidfot Instagram feed rutnät och anpassningsbar copyright text. Till toppen av de fantastiska bloggfunktionerna kommer temat också med den kraftfulla Yellow Pencil CSS-redigeraren plugin så att du kan justera valfri del av designen med bara några klick!

14. Essence Pro

Essence Pro Blog WordPress Theme

Info & nedladdning Visa demonstrationen

Essence Pro är ett vackert bloggbarntema för det populära Genesis-ramverket. Eftersom det är byggt på Genesis, innehåller temat redan viktiga alternativ för tillgänglighet, anpassad rubrik, lyhördhet, översättningar, layoutalternativ, e-handel och kärnsideslayout. Men det som gör Essence Pro unik är den snygga hemsidaylayouten med visad bild, nyhetsbrevoptin och skiktad postnätdesign.

15. Ink Story

Ink Story Telling Blogging WordPress Theme

Info & nedladdning Visa demonstrationen

Ink WordPress-bloggtemat gör det enkelt att dela ditt innehåll. Designalternativ för temat är alla snyggt anslutna till live Customizer, där du kan göra ändringar i färger och teckensnitt och sedan se dem live innan du sparar. Tematets fantastiska hemsida för bildruta hjälper nya inlägg att stå i stånd, och eftersom temat är näthinneklart kan du ladda upp större, djärvare foton.

16. Veggie

Veggie Blogging WordPress Theme

Info & nedladdning Visa demonstrationen

Veggie Food Blog-temat är ett vackert val att starta din egen webbplats med blogginlägg, recept, videoguider eller något annat. Detta lyhörda bloggtema skapades för matbloggarer men skulle fungera bra för valfritt antal bloggfokuser. Enkla anpassningsalternativ för färger, olika layouter, support för sidbyggare (fungerar bra med Elementor, Beaver Builder eller SiteOrigin), översättningsalternativ, RTL-kompatibilitet och mer gör Veggie till ett fast tema.

17. Autentisk.

Autentisk livsstilsblogg WordPress Theme

Temat med autentisk livsstil Blogg innehåller 9 olika demo-design att välja mellan för att starta din blogg snabbt och enkelt. Välj din favorit med alternativ för blogg, rutreglage, utformade överlägg och mer. Temat har också enkla optins inbyggda för att anpassa färger för över 67 temaspekter, alternativ för sidhuvuddesign (med olika menyer, logotyp och sociala positioner), anpassningsbara sidfotmoduler (lägg till din logotyp, sätt in din Instagram eller använd widgetar), lägg till videobakgrunder, skapa en presenterad inläggskarusell och mer.

18. Ananas (gratis)

Ananas gratis Tumblog WordPress Theme

Info & nedladdning Visa demonstrationen

Ananas är ett rent och enkelt tumblog stil WordPress blogg tema. Om du vill starta en blogg med bara dina sociala länkar och ditt innehåll är det verkligen det perfekta temat. Ananas har en ren centrerad layout, enkla inläggsformat (bild, video, ljud, offert), färgglada kategoritaggar och inbyggd social mediaintegration. Temat är också kompatibelt med Yoast SEO (för brödsmulor), kontaktformulär 7 och de flesta andra populära gratis WordPress-plugins.

19. Topp

Peak Masonry Grid Blog WordPress Theme

Info & nedladdning Visa demonstrationen

Peak-temat är ett rasterbaserat tema som är perfekt för alla blogg eller tidskrifter online. Temat kommer med två olika hemsidealternativ för auto (murverk) eller anpassade (du definierar bildstorlekar) brickor, post drop cap (på första bokstaven), flera layouter för enstaka inlägg och inlägg, en inbyggd portfölj, mega-menyalternativ och även anpassade sidtitelbanners. Peak-temat är också kompatibelt med WooCommerce-plugin – så att du kan lägga till din egen butik eller dela anslutna varor med dina läsare.

20. TheBlogger

TheBlogger WordPress Blogging Theme

När vi överväger de bästa bloggen WordPress-teman måste vi naturligtvis inkludera TheBlogger. Detta bloggtema designades för att göra (du gissade det) att blogga enkelt. Med intuitiva Customizer-alternativ, inbyggda portföljalternativ, parallaxbakgrunder, introbakgrundsvideo, WooCommerce-kompatibilitet, färgalternativ och unika layouter finns det mycket att älska om detta WordPress-bloggtema.

21. Brittany

Brittany Light Free Blog WordPress Theme

Info & nedladdning Visa demonstrationen

Brittany Light är en traditionell bloggstil med vänster sida, en kolumn innehåll och en höger sida bar. Men det är exakt det som gör detta tema fantastiskt! Det har alternativ för anpassade widgetar att lägga till dina sociala medielänkar, nyhetsbrevregistrering, om mig-sektionen och Instagram-flöde. Den lätta versionen av temat är ett perfekt bra tema för att komma igång med din blogg. Men om du vill ha fler funktioner (som författarbox, färgalternativ, layouter osv.) Rekommenderar vi att du uppgraderar till pro.

22. Låt oss blogga

Låt oss blogga WordPress Theme

Låtens blogg WordPress gör bloggning till en bris. Med demoimport med ett klick, 300+ teman Customizer-inställningar och alternativ, flera blogglayouter (med skjutreglage, rubrikbilder, karuseller, rutnät osv.), Gallerier, anpassade sidofältwidgets och en omedelbar sökning finns det massor av fantastiska funktioner i Let’s Blog så att du kan skapa en design som är värdig ditt innehåll.

23. Underwood

Underwood Story Blog WordPress Theme

Om du letar efter ett bra tema för att skapa en personlig blogg, kan du inte gå fel med Underwood-temat. Detta moderna tema har djärva typografier, massor av postformat (totalt 9 för bilder, ljudklipp, video, gallerier osv.), 3 unika utformningar för hemsidan, WooCommerce-stöd, utformade fält för kontaktformulär 7 och integrerade sociala medier.

24. Modern Studio Pro

Modern Studio Pro Blog WordPress Theme

Info & nedladdning Visa demonstrationen

Modern Studio Pro är ett annat Genesis-barntema. Detta innebär att du har alla samma fantastiska funktioner som du har älskat om Genesis, med de extra bonuserna i en stilren styling. Detta inkluderar anpassade rubriker, bakgrunder, färgstilar, sidlayout, alternativ för cusomtizer osv. Dessutom lägger temat till två hemsidor-widgetområden och en härlig centrerad logotyphuvudstil.

25. Recept

Recept Blogging WordPress Theme

Info & nedladdning Visa demonstrationen

Recipes är ett elegant WordPress-tema för bloggning som är perfekt för att dela dina favoritrecept med världen. Detta är ett bra tema för en restaurangblogg, dela veganversioner av dina favoritrecept, blogga om copycatrecepter eller för någon annan matblogg.

Matlagning kan innebära mycket test och fel, så varför inte dela dina läckra upptäckter med världen? Recept är ett fantastiskt matbloggtema som du kan använda för att publicera och dela dina egna beprövade recept. Receptens anpassade inläggstyp gör det enkelt att lägga till all information som dina läsare kommer att behöva – inklusive förberedelsetid, tillagningstid, ingredienser och mer.

När du har lagt till dina fantastiska recept innehåller temat alternativ för dina läsare att betygsätta ditt recept. Temat innehåller också sorterbara receptsidor, klickbara ingredienslistor, ett alternativ för “Print Recipe” och biografer med receptförfattare (bra om du har flera bidragsgivare till din matblogg).

Detta tema är också översättningsklart, innehåller anpassade widgetar för topprankade och senaste recept, inbyggda temalternativ, och det levereras med ett barntema som är klart för dina anpassningar..

Nästa steg: Välj ett av de bästa bloggen WordPress-teman & komma igång!

Med alla dessa fantastiska teman finns det bara två saker åt dig att göra – välj ett och starta din blogg!

Vi vet att det finns många WordPress-teman för bloggning, men det är viktigt att välja ett tema som är rätt för dig. Hitta ett WordPress-bloggtema med solid kod, bra funktioner och en layout du gillar. Vi har listat vad som (enligt vår mening) är några av de bästa bloggarna för WordPress. Förhoppningsvis fanns det ett par solida alternativ för din blogg i vår roundup.

Då börjar du arbeta med att skapa ditt innehåll. Om du inte är säker på var du ska börja kan du prova vår enkla 5-stegsguide för att starta en blogg. Vi utformar alla viktiga delar för att starta din egen blogg med WordPress (lita på oss – det är enkelt).

Har du några frågor om teman ovan? Eller har du ett tema som vi missade som du tycker borde vara på vår lista över de bästa bloggarna i WordPress? Lämna en kommentar nedan!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me