5 WordPress-plugins som kan öka Reader-engagemanget på din WordPress-blogg

Jag tror att engagemang är massivt undervärderat i bloggosfären.


Enkelt sagt är kvaliteten på din publik mycket viktigare än mängden. Och med kvalitet menar jag i princip hur engagerade de är med ditt “märke”.

Ställ dig själv denna fråga – bryr sig dina läsare faktiskt om din blogg eller anser de att det är en kasta resurs? Ditt svar kan göra hela skillnaden för dina chanser att uppnå dina mål (som jag antar är att i slutändan tjäna pengar).

Med det i åtanke tänkte jag att jag skulle ta tillfället i akt att nämna mina favorit WordPress-plugins som kan hjälpa dig att bättre engagera dig i dina läsare. Även om kvaliteten på ditt innehåll och den personlighet du väver in i din blogg kommer att spela en stor roll i att diktera nivån på vilken människor engagerar dig, följande plugins kan ge dig en stor hjälpande hand för.

Varning: WPExplorer är ett dotterbolag för en eller flera produkter som anges nedan. Om du klickar på en länk och slutför ett köp kan vi göra en provision.

1. Prenumerera på kommentarer omladdade

Jag har en enkel tumregel med min egen blogg när det gäller kommentarer – om någon har tagit sig tid att dela sina åsikter, borde jag ta mig tid att svara in natura. Som sådan svarar jag på de allra flesta kommentarer på min webbplats.

Men om inte bloggens läsare bokmärker sina kommentarer och kommer tillbaka med jämna mellanrum för att se om du har svarat, kommer de aldrig att läsa vad du sa som svar. Och låt oss inse det – engagemang är en tvåvägsgata.

Med det i åtanke rekommenderar jag starkt att du installerar Prenumerera på kommentarer omlastade. Denna plugin gör exakt som du kan förvänta dig – meddelar personer (via e-post) när deras kommentar har besvarats. Den innehåller också en fullständig instrumentpanel där du kan hantera dina prenumeranter och alla dina alternativ.

Prenumerera på kommentarer omladdade

2. Facebook Kommentarer

Det finns ett antal plugins från kommentarer från tredje part tillgängliga för WordPress, men mitt val av gruppen (särskilt när det gäller användarengagemang) är Facebook-kommentarer.

Varför? Därför att det gör kommentarerna mycket sociala och ökar därför engagemanget. Det är troligt att den stora majoriteten av dina potentiella kommentarer redan har ett Facebook-konto, och som sådan kommer att kommentera på din webbplats vara (a) mycket lätt och (b) mycket bekant.

Facebook Comments Plugin

Dessutom kommer kommentarer på din blogg att dyka upp på Facebook och ditt innehåll kommer sannolikt att utsättas för en mycket större publik. Den här typen av integration är särskilt användbar på webbplatser som redan är mycket sociala (till exempel en bilddelningswebbplats).

Även om jag inte personligen använder Facebook-kommentarer kan jag mycket väl göra det i ett framtida projekt – det är definitivt ett genomförbart alternativ till WordPress-standardkommentarsystemet och kommer säkert att ha en positiv effekt på användarengagemang.

3. Bättre intern länk-sökning

Bättre länksökning

När det gäller att öka användarnas engagemang tror jag det en av de bästa sakerna du kan göra är att koppla samman prolifiskt. Människor kan vara blinda för navigeringselement och liknande (ta bara ett ögonblick för att medvetet observera dina egna surfvanor) men innehållslänkar är mycket svårare att undvika.

Samverkan görs bäst när det är mycket relevant – du vill sätta människor i en situation där de har tio flikar öppna i sin webbläsare och hamnar på din webbplats under en halvtimme. Men WordPress standard sökmotor för intern länk, i ett ord, är fruktansvärt.

Det är där Better Internal Link Search kommer in. Detta enkla plugin justerar den interna länkens sökning för att hitta innehåll endast efter rubrik. Det innehåller också schemalagda inlägg. Jag anser det personligen som det mest underskattade pluginet på WordPress.org – det gör intern länk mycket enklare.

4. Ännu ett relaterat inlägg Plugin

När det gäller att öka användarnas engagemang är det en intet brainer att ha en relaterad inläggsdel längst ner i dina inlägg. Om någon gillar ett inlägg tillräckligt för att läsa det till slutet och sedan presenteras med liknande inlägg, kan de mycket väl ta chansen att läsa vidare.

Ytterligare ett annat relaterat inlägg-plugin (eller YARPP för kort) är enligt min ödmjuka det bästa relaterade inläggspluginet tillgängligt för WordPress. Medan andra fokuserar på flashig formatering, får YARPP nyckelfaktorn – relevans – bang på.

Gör inga misstag – ett relaterat inlägg-plugin är bara lika bra som dess matchande algoritm. Om du inte presenterar dina läsare med verkligt relevanta ytterligare inlägg, är sannolikheten för att de läser på mycket mindre. Så se till att du använder YARPP och konfigurerar det så att det bara returnerar de mest relevanta resultaten.

5. Enkel Tweet Bädda in

Av intresse för fullständig avslöjande bör jag nämna att jag samutvecklade detta plugin. Men det kan verkligen göra en stor skillnad för användarengagemang eftersom jag har upptäckt flera gånger.

Här är affären – Twitter-användare gillar att tweeta. Ännu viktigare är att de gillar att tweeta intressant saker. En postrubrik är inte alltid så intressant. Men om du kan ge dem en offert eller en pärla av visdom att överföra till deras följare, kan de bara vara för glada att göra det.

Det är där Easy Tweet Embed kommer in – det gör att du kan bädda in förbefolkade tweets i dina inlägg, precis så här: Inbäddad tweet

Inbäddad tweet

Det liknar tjänsten Click to Tweet men gör det lättare att skapa tweets genom att låta dig göra det via textredigeraren. Den infogar också automatiskt permalänken. Jag har funnit att tweets för inlägg ska ökas med nästan 30% i några exempel med hjälp av Easy Tweet Bädda in – det är ett snabbt och enkelt sätt att öka engagemanget.

Alternativen är oändliga

Olika alternativ ovan visar på de otaliga sätt som du kan öka engagemanget, så begräns inte dig själv. Olika saker fungerar för olika bloggar – nyckeln är att experimentera och testa.

Om du har dina egna idéer för att öka användarnas engagemang, dela dem med oss ​​nedan!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me