Användbara gratis plugins för att påskynda WordPress

Internetanvändare idag är en otålig gäng. Till synes små tidsförseningar är oerhört betydande och har en stor påverkan på användarupplevelsen. Detta är särskilt sant för e-handelswebbplatser, med uppskattningsvis 40% avgivningsgrad åtföljande bara en tre-sekunders försening.


Säg på ett annat sätt: en trög webbplats kommer att döda din slutlinje. Människor vill bara inte vänta och kommer att klicka bort efter bara några sekunder. Med hundratals andra webbplatser bara med ett musklick bort, måste du verkligen fånga användarens uppmärksamhet – måste du vänta på att din webbplats laddas, uppnår det motsatta. Med detta i åtanke är att ha en snabb, effektiv webbplats verkligen en förutsättning för att lyckas i dagens konkurrenskraftiga online-miljö.

Om webbplatshastigheten är något du har kämpat med finns det ett antal gratis WordPress-plugins som du kan använda för att påskynda saker – Pingdom är ett bra verktyg för att testa din nuvarande laddningstid för att få en baslinje. Nu är plugins bara en liten pusselbit när det gäller din webbplats lasthastighet. Det finns många andra faktorer som kan förbättra din prestanda: en bättre värd, ett nätverk för innehållsleverans och ett mindre uppblåst tema för det första. Men WordPress-plugins är ett bra ställe att börja. Här har jag valt ut sex gratis plugins, var och en utför en annan funktion.

Varning: WPExplorer är ett dotterbolag för en eller flera produkter som anges nedan. Om du klickar på en länk och slutför ett köp kan vi göra en provision.

Caching-plugin: W3 Total Cache

W3 Total Cache

Faller fast under kategorin snabba vinster, ett cache-plugin är ett måste. De W3 Total Cache-plugin är en av de mest populära cache-pluginsna, och också en av de högst rankade. En cache-plugin är ett måste för alla webbansvariga, och ett plugin som W3 Total Cache kommer att vara mycket effektivt för att förbättra din laddningstid. Dess utvecklare lovar minst en 10x förbättring av den totala webbplatsens prestanda, vilket är en allvarligt djärv påstående! Ännu bättre, vi har vår helt egen W3 Total Cache Plugin Guide som du kan följa tillsammans med för att få installation av caching för yoru.

En Caching-plugin fungerar genom att lagra en statisk version av din webbplats på servern. Bilderna, CSS och JavaScript på din webbplats är notoriskt resurskrävande att ladda, och det är meningsfullt att ladda dem från grunden varje gång, särskilt för en webbplats som sällan ändras. När cache-plugin är installerat visas den lagrade statiska versionen av din webbplats varje gång du får en besökare, vilket innebär att den tunga lyftningen bara görs en gång. Detta sparar mycket resurser och snabbar upp din webbplats.

W3: s huvudkonkurrent är WP Super Cache-plugin, vilket vissa användare föredrar på grund av att det är lite mer användarvänligt (vi har en guide till WP Super Cache också om detta plugin är mer din stil).

Plugin för bildstorlek: WP Smush.it

WP Smush.it

Att se till att dina bilder är korrekt optimerade är ett annat sätt att raka av någon av den viktiga belastningstiden. Om dina bilder är för stora bär de inte bara onödiga filstorlekar (som fortfarande måste laddas ner), utan din server måste också använda extra resurser bara för att justera hur bilden visas – det är ett onödigt slöseri.

WordPress levereras med en inbyggd bildredigerare, så att du kan beskära varje bild till önskad storlek, men fysisk filstorlek kan fortfarande orsaka problem. Komprimering av dina bilder är en lösning, och det finns ett antal gratis onlinetjänster, inklusive kraken.io. Men om du vill ha ett snabbare sätt att göra detta komprimerar WP Smush.it-plugin automatiskt varje bild du laddar upp.

De Smush.it-plugin fungerar genom att ta bort alla metadata från JPEG, samt ta bort oanvända färger från indexerade bilder. Resultatet: mindre filstorlek, snabbare laddningstid och ingen märkbar förlust av bildkvalitet. Om du vill se några fler pluginalternativ, kolla in våra tips för optimering av bilder.

Databas Plugin: WP-Optimize

WP-Optimera

Varje inlägg, sida och kommentar lagras i din WordPress-databas – inklusive varje revidering du gör. Nu, varje gång en användare vill komma åt ett av dina inlägg måste det hämtas från denna databas. Självfallet att ju mer skräp du sitter där inne, desto mer blir din webbplats fastnat. Med varje revision och autosparande tar plats där inne finns det några betydande hastighetsförbättringar som ska göras genom att optimera din databas.

Min föredragna plugin för uppgiften är WP-optimera plugin. Den här plugin hjälper till att ta bort din databas på flera sätt. Till att börja med gör plugin-programmet det enkelt att ta bort de överskottsgranskningar som du inte behöver längre – om du, som jag gör massor av revisioner per inlägg, kan det spara mycket utrymme. Det låter dig också snabbt ta bort alla spam-kommentarer som står i kö, vilket kan vara besvärligt att ta bort manuellt. En annan bra funktion är att det förenklar processen att faktiskt ta bort oönskat innehåll, snarare än att bara lagra det som papperskorgen. Om du vill veta hur effektivt detta plugin kan vara, kan det berätta din nuvarande databasstorlek och indikera hur mycket utrymmeoptimering som kan spara.

Lazy Load Plugin: BJ Lazy Load

BJ Lazy Load

Nu är standardproceduren för att ladda en WordPress-webbsida att ladda allt på en gång. Om du har en hel del bilder kan du minska din belastningshastighet betydligt om du ber din server att göra all tung lyft uppåt.

De BJ Lazy Load plugin förbättrar din webbplats belastningshastighet genom att använda det som kallas lat laddning. När din webbplats använder lat laddning prioriteras den först allt innehåll ovanför vikningen – med andra ord, innehållet som dina användare kommer att se först. Istället för att ladda varje bild för att börja använder plugin-programmet platshållare. Bilderna laddas bara eftersom de håller på att bli synliga i en användares webbläsare.

Lazy Load Social Media Plugin: Digg Digg

Digg Digg

Vi kan uppenbarligen inte ignorera vikten av att utveckla vårt läsarinnehåll via sociala medier, men plugins för sociala medier kan vara bland de långsammaste att ladda – när allt kommer omkring, för varje knapp du inkluderar ber du din server att köra en extra HTTP-fråga. Om du har fyra sociala knappar längst upp, längst ner och i ett flytande sidofält på varje inlägg, är det tolv extra frågor du begär – detta bidrar avsevärt till långsamma laddningstider.

De Digg Digg socialt plugin använder lat laddning för att undvika detta problem. Den visar helt enkelt en social hållarknapp. Detta kräver inga extra frågor från din server, och användare kan inte se skillnaden. Först när en besökare svävar över de sociala knapparna laddas de, och detta hjälper till med den initiala laddningstiden för varje sida.

Så här organiserar du plugins: Plugin Organizer

Plugin Organizer

En långsam belastningstid tillskrivs ofta att ha för många plugins. Men i de flesta fall vi behöver dessa plugins, så att det bara är inget alternativ att ta bort dem. Kanske är en bättre fråga inte om du behöver en viss plugin, utan om du behöver den på varje sida. Till exempel, utom på din kontaktsida, behöver du verkligen kontaktformulär 7 laddas varje gång en användare vill läsa ett blogginlägg? Antagligen inte.

Nu laddar WordPress som standard varje aktiverat plugin för varje sida, oavsett om du använder det på den sidan eller inte. Genom att använda Plugin Organizer plugin, kan du åsidosätta WordPresss standardlängd att ladda varje plugin och berätta vilka plugins du vill ladda på varje sida. Detta görs via ett enkelt kryssrutesystem. Genom att ladda bara de plugins du absolut behöver kan du minska din lasttid betydligt.

En annan snygg funktion i detta plugin är förmågan att prioritera ordningen som plugins laddas, genom att lägga till en dra-och-släpp-funktion till Installerade plugins delen av din instrumentbräda. Till exempel är kommentaravsnittet vanligtvis det sista som en användare kommer att se, så det är vettigt att ladda detta sist, eller hur? Detta kan förbättra användarupplevelsen genom att göra sidan användbar snabbare. Plugin gör att du kan gruppera relaterade plugins för att förenkla uppgiften att organisera dem också.

Slutgiltiga tankar

Genom att installera dessa plugins kan du göra betydande förbättringar av webbplatsens hastighet. Ju snabbare din webbplats laddas, desto bättre är det för dina användare, det är så enkelt. En lycklig användare är mer benägna att hålla sig kvar för att njuta av ditt innehåll, och i slutändan kan detta öka dina prenumerationer, sociala aktier och konverteringar. En bråkdel av en sekund är det verkligen den där Viktig! Om du vill rekommendera ett annat plugin som har bidragit till att förbättra belastningshastigheten på din webbplats, kontakta kommentarerna nedan!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me