Bästa plugins för WordPress Mobile Site Optimization

Bästa plugins för WordPress Mobile Site Optimization

Visste du att över hälften av internettrafiken i USA kommer från mobiltelefoner? Enligt denna statistik gör mer än hälften av de människor som besöker din blogg det från sin smartphone.


Ett av de främsta sätten att främja blogg är sociala medier. När var sista gången du öppnade Facebook från skrivbordet? Okej kanske du gjorde det på jobbet idag.

Men poängen är att webbplatser som Facebook och Twitter har gått mobil – åtminstone för konsumenter som vi. Chansen är stor att du läser det här blogginlägget från din telefon eller surfplatta. För att inte tala om det faktum att du har fått detta blogginlägg via ett nyhetsbrev, flöde eller sociala medier.

Har du som bloggägare verkligen råd att inte uppmärksamma dina mobila läsare? Chansen är stor att de är dina mest lojala läsare. Varför? Bara för att de valde att läsa din innehåll med den mest kaotiska enheten på planeten.

Om du vill etablera ditt företag och tjäna pengar på din webbplats måste du omfatta kraften i mobil.

Okej, det kom ostlikt ut. Låt oss fortsätta. Så du har valt WordPress som din bloggplattform. Bra. Du har ett fantastiskt gratis WordPress-tema som är lyhörd, mobilklar och till och med har retina-skärmstöd.

Här är fången. Många av dessa så kallade “fantastiska” lyhörda teman är inte alltid så fantastiska som annonseras. Justeringsproblem och inkonsekvenser i den mobila versionen av din webbplats kan hända (vilket förresten är omöjligt att lösa utan utvecklarens hjälp). Och vissa teman tar inte ett första mobilt tillvägagångssätt och går helt enkelt långsamt när du laddar. Kom ihåg att en besökare är mer benägna att lämna din webbplats om den inte laddas på tre sekunder. Med mobil minskar den tidsramen på 3 sekunder stadigt. I själva verket tror jag att du skulle hålla med när jag säger att de två resurserna som tappar ut dagen är tid och uppmärksamhet.

Så i en anda av glad mobilläsning har jag sammanställt denna lista över fantastiska mobiloptimeringsplugins för WordPress. Med andra ord kommer dessa insticksprogram att göra det möjligt för dig att bygga en riktigt fantastisk mobilversion av din WordPress-webbplats.

Innan vi börjar, en snabb påminnelse om att du inte behöver använda varje plugin i listan. Vi delar liknande plugins, och även om de kan erbjuda något olika funktioner väljer du den som är bäst för dig. Att installera plugins med duplicerad funktionalitet kan orsaka problem med din webbplats – så försök att begränsa vad du installerar. Låt oss komma igång!

Varning: WPExplorer är ett dotterbolag för en eller flera produkter som anges nedan. Om du klickar på en länk och slutför ett köp kan vi göra en provision.

WordPress Mobile Pack

WordPress Mobile Pack Plugin

Denna plugin packar några allvarliga vapen när det gäller att skapa en mobil webbplats. Normalt ger en plugin en mobilkompatibel version av en befintlig webbplats. Denna plugin går den extra milen och skapar en hel webbapplikation med de senaste HTML5-teknologierna.

Om du är osäker på en mobilwebbplats och en webbapp kan det hjälpa. Om du har använt Facebook Lite på den aktuella Android-webbläsaren, det är en mobil webbplats. Om du använder en ny version av Chrome på din telefon visas du med Facebooks webbapp.

Webb-appar är mycket flytande när det gäller UI och UX, de har synkronisering offline, sparar kapacitet och fungerar på alla plattformar inklusive iOS, Windows Phone, BlackBerry OS och Android.

En av de coolaste funktionerna i WordPress Mobile Pack är att det låter dig selektivt synkronisera olika inlägg, sidor och kommentarer baserade på målenheten. Den erbjuder också en premiumversion som har bättre anpassnings- och temafunktioner, integration med Google Analytics och annonsnätverk som Google AdSense och DoubleClick, synkronisering offline och massor av andra fantastiska funktioner.

WPtouch Mobile Plugin

WPTouch-responsivt WordPress-plugin

WPtouch, som kallas det ”ursprungliga” WordPress-mobila plugin, omvandlar ditt befintliga WordPress-tema till en vacker, flytande mobil mall som upprätthåller de riktlinjer för mobil webbplatsdesign som rekommenderas av Google. Premiumversionen av plugin – WPtouch Pro erbjuder en mängd olika förbättrade teman för bloggar, företag och WooCommerce-specifika teman.

Du kan också köpa ytterligare tillägg som lägger till rika annonseringsalternativ, webb-app-läge (liknande WordPress Mobile Pack), “endast mobil” -innehåll, avancerad webbtypografi, caching för mobila webbplatser och mer. Dessa tillägg sträcker sig från $ 10-20 och erbjuder dig flexibiliteten att köpa dem individuellt baserat på ditt behov – vilket ger dig bättre kontroll över din budget.

Medan vissa kan hävda att prissättning av ett relaterat inlägg-plugin till $ 15 är lite för mycket, kan ett alternativt tankesätt tyder på att detta avsevärt förbättrar kvalitetsarbetet hos producerade.

AMP

AMP officiellt WordPress-plugin

I stället för att anpassa ett mobiltema kan du istället se till att ditt innehåll är kompatibelt med Google Accelerated Mobile Pages-projektet. AMP annonseras för att erbjuda mobilvänlig, hastighetsökande funktioner som async resursbelastning, statisk layout system, lat laddning, resursprioritering, pre-rendering och mer.

I grund och botten – AMP-plugin-programmet erbjuder ett strömlinjeformat sätt att visa ditt webbplatsinnehåll på frontend genom att följa Googles formateringsriktlinjer. Och i backend kontrollerar det automatiskt dina inlägg och sidor om det saknas eller ogiltig markering som kan skapa AMP-valideringsproblem. Gör det enkelt för dig att ha en vacker och användarvän UX med minimal ansträngning.

AMP för WP

AMP för WP gratis WordPress-plugin

Även om det inte är den “officiella” plugin, erbjuder AMP för WP massor av fantastiska funktioner utöver Core AMP-integration. Till exempel läggs till inställningar för mobilannonsområden, anpassade AMP-språköversättningar, pushmeddelanden, 3 förbyggda AMP-sidlayouter, strukturerade dataalternativ, sidbrytningar, uppmaningar till handling, startbetyg osv. Plus AMP för WP är kompatibelt med populära plugins som Yoast SEO, AddThis social delning, Elementor sidbyggare, Gutenberg, Kontaktformulär 7, Gravity Forms och massor mer.

Responsiv meny

Responsive Menu Gratis WordPress-plugin

Responsive Menus är ett snabbt sätt att lägga till flash-mobila menyer på din webbplats. Med mer än 150 alternativ att anpassa finns det nästan obegränsade möjligheter att designa en anpassad meny. Använd alternativen för färger, teckensnitt, bakgrundsbilder, menyanimationer, integrerad sökning, RTL och mer. Som namnet antyder – alla menyer är lyhörda och ser bra ut på de flesta enheter.

WP mobilmeny

WP mobilmeny

Som ett alternativ till det sist nämnda plugin kan du överväga WP Mobile Menu. Denna plugin erbjuder också många funktioner för att designa dina egna responsiva webbplatsmenyer. Det finns mindre tillgängliga alternativ, men det kan också göra det lättare för dig att style och lägga till en mobilmeny på din webbplats.

EWWW Image Optimizer

WordPress skapar automatiskt optimerade versioner av dina bilder i olika storlekar. Du kan optimera dina nya och befintliga bilder på din WordPress-webbplats med den populära EWWW Image Optimizer WordPress-plugin. Det stöder batchförlust eller förlustfri komprimering av bilder i JPG- eller PNG-format.

Smush

Smush Image Compression

Smush är en annan bildoptimeringsplugin utvecklad av WPMU-teamet som lovar 2x bättre komprimering med deras premiumversion. Den fria versionen begränsar emellertid bildens maximala bildstorlek till 5 MB. Plus plugin erbjuder extra funktioner för lat belastning, storleksändring, auto-optimering, bulk-smush (upp till 50 bilder åt gången) och mer.

a3 Lazy Load

a3 Lazy Load WordPress Plugin

Optimerade bilder tar fortfarande tid att ladda. För att minimera dataöverföringen och förbättra laddningstiden för webbplatsen kan du använda a3 Lazy Load-plugin. Essensen av plugin ligger i den Lazy-Load-xt JavaScript-koden som skjuter upp laddningen av bilder, videor, iframes och post-inbäddningar. Definiera din lata belastning efter post, sida, posttyp, widget osv. Plus a3 Lazy Load innehåller valfria förbelastningseffekter, AMP-kompatibilitet, WebP-bildstöd och kompatibilitet med de mest populära plugins (JetPack, Elementor, WooCommerce, etc.).

Lazy Loader

Lazy Loader WordPress Plugin

Bilder, ljudfiler, videor och iframes laddas inte förrän visningsporten är aktiv när du använder Lazy Loader. Om webbläsaren har JavaScript inaktiverat försämras den graciöst, dvs den slutar fungera utan att bryta webbplatsen. Bilder laddas på normalt sätt. Med andra ord laddas bilder bara när du bläddrar nedåt för att se dem – det vill säga du är i bildens visningsområde.

Testa din mobila webbplats

Googles mobilvänliga test

Googles mobilvänliga test

Google har en helt egen mobilvänlig webbplatstestare som ger dig personliga rekommendationer baserade på vad som saknas på din webbplats.

När du har optimerat din webbplats för mobilvy är det dags att testa den. Om resultatet är bra är du bra att gå! Klappa dig själv på baksidan. Men om resultaten är negativa, arbeta helt enkelt med de föreslagna ändringarna och du kommer att gå bra.

Avslutar

Att bygga en mobil webbplats är enkelt. Att bygga en mobilwebbplats som konverterar är det inte.

Vårt mål i den här artikeln var att visa dig hur du kan optimera din WordPress mobilwebbplats. Varje enskild studie som genomförts inom området mobila trender drar enhälligt slutsatsen att det bara kommer att växa – exponentiellt. Google har redan börjat använda mobil användbarhet som en viktig rankingfaktor.

Vi har gått igenom listan med plugins. Låt oss nu se till att vi är på den vinnande sidan!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map