Bästa WordPress-plugins för flera författarbloggar

Att driva en webbplats är tufft. Det finns bara 24 timmar om dagen, och uppgifterna kan snabbt staplas upp; skriva ditt innehåll, marknadsföra det, marknadsföra det via sociala medier, och att svara på frågor är utmattande, för att inte tala tidskrävande.


De flesta framgångsrika människor inser snabbt att de bara kan göra så mycket själva, och en enmansföretag kan bara gå så långt. Vid någon tidpunkt är det vettigt för en företagare att delegera ett visst ansvar: det gör det möjligt för arbetstagarna att specialisera sig och se till att alla uppgifter görs i tid. Ett stort, mycket skickligt team kan bättre utvidga en webbplats än en bloggare som arbetar solo.

För bloggare, innehåll är ditt företag. Ju mer högkvalitativt innehåll du publicerar, desto mer populärt blir du, desto mer trafik kommer du att locka och desto snabbare kommer ditt företag att växa. När din webbplats börjar generera intäkter, är det vettigt för dig att börja anställa författare för att producera innehåll för din räkning – det är ingen överraskning att majoriteten av de större webbplatserna har flera författare som bidrar, inklusive här på WP Explorer.

Men fördelarna med att arbeta med författare är tydliga, men det är inte utan problem. Du kommer att ha ytterligare kommunikations- och samarbetsproblem, du behöver en lösning för att granska och redigera författarens arbete för att säkerställa att kvaliteten är konsekvent hög och du måste se till att dina författare får den kredit de förtjänar för varje bit.

För att lösa dessa problem har ett antal WordPress-plugins utvecklats för att hjälpa dig att effektivt hantera din blogg med flera författare. Idag vill jag presentera sex av de bästa.

Bra författare Kontrollera gratis WordPress-plugin

Om du är van vid att göra allt på din webbplats för dig själv, kan överlämna ansvaret för innehållsproduktionen vara nervtäckande – hur kommer någon annan att kunna matcha dina oklanderliga höga standarder?

De Bra Writer Kontrollera plugin är en bra lösning på detta problem. Du kan lägga till upp till tio “tips” för författare att följa, som visas i en metabox under varje inlägg. Författare kan sedan använda den här som en checklista för att se till att de implementerar dina förslag. Plugin kan också fungera som en stilguide: din checklista kan innehålla tips för SEO-optimering eller formatering av bästa metoder.

Användarrollredigerare Gratis WordPress-plugin

User Role Editor

Med WordPress kan du tilldela användare fem olika ‘roller’, inklusive administratör, redaktör och författare. Varje roll kommer med sin egen uppsättning åtgärder som användare i den gruppen kan utföra – annars känd som behörigheter. En administratör kan göra vad de vill, men författare står inför fler begränsningar – du vill till exempel inte att en skurkförfattare publicerar innehåll som en administratör inte har godkänt eller har tillgång till dina temainställningar. De flesta användarbegränsningar är logiska, men ibland vill du ge tillåtelse för en användargrupp att utföra en specifik åtgärd som WordPress som standard inte tillåter.

De User Role Editor-plugin ger dig full kontroll över vilka åtgärder varje användargrupp kan utföra. Det finns en lista över kärnfunktioner du kan välja mellan – som att ladda upp media, lägga till plugins och publicera inlägg – och du kan också ange dina egna anpassade åtgärder. Plugin tillåter dig också att lägga till anpassade användarroller, eftersom standard fem användarroller kan vara otillräckliga för att fullständigt segregera dina användare.

Redigera Flow Free WordPress Plugin

Redigera flöde

Redigera flöde är ett fantastiskt plugin för att hantera ditt redaktionella arbetsflöde. Det är särskilt användbart om du har en arbetskraft som består av mer än bara författare – till exempel om du också arbetar med en redaktör. Plugin innehåller en visuell kalender för att schemalägga dina inlägg, men låter dig också bifoga ett antal anpassade statusar till en artikel. Detta gör det enkelt för din arbetskraft att samarbeta: till exempel efter en första utkast kan en författare ändra artiklarna till “Behovsredigering” så att en redaktör snabbt kan plocka upp jobbet.

Dessutom underlättar plugin-programmet Edit Flow förbättrad kommunikation mellan ditt team. Under textredigeraren kan redaktörer och författare lämna privata kommentarer för varandra. Relevanta användare kommer också att meddelas om en statusändring eller kommentera en av sina artiklar.

Författare Avatar Lista Gratis WordPress Plugin

Författare Avatars List

Om du vill locka de allra bästa författarna att arbeta på din webbplats måste du ge dem rätt kredit för deras ansträngningar. Ett sätt att göra detta är att inkludera en författaravatarlista i din sidofält – det är också praktiskt för besökare som snabbt kan hitta inlägg av sina favoritförfattare.

De Författare Avatar List är ett bra plugin för just detta ändamål. Du kan lägga till en avatarlista till en sidofält med hjälp av en dedikerad widget, eller du kan använda en enkel kortkod för att lägga till den var som helst inom ett specifikt inlägg eller sida. Det ger dig fullständig kontroll över hur din författares avatarer visas genom att du kan välja från ett antal anpassningsalternativ. Till att börja med kan du välja titeln på området (endast när du använder widgeten), välja antalet författaravatarer som ska visas och storleken på miniatyrbilden. Du har också möjlighet att visa en kort författarebio vid sidan av avataren, samt välja hur avatarerna beställs – du kan också gå med en slumpmässig ordning. När en besökare klickar på en av dina författares bilder kommer de att tas direkt till artiklarna skrivna av den personen.

Fancier Author Box av Themato Soup Gratis WordPress Plugin

Fancier Writer Box

På en blogg med flera författare kommer inlägg som skrivits av vissa författare att resonera med specifika publikmedlemmar mer än andra. Om du vill att de här besökarna ska stanna längre på din webbplats bör du göra det mycket enkelt för dem att hitta artiklar av sina favoritförfattare. Fancier Author Box av Themato Soup låter dig skapa en flik författarens bioavsnitt, med en flik dedicerad till en författares senaste inlägg.

Dina författare kommer också att älska plugin, eftersom det gör att du kan skapa en snygg bio-box för författare, garanterat att få mer uppmärksamhet. Du kan anpassa färgen på gränsen, bakgrunden och flikarna för att säkerställa att den passar in på webbplatsens stil. Du kan också länka författarens biobox till de sociala kanalerna som de är aktiva på genom att visa en färgad ikon för något av de tio sociala nätverk som plugin-programmet stöder.

Medförfattare Plus Gratis WordPress-plugin

Medförfattare Plus

Som standard tillåter WordPress att kreditera bara en författare för varje inlägg – och det betyder bara en författares biolåda. Med dagens publikpreferens för innehåll i lång form är det inte ovanligt att två, eller till och med tre, författare arbetar med någon artikel i samarbete. De Medförfattare Plus-plugin ger dig möjlighet att ge vederbörlig kredit till Allt dina hårt arbetande författare genom att låta dig infoga flera bifogade rader under en specifik artikel. Medförfattare kan sedan redigera någon av sina artiklar.

Medförfattare Plus är ett användbart plugin för alla som vill acceptera engångsgästposter från bidragsgivare också. WordPress kräver att en användare ska ha sitt eget användarkonto för att krediteras för att skriva en artikel – för mycket ansträngning för en författare som bara bidrar med ett inlägg. Medförfattare Plus tillåter dig dock att lägga till bifogade rader till författare utan ett WordPress-konto på din webbplats – allt du behöver göra är att skapa en gästprofil och du är bra att gå.

Slutgiltiga tankar

Naturligtvis finns det många fler plugins där ute att välja mellan, men de plugins som finns i dag är lösningar för sex olika, och unika problem som du kan möta.

Genom att installera dessa plugins kan du övervinna de flesta problem som är förknippade med att driva en blogg med flera författare. Genom att effektivt hantera din arbetskraft kan du använda dig av den ytterligare arbetskraften du har till ditt förfogande – vilket i sin tur gör att din blogg kan växa mycket snabbare.

Kan du rekommendera fler plugins för flerägare av bloggägare? Låt oss veta i kommentaravsnittet nedan!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map