De 10+ bästa WordPress Photoblogging-teman

Vi vet alla att bilder talar volymer (ungefär tusen ord per bild, eller hur?), Så det är förståeligt att du kanske vill använda bilder för att dela ditt liv online, snarare än att skriva traditionella blogginlägg. Naturligtvis innebär detta att du kommer att behöva ett tema som gör att dina foton (och livet du leder) ser fantastiska ut, men var du ska börja?


Det finns många tillgängliga WordPress-teman som gör det enkelt att skapa, uppdatera och underhålla en fotoblog, var och en designad med en sak i åtanke – placera fokus på din webbplats på de bilder du använder.

I den här artikeln ska vi titta på tio av de bästa Wordblogg-teman för fotoblogg som finns tillgängliga för att göra din fotoblogg framstående, i ingen särskild ordning. Vi har delat upp vår lista i gratis- och premiumtema, så låt oss börja med de gratis teman (vi älskar alla gratis saker, eller hur?).

Varning: WPExplorer är ett dotterbolag för en eller flera produkter som anges nedan. Om du klickar på en länk och slutför ett köp kan vi göra en provision.

1. Ananas (gratis)

Ananas gratis WordPress Theme

Letar du efter ett rent och enkelt tema? Ananas är precis rätt för dig då. Detta gratis fototema skapades här på WPExplorer för att göra det enkelt för fotografer och annonsmaterial att få en webbplats igång snabbt.

Den rena enkelpolumncentrerade layouten gör det enkelt för dina läsare att fokusera på ditt innehåll. Dessutom med extra stöd för bilder, offert, ljud och video är det enkelt att lägga till ditt kreativa arbete oavsett vilket medieformat du använder. Andra fantastiska funktioner inkluderar inbyggda rubriker sociala länkar, laddning av anpassad logotyp, inställningar för tematilpassare och mer.

2. Hatch (gratis)

Kläcktema

För närvarande installerat på över 9000 webbplatser, Kläcka tema av AlienWP är ett mycket populärt gratis tema för fotocentriska webbplatser. Även om det har få betyg, är det ett snyggt tema som används av många – så det är berättigat att inkludera det här.

Hatch är enkel och minimal, bygger på Hybrid Core-ramverket och använder inbyggda WordPress-funktioner för bild- och gallerihantering. Sammantaget visar Hatch bilder vackert.

3. Pictorico (gratis)

Pictorico tema

Pictorico kommer till oss från Automattic, och släpptes ursprungligen för deras WordPress.com användare – men nu har det gjorts tillgängligt för de av oss som själv värd WordPress. Pictorico har för närvarande aktivt installerat på över 5 000 platser och har ett 4,5-stjärnigt tillfredsställelsevärde, där majoriteten av granskarna ger temat toppmärken.

Det vackra rutbaserade temat visar dina inlägg i en vägg med bilder, vilket gör det perfekt för en fotobloggplats. Alternativt kan du använda ett skjutreglage högst upp på sidan för att presentera några av dina favoritposter.

4. Magnus (gratis)

Magnus tema

Magnus kommer till dig av The Five Themes och installeras på över 3 000 webbplatser. Endast en handfull användare har betygsatt det, så ta 4,5-stjärnigt betyg med ett saltkorn – men det är allmänt använt och värt en titt.

Detta tema visar dina bilder framträdande med hjälp av en stor rutnätlayout och stark typografi för att påverka. Om du använder högkvalitativa bilder hjälper detta tema dig att få ut mesta möjliga av dem på din fotobloggsida.

5. Pronto (gratis)

Pronto Free Masonry Gallery WordPress Theme

Pronto är ett gratis galleri-tema för murverksnät som skapas här på WPExplorer. Med tusentals nedladdningar har detta tema en solid track record och är en ständig favorit bland våra läsare.

Pronto använder en ren rutnätlayout för hemsidan, och du kan använda det inbyggda stödet för WordPress-gallerier och anpassade kortkoder för att skapa vackra (och lyhörda) sidor. Om du använder din fotoblogg för att visa upp fotoresays eller bildsamlingar kan det här temat vara perfekt för dig.

6. Optik (gratis)

Optik tema

Från folket på Graph Paper Press tar vi med dig vårt sista gratis tema i listan – Optik. Grafpapper Press är specialiserade på teman för fotografer, så att de vet en sak eller två om hur man skapar en fantastisk fotoblogg.

Optik är ett vackert murformat-tema med bra användning av negativt utrymme. Om du har som mål att så småningom sälja dina bilder, integreras premiumversionen av optik sömlöst med WooCommerce, Easy Digital Downloads och Graph Paper Press: s eget Sell Media-plugin.

7. Totalt

Totalt Multiuse Portfolio WordPress Theme

Det första premiumtemat på vår lista är Total. Detta uber flexibla tema har en utökad version av Visual Composer drag & drop sidbuilder så att du kan skapa en webbplats du vill ha. Ännu bättre finns det redan massor av fantastiska demonstrationer som du kan importera för att få ett försprång på din design.

Ovanför har vi Lefty-portföljen, Mason Murery-rutnät och TinyFolio enkla galleri för att visa vad du kan skapa med Total. På alla dessa demos bilder är placerade fram och mitt, och tillagda alternativ för din header design, bläddra till toppknappen, parallax bildstöd, responsiv layout och mer skapa en vacker användarupplevelse.

8. Yin & Yang

Yin & Yang Portfolio Theme

Yin & Yang är ett annat premiumtema som är perfekt designat för att ge dig en solid fotobloggtjänstupplevelse, med några mycket fina funktioner. Presenterat som ett kreativt fotobloggtema för både fotografer och bloggare, är detta tema definitivt värt att köra regeln över.

Den rena hemsideslayouten, unik menyförflyttningseffekt, bildöverföringseffekter och filtrerbar ajaxed portfölj är alla framstående funktioner i detta underbara tema. Sammantaget kommer detta tema att göra din fotoblog verkligen sticker ut, allt till ett överkomligt pris.

9. Exponera Pro

Exponera Pro-tema

Från StudioPress (tillverkarna av Genesis-ramverket) kommer detta premium-Genesis-barntema perfekt för att visa dina vackra bilder. Expose Pro är ett Genesis-barntema tillgängligt för $ 99,95.

Detta tema kommer med flera färgscheman, såväl som ett mylder av anpassningsbara alternativ, och hemsidans layout med en enda kolumn presenterar dina bilder på ett rent och enkelt sätt. Om du vill ha en fantastisk fotoblog byggd på Genesis-ramverket kan detta vara temat för dig.

10. Kandidat

Candid WordPress Theme

Candid är ett vackert, vackert designat fototema från Array-teman för att skapa och dela ditt arbete. Temat utformades som en “tom duk” för kreativa människor att dela sitt innehåll på webben.

Temat kommer med enkla att använda inbyggda anpassningsalternativ via det levande temat Customizer. Detta gör det enkelt att växla upp färger, teckensnitt, gränser, knappar, din logotyp och mer. Du kan också ändra din kolumnlayout för murverk (1-3 kolumner), lägga till oändlig rullning och lägga till anpassade widgetar till valfri post eller sida. Dessutom, om du älskar detta tema och vill ha mer kan du också gå med i Array temaklubb för $ 89 för att få tillgång till allt de har att erbjuda.

11. Om

OM-tema

Om är ett fotobloggtjänst och visuellt berättelsetema designat för att ditt innehåll ska se fantastiskt ut. Detta premiumtema är tillgängligt för $ 44 och har en rating på 4,89 stjärnor och över 900 försäljningar på ThemeForest. Dessutom erbjuder de en live-testversion av deras tema så att du verkligen kan prova innan du köper.

Om utnyttjar typografi, färgval och snygga detaljer för att markera dina bilder, och de tre hemsidelinformationerna erbjuder olika sätt att visa ditt innehåll. Om du letar efter en ren magasinkänsla kan det här temat vara det du letar efter.

12. Designer

Designer Professional WordPress Portfolio Theme

Det sista temat i vår lista är Designer – ett professionellt portföljtema från ThemeBeans. Detta premiumtema är ett utmärkt exempel på att göra en minimal design modern och spännande.

Designer använder en flytande parallaxlayout för att gå igenom dina hemsidebilder, med bra användning av negativt utrymme, snygga teckensnitt och massor av ytterligare anpassningsalternativ via Customizer. Designer integreras också med WooCommerce via det medföljande temat för barn. Andra fantastiska funktioner inkluderar kaklade gallerier, lat laddning, anpassningsbar portfölj och mycket mer.


Om du har bestämt att bilder kan berätta din historia bättre än ord, är fotobloggtjänst ett fantastiskt sätt att dokumentera ditt liv. Att hitta rätt tema kan dock vara svårt om du inte vet var du ska börja.

Beroende på hur snabbt det är att komma igång är WordPress perfekt för värd för en fotoblog. Dessutom finns det många tillgängliga teman som kan hjälpa till att visa upp dina bilder – och från listan över tio som vi har presenterat ovan, bör du kunna hitta det perfekta temat för att skapa din fotoblogg.

Har du ditt eget favoritfria eller premiumfotoblogg WordPress-tema? Dela det med oss ​​i kommentarerna nedan!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map