De 6 bästa gratis plugins för att lägga till ett forum till din WordPress-blogg

Bästa gratis plugins för att lägga till ett forum till din WordPress-blogg

Om du försöker bygga ett community av användare är regelbunden interaktion en nödvändig komponent i denna relation. Inte bara interaktion med dig, o klok ledare, utan interaktion mellan medlemmarna i samhället. Forum är ett beprövat sätt att få människor att prata om ämnen av intresse, som trailern för den senaste filmen i en klassisk rymdsaga, till exempel.


Det finns många olika forumplattformar du kan använda, men vi vet att du älskar WordPress och vill att alla saker ska integreras med det. Lyckligtvis för dig finns det också WordPress-plugins som gör det enkelt att skapa och hantera diskussionsforum.

Den här artikeln kommer att titta på de bästa gratis plugins som finns tillgängliga för att skapa forum på din WordPress-webbplats så att du kan börja bygga din fantastiska gemenskap av bocce-älskare, eller vad du än är i.

Varning: WPExplorer är ett dotterbolag för en eller flera produkter som anges nedan. Om du klickar på en länk och slutför ett köp kan vi göra en provision.

De bästa gratisforum-plugins

Vi har valt våra sex bästa val av forum-plugins nedan. De är en blandad grupp, med ett fåtal av dem som är lite lägre än vi skulle vilja (ja, vi är picky). För att kompensera det har vi gjort vårt bästa för att belysa problemen med plugins med lägre betyg och varför vi fortfarande tycker att du borde överväga dem. Låt oss spricka!

1. DW Fråga och svar

DW Fråga & svar plugin
På forumutrymmet har vi sett tillväxten av frågeformulär och svarsplattformar Stackoverflow och Quora. Med över 10 000 aktiva installationer, DW Fråga & svar är ett mycket populärt plugin för att lägga till den funktionen till WordPress-webbplatser. Den toppar vår lista med en 4,3-stjärnig nöjdhetsgradering.

Som ett komplett fråges- och svarssystem möjliggör DW Fråga & svar att frågor kan skickas in, filtreras, beställas, redigeras och raderas. Användare kan svara på frågor eller kommentera andra svar, samt rösta och välja det bästa svaret från de redan tillhandahållna. Frågor och svar kan ställas in som privata eller offentliga, och användare kan följa en fråga eller svar för att få meddelande om svar.

Granskarna har tagit upp vissa kompatibilitetsproblem mellan detta plugin och andra plugins och teman, men för deras kredit är utvecklarna ganska lyhörda och öppna för feedback. Om du gillar frågeformuläret och svarar och är villig att arbeta med standardsidorna som skapats av plugin-programmet, kan DW-fråga och svar vara rätt för dig.

2. BuddyPress

BuddyPress-plugin

Detta plugin är inte ett forum-plugin i sig – Buddypress är den sociala nätverksgiganten i WordPress-världen, men den kan användas som ett communityforum. Det drar nytta av ett världsomspännande samhälle av tusentals som använder och arbetar med BuddyPress, så vi beslutade att inkludera det.

BuddyPress är en extremt kraftfull och flexibel community-plugin för WordPress. Det innehåller funktioner som användarprofiler, grupper, aktivitetsströmmar och aviseringar. Så dess funktionalitet kan faktiskt användas för att skapa ett forum för diskussion. Det integreras med andra plugins (som bbPress nedan) om du vill skapa ett fullständigt forumgemenskap.

3. Muut

Muut Kommentering & Forums föreställt på nytt
Diskussion är namnet på spelet, men plugins som Muut granskar om vilken form det borde ta. Med endast cirka 1 000 aktiva installationer är Muut helt klart fortfarande nytt i diskussionsforumets utrymme, men en 4,3-stjärnig tillfredsställelsevärdning fick oss att tro att det var värt att kolla in.

Muut beskriver sig själv som en bättre samhällsplattform, och de har tagit en ny titt på hur samtal händer på WordPress-webbplatser. Genom att kombinera kraften i diskussionsforum med omedelbarheten av att kommentera ger Muut fullständiga realtidsforum med platta eller gängade kommentarer, skräppostfiltrering och e-postmeddelanden. Det är också helt anpassningsbart med CSS för att matcha din webbplats.

Att använda Muut är helt gratis, men du kan uppgradera till ett premiumkonto för mer funktionalitet. Detta har orsakat viss förvirring tidigare, men utvecklarna har uppdaterat sin dokumentation och meddelanden gör det tydligare. Plugin är fortfarande i sina tidiga dagar men representerar en intressant riktning om du inte gillar standard diskussionsforumkonceptet.

4. AnsPress

AnsPress-fråga och svara-plugin
Nästa plugin på vår lista använder också frågeformuläret och svarformatet, liknande DW Fråga & svar. Med över 3 000 aktiva installationer och en 4,2-stjärnig nöjdhetsgrad, AnsPress är helt klart ett bra alternativ för många WordPress-webbplatser.

Liksom DW Fråga och svar, tillhandahåller AnsPress ett komplett frågeformulärsystem för WordPress. Grundläggande funktionalitet som att lägga till, redigera, sortera, svara och rösta på frågor kompletteras med fina funktioner som etiketter (t.ex. öppna, stängda, duplicera), gynna frågor och ett användarpoängsystem.

Tidigare utgåvor av AnsPress tycktes kämpa med buggar och dåligt stöd, men utvecklarna lyssnade på feedback och förbättrade sina utvecklingsprocesser, så du borde inte ha några större problem med detta plugin. Om du letar efter ett flexibelt och anpassningsbart frågs- och svarssystem kan AnsPress vara värt att överväga.

5. bbPress

bbPress-plugin

Det finns inget sätt vi kan prata om diskussionsforum i WordPress och inte titta på bbPress. Med över 300 000 aktiva installationer är det den tydliga ledaren i detta utrymme och stöds av de mest populära WordPress-teman (inklusive Total). Med ett 3,9-stjärnigt tillfredsställelsevärde håller det sig mot nyare deltagare, men har vissa problemområden.

bbPress beskrivs av utvecklarna som fokuserad på enkel integration, användarvänlighet, webbstandarder och hastighet. För att uppnå detta har de hållit kärnplugin liten och lätt samtidigt som den är helt töjbar genom plugins. Detta tillvägagångssätt har uppenbarligen avvägningar, och om du vill kopiera den fullständiga funktionen i ett annat forumsystem kan du finna att du måste implementera många olika plugins med bbPress.

Många av klagomålen om bbPress kommer från användare som kanske inte helt har förstått att bbPress inte var utformat för att tillhandahålla ett komplett forumsystem. Kärnfunktionaliteten är kraftfull på egen hand, men du kommer nästan säkert att lägga till andra funktioner.

6. CM-svar

CM Answers plugin

Nästa på vår lista är en annan fråga och svar stil plugin. CM-svar har över 2 000 aktiva installationer och en tillfredsställelsesgrad på 3,8 stjärnor.

Vi har täckt de grundläggande frågorna och svarsfunktionerna tidigare, men CM Answers lägger till några intressanta funktioner för att hjälpa användarengagemang, som att visa visningsantalet för varje fråga, användarmeddelanden och sociala medieregistrering med Facebook, Twitter, LinkedIn och Google+.

Det har förekommit vissa supportproblem, och många användare har haft problem med funktionalitetsdjupet som endast är tillgängligt vid köp av Pro-versionen eller ytterligare plugins. Eftersom gratisversionen är tillgänglig föreslår vi att du installerar den på en testplats först för att se om den uppfyller dina behov.


Det finns ingen riktig fråga om att ett välplanerat och hanterat forum kan hjälpa dig att bygga en engagerad community av användare. Att använda en plugin gör att en inställning blir en enkel fråga så att du kan gå direkt till interaktion med dina användare.

Från vår lista ovan bör du kunna välja rätt forumplugin för dina behov. Så om du har funderat på att skapa ett forum, välj ett och komma igång!

Har du ett forum nu, och i så fall, vilket plugin du använder för det? Om du inte har en, vad hindrar dig? Vänligen dela i dina kommentarer om dina erfarenheter av forum-plugins och alla du tror att vi kan ha missat.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map