De bästa WordPress Geotargeting-plugins för platsbaserat innehåll

De bästa WordPress Geotargeting-plugins för platsbaserat innehåll

Visst är du medveten om att Google tillhandahåller sökresultat som passar din plats. Men det är inte Google ensam som anpassar webbinnehåll beroende på besökarnas plats. Du ser andra webbplatser som Amazon, eBay och många e-handelswebbplatser som visar sidor som är mer relevanta för din del av världen. Och om du gillar det, finns det ingen anledning till att din webbplats inte ska visa upp innehåll baserat på dina besökares plats. WordPress geotargeting plugins kan hjälpa till med detta.


Geotargeting identifierar din besökares plats och serverar sedan innehåll som är relevant för den platsen. Om du till exempel driver en väderrelaterad webbplats visar widgeten det lokala vädret för besökarens plats. Store locator-plugins förlitar sig också på geotargeting.

Hur känner din webbplats en besökares plats? Det är lätt att upptäcka plats med besökarens IP-adress och geolokationsdatabasen.

Varning: WPExplorer är ett dotterbolag för en eller flera produkter som anges nedan. Om du klickar på en länk och slutför ett köp kan vi göra en provision.

Vad är en IP-adress och geotargeting?

En IP-adress är ett nummer som anger den fysiska adressen till en besökares dator. Geografisk inriktning är när du använder den här adressen för att identifiera en besökares plats och sedan servera upp innehåll som är mest relevant för dem. Som ett resultat känner besökarna mer engagerade med din webbplats.

Förstå din trafik

Innan du skyndar dig att skapa platsspecifikt innehåll är det viktigt att förstå webbtrafikmönstret till din webbplats. Titta bara i dina serverloggar. Detta hjälper dig inte bara att hitta IP-adresserna som försöker komma åt din instrumentpanel, det hjälper dig också att blockera eventuella oönskade IP-adresser från att komma åt wp-admin-sidor och kan skydda ditt admin-område på många andra sätt.

Ett annat verktyg du kan lita på för att förstå varifrån din trafik kommer är demografifunktionen i Google Analytics.

Varför ska du använda WordPress Geotargeting-plugins?

Det finns många skäl till varför du bör överväga att erbjuda olika innehåll till olika målgrupper:

 • Lokal språkvisning inspirerar besökarnas förtroende för att interagera med din webbplats.
 • Du kan direkt ansluta till lokala målgrupper genom att hänvisa till lokala evenemang och använda lokal humor och vittnesbörd om lokala personligheter..
 • Dessutom är det möjligt att anpassa erbjudanden, evenemang och kuponger och köra mycket riktade lokala reklam- och marknadsföringskampanjer.
 • Du kan förbättra kundservice genom att informera besökare om leveransområden, drifttimmar, parkeringsarrangemang osv.
 • Företag med lokala filialer kan rikta kunder till en närliggande butik eller en lokal subsite.
 • Du kan visa landsspecifik information om skatter och frakt.
 • Endast landsspecifika juridiska meddelanden behöver visas.
 • Du kommer att kunna ge information och innehåll på plats.
 • För att rikta in sig på specifika geografiska områden där det finns stor efterfrågan på dina tjänster eller produkter.
 • e-handelswebbplatser kan begränsa visningen av produkter som inte är tillgängliga i ett visst område.
 • Du vill inte att ditt lokala företag slösar bandbredd på trafik från andra länder.
 • För att begränsa hög skräpposttrafik som inte resulterar i matchande konverteringsfrekvenser.
 • För att öka säkerheten på en webbplats, särskilt om din webbplats är sårbar för utomeuropeiska hackare.

De bästa WordPress-pluginsna för geotargeting

Har du lagt märke till att de uppdaterade WordPress-versionerna använder sig av geotargeting-funktionen? Instrumentpanelen visar kommande händelser som är relevanta för din plats. CMS själv har dock inte inbyggd funktionalitet för att optimera innehåll baserat på plats.

Lyckligtvis finns många gratis plugins och premium plugins som hjälper dig. Dessa WordPress geotargeting-plugins kan förbättra webbplatser för en global publik. De flesta plugins behöver du för att få ett gratis / betalt API för att begära IP-geolocationinformation från plugin-servern eller tredje parts server.

Låt oss titta på några plugins som kan hjälpa dig att optimera trafiken och göra andra saker baserat på besökarnas IP-adresser.

Notera: Enligt den allmänna dataskyddsförordningen (GDPR) måste företag få användarens samtycke för att samla in platsinformation. Vi rekommenderar att du konsulterar en GDPR-specialist eller advokat för att vara säker på att din webbplats är i full överensstämmelse.

1. GeoTargeting WP

GeoTargeting WP

Info & nedladdning

GeoTargeting Pro är ett premium-plugin som hjälper till att rikta in sig på användare på tre sätt, alla baserade på användarnas platser:

 • Visa olika innehåll
 • Omdirigera användare
 • Blockera användare

Webbplatser med hög trafik kan lita på detta plugin för att kontrollera vilka typer av innehåll som visas för olika besökare. Inte bara fullständiga blogginlägg, utan även sidor, menyalternativ, widgets, popups och anpassade inläggstyper (inklusive WooCommerce-produkter) utgör alla en del av riktade innehållstyper. Dessutom, om du behöver mer flexibilitet och kontroll, finns det PHP-funktioner som du kan placera var som helst i webbplatsens kod.

Riktade regioner kan antingen inkluderas eller uteslutas. Inte bara det, du kan begränsa alla delar av innehållet medan du redigerar inlägget eller sidan. Den bästa användningen av denna funktion är att dölja specifika produkter som inte är tillgängliga i ett område. Det är också möjligt att visa olika CTA: er eller annonser beroende på besökarens plats. En sökbar dropdown-landwidget låter användare ändra sin plats.

Plugin gör det enkelt att enkelt rikta in sig på olika länder genom att gruppera dem i olika kategorier. Dessutom kombineras plugin med Geo-omdirigeringar (för att omdirigera användare till olika sidor baserat på deras plats), Geo Blocker (för att blockera användare från olika platser) och Geo Flags (för att visa användarens landsflaggor). Avgifterna för användning beror på antalet förfrågningar som gjorts till geolokationsdatabasen.

GeoTargeting WP Lite

GeotargetingWP Lite konsumerar API när de behöver hitta användarplatsen. Så till exempel om en användare bara behöver geotarget innehåll eller omdirigera användare på en sida kommer endast besök på den sidan att förbrukas krediter. Inte bara det, om en bot eller sökrobot är den som besöker sidan kommer API: n inte alls att kallas. Det är den största skillnaden med konkurrenterna.

GeotargetingWP Lite har också ett cache-läge för användare som geotargerar hela webbplatsen, så användarna konsumerar bara krediter på den första sidan sitt besök medan följdvisningar laddas från cache. Och om vi talar om cache är sidcache den värsta fienden för geotargeting-plugins på marknaden. Denna plugin är helt kompatibel med WP Rocket och erbjuder också AJAX-läge. Så det fungerar med resten av cache-plugins på marknaden.

Den fria versionen av detta plugin GeoTargetingWP Lite är grundläggande jämfört med pro-versionen. Det låter dig bara ange vilka länder, stater eller städer som kan se innehållet. Genom att arbeta med populära brandväggstjänster som Sucuri och CloudFlare kan det upptäcka användarnas verkliga IP: er. Och eftersom du är kompatibel med WordPress Popups-plugin kan du också geografisk inriktning på popup-fönster.

2. Geolokalisering

Geolocation Gratis WordPress-plugin

Geolocation-plugin gör att WordPress-användare enkelt kan lägga till geodata i sina inlägg. Förutom att lägga till värde till ditt inlägg är detta oerhört användbart när du vill ge läsare lite lokalisering.

När du lägger till geodata till något inlägg på sidan Redigera inlägg, kommer användarna att se en länk på det publicerade inlägget. På muspekaren öppnar det en interaktiv karta.

Att arbeta med plugin blir enklare om du använder WordPress för iPhone, WordPress för Android eller WordPress för BlackBerry. Det beror på att dessa appar har inbyggda geotaggningsfunktioner som omedelbart geotagger dina inlägg.

3. CF Geo Plugin

CF Geo Plugin för WordPress

Om du letar efter ett plugin för att hjälpa till med geo-marknadsföring för din webbplats kan CF Geo Plugin vara perfekt passform. Denna plugin använder geografiska data om dina besökare för att hjälpa dig skapa målmarknadsföringskampanjer, visa lokala valutor i din e-handelsbutik, omdirigera användare till rätt lokaliserad / översatt sida på din webbplats och till och med filtrera bort juridiska meddelanden som kanske inte krävs för specifika platser.

Andra viktiga plugin-funktioner inkluderar Cloudflare CDN-stöd, en användbar Geo Banner-kortkod för dynamiska meddelanden, GEO Defender för att blockera åtkomst till webbplatser för vissa platser, Country SEO-omdirigering, inkludera eller utesluta innehåll efter plats och SSL-support.

4. IP Geo Block

IP Geo Block Free WordPress Plugin

IP Geo Block-plugin blockerar specifika besökare, IP-adresser och till och med hela länder eller regioner från att komma åt din webbplats. Den här funktionen kan vara användbar när du behöver hindra människor eller bots från att hacka in på din webbplats.

Plugin ger skydd mot skadliga inloggningar, kommentarspam, trackback och pingback spam från oönskade länder eller regioner. Åtkomst till din webbplats backend kommer att valideras med en landskod baserad på IP-adress. Du kan vittlista eller svartlista specifika länkar såväl som en rad IP-adresser. Men det stannar inte där, det upptäcker skadliga attacker från tillåtna länder baserat på attackmönster.

Plugin kan konfigureras för att ladda i prioritet till andra plugins. Som ett resultat reduceras belastningen på din server genom att skydda mot brute force attacker. Det döljer också http-referensen när du klickar på en extern länk från din webbplats.

5. iQ Block Country

iQ Block Country Free WordPress Plugin

iQ Block Country är ganska lika i funktion som den tidigare plugin, så att du kan tillåta eller begränsa besökare från specifika länder att se delar av ditt innehåll. Det är effektivt att även blockera oseriösa hackare från hela länder och skräppostkommentarer. Och om du vill tillåta vissa besökare åtkomst från blockerade länder är det också möjligt. Du behöver bara vitlista deras IP: er.

Plugin ger nästan järnklädd säkerhet på din Admin-sida genom att endast tillåta post till specificerade IP-adresser eller adresser som finns i ditt hemland. Besökare som nekas inträde kan omdirigeras till en annan sida eller webbplats. Eller så kan du visa dem ett meddelande som kan utformas med hjälp av CSS.

För att använda plugin måste du ladda ner geoIP-databasen från en tredje part eller skaffa ett API från dem för att få tillgång till geodata. Plugin fungerar bra med många (men inte alla) cache-plugins.

6. WP GeoIP Country Redirect

WP GeoIP Country Redirect WordPress Plugin

Info & nedladdning

WP GeoIP är en landsspecifik omdirigering WordPress-plugin. Har du någonsin behövt ett pålitligt verktyg för din WordPress-baserade webbplats för att hjälpa dig omdirigera besökare per land? Kolla inte vidare! Med WP GeoIP Country Redirect kan du automatiskt upptäcka dina användarländer baserat på IP-adressen och vidta åtgärder baserat på din input.

Med GeoIP är det möjligt att hantera din webbplatstrafik genom att omdirigera besökare från olika länder till specifika inlägg eller sidor. Du kan använda det för en massa fördelar som:

 • Landa användaren till en landsspecifik sida / webbplats
 • Rikta besökare till rätt sidor på en flerspråkig översatt webbplats
 • Kör bort icke-affärsrelaterade länder
 • Visa en sida med ett erbjudande endast tillgängligt för specifika platser
 • Omdirigera kunder till rätt butikssidor för skatter
 • Den enda gränsen är din egen fantasi!

Du har några komplexa funktioner såväl som IP-adressundantag, Alla länder med undantag för en regel, ingen omdirigeringsparameter i URL: n, En gång omdirigera cookiefunktion, etc. Och du kan se fler pluginfunktioner nedan!

Fler WordPress geotargeting-plugins som är värda att kolla in:

 • Geo min WordPress: hjälper dig att förenkla skapandet av en platsbaserad webbplats som fastigheter, evenemang och katalog. Det hjälper dig att skapa närhetssökningsformulär för att hitta någon av de geotaggade komponenterna på din webbplats.
 • Geo IPDetection: är användbar för att tillhandahålla IP-baserad geografisk information. Detta kan användas i teman eller andra plugins, både som en kortkod eller via CSS-kroppsklasser. Denna information kan hjälpa dig att välja valutor, tidszoner, närmaste butik osv.
 • WP Engine Geotarget: Om din webbplats fungerar i en WP Engine-miljö kan detta plugin hjälpa till att visa innehåll relaterat till besökarnas plats genom att integrera med olika variabler på din WP Engine-webbplats.
 • WooCommerce Geolocation Based Products: en förlängning för den populära WooCommerce-plugin som visar / döljer produkter för besökare baserat på deras plats. Filtrering av produkter efter land, region eller stad är möjligt.
 • CloudGuard: låter dig välja länder som har åtkomst till dina inloggningssidor. Detta innebär att tillgången till alla andra länder är blockerad. Medan plugin-programmet är gratis behöver du ett konto med Cloudflare med geolokaliseringsfunktion aktiverad.
 • WP Pro Geo Targeting: en lättanvänd premium-plugin som kan tillämpas på alla inlägg och innehållstyper för att reglera åtkomst för besökare beroende på deras land. Du kan använda kortkoder för att kontrollera åtkomst till specifika delar av ditt innehåll. Det kombineras väl med WP PRO Advertising System.
 • Lands och mobil omdirigering för WordPress: är i huvudsak en plugin för att omdirigera besökare baserat på olika kriterier inklusive land, stad, kontinent, stat eller region. Förutom att blockera användare kan du välja att lägga till popups för omdirigeringar. Det är inte bara kompatibelt med populära cache-plugins, det är också kompatibelt med WMPL, Caldera Forms och multisites.
 • AdRotate: är värt ett försök om du vill optimera dina annonseringsinsatser. Det hjälper till att visa olika annonser till olika länder, stater eller städer. Geotarget-funktionen är endast tillgänglig med premiumversionen av plugin.
 • Avancerade annonser: är ännu ett plugin som hjälper till med mycket målinriktad annonsering baserat på en pro-geolocation tilläggsfunktion. Det låter dig anpassa dina annonseringsregler i stor utsträckning.

Slutgiltiga tankar

Geotargeting-plugins för WordPress är ett relativt enkelt sätt att anpassa innehåll för användare baserat på deras plats. Det hjälper till att hålla dina besökare bättre engagerade med din webbplats med innehåll som är mest relevant för dem. Dessutom kan du använda funktionen för att förbättra säkerheten och förbättra effektiviteten på din WordPress-webbplats. Med tiden kan det till och med hjälpa till att bygga upp en lojal publik.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map