Fler gratis WordPress-plugins (som du kanske inte har hört talas om)

Tillbaka i mars publicerade jag ett inlägg här på WPExplorer som innehöll mina sju favoritfria WordPress-plugins. Det var inte en vardaglig pluginlista; Jag gjorde ett försök att nämna mindre kända plugins snarare än att gå den vanliga vägen att namnge Akismets och W3 Total Caches i denna värld.


Inlägget visade sig vara ganska framgångsrikt (trots allt vilken själv respekterande WordPress-användare inte vill kolla in coola plugins?) så jag tänkte att det kunde göra med en uppföljare. Och som Gudfadern del II och andra uppföljare av dess egendom, detta syftar till att förbättra originalet.

Nedan har jag listat ytterligare sju gratis fantastiska WordPress-plugins, alla som jag använder (eller har använt) på min egen blogg. De är inte alla superstjärniga plugins – några av dem har bara laddats ner en handfull gånger – men det är utan tvekan det som gör dem mer intressanta än samma gamla plugins som du har läst om gång på gång. Njut av!

OBSERVERA Plugin-listorna listas i ingen särskild ordning.

Varning: WPExplorer är ett dotterbolag för en eller flera produkter som anges nedan. Om du klickar på en länk och slutför ett köp kan vi göra en provision.

TablePress

Denna plugin har laddats ner över 80 000 gånger och har fått 396 betyg i skrivande stund. Av dessa betyg är alla utom åtta femstjärniga och de andra alla fyra. Det är knappt nödvändigt att säga något mer. Men jag kommer.

TablePress har inga kamrater; det är den bästa tabellen plugin för WordPress på distans. Jag har använt den i stor utsträckning på Leaving Work Behind (se min inkomstrapport sida) och mer framträdande på P90X Journal (se mina träningsloggar):

En tabell skapad med TablePress.

En tabell skapad med TablePress.

Den är oklanderligt kodad och stöds av en av de trevligaste plugins-utvecklarna där ute.

Skaffa TablePress

Ännu ett relaterat inlägg Plugin

Att visa relaterade inlägg längst ner i dina blogginlägg är ett enkelt sätt att öka engagemanget på din blogg. Men många människor gör det fel – de kategoriserar och taggar sina inlägg dåligt och använder ett plugin av dålig kvalitet för att visa “relaterade” (för vilka läs “inte så relaterade”) plugins.

Det är därför jag bara någonsin rekommenderar Ytterligare relaterade inlägg-plugin (YARPP) – enligt min mening har den den bästa matchande algoritmen runt och är också mycket lätt att anpassa:

YARPP på min blogg.

YARPP på min blogg, ser sexig ut.

YARPP är i verkligheten ett mycket populärt plugin men jag kände att det var berättigat att inkludera här för alla de människor som använder ett alternativt relaterat inlägg plugin. Jag anser verkligen att det är bäst.

Skaffa YARPP

Evergreen Post Tweeter

För mig är det så de plugin som kan användas för att driva Twitter-trafik till din webbplats. Av intresse för full exponering är jag definitivt partisk i att säga att när jag samutvecklade plugin, men det är ändå min ärliga åsikt!

Konceptet är enkelt: Evergreen Post Tweeter tweetar automatiskt ut gamla blogginlägg med jämna mellanrum (t.ex. en gång var sjätte timme). Det låter dig filtrera de inlägg som kommer att tweetas ut genom att välja en tagg eller taggar. På detta sätt kan du välja plugin för att bara tweeta ut ditt “vintergröna” innehåll (dvs. det som fortfarande är värt att läsa) snarare än allt på din blogg.

Att använda detta plugin kan leda till mycket trafik till din webbplats:

Ökad Twitter-trafik.

Om du är en Twitter-användare så är det en bra idé!

Enkla digitala nedladdningar

I ett nötskal ger dig Easy Digital Downloads (EDD) möjlighet att sälja digitala nedladdningar via din webbplats. Jag använder den för att sälja min frilansskrivguide och tittade inte tillbaka sedan jag bytte från E-Junkie.

Detta är en av de plugins där du inte helt kan tro att det är gratis. Faktum är att dess utvecklare (Pippin Williamson) har skapat EDD som en del av en freemium-modell som gör att du bara kan köpa de extra moduler du behöver (till en mycket rimlig kostnad). Här är en snabb video som visar dig vad som är vad:

Det är verkligen lika enkelt att se EDD igång. Om du säljer digitala produkter på din webbplats rekommenderar jag starkt att du kolla in dem.

Få enkla digitala nedladdningar

Oändlig rullning

Infinite Scroll är den perfekta kombinationen av awesomeness och användbarhet.

I ett nötskal ändrar det ditt tema så att när besökare når botten av en paginerad skärm, laddas de ytterligare inläggen i realtid. Det betyder inte mer att klicka på nästa sida (för att inte nämna en väldigt fin effekt som jag aldrig blir uttråkad av).

Den enda nackdelen med att använda Infinite Scroll är att det kan påverka din avvisningsfrekvens och antalet visade sidor negativt (eftersom besökare nu bläddrar ner på samma sida istället för att klicka igenom till en ny). Men det betyder inte att engagemanget har minskat – tvärtom. Mindre krångel krävs och mindre tid på att vänta på att en sida laddas kommer sannolikt att leda till att besökare håller sig längre.

Plugin Performance Profiler

Även om jag älskar plugins kan de vara ett avlopp för de gamla resurserna. För många uppblåsta plugins kan leda till en långsam laddningssida och olyckliga besökare.

Det är där Plugin Performance Profiler (P3) kan göra skillnaden. Den skannar din webbplats och ger dig en rapport som anger vilka plugins som lägger den högsta belastningen på din webbplats:

Plugin Performance Profiler

Som du kan se från ovanstående skärmdump, ger P3 dig en fördelning av den relativa körtiden för vart och ett av de mest resurskrävande plugins som är installerade på din webbplats. Du kan också se vilken inverkan plugins kollektivt har på webbplatsens belastningstid och andra datapunkter.

P3 är ett fantastiskt verktyg för att kontrollera att din webbplats är väl optimerad för hastighet. Även om dess metod för att skanna körtid för plugins inte är felfri, är den tillräckligt korrekt för att ge dig den information du ska fatta välgrundade beslut med.

Kommentarer som inte besvaras

Bloggkommentarer representerar det bankande hjärtat för de flesta bloggar. Det är delvis det som definierar en blogg som en blogg – besökarens förmåga att lägga till konversationen på en webbplats som annars skulle vara en enkelriktad affär.

Och det är därför (enligt min mening) du borde alltid se till att du svarar på kommentarer på din blogg (om ett svar är motiverat). Att bjuda in folk att ställa frågor och sedan inte följa upp ett svar är enligt min mening ganska kriminellt.

Men när din blogg når en viss storlek kan det vara ganska svårt att hålla reda på kommentarerna du får. Det är där kommentarer som inte har svarats på kommer in: den lägger till en extra kolumn i skärmen för kommenteringsmoderering som visar om du har svarat på kommentaren eller inte.

Kommentarer svaras inte på skärmdump.

Det är ett enkelt men ändå effektivt sätt att se till att de människor som förtjänar ett svar från dig får ett.

Vad är Din Favorit okända plugins?

Jag är villig att satsa på att det finns minst ett plugin på den här listan som du inte har hört talas om. De flesta av dem har mindre än 100 000 nedladdningar (jämfört med de mest populära med ~ 15 miljon) och några har bara en handfull.

Med det sagt är jag säker på att det finns många andra diamanter i det grova som många av oss ännu inte har upptäckt. Om du älskar ett relativt okänt plugin som inte nämndes i det här inlägget eller i min tidigare lista, berätta om det i kommentaravsnittet nedan!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map