Gör din WordPress-webbplats flerspråkig: 10+ Awesome Translation Plugins

9 Awesome WordPress-översättningsprogram

Att ha en adress på internetvägen är det säkraste och snabbaste sättet att nå en global publik. Och så, de flesta som ser allvarligt med att ansluta till ett världsomfattande tittar- eller kundunderlag har egna webbplatser. Vid byggandet av sina webbplatser har ett stort antal använt WordPress som sitt Content Management System och använder WordPress flerspråkiga plugins för sina översättningar.


Det kan hända att en person i Grekland eller Bali kan landa på din webbplats och hitta den skrivna upp alla på engelska. Du står för att förlora en värdefull besökare (förutsatt att han eller hon inte vet engelska). För att undvika sådana scenarier, bör webbplatsen översättas till det lokala språket för din publik – alltså plugin.

WordPress är som standard ett enda språkssystem. Men WordPress-communityn har intensifierats smart för att introducera många plugins som kan göra översättningar ganska effektivt.

Vissa flerspråkiga plug-ins i WordPress är premium, men det finns många gratis som också kan göra jobbet effektivt. Även om enskilda funktioner kan variera från plugin till plugin, så är pluginprogrammet mycket lika.

I princip måste du installera WordPress på mer än ett språk och installera ett plugin som flyttar från språk till språk. Och du måste installera .mo-filerna för de språk du vill genom att välja samma för det språk du är intresserad av.

Du kan göra din WordPress-webbplats flerspråkig på många sätt:

 • Många inlägg skapas, var och en för ett språk, alla sammanlänkade och indikerar att de är översatta versioner.
 • Alla språkalternativ för varje inlägg som lagras i ett enda inlägg.
 • Översättningen riktas till en extern resurs.
 • Underhålla flera webbplatser, var och en för ett språk och använda ett plugin som pinglar fram och tillbaka.

Kom ihåg att vilket WordPress-flerspråkiga plugins du väljer kommer du att ansvara för att lägga till innehållet på olika språk på webbplatsen. Översättningen görs inte för dig. Om automatisk översättning erbjuds kommer det inte att vara upp till märket, men några få kan göra det lättare för dig genom att tillåta manuell redigering.

Alla metadata måste översättas, liksom all information i de anpassade fälten. Samma är fallet med bilagor och bilder. Vissa plugins gör detta automatiskt. Var uppmärksam när du översätter widgetområdet. Du kan prova Widget Logic-plugin för detta. Det kan upptäcka språket och ändra det också genom att lägga till villkorade uttalanden.

Det är också ganska viktigt att se till att ditt val av flerspråkiga plugins för WordPress är kompatibelt med ditt tema. Det är en bra idé att ta en fullständig säkerhetskopia av din webbplats innan du installerar någon plugin om du inte är säker på kompatibilitet (eller helt enkelt använda en tjänst som Vaultpress).

När det gäller flersidiga plugins erbjuder de fördelen med två eller flera webbplatser, var och en för ett språk. Detta är ett rent sätt att underhålla olika språkwebbplatser, men detta kräver också teknisk kunskap för att hantera servrar och hantering av serverresurser.

Jag har letat upp några flerspråkiga plugins för WordPress och har valt ut några av de mer populära som du kan kolla in. Så låt oss komma igång!

Varning: WPExplorer är ett dotterbolag för en eller flera produkter som anges nedan. Om du klickar på en länk och slutför ett köp kan vi göra en provision.

1. Weglot

Weglot Translate Visual editor

Först upp är Weglot, som finns tillgänglig med freemium-modellen. De gratis Weglot Translate-plugin är ett bra alternativ för målsidor och små webbplatser, medan uppgraderade premiumplaner är perfekta för företag och stora webbplatser. För att komma igång behöver du bara installera plugin-programmet.

När du använder Weglot kan du få din webbplats översatt till den tid det tar att göra en kopp kaffe. Ställ bara in dina käll- och översättningsspråk så kommer Weglot att automatiskt upptäcka och översätta text. Det gratis pluginprogrammet låter dig skapa en översättning för din webbplats, men om du vill erbjuda dina webbplatsbesökare tillgång till alla Weglots tillgängliga 60+ språk måste du byta till en Pro-plan eller högre.

Andra viktiga funktioner inkluderar tillgång till professionella översättare, en användbar Plugin för Weglot Translate som visar språkflaggor i alla widgetar som är redo för widget, SEO-vänliga dedikerade översättnings-webbadresser och anpassningsbara språkbrytarknapp. Dessutom, om du någonsin har några frågor om plugin eller dina översättningar kan du nå ut till Weglot-teamet via supportforumet, deras livechatt på plats eller via e-post – de hjälper gärna så att du kan ha din flerspråkiga webbplats klar!

2. WPML

WordPress flerspråkiga plugins: WPML
WPML är en översättningsplugin som används allmänt av WordPress-communityn. Det utvecklas och drivs av OnTheGoSystems och de uppskattar att över 400 000 onlinesidor kör WPML i mer än 100 länder och språk. Plugin kommer med 40 språkalternativ, och du kan lägga till alla andra språk med hjälp av språkredigeraren.

Att använda WPML är enkelt och kräver inga tekniska färdigheter. Komplett API ingår för integration med andra plugins och översättningssystem. WPML uppdateras regelbundet för att vara kompatibelt med WordPress-uppdateringar.

Varje språkversion lagras som en separat post eller sida och länkas sedan samman. Plugin upptäcker webbläsarspråket. Den ansluter sedan till och filtrerar många WordPress-funktioner och visar webbplatsen på det språket. Eftersom det inte finns någon förändring i databasinnehållet, är installation och avinstallation av plugin enkelt.

URL: er är rena och alla navigationselement översätts. Med den kraftfulla översättningshanteringsfunktionen kan ett team av översättare arbeta tillsammans åt gången. Översättningstjänster från ICanLocalize kan nås från instrumentpanelen. Kommentarer från besökare översätts automatiskt. En språkväxlarwidget som visar språkalternativet kan placeras i vilket widgetområde som helst.

WPML är ett betalt plugin och 3 betalningsplaner erbjuds – Flerspråkig blogg, flerspråkig CMS och flerspråkig CMS-livstid. Med flerspråkig CMS-livstid kan du göra en enda betalning på $ 195 och utnyttja alla deras tjänster under en livstid på flera webbplatser.

Med flerspråkig blogg kan du översätta inlägg, sidor, anpassade taggar, kategorier, anpassad taxonomi och WordPress-menyer för $ 29 per år. Gratis uppdateringar och support för ett år ingår och förnyelseavgiften för paketet är $ 15.

För ytterligare funktioner som översättning av anpassade fält, widgets, text i teman och plugin admin, flerspråkig e-handelsstöd, hantering av bilagor på flera språk, översättningshantering för flera användare, klibbiga länkar och CMS-navigering, välj det flerspråkiga CMS för $ 79 per år. Den årliga förnyelseavgiften är 39 dollar. Alla paket erbjuder gratis support och uppdateringar och kan användas på valfritt antal webbplatser.

3. TranslatePress

TranslatePress - WordPress-översättning och flerspråkigt plugin

Överväg ett enkelt översättningsalternativ TranslatePress. Denna plugin använder ett superlätt gränssnitt för teckensnitt för att göra översättningen av ditt innehåll till en lek. Det bästa av allt är att detta plugin till och med fungerar med sidbyggare så att du kan översätta anpassat innehåll du redan har skapat.

För att komma igång installerar du bara det gratis TranslatePress-plugin och börjar arbeta. Klicka på knappen “Översätt webbplats” för att ställa in ditt originalspråk och lägga till flera översättningsspråk för din webbplats. Denna plugin är själv värd (vilket betyder att den använder dina egna resurser på serversidan) och erbjuder både Google och självöversättningsalternativ.

Andra viktiga funktioner inkluderar Google Translate api-integration, css-klass för översättningsblock, kortkod för språkväxlare, villkorade skärmar, WooCommerce-kompatibilitet och mer.

De premiumversion inkluderar Pro-tillägg för utökad funktionalitet, som flera språk, SEO-paket för att öka sökrankningen, Automatisk upptäckt av användarspråk och mer.

4. Polylang

WordPress flerspråkiga plugins: Polylang
Om du vill gå flerspråkig men inte vill doppa i fickan ska du slå upp Polylang. Det är ett populärt plugin med WordPress-användare och packar en bra stans för ett gratis plugin. Du skriver alla dina grejer – inlägg, sidor, kategorier & taggar, precis som alltid och väljer sedan ett språk du vill översätta till det från rullgardinsmenyn. Du behöver inte begränsa dig till ett språk, välj så många du vill.

Översättning ska göras manuellt av webbplatsredigeraren. För professionell och automatisk översättning kan du prova Lingotek-översättning. De erbjuder halvautomatiska översättningstjänster, såväl som översättningsminnes tjänster.

Media, menyer, widgets, klibbiga inlägg, inläggsformat, RSS-flöden kan alla översättas. Valet av språk kan ställas in i innehållet eller i URL: en. Tilldela ett annat domännamn för varje språk om du vill. RTL-stöd ges.

Plugin kan automatiskt upptäcka språket i webbläsaren. En språkväxlare kan läggas till i widgetområdet eller i navigationsmenyn.

5. Transposh

WordPress flerspråkiga plugins: Transposh
Detta gratis plugin har en viktig fördel – innehåll översätts automatiskt till ett eller flera av 92 språk. Länkar, taggar, titlar, kommentarer, RSS-flöde kan alla översättas. Detta görs genom att få tillgång till gratis resurser som Google Translate, MS Translate eller Apertium backends. Professionell översättning (betalda tjänster) från One Hour Translation är också tillgänglig.

De flesta webbanvändare vet att automatisk översättning nästan alltid aldrig är upp till märket. Med Transposh, manuell redigering är möjlig. Och ändringarna kan sparas för framtida referens. Så du får det bästa av båda – en automatisk översättning som sparar tid och ansträngning och som du kan förbättra manuellt. Och du kan justera inställningarna så att vissa användare inte kan göra översättningen om du vill införa sådana begränsningar.

Externa plugins översätts utan att bry sig om .po / .mo-filer. Transposh stöder RTL och översatta versioner är sökbara. Plugin är också integrerad med Buddypress.

Installationen är enkel, och du måste välja önskade språk i instrumentpanelen och lägga till widgetar. Endast den genererade sidan är översatt. Webbplatsen översätts dynamiskt istället för att lägga till flera språkversioner på webbplatsen. Dessutom kan innehåll som skapats före installationen av plugin också översättas.

6. Googles språköversättare

WordPress flerspråkiga plugins: Googles språköversättare
Ingen artikel om plugins för översättning kan vara komplett utan att nämna Googles språköversättare. Med det här insticksprogrammet kan du sätta in översättningsverktyget var som helst på din webbplats med kortkod till sidor och inlägg. En liten ruta placeras på din webbplats för användare att klicka på och ändra språk.

Ett antal justeringar i inställningar är möjliga och du kan visa eller dölja specifika språk samt google verktygsfält och google branding. 81 språköversättningar erbjuds. För att kunna redigera översättningen manuellt måste du uppgradera till en premiumversion som uppgår till $ 30.

7. Multisite Language Switcher

WordPress flerspråkiga plugins: Multisite Language Switcher
Om du underhåller olika webbplatser för varje språk behöver du ett plugin som kan pingla fram och tillbaka mellan webbplatserna. De Multisite Language Switcher är ett bra val för denna typ av översättning. Med detta plugin kan du hantera innehåll, taggar och taxonomier.

Det kombineras väl med WordPress MU Domain Mapping plugin för att få åtkomst till flera webbplatser på olika domäner på samma server. Det är gratis och placerar en switcher på webbplatsen, där en användare kan klicka för att ändra språk.

8. FlerspråkigPress

WordPress flerspråkiga plugins: Flerspråkig press
MultilingualPress är ett gratis plugin tillgängligt på WordPress.org (premiumstöd tillgängligt). Det samarbetar väl med WordPress Multisite och med hjälp av en anpassningsbar widget ansluter flera webbplatser på olika språk för att servera en flerspråkig WordPress-webbplats.

När du har skapat webbplatsen måste du skriva om de olika språkversionerna av innehållet på din webbplats. Installera plugin och länka sedan inlägg med motsvarande på det nya språket. När du har länkt kan du se den översatta versionen av inlägget på sidan Redigera.

Language Manager erbjuder 174 språk som du kan redigera. Skapa automatiskt duplikat av ditt innehåll på det språk du väljer. Och med premiumversionen kan du ställa in olika språkalternativ för frontend och backend och även redigera utan att byta plats.

När du vill sluta med plugin kommer länkarna mellan webbplatserna att avbrytas och webbplatserna fortsätter att fungera som en fristående webbplats, utan att data eller innehåll förloras.

9. Xili

WordPress flerspråkiga plugins: xili
För att ordna ditt innehåll som ett inlägg per språk kan du överväga Xili. Det ger möjlighet att översätta från inlägget. Du kan skriva ditt inlägg, översätta det till flera språk och lägga till en widget som läsarna kan använda för att växla mellan språk.

Innan du gör detta måste du välja språk från listan som du får tillgång till via instrumentpanelen och uppdatera .mo-filerna på servern. Den nuvarande användaren kommer att se adminområdet på det språk han själv väljer.

När du har publicerat inlägget på normalt sätt kopierar du det igen till ett annat inlägg, översätter det och publicerar det översatta inlägget. Du kan göra detta på så många språk du vill.

3 praktiska widgetar kan läggas till i din redigerare för att visa 3 listor – språk, senaste inlägg och kommentarer. För att ställa in plugin krävs vissa ändringar av webbplatsens tema och lite teknisk kunskap kommer att vara till hjälp här.

10. Bogo

WordPress flerspråkiga plugins: Bogo
Bogo är bland de enklaste pluginsna för översättning av WordPress-webbplatser. Välj ett språk i listan över språk som det erbjuder och installera det genom att klicka på det. Installationen sker automatiskt och din instrumentpanel visas också på det valda språket. Ändra språk om du vill genom att klicka på språkväxlaren längst upp på skärmen.

Språkomkopplaren kan inkluderas i widgetområdet eller på enskilda sidor eller inlägg. Alternativet för språk kan ställas in i instrumentpanelen eller på profilsidan. För översättning kan du använda WordPress mycket eget Översättningsteam. För varje språk skapas ett separat inlägg.

11. qTranslate X (Avskriven)

WordPress flerspråkiga plugins: qTranslate
qTranslera X har utvecklats från qTranslate, som övergavs av den ursprungliga författaren. Inte uppdateras, det kunde inte synkroniseras med WordPress-uppdateringar. Andra utvecklare har gått in och modifierat detta väsentligt ljud plugin, bevarat backend så långt som möjligt och tillhandahåller korrigeringar för buggar och för att synkronisera det med de senaste WordPress-versionerna. På vägen har de lagt till nya funktioner.

En bra anledning för dig att välja detta gratis plugin är att det låter dig behålla dynamiskt flerspråkigt innehåll på din WordPress-webbplats. Det ger språkväxlingsknappar på adminredigeringssidan. När du trycker på en knapp skickas ingen begäran till servern. Istället sker ändringarna direkt och lokalt i webbläsaren. Alla textfält kommer att ändras till det valda språket. Eller vissa fält kan markeras som flerspråkiga, inte nödvändigtvis hela sidor eller webbplats.

Den använder ett språk för varje URL som gör det lättare för sökmotorer att hitta den. En sak du måste vara försiktig med med det här insticksprogrammet är att avaktivera det kommer att resultera i inlägg med alla språk som dumpas i innehållet.

qTranslate X kommer med ett antal inbyggda språk – engelska, tyska, kinesiska och några fler. Du kan komma åt premiumöversättningstjänster från adminområdet. Utvecklare kan komma åt detta plugin på Github-lagret för att dela förbättringar.

Sista tankar om WordPress flerspråkiga plugins

Det avslutar min lista med populära flerspråkiga WordPress-plugins. Du bör prova dem om du verkligen vill nå en global publik. Det kanske inte är en cakewalk att installera och använda dem, men inte heller är det så svårt som det kan se ut. Jag hoppas att din webbplats snart kommer att tala på många språk!

Har några frågor? Eller andra WordPress-flerspråkiga plugins att rekommendera? Lämna bara en kommentar i avsnittet nedan.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map