Migration Plugins – Uber för din WordPress-webbplats

De bästa WordPress Migration Plugins

Flytta din webbplats från en värd till en annan? Eller är du redo att ta din localhost-webbplats live? Låter som ett stort drag. Men det borde verkligen inte vara en uppåtgående uppgift om du kan följa några, väl dokumenterade steg. Du kan göra detta med hjälp av många populära plugins, några gratis och några premium plugins, som alla kommer att kräva att du helt enkelt följer några instruktioner på skärmen medan all action sker bakom kulisserna. Om den utförs korrekt bör din webbplats fungera från den nya servern och ta emot den normala trafikmängden inom några timmar, utan någon märkbar driftsstopp.


Migrering kan krävas av många skäl – att flytta värd, klona en webbplats till din lokala dator för att utföra tester eller modifieringar eller för att flytta en lokalt utvecklad webbplats till en live-server.

Naturligtvis kan du välja att överlämna migreringsprocessen till en professionell, eller din nya webbhotellleverantör kan erbjuda migrering som ett tillägg. Även om dessa är tillgängliga för dig, kan du också välja att utföra uppgiften själv med hjälp av plugins som underlättar arbetet.

Grundläggande migrationssteg

Medan proceduren för att byta bas kan variera från plugin till plugin följer de flesta WordPress-migreringarna de åtta stegen som beskrivs här:

  1. Säkerhetskopiera alla dina webbplatsfiler redan från början. Det finns många plugins också. Gör en kopia av alla filerna i din webbplatskatalog till din lokala dator.
  2. Exportera din databas genom att komma åt databasen som innehåller din WordPress-installation via cPanel och phpMyAdmin och klicka på Exportera. Databasen kopieras sedan till din lokala dator.
  3. Skapa databasen på servern för din nya värd.
  4. Bland filerna som du har skapat under säkerhetskopieringsprocessen i början, leta upp wp.config.php, öppna den, ändra databasnamnet, databasanvändarnamnet och databaslösenordet. Spara och stäng filen.
  5. Importera din databas till den nya servern genom att komma åt den via adminpanelen på din nya server och klicka på Importera under phpMyAdmin. Du kommer att informeras när importen är klar.
  6. Nu kan du importera alla dina filer till den nya databasen.
  7. Ändra webbplatsens URL så att du inte riktas till den gamla webbplatsen igen.
  8. Konfigurera domänens DNS-inställningar så att den pekar på den nya värdservern.

Låt oss titta närmare på några plugins som hjälper oss att migrera till nya servrar!

Varning: WPExplorer är ett dotterbolag för en eller flera produkter som anges nedan. Om du klickar på en länk och slutför ett köp kan vi göra en provision.

1. Duplicator

Duplicator 2 - Inställningar
Dupliceringsapparat är ett gratis plugin som kan laddas ner från WordPress plugin-arkivet. Det är bland de bästa valen med användare, utvecklare och webbplatsadministratörer. Den här plugin hjälper dig att dra ner en webbplats till din lokala dator, testa den, ändra den och sedan skjuta tillbaka den igen till servern. Du kan flytta webbplatsen till en helt ny plats.

Det har fördelen att klona din webbplats och fungera som en enkel säkerhetskopia.

En installationsguide hjälper dig med migreringsprocessen. En zip-arkivfil och ett installationsprogram installeras och servern skannas för eventuell inkompatibilitet. Ett paket byggs sedan av plugin, under vilken process du kan utesluta filer, databas och kataloger som du inte längre vill behålla.

En annan guide hjälper till med att installera webbplatsen genom att packa upp från paketet. Du kan godkänna inställningar och aktivera plugins. En installationsrapport genereras vid slutförandet.

Även om plugin-värdet uppgår till enastående 4,9 stjärnor på WordPress.org, medger författarna att viss nivå av teknisk kunskap krävs i användarens slut, så det kan vara en bra idé att ha professionell hjälp till hands.

Duplicator Pro är premiumversionen. Detta kommer med tilläggsfunktioner som schemaläggning av säkerhetskopior, e-postvarningar, multisidefunktioner, molnlagring till Dropbox, Google Drive och Amazon S3. Inköpspriset börjar på $ 39 för det personliga paketet som kan användas med 3 webbplatser och klättrar till $ 119 för affärspaket för obegränsade webbplatser.

2. All-in-One WP-migrering

Allt-i-ett-wp-migration -import
Allt-i-ett-WP Migration-plugin är också ett gratis och högt rankat migreringsplugin. Den är fristående, inte beroende av någon förlängning, och därför är den kompatibel med alla PHP-värdleverantörer.

Detta plugin hjälper dig att överföra din databas och mediefiler, plugins och teman. Det stöder MySQL-drivrutin och nya tillägg har införts för att migrera till populära molntjänster som Dropbox, Google Drive och Amazon S3.

Export av data görs i partier för att övervinna eventuella begränsningar för uppladdningsstorlek. För högre uppladdningsstorlekar upp till 5 GB måste du lägga till premiumförlängningar. Tvåvägs dataöverföring görs i bitar på 3 sekunder för att undvika att plugin-programmet går ut.

Denna plugin kan åtgärda serieproblem och kan skala till mobila enheter. Med premiumförlängningar kan du lägga till funktioner som flera platsfunktioner, ytterligare lagringsalternativ och säkerhetsplanering. Alla tillägg kan användas på valfritt antal webbplatser och levereras med livstidsuppdateringar.

3. Backup Buddy

Backup kompis 1
Backup Buddy är ett premium-plugin som mest köpas och installeras för det är säkerhetskopierings- och återställningsprogrammet. Men det är extremt praktiskt för migration också. ImportBuddy-skriptet hjälper till att migrera URL: er och filvägar i alla inlägg och konfigurationsfiler.

Genom att skapa en ny databas och validera den med databasens referenser under importprocessen kan du migrera din WordPress-webbplats direkt från instrumentpanelen. Backup Buddy kan också hantera split-storlek / hem-webbadresser och är mycket effektiv när det gäller att överföra serialiserade data. Det stöder inte inställningar för flera platser.

Den typiska bloggaren kommer att behöva betala ut $ 80 per år för två webbplatser, en frilansare som kan använda upp till 10 webbplatser kommer att ställas tillbaka $ 100 per år, utvecklarpaketet kostar $ 150 per år för obegränsade webbplatser och guldpaketet kommer att betala en gång. på 297 $ för obegränsade webbplatser. Uppdateringar och support är gratis för det första året. För fortsatta uppdateringar och support måste medlemsabonnemanget förnyas.

4. WP Migrate DB

WP Migrate DB 2 Migrate
WP Migrate DB är ett annat gratis och populärt plugin som migrerar din WordPress-webbplats. Det fungerar lite annorlunda än andra plugins genom att den hittar och ersätter URL: er och filvägar för att utföra migrering. Plugin-programmet kör en sökning och ersätt på seriell data för att hitta strängar. Därefter serialiseras data och placeras tillbaka i databasen. Denna funktion gör det bra val för utvecklare som ofta behöver flytta data mellan sina lokala installations- och live-webbplatser.

Den hanterar seriell data effektivt och sparar dem på din lokala dator som en SQL-fil. Efter skapandet av SQL-filen måste du använda phpMyAdmin för att importera filen till din databas istället för den befintliga databasen.

Under migreringsprocessen kan du utelämna onödiga filer och du kan också spara migreringsinställningarna så att du i framtiden kan upprepa migreringen med ett enda klick.

Det finns också en proversion som kan göra ytterligare uppgifter som push and pull-databas förutom e-poststöd, skapa versioner av säkerhetskopior att återvända till i framtiden, pausa och återuppta en migrering som pågår och några fler funktioner. Paket börjar på $ 90 för 12 installationer (personligt paket) till $ 1000 för obegränsade installationer (byrå). De högre premiumpaketen har ett antal tillägg som kan hantera mediefiler samt migrera en undersida av en multisite till en enda webbplatsinstallation.

5. Updraft Plus

Migrator UpdraftPlus
Updraft Plus är ett gratis och komplett plugin för säkerhetskopiering och återställning, medan premiumtillägget lägger till kloning och migreringsfunktioner. Det är ett högt rankat och mycket nedladdat plugin.

Denna plugin kan kopiera hela webbplatser. Manuell och automatisk säkerhetsplanering görs enkelt med detta plugin. Du kan ha olika scheman för säkerhetskopiering av filer och databas.

Webbplatsen kan sparas i Dropbox, Google Drive, Rackspace Cloud, Google Cloud Storage, FTP och e-post. Om du inte vill flytta hela webbplatsen kan du dela stora webbplatser i många mindre arkiv och du kan selektivt säkerhetskopiera och återställa alla komponenter på din webbplats som filer, databas eller teman..

Med premiumversionen kan du säkerhetskopiera till Microsoft OneDrive, Microsoft Azure, Copy.com och många fler platser. Det kan migrera säkerhetskopior från vissa andra plugins liksom BackWPup. Av säkerhetsskäl är databasbackup krypterad. En avbruten migreringsprocess återupptas automatiskt.

Premiumversionen möjliggör också kloning av webbplatser och ger garanterat stöd, 1 GB lagring i Updraft Plus Vault och multisidekompatibilitet. För användning med en eller två webbplatser betalar du $ 70 och för flera webbplatser $ 95, medan en utvecklare debiteras $ 145 för obegränsade webbplatser.

6. WP Clone av WP Academy

WP Clone final
WP-klon är ett bra plugin för att migrera din webbplats till en annan plats eller för att ändra domännamnet. Det är också effektivt att säkerhetskopiera och kopiera din WordPress-webbplats. Och om du vill skapa kopior och flytta din webbplats mellan din lokala dator och värd ofta (för att testa eller för att utveckla webbplatsen), är det plugin som du väljer.

Det har en fördel jämfört med andra plugins eftersom den inte använder FTP för att komma åt webbplatserna på den nya eller gamla platsen. Du måste helt enkelt installera en ny WordPress på den nya platsen, ladda upp WP Clone-plugin till den platsen och aktivera den. Efter det måste du bara följa instruktionerna på skärmen.

Endast databasen och innehållsfilerna säkerhetskopieras under migreringen, inte WordPress-systemfilerna. Detta innebär snabbare uppladdningstider och bättre säkerhet. Inte bara det, det får åtkomst till din säkerhetskopiering med hjälp av värdens direkta http-anslutning och det betyder att du inte lägger ner tid på att ladda upp stora filer över internet.

Författarna rekommenderar att alla onödiga plugins och data tas bort från webbplatsen innan de skapar säkerhetskopior. Plugin kan också kollidera med ett värdsystem som fungerar med ett proprietärt operativsystem.

Detta är en gratis plugin som författarna har tänkt noggrant över. De gör allt för att förbättra användbarheten och ta itu med frågan om migrering av större webbplatser, särskilt problem med att återställa från en säkerhetskopia. En uppdatering har genomförts i december 2015 som lovar att förbättra prestandan. Support för plugin via WordPress användargemenskap.

7. Cloner

wpmudev Cloner Migration WordPress Plugin

Cloner by wpmudev är en nischmigreringsplugin som är perfekt för att replikera eller migrera din webbplats inom ett WordPress-multisittsnätverk. VARFÖR kanske du vill göra detta? Multiste är utmärkt för värd för ett antal liknande webbplatser (som en grupp målsidor eller ett nätverk av bloggar) såväl som för iscensättningsändamål. Och med kloner är det enkelt att bokstavligen “klona” en av dina webbplatser.

Plugin gör det enkelt att migrera, scenera och säkerhetskopiera dina WordPress-webbplatser inom en flersidig installation och till och med innehåller enkla alternativ för dig att bestämma vilket innehåll du vill flytta. Om och när du vill överföra dina ändringar tillbaka till den ursprungliga webbplatsen som du klonade använder du webbplatsöverskrivningsfunktionen för att distribuera dina ändringar med ett klick på en knapp

8. WPBackItUp

Wp Backitup instrumentbräda
Som namnet antyder, WPBackItUp är främst ett backup-plugin. För att kunna migrera din webbplats med detta plugin måste du köpa den professionella versionen.

Plugin är ganska lätt att använda och det skapar ett zip-arkiv över hela webbplatsen och gör den tillgänglig för nedladdning.

Med premiumversion, kan du återställa och migrera din webbplats till en ny plats. Detta kan göras direkt från din WordPress-instrumentpanel med ett enda klick. Prioritetsstöd finns också med den betalade versionen av plugin. Premiumversionen finns i 3 paket – priser till $ 79, $ 99 och $ 199 med en 30 dagars pengarna tillbaka-garanti.

9. WordPress Move

WP Flytta inställningar
WordPress Move är ett gratis plugin som hjälper dig att flytta din webbplats till en annan server. Det fungerar som en backup och återställning plugin. Med WordPress Move kan du ändra domännamnet utan att flytta någon fil.

10. VaultPress

Vaultpress
Strängt taget är detta mer en backup-plugin som noggrant säkerhetskopierar alla dina webbplatser och håller den uppdaterad. Men det är mycket effektivt att migrera en webbplats också.

Denna plugin kommer från Automattic, som också i stort sett ansvarar för utvecklingen av WordPress som en CMS-plattform. Plugin ansluter din WordPress-webbplats till Vaultpress Med hjälp av WordPress-krokar skannas webbplatsen efter säkerhetsproblem och säkerhetskopieras automatiskt. När FTP- eller SSH-information tillhandahålls återställs webbplatsen också automatiskt.

Du kan bläddra i reservversioner och välja vilken du vill återställa eller migrera. Det är en betald prenumerationstjänst, med planer från $ 5 per månad för enkel säkerhet och säkerhetskopiering. Men de är ett av de bästa alternativen runt!

11. BlogVault

BlaogVault
BlogVault är också en betald plugin, främst avsedd för säkerhetskopiering av webbplatser. Säkerhetskopian görs i realtid och utlöses av all ny aktivitet på WordPress-webbplatsen. Säkerhetskopiering är också stegvis, vilket minskar belastningen på servern.

BlogVault kommer med en migreringsfunktion som du kan flytta din webbplats med bara några klick. Eftersom säkerhetskopior lagras i BlogVault-servrar sker migreringen från dessa servrar. Mycket stora webbplatser migreras eftersom data chunkas under migreringsprocessen. Plugin kan också hantera multisiter, vilket gör den till en topp av klassen plugin.

Den verkliga stansen för detta plugin ligger i dess backup-funktion och priset kan vara ganska brant för ren migreringsfunktion.

12. DesktopServer

Varför man använder DesktopServer

Om du letar efter ett plugin som gör det enkelt att arbeta lokalt och ännu enklare att driva din design till din live-webbplats så var DesktopServer skräddarsydd för dig. Du kan se vår DesktopServer-granskning på vår blogg, men bara för att sammanfatta DesktopServer är ett program som konfigurerar din lokala WordPress-installation för dig (så att du kan hoppa över alla de komplicerade stegen som är involverade med MAMP, XAMPP, etc.) och kan till och med klona livewebbplatser som du använder aktivt.

Men en av de verkliga ädelstenarna i denna app är funktionen Direct Deploy (ingår i appens premiumversion). Med detta kan du enkelt migrera din localhost-webbplats till din live-url. Alla de erbjuder till och med en Assisted Deploy Live Service, så om du fastnar så är de fantastiska teknikerna på ServerPress där för att hjälpa.

13. WP GoLive Migration

WP GoLive Migration

WP GoLive är ett premium WordPress-plugin som gör det enkelt att migrera din demosida på din localhost till en live produktionssajt. På så sätt kan du göra din webbplats perfekt på en stängd testplats och sedan gå live med bara ett klick när du är redo.

Oavsett om du skapar ett nytt tema från grunden, anpassar ett tema för en klient, eller om du har beslutat att lägga till ditt innehåll lokalt av en eller annan anledning kan GoLive hjälpa dig att överföra din webbplats på ett snabbt ögonblick. Plugin hjälper dig att flytta alla dina filer till din live-webbplats – allt du behöver göra är att skriva in din FTP- och databasinformation och klicka på Start. Sedan kan du bara luta dig tillbaka och titta på framstegsfältet när din live-webbplats importeras. Det är så enkelt.

WP Go Live fungerar genom att exportera din nuvarande databas, skapa en ny databas på din nya server och sedan importera dina filer för dig. Plugin uppdaterar också alla URL: er i databasen så att de matchar din nya och uppdaterar också din wp-config-fil. WP Go Live är säker på att du sparar lite tid, vilket frigör dig för fler designprojekt!

14. MigrateGuru

Migrera Guru WordPress Site Migration Plugin

Migrera Guru ett specialiserat WordPress Migration Plugin som är det enklaste (bara 1-steg), snabbaste och mest pålitliga sättet att migrera WordPress-webbplatser från alla värdar till alla värdar i världen.

Det är ett helt fritt att använda plugin (för alltid gratis). Oavsett om du vill migrera en WordPress-webbplats eller flytta WordPress Multisite Network till en ny server är Migrate Guru det enklaste och snabbaste sättet att utföra en WordPress-migrering.

Migrate Guru skapades efter att ha genomfört 500 000+ framgångsrika migrationer. Den drivs av tekniken bakom BlogVault (den betrodda partner till några av de bästa WordPress-värdarna som WP Engine, Svänghjul och Pantheon för att nämna några). Migrate Guru är ett rent, enkelt, snabbt och pålitligt sätt att flytta din WordPress-webbplats.

Migrate Guru löser alla WordPress-migreringsfrågor eller problem du kan ha. Den hanterar stora webbplatser och skriver automatiskt om webbadresser (dvs adjö för att lära sig att flytta WordPress och fixa databaslänkar!) Det är en mästare när det gäller att hantera seriell data. Du kan också noggrant flytta nätverk med flera platser med INGEN tillägg, ytterligare verktyg eller köp för att flytta din WordPress-webbplats.

Att sluta

Just nu har du kanske en rättvisande uppfattning om vad migrering av en webbplats innebär och i vilken utsträckning migreringsplugins kan hjälpa dig i migreringsprocessen. De flesta av plugins kommer nära att kryssa för alla rutorna. Slutligen, vad du bör leta efter i en migreringsplugin är att migreringen ska slutföras utan någon betydande driftsstopp, alla länkar måste fungera bra och inga data bör saknas. Valet av plugin kan variera beroende på storleken på din webbplats, vare sig det är en enda webbplats eller flera platser, migrationsfrekvensen och användarens tekniska kapacitet.

För en helt obehindrad migrering är premium-plugins BlogVault eller VaultPress bra val. WP BackItUp kan vara ett bra fallback-alternativ här. Om du har en viss teknisk nivå kan du prova Duplicator eller till och med WP Clone. Om du vill flytta data ensam skulle WP Migrate DB vara ett bra val.

Med så många plugins runt finns det ingen anledning för dig att spendera tid och ansträngning för att manuellt migrera webbplatsen. Jag skulle gärna höra om din erfarenhet av migrering av webbplatser i kommentarerna nedan

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me