Mina 7 favorit WordPress-plugins (som du kanske inte har hört talas om)

toms-favorit-plugins

Det är få saker jag älskar mer än att upptäcka ett fantastiskt nytt WordPress-plugin. Jag har testat bokstavligen hundratals i egenskap av bloggare och WordPress-författare, men det blir inte gammalt när du upptäcker något nytt.


Med det i åtanke tänkte jag att jag skulle göra en sammanställning av mina favorit WordPress-plugins som du kanske inte har hört talas om. Om du har varit en WordPress-användare i mer än några veckor vet du allt om de vanliga misstänkta, plugins med miljoner nedladdningar och massor av toppklassificeringar. Men det finns en guldgruva av diamanter i det grova som lurar precis under ytan som du kanske aldrig har hört talas om.

Du behöver bara titta på Periodic Table of WordPress Plugins för att se hur många oerhört populära plugins som finns där ute, men nu är det dags att kolla in det bästa av resten!

Varning: WPExplorer är ett dotterbolag för en eller flera produkter som anges nedan. Om du klickar på en länk och slutför ett köp kan vi göra en provision.

1. Vad filen är

Om du gillar att göra en liten finjustering i ditt temas PHP-filer kommer du att älska det här insticksprogrammet. Det lägger till ett litet alternativ till WordPress-verktygsfältet på din blogg som berättar vilken PHP-fil som relaterar till sidan du är på. Så om jag till exempel är på en inläggssida, kommer filen att visa single.php:

Vad filskärmdumpen.

Och om jag är på min hemsida kommer det att visa index.php:

Vad filskärmdumpen.

Det här är mycket praktiskt om du vill redigera en viss sida men inte vet vilken PHP-fil den hänför sig till. Jag använder det hela tiden – det är ett av de enkla verktygen som jag skulle hata att leva utan!

Vad filen

2. Lazy Load

Jag är lite besatt av sidhastighetshastighet vilket förmodligen är därför jag gillar Lazy Load så mycket. Dess funktionalitet är enkel men ändå mycket effektiv – det säkerställer att bilder på din blogg bara laddas när de kan visas i webbläsarens skärm. Så om en bild ligger längst ner på sidan kommer den bara att laddas om en besökare faktiskt rullar för att se den.

Fördelarna med detta är uppenbara – bilder (dvs filerna som vanligtvis är mest resurskrävande på din webbplats) laddas bara när de behövs. Det betyder att resten av din webbplats kan laddas utan att avbrytas av de största filerna.

Det hjälper också att denna plugin samutvecklades av ingen annan än folket på Automattic – det räcker för att fylla dig med förtroende för dess funktionalitet och effektivitet.

Lazy Load

3. Globala innehållsblock

Denna plugin är ett utmärkt verktyg för alla som har identiskt innehåll som används upprepade gånger på flera sidor, t.ex. kodavsnitt, registreringsformulär, ansvarsfriskrivningar, pannplattatext och så vidare.

Med Global Content Blocks kan du skapa utdrag av text och / eller kod som infogas på sidor och / eller inlägg som kortkoder. Det betyder inte bara att du kan infoga samma text på flera sidor utan att behöva kopiera och klistra in, men plugin-programmet bevarar all formatering och hindrar WordPress från att ta bort taggar osv..

4. Flexibla inläggs-widget

Det är rättvist att säga att WordPress-standardwidgetsna saknar något vad gäller funktionalitet – widgeten Senaste inlägg är ett bra exempel. Flexibla inläggswidget försöker lösa detta problem genom att tillhandahålla en mycket kraftfullare widget för att visa ett urval av dina inlägg. Alternativen är ganska omfattande:

Flexibel inlägg Widget skärmdump.

Det här är bra för att visa inlägg efter kategori eller tagg – så till exempel kan du tagga specifika inlägg som du vill ha med och välja att bara visa dessa. Jag skrapar bara på ytan och säger det dock – de potentiella alternativen för visning är nästan oändliga. Till exempel kan du också anpassa widgeten i termer av miniatyrvisning och till och med skapa dina egna mallar:

Flexibel inlägg Widget skärmdump.

Flexibel inlägg widget

5. Easy Tweet Bädda in

Jag måste ge en ansvarsfriskrivning här – jag samutvecklade detta plugin som förmodligen ger mig viss förspänning i att säga att det är ett utmärkt verktyg för att öka antalet gånger ditt inlägg tweetas igen!

Easy Tweet Bädda emulerar väsentligen funktionaliteten som erbjuds av Click to Tweet-tjänsten – skillnaderna är att det gör att infoga “tweet-länkar” massa snabbare och enklare. Här är en kort video som visar just det:

Enkel Tweet Bädda in

6. Avancerad kodredigerare

Hur kan jag inte inkludera ett plugin som innehåller pumpande teknikmusik i en video som visar dess funktionalitet? Advanced Code Editor är kodredigeraren som WordPress skall ha.

Om du befinner dig regelbundet med att klicka med PHP-filer i WordPress så är det inte riktigt bra att installera detta plugin.

7. Bättre intern länk-sökning

Jag kan inte få tillräckligt med det här insticksprogrammet – jag rekommenderar det till alla som ger mig en halv möjlighet. Dess funktionalitet är faktiskt ganska enkelt men det är inte att säga att det inte kan göra någon stor skillnad för hur lätt du kan koppla samman mellan inlägg och sidor på din webbplats.

Bättre intern länk-sökning gör exakt vad du förväntar dig – det gör den interna länksökningen bättre. Om du inte är säker på vad jag menar med “intern länk sökning”, jag talar rutan som dyker upp när du försöker skapa en länk i ett inlägg eller sida:

Skärmdump för intern sökning.

Som standard söker sökningen efter omnämnande av ditt valda sökord var som helst inom alla inlägg och sidor på din webbplats utan att betona relevans eller någon annan rankingsfaktor. Därefter returneras alla inlägg och sidor där sökordet nämns i omvänd kronologisk ordning. För att uttrycka det otydligt suger denna metod för sökning i innehåll.

Bättre intern länk-sökning försöker lösa problemet genom att begränsa sökordssökningen till endast rubrik. Eftersom (a) du sannolikt kommer ihåg minst ett ord från rubriken på inlägget du vill länka till och (b) alternativen sannolikt kommer att vara mycket mer begränsade, hittar du inlägg mycket lättare med Better Internal Link Search installerat.

Dessutom möjliggör det införande av kategori- och taggsidor samt schemalagda inlägg, vilket är fantastiskt om du schemaläggar ganska långt i förväg och vill länka mellan inlägg som ännu inte publicerats.

Bättre intern länk-sökning

Vilka är dina favorit-okända plugins?

Jag är ganska säker på att det inte finns någon person som läser detta som redan visste om alla sju plugins på listan (om du gjorde det så känner du verkligen dina plugins!).

Jag vill emellertid inte sluta klockan sju – om du kan tänka på några fantastiska men relativt okända plugins som jag inte har nämnt ovan, tveka inte att dela med oss ​​i kommentaravsnittet nedan!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map