Populära WordPress-plugins för att lägga till kategorier och taggar

Populära WordPress-plugins för att lägga till kategorier och taggar

Har du någonsin gått in i ett bibliotek och letat efter en bok? Hur hittade du din bok bland de tusentals där uppe? Visst för att böckerna staplades i snygga rader som var märkta. Du sökte under ‘Fiction’ eller ‘Non Fiction’. Om fiktion var det du letade efter, kan du begränsa din sökning för att välja mellan genrer som ‘Fantasy’, ‘Mystery’, ‘Thriller’, ‘Romance’, ‘Comedy’ och så vidare. Om du hade valt “Komedi” såg du vidare under specifika författare för att hitta den exakta boken du ville ha.


Precis som att indexeringen i ett bibliotek hjälper dig att hitta den bok du letar efter, kommer kategorier och taggar att hjälpa en läsare som landar på din webbplats att hitta det exakta inlägget de söker efter. I exemplet ovan kan du likna rubrikerna “Fiktion” och genrerna till kategorier och den specifika författaren eller boktitel till Taggar. Kategorier och taggar hjälper användare och sökmotorer att begränsa sin sökning för att hitta det exakta inlägget de letar efter.

Kategorier och taggar är olika sätt som WordPress hjälper dig att organisera innehåll för att göra det lätt sökbart. Om du vill ha den tekniska termen för dem – taxonomi.

Varning: WPExplorer är ett dotterbolag för en eller flera produkter som anges nedan. Om du klickar på en länk och slutför ett köp kan vi göra en provision.

Skillnad mellan kategorier och taggar

Du kanske nu har en god uppfattning om skillnaden mellan kategorier och taggar från exemplet ovan. Men för att säga det tydligare,

 • Taggar beskriver inlägget på ett ganska specifikt sätt. Kategorier är hierarkiska, ett generiskt huvud som innehåller mer specifika underrubriker.
 • Kategorier innehåller inlägg som faller under samma grupp eller huvud eller underhuvud, taggar används för inlägg som inte riktigt kan delas in i någon kategori.
 • URL: erna för kategorier kan få så länge du vill ha det – Böcker / fiktion / komedi / författare. URL: erna för taggar är vanligtvis kortare – Författare / titel.
 • Alla inlägg måste tilldelas en kategori. Som standard kommer WordPress att använda ‘Okategoriserad’ (Du kan ändra det i inställningarna). Men alla inlägg behöver inte märkas.
 • Om antalet inlägg som har samma tagg växer kan du välja att behålla taggen eller att uppgradera den till en underkategori.

Kategorier och taggar gör det lättare för läsaren att bläddra igenom din webbplats. Det är bäst att lägga till dem vid skapandet av inlägget. Kategorierna kommer att bli ramen för din webbplats och så måste du välja kategorirubriker med omsorg.

Naturligtvis kommer bloggen att utvecklas över tid och du kanske måste lägga till ytterligare kategorier. Att ändra dem senare kommer att innebära att du tappar värdefulla bakåtlänkar och kan glida i SEO-ranking, för att inte tala om de 404-fel som kan krypa in. Så, utan att ha för många kategorier i början, kan du försöka hitta det optimala antalet för din blogg som kommer att gör det enkelt att söka.

Är det viktigt för SEO-syften ?

Kategorier och taggar hjälper sökmotorerna när de undersöker din webbplats efter rätt sökord. Ditt inlägg visas i sökresultaten när du söker efter kategori eller tagg. Ett enda inlägg kan delas in i flera kategorier och har många taggar.

Straffar sökmotorer duplicerat innehåll? Yttrandet bland experter är delat, men den enkla regeln du bör följa är, gör det det lättare för din läsare att hitta? Om det underlättar, gå vidare och lägg till. Du kan alltid välja att välja ett alternativ som inte följer med Yoast SEO-plugin.

Att använda vanliga beskrivningar för kategorier och taggar kan hjälpa sökmotorer att hitta dem bättre. Att lägga till kategorier och taggar bör dock inte göras med sökmotorer i åtanke. Huvudövervägandet bör vara att göra det enkelt för läsaren att hitta dig med vanliga beskrivningar.

Det finns många plugins som kan hjälpa dig att knyta kategorier och taggar till inlägg. De hjälper dig också att hantera inlägg och ger dig kontroll över hur kategorierna och taggarna fungerar. Några av de populära och ofta använda pluginsna markeras här.

Automatisk posttagger

Om du tycker att det är tråkigt att tagga alla dina inlägg, slå upp Automatisk posttagger. Baserat på en nyckelordslista som du utarbetar kommer detta inlägg att tagga alla dina inlägg automatiskt när du sparar dem eller publicerar dem.

Automatisk posttagger 1

Lite arbete krävs i början. Installera plugin-programmet och aktivera det. Skapa en lista med taggar och relaterade ord. Du kan lägga till dem från inställningssidan eller från ditt inlägg. Om du redan har en tagglista kan den importeras i CSV- eller JSON-format.

Automatisk posttagger 2

När du har gjort detta börjar plugin-programmet göra sitt jobb. Den kommer att upptäcka nyckelorden som används i titeln och innehållet och automatiskt lägga till taggar. Om du inte har taggat dina tidigare inlägg kan detta plugin lägga till taggar till äldre inlägg i bulk. En enkel plugin som gör ett bra jobb och kan laddas ner gratis från WordPress plugin-katalogen.

Utvidgad tagg widget

Detta är den första av två premium-plugins på min lista. Utvidgad taggwidget är ett avancerat plugin som ger dig full kontroll över att märka dina inlägg. Den tar plats för standard-taggmolnwidgeten i WordPress.

Utökad Taggar Widget WordPress Plugin

Använd detta plugin för att lägga till taggar till inlägg i över 20 taggstilar. Länka, redigera eller visa taggar och dölja tomma taggar med detta plugin. Taggar kan separeras och beställas på vilket sätt du vill. Du kan ange hur många taggar som ska visas samt inkludera eller utesluta specifika taggar.

Plugin stöds väl av författaren, som också är öppen för förslag om vilka funktioner som ska inkluderas i nästa uppdatering. Det kan köpas på CodeCanyon för $ 6.

Lista kategori inlägg

Med hjälp av en kortkod, den här plugin kommer att lista inläggskategorin klokt på en sida eller inlägg. Kortkoden ska sättas in när du skriver eller redigerar en sida eller ett inlägg, och inlägget kommer att visas under den kategorin. Du kan också använda en widget som ingår i pluginet, men välj kortkoden för maximal funktionalitet.

Lista kategori inlägg Alternativ

Använd kortkoden för att ange antalet inlägg som ska visas, i vilken ordning de ska visas och kategorinamn. Postens författares namn, datum och många andra element kan visas. Alla element kan anpassas med CSS och HTML. Om du stöter på några problem, kontrollera de vanliga frågorna där ett antal kortkodslösningar tillhandahålls.

Senaste inlägg Widget Utökad

För att visa dina senaste inlägg i en widget, prova Senaste inlägg Widget Utökad. Inlägg kan tas från enskilda, flera eller specifika kategorier, eller till och med från specifika taggar.

senaste inlägg utvidgad widget

Senaste inlägg hjälper dig att göra många saker – lägg till miniatyrer, taxonomi och utdrag i displayen, ställ in titeln URL, visa senaste inlägg efter kommentarantal eller efter datum, visa modifieringsdatum och visa läs mer eller alternativ för inlägg. Så du har verkligen mycket kontroll över hur och vad du ska visa under senaste inlägg.

Kategorier för Taggar omvandlare

Har du felaktigt lagt till en kategori i ett inlägg istället för en tagg? Eller gjorde du omvänt – lägg till en tagg i ett inlägg istället för en kategori ? Kategorier för Taggar omvandlare hjälper dig att välja det felaktigt kategoriserade eller taggade inlägget och rätta till misstaget. Du kan ändra det båda sätten, från kategorier till taggar och taggar till kategorier.

Kategorier för Taggar omvandlare

När du har installerat och aktiverat plugin kan du komma åt det från Verktyg-menyn. Denna plugin kan spara timmar med arbete om du råkar blanda ihop kategorierna och taggarna för dina inlägg.

Lägg upp taggar och kategorier för sidor

Vanligtvis är bara inlägg kategoriserade och taggade. Men om du vill göra samma sak med dina WordPress-sidor också, är detta plugin du bör vända dig till. Antalet aktiva installationer (30000+) indikerar att många användare också vill kategorisera sina sidor.

Lägg upp taggar och kategorier för sidor

Lägg upp taggar och kategorier för sidor lägger till samma kategorier och taggar på sidor som används för dina inlägg. Detta gör det lättare för dina läsare att bläddra igenom dina sidor.

Webbkategorier

Sajtkategorier är den andra premium-plugin på min lista. Det räknas här eftersom det kan vara särskilt användbart för nätverk med flera sidor.

Webbkategorier

Du kan kategorisera hela webbplatser med webbplatskategorier. Det erbjuder flexibilitet och kontroll till nätverksadministratörer som hjälper dem att skapa så många kategorier som kanske krävs. Relaterade kategorier kan väljas vid registreringen. Webbplatsbeskrivningar, anpassade kategoriikoner och avatarer kan göra det till en trevlig sökupplevelse i nätverket för användare. Det är idealiskt för köpcentra, utbildningsnätverk eller en blogggemenskap.

När du har installerat det här insticksprogrammet kan du visa kategorilistorna på många sätt – inbyggda listor, dropdown, rutnät eller dragspelstil. Listorna kan beställas eller oordnade. Kategorisidorna kan också anpassas mycket.

Mest populära taggar

Mest populära taggar hjälper dig att markera dina webbplatser mest populära taggar och kategorier framträdande i en sidofält eller i något widgetiserat område.

Mest populära taggar

Antalet kategorier och taggar som ska visas samt storleken på var och en kan anges av dig. Du kan också bädda in ett taggmoln i dina inlägg och sidor med hjälp av kortkod.

Cool Tag Cloud

Cool Tag Cloud

Cool Tag Cloud  kommer att få dina taggar att se snygga ut i ett inlägg. Det skapar ett moln runt taggarna som svarar och visas korrekt i alla webbläsare. Storleken på taggarnas teckensnitt är begränsad till 17px.

Senaste inlägg efter kategori

Senaste inlägg efter kategori

Senaste inlägg efter kategori  är det insticksprogram du väljer om du vill visa nya inlägg från en viss kategori. (Inte alla dina senaste inlägg, men bara de från någon specifik kategori). Du kan välja vilken kategori som ska visas, antalet inlägg och titlar.

Några mer praktiska plugins som du kan prova om du har den specifika användningen för dem:

 • Kollaps kategorier  utvidgar listan med kategorier och underkategorier. Den är främst utformad för att användas som en widget, men du kan använda kod för att anpassa den. Det kan också expandera för att visa inlägg.
 • Kategori Sticky Post tar din flaggskeppsartikel och lägger upp den högst upp på varje arkivsida för den kategorin. Du kan välja den kategori som ett klibbigt inlägg ska presentera och du kan klistra in bara ett inlägg för varje kategori. När en lista med inlägg från den kategorin visas kommer det klibbiga inlägget att visas högst upp. Plugin kan lägga till några lätta stylingeffekter för att markera inlägget.
 • När du lägger till en kategori kommer inläggets URL att visas så här – mydomain.com/category/my-category/. Om du inte gillar att “kategori” visas i webbadressen kan du använda Ta bort URL-kategori. Det tar bort “kategori” från alla permalänk i din WordPress. Din URL kommer nu att visas som mydomain.com/my-category/. Det är ett enkelt plugin som inte kräver någon konfiguration, bara behöver laddas upp till din plugins-katalog i mappen innehåll.
 • Ultimate Category Excluder gör att du kan utesluta kategorier från din första sida, arkiv, flöden och sökningar. Du kan använda detta när du vill behålla innehåll som kanske inte är intressant för alla läsare och du inte vill att det ska vara mycket synligt.
 • Kategori Funktioner Bilder hjälper dig att ställa in en bild för varje kategori. Så om du har glömt att lägga till en presenterad bild för alla inlägg, kommer detta plugin att göra det åt dig om du har skapat en standardkategoribild.

Sammanfattningsvis

Kategorier och taggar gör det enklare för användaren från frontend och för admin från backend. Nu när du vet lite mer om kategorier och taggar än vad du gjorde i början av denna sida kan du försöka använda dem på din WordPress. Om du har andra användbara alternativ, dela dem med oss ​​i kommentarerna nedan!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map