Topp 5 plugins för varje WordPress-webbplats

På många av de populära WordPress-tutorials och nyhetssajterna, och även i Meetups och WordCamps över hela världen, finns det många bra diskussioner om bra plugins för WordPress: reglage, kontaktformulär, säkerhetskopiering, SEO, medlemskap, e-handel; men jag ser sällan människor fokusera på plugins som är specifikt för underhåll och läsbarhet av backend på din webbplats.


Att ignorera underhåll och underhåll av din webbplats kan inte bara lämna dig en gammal, sällan använt och mycket mindre besökt webbplats till extrema fall av total missföring eller fullständig förlust av innehåll. Utan lämpliga försiktighetsåtgärder kan din webbplats snabbt fylla upp med tusentals spam-kommentarer, prestera dåligt eller ännu värre och bli sårbart för hackare, vilket i slutändan leder till driftsstopp och förlust av besökare och potentiella kunder på din webbplats.

Det har gjorts stora förbättringar i administratörens lyhördhet och kontrast i den senaste versionen av WordPress i 3.8, och automatiska uppgraderingar för mindre utgåvor var ett välkommet tillskott till kärnan i WordPress 3.7. De fem plugins som jag har rekommenderat tar 3.7 och 3.8 till nästa nivå och tillåter mer finkornig kontroll över administratörens utseende och schemaläggning av automatiska uppdateringar.

Varning: WPExplorer är ett dotterbolag för en eller flera produkter som anges nedan. Om du klickar på en länk och slutför ett köp kan vi göra en provision.

Akismet


Akismet

Om du har en WordPress-blogg, kanske du märker spam eller trackback-kommentarer från slumpmässiga adresser många gånger som innehåller länkar till annonser eller potentiell skadlig programvara som gör ett utseende på din webbplats. Dessa kommentarer och trackback-skräp automatiseras av angriparen men kan snabbt fylla din blogg och databas med irrelevant information och är en röd flagga från en dåligt underhållen blogg eller webbplats, vilket kan ge ett enkelt mål för dem som vill orsaka skada.

Akismet är webbhotell som drivs av WordPress.com som automatiskt upptäcker och tar bort kommentarer och trackback spam. Du måste aktivera plugin-programmet för att använda det, som är installerat som standard tillsammans med WordPress som är värd själv, och du behöver också ett WordPress.com-konto och en Akismet-nyckel, som är gratis för personligt bruk, och det finns en minimal avgift till företag. Om du använder kontaktformulärmodulen i Jetpack-plugin integreras Akismet sömlöst med alla kontaktformulär för att se till att de inte genererar skräppost, allt utan en captcha eller användarutmaning; allt hanteras genom tjänsten.

Wordfence Security


Wordfence

Om du någonsin har haft en webbplats hackad, vet du att det kan vara en försvagande och extremt svår situation, särskilt om du inte gör regelbundna säkerhetskopior av din webbplats. En webbplats som inte är ordentligt inlåst med starka lösenord och andra åtgärder kan fullständigt defaceras eller förstöras inom några minuter. Ditt första försvar använder starka lösenord, till exempel ett som kombinerar stora och små bokstäver, siffror och specialtecken; ju längre lösenordet är, desto säkrare är det. Det finns några andra åtgärder du bör vidta för att försäkra en säker och inlåst webbplats, ett enkelt sätt är att installera Wordfence Security plugin.

Det finns flera säkerhetsplugins för WordPress, men överlägset min favorit och mest omfattande av dessa plugins är Wordfence. Wordfence söker dagligen efter säkerhetssårbarheter i bakgrunden och skickar ett e-postmeddelande om något inte går i sort. Den kontrollerar DNS-förändringar, ändringar av plugin- och core-kod, föråldrade plugins, spammy-länkar, samt skyddar mot brute force-attacker genom att begränsa inloggningsförsök. Det här är en pärla av ett plugin eftersom du förutom att tillhandahålla en brandvägg också kan se alla inloggningsförsök och blockera användare med IP-adress. Med pro-versionen kan du till och med blockera hela länder. Det finns också en trafiklogg i realtid där du kan se vem som kommer till webbplatsen och varifrån. Detta är ett plugin som jag lägger på varje webbplats jag bygger eller stöter på och rekommenderas starkt för alla WordPress-webbplatser.

Avancerade automatiska uppdateringar


avancerad automatisk uppgradering

Tillsammans med WordPress 3.7 kom autoupdata, vilket är en enorm tidsbesparare. Men 3.7 uppdateras emellertid automatiskt mindre utgåvor, till exempel 3.7.1; men stora uppdateringar, till exempel 3.8, kräver en manuell uppgradering. För att lösa problemet och att alla uppgraderingar ska köras automatiskt är min favoritplugin avancerade automatiska uppgraderingar. Denna plugin uppdaterar mindre och större utgåvor av WordPress-kärnan tillsammans med möjligheten att automatiskt uppgradera plugins och teman på ett dagligt schema. Var försiktig när du använder detta plugin, eftersom det inte finns någon roll-back-funktion, så du vill se till att du kopplar ihop detta med en solid daglig backup-lösning som Vaultpress.

WP-Optimera


optimera

WordPress använder en databas tillsammans med filer för att lagra innehåll och inställningar. Med regelbunden användning blir databaserna fragmenterade precis som hårddisken. när information skrivs till, flyttas och raderas blir utrymme inte tillgängligt så att optimera tabellerna i en databas är något som måste göras rutinmässigt. Tidigare måste du logga in på PHPMyAdmin och utfärda flera kommandon för att utföra denna uppgift. PHPMyAdmin kan vara en läskig plats, och även de mest erfarna utvecklarna kan av misstag utplåna en webbplats med några klick eller tangenttryckningar.

Med WP-Optimize kan du hantera databasoptimering direkt från WordPress-instrumentpanelen, vilket är säkrare och mer bekant för WordPress-administratörer. Förutom att du kan schemalägga den här uppgiften på en förutbestämd tid som du anger, finns det alternativ för andra vanliga databasrensningsuppgifter som att ta bort inläggsrevisioner, utkast och skräppost från kommentarer. Jag installerar det här insticksprogrammet på varje webbplats som jag använder och skapar vanligtvis ett veckoschema för de flesta webbplatser.

CodePress-administratörskolumner


codepress

Detta är ett fantastiskt plugin som har mindre att göra med underhåll av webbplatsen och mer att göra med administrationen av användargränssnittet för backend av WordPress. När du visar sidor, inlägg, media och på många administrationsskärmar finns det en lista över sidor / inlägg / media, efter titel, författare, datum och annan relevant information. Plugins kan lägga till eller ta bort dessa kolumner. Till exempel är många bekanta med WordPress SEO genom att Yoast lägger till flera kolumner relaterade till SEO på dessa sidor. Med CodePress-administratörskolumner kan du antingen dölja de kolumner som visas eller visa kolumner som är dolda, till och med anpassade fält. Detta är särskilt användbart för att lägga till miniatyren för inlägget så att du kan se till att det finns en bild som visas eller se till att ett anpassat fält har fyllts i på en post / sida. Ett bra verktyg som är särskilt användbart på stora eller anpassade webbplatser.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map