WordPress e-handelstips för att locka till sig trafik som konverterar

WordPress e-handelstips för att locka till sig trafik som konverterar

Att skapa e-handelswebbplatser på WordPress blir särskilt populärt och siffror bevisar det: WooCommerce har redan nått en marknadsandel på 22% 2019, positionering som den mest populära lösningen bland de bästa en miljon webbplatserna på Internet.


Det är därför WordPress har arbetat med att underlätta för e-handelswebbplatser att fungera och lyckas på plattformen. Om du äger en WooCommerce-butik vet du hur frustrerande det kan vara att ha låg försäljning. Särskilt när du har en bra trafikmängd. Detta kan hända eftersom trafiken du tar med är av låg kvalitet eller för att du måste fortsätta arbeta med att optimera din butik.

I den här artikeln granskar vi WordPress eCommerce-plugins som hjälper till att skapa fantastiska onlinebutiker och några tips du kan tillämpa för att locka till trafik som faktiskt omvandlas till försäljning.

1. Optimera din onlineannonsstrategi

Att betala för reklam kan inte säkerställa att du kommer att få trafik av hög kvalitet till din butik som konverterar. Detta gäller både sociala medierannonser och Google-annonser. Den trafik du tar med via betalda annonser har inte nödvändigtvis en hög konverteringsfrekvens, men att nå höga konverteringsgrader på detta sätt beror på hur bra dina annonser skapas och optimeras.

Men reklam är ett av de mest framgångsrika sätten att nå en enorm mängd målkunder enkelt och snabbt. Bara för att du ska ha en idé har Google över 100 miljarder månatliga sökningar, föreställ dig alla människor du kan nå och möjligheterna för kunder att se och klicka på dina annonser. Facebook har miljoner användare över hela världen som du kan visa dina annonser också.

WooCommerce smarta Google-annonser

WordPress kan hjälpa dig att skapa annonser för dina produkter och tjänster med några av deras plugins: Om du vill visa dina produkter på Google men inte har tillräckligt med tid att skapa alla dina annonser, banners eller konfigurera din budstrategi finns det plugins som WooCommerce smarta Google-annonser som automatiskt skapar och konfigurerar dina Google-annonser gratis i fem enkla steg:

  • Det första steget är att låta appen komma åt din Google Ads-konfiguration. På det här sättet kan det ladda upp, publicera och optimera dina Google Ads-kampanjer.
  • När du har gett appen kommer du att bli ombedd att konfigurera de allmänna attributen: länder där du vill marknadsföra dina produkter, de kategorier din butik faller i och de samlingar du vill att vi ska annonsera.
  • Då är det dags att ge appen namnet på din butik och ett par meningar som beskriver den. Du blir också ombedd att ladda upp en bild av din logotyp.
  • Vid denna tidpunkt kommer appen att begära att du skriver några korta meningar som du vill ska visas i dina annonser och välja de tjänster du tillhandahåller för oss gratis frakt eller enkel retur. Du har också möjlighet att inkludera ett telefonnummer om du vill visa det.
  • I det sista steget måste du bara välja den dagliga budgeten du vill spendera på reklam på Google.

När du har avslutat detta steg kommer plugin-programmet att konfigureras fullständigt och dina Google-annonser skapas inom fyra arbetsdagar! När dina annonser har skapats har du tillgång till din egen instrumentbräda från vilken du kan kontrollera allt.

Ladda ner Facebook för WooCommerce

Andra plugins som Facebook för WooCommerce ansluter din webbplats med Facebook. Plugin fungerar genom att skapa en butik på din Facebook-sida, så att du kan köra dynamiska annonser på plattformen. Annonsalternativ för WordPress och WooCommerce-butiker är oändliga, du behöver bara hitta den metod som bäst passar dina behov.

2. Rädda förlorade kunder

Trots att de var tvungna att lämna din butik utan att faktiskt köpa, behöver du en plan för att få dem tillbaka. Det finns flera sätt att göra detta på:

  • Använd ommarknadsföringskampanjer: påminn dem om dina produkter genom att följa tidigare besökare via internet med annonser. De mest effektiva är dynamiska ommarknadsföringsannonser. Dessa visar potentiella kunder annonser med exakt samma produkt som de tittade på på din webbplats.
  • Lägg till en WooCommerce önskelista i din butik: Plugins som TI WooCommerce Önskelista gör det enkelt för besökarna att spara de produkter de gillar och köpa dem senare. Användare kan också dela sin önskelista med vänner i en familj. Så även om de inte gör ett köp nu, kan någon annan de känner för en födelsedag, semester eller annan händelse.
  • Följ upp med övergivna vagnar: Använd en plugin som Övergiven vagn Lite, detta plugin skickar automatiskt och tidsinställd e-postmeddelanden till båda, dina gäster och inloggade kunder för att påminna dem om deras övergivna beställningar. Du ansvarar för att skapa ett obegränsat antal e-postmallar för att skicka dem med de intervall du vill ha. Med information i realtid om de övergivna beställningarna, inklusive de produkter som övergavs och deras värde.

3. Skapa din egen online-community

Att skapa en gemenskap runt ditt varumärke är avgörande för tillväxten av din webbplats och locka fler människor till den. För att göra det är det mycket viktigt att skapa en ordentlig miljö både på din webbplats och de sociala mediekonton som är kopplade till den.

Det första steget är att skapa din egen blogg. Skriv inlägg om dina produkter och tjänster, klienten behöver dig täcka och ämnen kring din målgrupps livsstil. Fokusera på vad de alla har gemensamt, och få läsarna att känna sig som en del av ditt varumärke. När de gör det kommer de också mer sannolikt att dela dina artiklar – vilket hjälper dig att växa gratis. De H&M Magazine är ett bra exempel på hur du kan kombinera din e-handelsbutik med en kundspecifik blogg. Om du tittar täcker deras blogg referenser till mode, skönhet och kultur i överensstämmelse med deras nuvarande produkterbjudande och deras varumärke.

Yoast SEO-plugin

Innehållsgenerering är oerhört användbart för att förbättra din SEO-strategi också. Det skapar fler chanser för din webbplats att visas i Googles resultat när människor söker efter relaterade sökord. Det finns många sätt att förbättra din WooCommerce SEO, men det bästa stället att börja är med ett bra SEO-plugin. Även om du troligtvis har hört talas om det förut, Yoast är ett av de bästa alternativen för alla WordPress-drivna webbplatser. Inklusive WooCommerce-butiker. Dess inbyggda alternativ hjälper dig att optimera dina inlägg innan du publicerar dem på din blogg. Ökar sannolikheten för att de kommer att börja rangordna i sökresultaten.

Det andra steget är att dela allt ditt innehåll på sociala medier för att nå så många människor som möjligt. Om du gör det kommer du att få ny trafik till din webbplats. Det kan i sin tur leda till att potentiella kunder navigerar i din butik om du är övertygande nog!

NextScripts: Auto-Poster för sociala nätverk

Ett alternativ är att använda ett plugin som Social Network Auto-affisch. Denna plugin publicerar automatiskt inlägg från din blogg till sociala mediekonton automatiskt. Du behöver bara skriva ett nytt inlägg och det kommer att publiceras till alla dina konfigurerade sociala nätverk. Denna plugin fungerar med profiler, affärssidor, community-sidor och grupper, och meddelanden är helt anpassningsbara för varje nätverkskrav.

Återuppliva gamla inlägg - Auto-post till sociala medier

Du kan också använda sociala medier för att hålla ditt innehåll vintergrönt och till och med återuppliva gamla inlägg. Det finns ett specifikt WordPress-plugin för detta: Återuppliva gammalt inlägg – Auto-post till sociala medier. Denna plugin delar automatiskt dina gamla inlägg och driver mer trafik till dem från sociala nätverk. På så sätt hjälper du att marknadsföra ditt innehåll. Du kommer att kunna välja tiden mellan inlägg, antalet inlägg som ska delas och att inkludera hashtags och bakåtlänkar. Det är integrerat med Google Analytics så att du kan spåra allt och även kompatibelt med URL-förkortare.

Sociala medier är inte bara viktiga för att dela dina artiklar. Det är också där du har möjlighet att interagera med din publik, engagera dem och få feedback. Det är här som magi händer, där du har chansen att bli viral och drömma stort. Det är viktigt att du ansluter din webbplats till dina sociala nätverk på rätt sätt. De flesta WordPress-teman inkluderar inbyggda alternativ i sociala medier. Men om ditt inte gör det finns det många sociala medier WordPress-plugins att välja mellan.

4. Samarbeta med influenser i din sektor

Du kan alltid samarbeta med andra företag eller individer på sociala medier, bloggar eller andra webbsidor. Att samarbeta med andra i din bransch eller nisch är ett beprövat sätt att öka relevant trafik. Eftersom du riktar dig till personer som är intresserade av liknande produkter eller tjänster, eller som har en specifik livsstil som dina produkter eller tjänster matchar med, är trafiken mycket mer trolig att konvertera.

WordPress Gästbokning

Ett av de mest populära sätten att samarbeta är gästpost. Detta är ett naturligt sätt att presentera dig själv och ditt företag för en ny publik. Att utbyta innehåll med andra påverkare och företag på sociala medier eller bloggar är inte bara bra för SEO, utan också för förtroendegenerering.

Vi är sociala djur, vi vill veta om andra människors upplevelser när vi fattar våra egna beslut. Detta kallas socialt bevis. Om människor ser att andra påverkare eller samhällen de tillhör och litar på rekommenderar dig, är det mer troligt att de också lita på dig. Nästan 63% av konsumenterna indikerar att de är mer benägna att köpa från en webbplats om den har produktbetyg och recensioner. Denna procentsats är högre när granskningen görs av en influencer eller expert på nisch.

På grund av deras närvaro på sociala medier ses påverkare som kändisar inom nisch. Människor kommer ofta att koppla de positiva attributen de ser i påverkaren till de produkter han eller hon marknadsför. Det är därför som att ha varumärkesambassadörer på sociala medier kan vara en bra idé för ditt företag. Om påverkaren använder produkter på sina sociala mediebilder, bios, hashtags och beskrivningar kan detta ha stor inverkan på ett varumärkes sociala bevis. Ta hänsyn till att en ambassadör för sociala medier inte behöver vara en påverkare på sociala medier. De kan också vara en branschexpert eller en passionerad kund. Allt räknas!


Det finns många fler tips om hur du kan ta med relevant trafik till din butik som är fokuserad på bästa praxis för WordPress SEO. I den här artikeln ville vi visa dig taktik som inte bara är relaterade till SEO. Men det har också en stor potential för att hjälpa dig förbättra din WooCommerce-butiksprestanda. Vi hoppas att det hjälper dig! Missade vi något? Vad gör du för att locka besökare av hög kvalitet till din webbplats?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me