WordPress vs Drupal: Vilken är den bästa plattformen för din webbplats?

WordPress vs Drupal: Vilken är den bästa plattformen för din webbplats?

Du kommer att fatta ett av de viktigaste besluten om din webbplats innan du ens börjar bygga den.


Att välja den bästa plattformen är ett beslut som kommer att påverka alla aspekter av ditt projekt. Från dess design till säkerhet till kostnaden för utveckling har varje populär plattform sina egna egenskaper som kommer att påverka hur du närmar dig din webbplats.

Två av de mest populära (och mest argumenterade om) plattformarna är WordPress och Drupal. I den här guiden till WordPress vs Drupal kommer vi att titta på för- och nackdelarna med varje alternativ i detalj. När du har läst den här artikeln bör du ha en bättre uppfattning om vilken som bäst passar ditt projekt.

En introduktion till WordPress

WordPress.org

WordPress är det mest populära CMS-området med cirka 31% av alla webbplatser som litar på det. En titt på Google Trends visar dessutom hur populärt det jämförs med Drupal:

Google Trender WordPress vs Drupal

WordPress innehåller en stor gemenskap som ger ovärderligt stöd för de många typerna av webbplatser du kan bygga. Det är verkligen möjligt att använda WordPress för att skapa allt från en enkel blogg till en stor nyhetswebbplats som CNN.

WordPress riktar sig till den allmänna publiken, vilket innebär att varje genomsnittlig webbutvecklare kan anpassa sin egen WordPress-webbplats.

Det är viktigt att påpeka att vi med WordPress menar wordpress.org snarare än wordpress.com. Vi har täckt skillnaderna mellan de två i vår WordPress.com vs WordPress.org artikel.

Låt oss kort titta på några av för- och nackdelarna med att använda WordPress:

Fördelarna med WordPress

 • Programvaran är gratis att använda
 • Du kan anpassa den till hur du vill använda dess teman och plugins
 • Det är mycket mer tillgängligt för nybörjare
 • Du kan lägga till komplexa funktioner utan komplex PHP-kodning
 • Dess popularitet betyder att den har en stor gemenskap av supportrar
 • Det finns ett antal “out of the box” -funktioner du kan leka med
 • Det är generellt billigare att utveckla en webbplats med WordPress än andra plattformar

Nackdelar med WordPress

 • Det har historiskt sett inneburit en större säkerhetsrisk än konkurrensen
 • Du är ansvarig för dess säkerhet och underhåll
 • Även om den har mycket funktionalitet matchar den inte riktigt Drupals – men gapet har stängts avsevärt
 • Dess användarvänlighet kan innebära att många webbplatser ser oerhört lika ut

En introduktion till Drupal

Drupal

Generellt anses det CMS som valts för utvecklare, Drupal har ett rykte för att vara det bästa alternativet om du vill bygga en mycket anpassad webbplats.

I jämförelse med WordPress är Drupal inte så populär. Trots att det funnits i längre tid (sedan 2000) är det ansvaret för drygt 2% (eller cirka 41 miljoner) av alla webbplatser.

Drupal är dock beroende av ett antal stora webbplatser inklusive The Economist och NASA.

Fördelarna med Drupal

 • Det erbjuder den största potentialen för att anpassa din webbplats om du behöver en komplex webbplats
 • Det anses vara säkrare
 • Har ett antal kraftfulla funktioner inklusive anpassade fält och vyer – även om dessa nu också kan användas på WordPress

Nackdelar med Drupal

 • Det är dyrare att bygga en anpassad webbplats
 • Det finns en mycket brantare inlärningskurva
 • Att uppdatera din webbplats till den senaste Drupal-versionen kan vara en mardröm
 • Saknar en användarvänlig innehållsskapande upplevelse
 • Drupals mest flexibla funktioner som anpassade fält kräver en betydande investering i tid att implementera

Prissättning för WordPress vs Drupal

Troligtvis kommer den avgörande faktorn när det gäller att välja ditt CMS vara kostnaden. Naturligtvis är kostnaden för att ladda ner all programvara viktig. Men om du planerar att driva en mer komplex webbplats kommer du att ta hänsyn till utvecklingskostnaderna som följer med den.

WordPress-kostnader

Det är gratis att installera och skapa en webbplats med WordPress men det kostar att bygga en mer komplex WordPress-webbplats.

Medan majoriteten av plugins är gratis, finns det ett antal premiumkoder som du måste betala för att få en webbplats med inbyggd funktionalitet. Men dessa arbetar i allmänhet ut till $ 100 – $ 200 högst för plugins som mer än bevisar sitt värde på lång sikt. Dessutom, om du väljer att anställa en utvecklare måste du också ta del av den kostnaden.

Den andra kostnaden att tänka på är att vara värd för din webbplats. Alla WordPress-webbplatser är självvärda, vilket åtminstone betyder att du faktiskt äger det. De andra goda nyheterna är att sådana som Bluehost och WPEngine är överkomliga. Om ingen av dem fungerar för dig finns det ett antal andra fantastiska WordPress-värdalternativ du kan välja mellan.

Drupalkostnader

Drupal är också ett gratis verktyg men ännu en gång betyder inte ett gratis verktyg att utvecklingen är gratis. Om du inte är en erfaren utvecklare behöver du nästan säkert betala någon ett betydande belopp för att skapa din webbplats med tanke på Drupals komplexitet.

Du kan naturligtvis välja att bygga din Drupal-webbplats själv, men även om du kan spara pengar kommer du att investera en betydande tid – särskilt om din kunskap om anpassad kodning saknas.

Det kanske största problemet kring Drupal är kostnaderna för uppgradering. Drupal webbplatser är inte framåtkompatibla vilket innebär att de kräver en fullständig ombyggnad när en ny version släpps. Sådana är de höga kostnaderna som många utvecklare väljer att stanna kvar på Drupal 7 snarare än att uppgradera till Drupal 8. Medan du kanske sparar pengar sitter du kvar med en webbplats med allt mer föråldrade funktioner.

I likhet med WordPress erbjuder Drupal ett antal fantastiska värdalternativ (inklusive Siteground & Cloudways) som tar hand om alla dina krav till överkomliga priser. Varje värd har olika fördelar beroende på vilken typ av webbplats du bygger så det är värt att shoppa innan du bestämmer dig för en särskilt.

Prissättning jämfört

När det gäller att bygga en professionell webbplats är WordPress helt klart det mer kostnadseffektiva alternativet. Oavsett om du gör det själv eller förlitar dig på en utvecklare kommer du att investera mycket mindre både ekonomiskt och tidsmässigt.

Dessutom, när det gäller att uppgradera din webbplats, fungerar WordPress mycket billigare. Som regel kostar ombyggnad på WordPress cirka hälften av beloppet som på Drupal.

WordPress vs Drupal-teman

Naturligtvis måste din webbplats fungera bra men det betyder inte att du ska kassera hur den ser ut. Oavsett vilken typ av webbplats du skapar, vill du ha ett robust tema att bygga från.

WordPress

WordPress-temakatalog

WordPress Temakatalog har 3 700 gratis alternativ som ger dig ett brett utbud att bläddra igenom och hitta det perfekta för din webbplats. Dessutom tillhandahåller dessa teman olika typer av webbplatser så du kommer att vara säker på att hitta en som matchar det du letar efter.

Medan WordPress.org och oberoende utvecklare erbjuder ett antal gratis WordPress-teman kan du också välja ett premiumtema. Premiumtema är idealiska om du letar efter ett alternativ med fler funktioner och möjligheter att anpassa. Dessutom kommer de generellt med regelbundna uppdateringar och bättre support.

Om du bestämmer dig för att investera i en så kan du lita på ett antal temamarknader som ThemeForest med en meritlista för att tillhandahålla fantastiska och pålitliga teman för alla typer av webbplatser. På ThemeForest ensam kan du välja mellan mer än 11 ​​000 premium WordPress-teman.

Du kan enkelt skräddarsy ditt tema med WordPress Customizer. WordPress-verktyget hjälper dig att göra betydande ändringar av dina sidelement.

Drupal

Samtidigt erbjuder Drupal mycket färre alternativ än WordPress med cirka 2 700 tillgängliga teman. Inte bara saknar du val, utan många av dem kommer att anpassas kodade. Detta betyder att du kommer att behöva en utvecklare som hjälper dig att göra din webbplats ser attraktiv ut.

Men om du är en erfaren utvecklare är Drupal ett bra alternativ eftersom det i allmänhet inte erbjuder förkonfigurerade alternativ. Därför kan du kontrollera exakt hur din webbplats kommer att se ut utan någon av de förut valda mönster.

Teman jämförs

För sin rena variation och antal alternativ slår WordPress Drupal nedtryckt. Förmågan att omedelbart implementera “out of the box” -design och enkelt anpassa dem gör din resa till en färdig webbplats mycket enklare.

Men om du arbetar för en klient med specifika designförfrågningar och komplexa tekniska krav är Drupal det bättre alternativet.

Jämfört med funktioner och funktionalitet

Som regel vanligt har Drupal vunnit just detta slag. Men den senaste utvecklingen inom WordPress betyder att den erbjuder många av de funktioner som en gång gjorde Drupal så imponerande.

WordPress

En vanlig myt i debatten mellan WordPress och Drupal är att du inte kan lägga till samma nivå av funktioner i WordPress. Utvecklingen av plugins på WordPress innebär dock att du kan komma mycket nära Drupals funktionalitet. Inte bara det utan du kan använda dessa WordPress-plugins säkert i kunskap om att du inte kommer att behöva röra någon PHP.

Verktygset Anpassad utveckling

Info & nedladdning

Framväxten av plugins som Toolset och ett antal sidbyggare innebär att du nu kan lägga till ett antal av samma funktioner som en gång gav Drupal en sådan fördel på detta område. Dessutom innebär utvidgbarheten av en dataarkitektur som drivs av dessa plugins migrerar från Drupal till WordPress är lättare än du tror.

Dessutom erbjuder WordPress tusentals andra plugins som tillgodoser ett brett utbud av funktioner oavsett webbplats du bygger. En titt genom WordPress-arkivet visar hur omfattande dess katalog är. Ett annat bra sätt att identifiera de bästa premium-pluginsna för dig är genom att bläddra igenom marknadsplatser som CodeCanyon.

Drupal

I stället för plugins använder Drupal moduler för att utöka webbplatsens funktioner och lägga till ytterligare funktionalitet. Med mer än 40 000 moduler att välja mellan, Drupal har historiskt sett haft överhanden över sina konkurrenter när det gäller dess förmåga att hjälpa dig skapa idealiska anpassade webbplatser.

Många av de mest efterfrågade funktionerna från anpassade fält till taxonomier och åtkomst skapades med Drupal och dess moduler. Om en flexibel, utbyggbar innehållsarkitektur är vad du behöver så har Drupal varit det bästa CMS att vända sig till.

Men med denna komplexitetsnivå finns det fortfarande en brant inlärningskurva att övervinna om du vill få ut det bästa av det.

Funktioner och funktionalitet jämfört

Medan det en gång var en tydlig vinnare i Drupal, har WordPress minskat klyftan och till och med gått över det i ögonen på vissa utvecklare.

Många av funktionerna som Drupal gav sitt namn i kan nu replikeras med WordPress:

 • Anpassade inläggstyper – Om ditt WordPress-tema inte redan innehåller anpassade inläggstyper (till exempel har Total redan en portfölj, personal och vittnesmål), så är ett tillägg som Verktygsetstyper kan ge dig en “Drupal-liknande” metod för att skapa avsnitt för din webbplats i WordPress
 • Anpassade fält – Båda ACF och Toolset ger dig nu möjligheten att lägga till information till varje inläggstyp precis som på Drupal
 • Taxonomier – Du kan använda verktygset för att kopiera Drupals Vocabularies och skapa dina egna anpassade kategorier
 • Access – Toolset kan bygga på de fem grundläggande användarrollerna för WordPress för att skapa anpassade sådana precis som med Drupal
 • Skicka relationer – Anslut ditt innehåll liknande hur Entity Reference fungerar på Drupal

Nu kan du inte bara skapa alla dessa funktioner på WordPress utan de är möjliga utan komplex PHP-kodning, vilket innebär att du kommer att spara betydande tid på att lägga till dem. Samma sak kan inte sägas för Drupal.

WordPress ‘nytt Gutenberg innehållsredigerare bör göra det ännu enklare att lägga till innehåll till din webbplats med dess blockbyggningsmetod. i alla fall, Drupal Gutenberg är nu också tillgängligt efter att skaparna har överfört redigeraren till CMS.

Ja, det kan diskuteras att Drupal fortfarande är mer flexibel och erbjuder mycket mer robusta funktioner. Men det finns ett fall att göra att Drupals komplexa infrastruktur erbjuder mycket mer smärta än vinst. Om du inte är villig att investera tid i att lära dig att koda dessa anpassade funktioner eller pengar på en utvecklare som kan, är WordPress det billigare och enklare alternativet.

Prestanda och säkerhet

Säkerhet är fortfarande ett område där Drupal har en fördel jämfört med WordPress. Medan dess kärna är säker, ligger problemet för WordPress i några av dess tredjepartsförlängningar.

Enligt a undersökning av Wordfence, plugins var skylden för 55,9% av alla cyberattacker. Lyckligtvis tillämpar sunt förnuft de mest pressande säkerhetsproblemen kring plugins. Begränsa antalet plugins du installerar. Använd endast plugins som uppdateras regelbundet. Och naturligtvis att hålla dem uppdaterade kommer att stärka din webbplats säkerhet.

Samtidigt är dess säkerhet en av Drupals viktigaste försäljningsställen. Det har funnits exempel på säkerhetsproblem – det senaste Drupalgeddon 2 attack kommer till minnet – Drupal har stött på det minsta antalet attacker jämfört med WordPress och Joomla sedan 2005.

WordPress är säkert men med tanke på dess popularitet kommer det alltid att vara mer sårbart för attacker än Drupal. Båda samhällena svarar snabbt på alla problem. Men det stora antalet plugins och teman på WordPress betyder att du måste vara noga med att undvika att ladda ner något som är dåligt kodat. Även om du inte kommer att gå fel med något av valen, är Drupal mer sannolikt att skydda dig mot överträdelser.

Stöd för WordPress vs Drupal

När du är upptagen med trånga tidsfrister för att få ditt projekt igång, kan tillförlitlig kundsupport vara avgörande för att säkerställa att dina planer inte försenas av mindre problem.

WordPress support

WordPress popularitet runt om i världen innebär att det finns en mängd utvecklare och designers som är redo att hjälpa dig med något av dina problem.

Medan ett centralt stödsystem inte finns, kommer du att kunna hitta svar på dina gnagande frågor på WordPress support samt användbar dokumentation. Dessutom kommer premiumteman och plugins att ha sina egna dedikerade supportteam som hjälper dig med problem relaterade till dem.

Drupal

Precis som WordPress har Drupal också en mycket aktiv gemenskap liksom dess Stöd avsnitt där experter kommer att kunna prata dig genom eventuella kvarstående frågor. Här hittar du också dokumentation, chattrum och andra resurser för att hjälpa dig.

Drupals marknadsplats är en annan stor resurs där du kan ansluta till professionella tjänster som visar en historik över de problem de har löst. Även om du kan vara säker på att du kommer att få bästa möjliga service, bör du förvänta dig att betala lite mer för den lyxen.

WordPress och Drupal jämförde

Både WordPress och Drupal ger dig en hög nivå av dedikerat stöd för dina webbplatsbyggnadsbehov. Som är fallet med båda, måste du spendera lite mer för den bästa en-till-en-tjänsten men det är i allmänhet värt det.

WordPress vs Drupal – Vilken plattform ska du välja?

Även om båda har sina för- och nackdelar är det tydligt att de viktigaste fördelarna som Drupal en gång haft har varit begränsade.

Drupal är ett bra alternativ om du vill bygga en anpassad webbplats men du kan nu göra samma sak med WordPress utan den komplexa kodningen. Framväxten av plugins som Toolset och de olika sidbyggarna innebär att du nu kan bygga webbplatser på “Drupal-sättet” utan någon stress som följer med det.

Vilket CMS föredrar du? Dela dina tankar om WordPress vs Drupal i tankarna nedan …

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map