5 enkla steg för att skapa en författarwebbplats och sälja fler böcker med WordPress

Enkla steg för att skapa en författarwebbplats och sälja fler böcker med WordPress

Med Amazons Kindle Direct Publishing Genom att erbjuda ett problemfritt sätt att själv släppa dina böcker ökar antalet författare som går ensam. Även om publiceringsdelen är lättare än någonsin, presenterar marknadsföringssidan av saker en alltmer komplex utmaning. Med fler författare som strävar efter bokförsäljning kan det vara svårt att sticker ut från mängden.


Ett sätt att öka exponeringen och ansluta till fler potentiella läsare är att skapa din egen författarwebbplats. Detta ger dig inte bara möjligheten att utöka din räckvidd utan ger dig också möjligheter att potentiellt tjäna mer inkomst per försäljning från dina böcker och andra produkter.

Denna steg-för-steg-guide visar dig hur enkelt det är att bygga en plattform på WordPress för att visa upp dina böcker, tjäna extra anslutna intäkter och locka nya läsare genom bloggning. Låt oss börja!

Steg 1: Välj din plattform

WordPress.org, själv värd WordPress

När det gäller att inrätta en ny webbplats finns det en mängd olika plattformar tillgängliga. Vi rekommenderar att du använder självhost WordPress för dess relativa användarvänlighet och höga flexibilitet. För att faktiskt vara värd för din webbplats är en leverantör som Bluehost ett billigt alternativ med prissättningsnivåer som tillgodoser alla användarnas sätt.

För att skapa din webbplats väljer du bara ett Bluehost-prisalternativ som passar dina behov och installerar sedan WordPress genom ett klick alternativet finns i ditt konto. Om du fastnar, erbjuder de olika supportkanaler som hjälper dig att leda varje steg på vägen – även om du är en nybörjare.

Steg 2: Anpassa din webbplats design och funktionalitet

När du har installerat WordPress är det dags att anpassa din webbplats. Ett av de första besluten att fatta är att välja ett WordPress-tema. Enkelt uttryckt, ett tema dikterar det övergripande utseendet på din webbplats, så det är ett stort beslut. Du kommer att bli bortskämd för valet, eftersom det finns många olika gratis och premium WordPress-teman tillgängliga för att passa dina behov.

Ett exempel på ett stort gratis tema för författare är vårt eget Zero Free Responsive Blogging Theme. Detta rena och minimalistiska tema gör att du kan visa vackra bilder samtidigt som du uppmärksammar ditt skriftliga arbete:

Nollfritt tema.

Letar du efter något med fler alternativ? Totalt WordPress-tema är ett utmärkt mångsidigt tema helt integrerat med den populära bygg- och släppsidebyggaren av Visual Composer så att du kan skapa alla anpassade sidlayouter du vill ha. Dessutom kommer temat med hundratals inbyggda alternativ i WordPress Customizer som ger dig kraften att finjustera färger, layouter, teckensnitt och mer i hela temat..

Totalt, ett mångsidigt WordPress-tema för infoprenuers

När du har valt ditt tema kan du anpassa det med de alternativ som finns i inställningarna för ditt tema. Varje tema erbjuder något annat, även om de flesta gör att du kan finjustera färger, teckensnitt och bakgrund. Om du inte har en kreativ böjning är det bäst att hålla saker enkla i början och följa några grundläggande tumregler.

Dessutom vill du installera några tillägg som kallas plugins för att förbättra WordPress kärnfunktionalitet. Vissa är inte nödvändiga, men andra är helt avgörande – och tusentals finns gratis på WordPress.org Plugin Directory. Du kan till exempel visa flera bokomslag på din hemsida med hjälp av Skjutreglaget WD plugin, eller visa dina bokrecensioner med ett plugin som Bra recensioner för WordPress.

Slutligen vill du lägga till dina egna bilder. Medan premiumexempel kan hittas på sajter som Shutterstock, många gratis Creative Commons-licensierat bilder kan hittas på platser som Pixabay.

Steg 3: Skapa och publicera dina nyckelsidor

Det finns vissa viktiga sidor som varje webbplats behöver, men de viktigaste på din webbplats bör vara dina Om och Böcker-sidor – så ta dig tid att skapa din bio och visa upp dina bokomslag och beskrivningar. Överväg också att lägga till ett kontaktformulär via ett plugin som t.ex. Kontaktformulär 7. Detta ger läsare, granskare och förlag ett enkelt sätt att komma i kontakt med dig. När du är redo kommer du att spara eller publicera dina sidor.

Glöm inte att lägga till knappar för social delning på dessa sidor så att fans kan dela dem med andra. Ryggraket är ett utmärkt plugin med ett solidt delningsalternativ SumoMe erbjuder också en svit med delningsalternativ att välja mellan.

Steg 4: Lägg till bra innehåll

Ett sätt att locka läsare är att uppdatera din webbplats med nytt innehåll i form av en blogg eller nyhetsfeed. Det behöver inte vara dagligen eller ens varje vecka, men genom att tillfälliga uppdateringar kan hålla dina befintliga besökare tillbaka och locka till sig nya. Författare som Anthony Horowitz, Bernard Cornwell och Carolyn Jewel vet alla värdet av en väl underhållen blogg.

Anthony Horowitzs nyhetssida.

Anthony Horowitzs blogg uppdateras regelbundet.

Om du undrar vilken typ av innehåll du ska inkludera är nyckeln att göra det relevant för dina nuvarande och blivande läsare. Du kan lägga ut bokutdrag, släppa nyheter, karaktärsprofiler eller till och med bokrecensioner.

För att skapa en ännu närmare förbindelse med dina läsare, överväg att skapa ett nyhetsbrev för att skicka e-postmeddelanden med nyheter om utgivningar, signeringar och kampanjer. Tjänster som MailChimp och AWeber hjälper dig att skapa och hantera din e-postlista via din webbplats.

Steg 5: Kör trafik

Nu har du satt upp din webbplats, det är dags att locka besökare. Det finns så många sätt att driva trafik till din webbplats att ämnet förtjänar en egen bok! Här är dock några viktiga sätt att närma sig det:

  1. Sociala media: Om du har konton på sociala medier börjar du posta länkar till din webbplats och be dina följare dela dem med andra.
  2. Gäst inlägg: Be om att gästlägga webbplatser som du tror att dina potentiella läsare kan besöka, men se till att webbplatsen låter dig lägga till din egen webbplatslänk i slutet av inlägget.
  3. Sökmotoroptimering (SEO): Optimera ditt innehåll så att det rankas bra i sökmotorerna.

Vi tycker att det finns så mycket att skriva om ämnet, ett inlägg räcker inte. Med det i åtanke, när du har uttömt alla dina alternativ för att tjäna trafik, kolla in vår artikel med fler tips för att driva trafik till din WordPress-webbplats.

Steg 6: Tjäna pengar på din webbplats

Naturligtvis är huvudmålet med din webbplats att nå nya läsare och så småningom sälja fler böcker. En ökning i försäljningen är dock inte det enda sättet att tjäna på din författares webbplats. Affiliate-marknadsföring kan enkelt integreras i din intäktsstrategi och kan bli mycket lönsam – särskilt om du uppnår hög trafiknivå.

Ett av de mest uppenbara partnerskapen för författare är Amazon Associates. När du har godkänts kan du begära länkar till dina böcker och sedan bädda in dem på din Böcker-sida och någon annanstans de nämns på din webbplats.

När du söker kan du också hitta andra affiliate-program som är relevanta för webbplatsens innehåll. De kommer att tillhandahålla textlänkar som du kan placera på din webbplats eller alternativt tillhandahålla bilder som du kan bädda in i inlägg, sidor eller widgetområden.


Även om det aldrig har varit enklare att publicera ditt eget arbete är det fortfarande en pågående utmaning att försöka marknadsföra dina böcker. Med så många författare som kämpar för läsarskapet, kan det vara svårt att sticker ut och få kontakt med potentiella fans.

Med hjälp av dessa sex steg kan du skapa en författarwebbplats som förbinder dig med läsare, hjälper dig att sälja fler böcker och ger dig möjlighet att tjäna extra anslutna intäkter. Låt oss sammanfatta:

  1. Välj din plattform.
  2. Anpassa din webbplats design och funktionalitet.
  3. Skapa dina statiska sidor.
  4. Lägg till bra innehåll.
  5. Kör trafik till din webbplats.
  6. Tjäna pengar på din webbplats.

Har du egna tips för att skapa en författarwebbplats? Låt oss veta i kommentarerna nedan!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me