6 sätt att bygga och växa din e-postlista med WordPress

6 sätt att bygga och växa din e-postlista med WordPress

En e-postlista är inte bara ett sätt att hålla publiken uppe, den kan vara ett ovärderligt verktyg för företag. Visst är det ett bra sätt att få människor att komma tillbaka för mer. Men du kan också långsamt, stadigt bygga konsumentförtroende genom att tillhandahålla värde gratis. Du kan sedan förvandla detta till en försäljning eller kund längre ner på vägen. Det bästa är att du kan ganska mycket automatisera hela processen. Du behöver bara växa och skapa en e-postlista.


Om du inte redan har en e-postmarknadsföringsleverantör kanske du vill titta på MailChimp, SendinBlue eller MailPoet – som alla erbjuder gratis planer för listor med mindre storlekar.

1. Sätt ett formulär i sidofältet

Sidofältformulär

Visst, det är lätt att kopiera och klistra in formulärets kod eller installera ett plugin, så att du snabbt bara kan gå vidare, luta dig tillbaka, koppla av och se din lista växa … eller hur? Tja, inte exakt. Om du gjorde det skulle du antagligen ha en fruktansvärd konverteringsfrekvens. Nästan ingen av dina besökare skulle registrera sig. Först måste du arbeta i en kort kopia för att kommunicera varför det är en bra idé att registrera dig. (Du kan alltid emulera registreringsformulär som har gjort att du lämnade din e-post tidigare, men se till att den är i samma röst som resten av din webbplats.)

En vanlig strategi ta saker ännu längre, är att lägga till lite för att söta potten. En e-bok, en arbetsbok, en videokurs eller till och med en kostnadsfri testversion av en produkt. När de används för att hjälpa till att skapa en lista benämns dessa saker ofta i stort sett en blymagnet. Något som uppmuntrar fler människor att lämna sina e-postmeddelanden.

Massor av bloggare och marknadsförare svär vid denna strategi, som du antagligen har märkt om du ofta har några (eller många) bloggar under åren. Men vissa håller sig vid att erbjuda sitt nyhetsbrev som enda skäl att registrera sig, för att samla in bara e-postmeddelanden från människor som verkligen är intresserade av att hålla sig runt och läsa några nyhetsbrev i framtiden.

2. Lägg till ett registreringsformulär efter inlägg

Du kan naturligtvis klistra in koden för formuläret manuellt efter varje enskilt inlägg som du skriver, eller du kan använda ett enkelt plugin för att enkelt utforma och placera snygga formulär under dina inlägg och sidor. En bra optin är WPForms – som integreras sömlöst med MailChimp, AWeber, Campaign Monitor, GetResponse, Constant Contact, Drip och Zapier. Installera bara, skapa ditt anpassade nyhetsbrevformulär och sätt sedan in på sidorna. Återigen är det viktigt att lägga lite arbete på att skapa en kopia som följer med din webbplatss röst och karaktär.

3. Ha bild-eller popup-formulär på din webbplats

Skjut in eller popup-formulär

Om du använder MailChimp har de faktiskt en inbyggd generator som du kan använda för att skapa en sida och klistra sedan in koden i del av header.php för ditt valda tema för att använda det på din webbplats (du kan använda ett plugin som Header & Footer att lägga till den här koden om du känner dig obekväm att redigera temafiler direkt.)

Om inte, finns det ett par fantastiska WordPress-plugins (med mer funktionalitet och förutbestämda teman) som är mer än uppgiften. Blomma och SumoMe är två fantastiska alternativ. Eller så kan du använda en fullständig fristående blygenerationsprogramvara som fungerar som MailOptin, OptinMonster eller vår personliga favorit Optimonk.

Både MailOptin och OptinMonster är betalda alternativ, men de erbjuder mycket funktionalitet, inklusive a / b-testning, lätt smältbar analys och enkel optin-formbyggare. Båda är väl värda investeringen. Bloom betalas också, men erbjuder inte samma flexibilitet enligt min mening. För att få SumoMe-listbyggaren måste du registrera dig för SumoMe. Det är gratis att prova och du får tillgång till många andra marknadsföringsverktyg (ett utmärkt exempel på en blymagnet på jobbet).

4. Gör din hemsida till en dedikerad (eller halv dedikerad) målsida.

Landningssida

Många större bloggare och småföretagare vet att samla e-postmeddelanden är en så avgörande del av deras verksamhet att de ägnar sina hemsidor till att samla in leads. Ibland betyder det att skapa en komplett målsida med ett mycket diskret utgångsalternativ som “Fortsätt till min blogg.” Andra gånger fokuserar de området ovanför vecket, det synliga området som först laddas i en webbläsare, när du samlar in e-postmeddelanden och gör hemsidan till en slags halvlandningssida.

Om du går med det första alternativet kan du använda en målsidesskapare som trivs för att skapa målsidan och sedan helt enkelt ange den som indexsidan på din webbplats. Det andra tillvägagångssättet med semi-landningssidan kan tyckas vara svårt att skapa, men det är inte bara teman som är helt dedikerade till den här metoden (som Landing by Themify), utan du kan enkelt skapa en vacker funktionell sida med en sidbyggare eller ett tema som Total.

Problemet med de metoder jag har nämnt hittills är att de alla litar på en faktor som är mycket svårare att förbättra på kort sikt, trafik. Om du inte har många människor som besöker din webbplats kommer du naturligtvis inte att många registrerar dig för ditt nyhetsbrev eller din kurs. Du kan göra detta även om du inte har lanserat din webbplats ännu, genom att använda ett kommande plugin. Det är därför de nästa metoderna fokuserar på både trafik- och e-postprenumeranter.

5. Landa en gästpost och skicka trafik till en målsida.

Gästbokning

Ett gästinlägg är helt enkelt ett inlägg som du skriver och publicerar på någon annans blogg eller webbplats. Om du redan har skapat en relation med andra bloggare / företagare i din nisch kan du nå ut till dem och skapa idéer som du tror skulle vara bra för deras publik (om inte, bygg relationer med människor i ditt utrymme).

Kom ihåg att uppföljning. Det här som har fått mig i dörren några gånger tidigare är en enkel e-postmeddelande ungefär en vecka efter den första. Håll det artigt och enkelt, sammanfatta snabbt ditt förslag.

Även om det kanske fungerar på kort sikt bara på grund av volymen, rekommenderar jag att “spam and be” -metoden, där du helt enkelt skickar e-post till en massa människor baserat på en mall, eftersom det kan bränna broar där du annars skulle kunna ha byggde en bra relation.

För optimalt resultat, välj bloggar som är antingen direkt eller indirekt (till exempel ett gästinlägg om snabba effektiva träningspass på en hälsosam matblogg) som är relaterade till det ämne / de ämnen du tar upp på din webbplats. Lägg sedan lite ansträngning i att undersöka vilken typ av innehåll som verkar ge en resonans för publiken. Detta skiljer sig från blogg till blogg. Vissa platser har list-kärleksfulla publik, andra älskar djupa personliga berättelser om rättegång, fel och slutligen, framgång.

Sedan kan du välja att antingen skicka dem till den vanliga målsidan, eller kanske till och med gå den extra milen och skicka dem till en målsida som är 100% skräddarsydd för denna gästposts publik. Skrivet på sitt språk och kanske ger dem en exklusiv affär eller erbjudande tillsammans med den normala “blymagneten”.

Det fantastiska med denna strategi är att den är repeterbar. Du kan till och med gästlägga mer än en gång på samma webbplats. Om du gör det rätt, också verkligen ta dig tid och ansträngning för att skapa ett stycke värt att komma ihåg (och dela), kommer det också att hjälpa dig att förbättra ditt förhållande till den person som låter dig låna hennes scen.

6. Samarbeta med någon (gör ett gemensamt företag)

joint venture-lagarbete

Om du kämpar med trafik, men redan har en kvalitetsbok / kurs / produkt som du tror på, kan du försöka rekrytera hjälp av andra människor. Du kan erbjuda bloggare exklusiva erbjudanden till sin publik, till exempel en chans att få din bok / kurs gratis.

Om ditt innehåll är av hög kvalitet och du redan har upprättat en viss rapport med några få påverkare i ditt utrymme, kan detta vara mycket lättare än du kanske tror. Återigen råder jag mig mot “spam and be” -metoden. Och igen, kom ihåg att följa upp.

Avsluta våra tips för att växa din e-postlista

Medan det första steget att bygga en publik och förvandla medlemmar av den publiken till kunder är naturligtvis trafik, att få besökare i första hand, är det andra steget att se till att de fortsätter att komma tillbaka. Om de inte kommer tillbaka kommer de bara att vara någon slumpmässig person som vågade sig in på din webbplats en gång. Men om de går med i ditt nyhetsbrev kommer de långsamt att lära känna dig och vad du handlar om. Eller om du redan har trafiken in, använd någon av eller kombinera metod 1-4. Men om du fortfarande kämpar med att få människor att besöka din webbplats så arbeta mot 5-6.

Kör du ett nyhetsbrev, en e-postkurs eller någon annan form av e-postlista? Vi skulle gärna höra några av dina tips (och jag är säker på att våra andra läsare också skulle göra det) – som hur du först växte din e-postlista, eller hur håller du dig på att prenumerera?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map