9 bästa WordPress-kurser för nybörjare

De bästa WordPress-kurserna för nybörjare

WordPress är ett anmärkningsvärt Content Management System (CMS), varför det finns så många bra WordPress-kurser tillgängliga online. Det är kraftfullt och flexibelt nog för att skapa nästan alla typer av bloggar eller webbplatser du kan tänka dig. Men den enorma världen av WordPress kan tyckas skrämmande till en början, och du kanske inte vet hur du ska göra om att lära dig alla dess ins och outs.


Lyckligtvis blomstrar WordPress-samhället, och det finns många människor där ute som är villiga att hjälpa dig att lära dig repen. En snabb Google-sökning visar tusentals artiklar och självstudier, tillsammans med dedikerade YouTube-kanaler som WPCrafter, Tyler Moore, och WPBeginner. Dessa resurser är fantastiska, men ofta hittar du det bästa sättet att göra framsteg genom att delta i en mer strukturerad kurs.

Det är därför vi kommer att rekommendera några riktigt utmärkta WordPress-kurser online för nybörjare i den här artikeln. Var och en är designad med nya användare i åtanke och kommer att beväpna dig med den kunskap du behöver för att börja skapa dina egna webbplatser. Låt oss börja!

1. WordPress Training av Yoast Academy

WordPress Training av Yoast

BESÖK YOAST FÖR ATT STARTA →

Tid att slutföra: 3 timmar
Pris: Gratis nybörjarkurser ($ 199 / år för att inkludera SEO-utbildning, $ 499 / år för tillgång till alla nuvarande och kommande kurser)

Vill du komma igång med WordPress snabbt? Vem är bättre att lära av än ett av de mest kända namnen i branschen. Yoast Academy erbjuder 4 gratis kurser för att täcka grunderna. Den första, WordPress för nybörjare, leder dig igenom stegen för att komma igång (installation, teman, plugins, säkerhet osv.). Då hjälper videor på blocket och klassisk redigerare att välja vilket som passar dig. Och slutligen kommer en gratis kurs om WordPress SEO för nybörjare att hjälpa dig i rätt riktning för att börja rangordna i sökresultaten.

Utöver dessa gratiskurser erbjuder Yoast två premiumpaket som är en bra resurs för såväl nybörjare som etablerade WordPress-användare. Detta är din chans att få exklusiva SEO-tips från WordPress SEO-expert # 1. Det är en stor investering i framtiden för din webbplats om du har tid och budget tillgänglig.

Fördelar

 • Fyra snabba, enkla och gratis videor att smälta videor för att komma igång med grunderna.
 • Alternativ för att uppgradera för åtkomst till premium SEO-kurser som du helt enkelt inte hittar någon annanstans.
 • Det finns ett Yoast-certifikat och ett märke när du slutför kurserna för att lägga till din webbplats eller återuppta.

Nackdelar

 • Eftersom det bara finns fyra kurser kommer du inte att gå in på nischämnen som e-handel, nyhetsbrev osv.
 • Premiumkurserna för SEO är dyra (men som nämnts ovan skulle jag personligen betrakta dem som en investering).

2. Joy of WP: WordPress Training

Joy of WP: WordPress Training

Besök Joy of WP för att komma igång →

Tid att slutföra: 5 timmar och 30 minuter (WP A till Z är ungefär 4,5 timmar, medan WordPress kommer in på ungefär 1 timme)
Pris: Fri

Bud över på Joy of WP har inte satt ihop en utan två användbara WordPress-kurser för att komma igång på din resa. Dessa enkla att följa tillsammans med guider täcker Komma igång, Länkar, Teman, Plugins, Blogging, Hosting, Gutenberg och några andra extrafunktioner (under Potpourri-avsnittet). Om du slutför videoklippet är du säker på att ha ett bra grepp om WordPress-grunderna.

Fördelar

 • Båda serierna är helt gratis (du kan bli ombedd att registrera dig för ett gratis konto för att se några av filmerna dock).
 • Varje video täcker ett specifikt ämne i detalj, så om du bara vill lära dig att “lägga till media till din rubrik” kan du hoppa framåt och titta på just den en videon.

Nackdelar

 • Om du tittar på båda är den här serien lite på långsidan. Du måste skära ut en eftermiddag, eller ännu bättre en hel dag, för att slutföra alla videor.
 • Det finns några videoklipp som du kan hoppa över eftersom de är mycket specifika (främst i avsnittet om plugins).

3. WordPress snabbkurs av WP Apprentice

WordPress snabbkurs av WP Apprentice

Besök WPApprentice för att komma igång →

Tid att slutföra: En timme
Pris: Gratis (livslängd tillgång till WordPress Essentials för $ 47, eller alla deras kurser för $ 147)

Den här första kursen är en snabb och enkel handledning avsedd för absoluta nybörjare. WordPress-snabbstartkursen fokuserar på grunderna: hur man hittar en webbhotell, installerar WordPress, använder instrumentpanelen och börjar skapa innehåll. Alla plattformens centrala funktioner förklaras, till exempel teman, plugins och widgets. När du är klar med att titta på dessa tio videor är du redo att starta din första webbplats.

Fördelar

 • Kursen är kort och gratis, så du riskerar ingenting genom att prova den.
 • Det förblir på en introduktionsnivå, perfekt för någon som aldrig har använt plattformen.
 • Du får en allmän översikt över alla primära funktioner i WordPress.

Nackdelar

 • Det faktum att kursen är så kort kan också vara en nackdel – det finns inget utrymme för fördjupade förklaringar.
 • Endast ämnen på startnivå behandlas. Om du vill skapa något annat än en enkel webbplats behöver du förmodligen ytterligare information.

4. Komplett WordPress-utbildning för nybörjare av Udemy

Komplett WordPress-utbildning för nybörjare av Udemy

Besök Udemy för att komma igång →

Tid att slutföra: 4 timmar
Pris: 19,99 dollar

Komplett WordPress-utbildning för nybörjare är för närvarande prissatt till knappt $ 20 och är relativt omfattande. Som alla bra WordPress-kurser täcker detta inlägg från Udemy grunderna för att skapa en webbplats eller blogg. Den fokuserar också på den större bilden och förklarar plattformens övergripande ramverk och hur den fungerar. Nära slutet diskuteras det med SEO för att förbättra din webbplats synlighet och ranking.

Fördelar

 • Många ämnen behandlas på bara några timmar.
 • Kursen innehåller en steg-för-steg-guide för att få din webbplats igång.
 • Det tar en konceptuell inställning till WordPress och lär dig hur och varför saker fungerar snarare än att bara ge instruktioner.
 • De flesta förklaringarna är enkla och nybörjarvänliga.

Nackdelar

 • En del av det senare materialet är ganska avancerat och täcker komplexa ämnen som att skapa dina egna teman (i rättvisa kan du se detta som en proffs!).
 • Kursen är lite äldre. Så även om de flesta av informationen fortfarande gäller, är några saker föråldrade.

5. WordPress 101: Grunderna från WP101

WordPress 101: Grunderna från WP101

Besök WP101 för att komma igång →

Tid att slutföra: 90 minuter
Pris: 19 $ / år (de första sju videoklippen är gratis – så du kan komma igång för $ 0)

Ibland ger en gratis kurs inte allt du letar efter, och du är villig att betala för något mer professionellt. WordPress 101: Grunderna kommer med ett pris, men ger mer support och visningsalternativ än ovanstående kurser. Det lyckas också täcka alla grunderna – teman, plugins, inställning av en webbplats – samt lite mer avancerat material om webbplatsinställningar och anpassning. Spridda över de 20 filmerna är många användbara tips för WordPress-nybörjare.

Fördelar

 • Kursen är mer tillgänglig än de flesta. Det är texttexter med stängda texter och det finns ett spansktalternativ.
 • När du köper kursen (eller prenumerationen) får du tillgång till ett forum där du kan ställa frågor och få support.
 • När du har fått nybörjarkursen är kursen på mellannivå gratis.

Nackdelar

 • När den inte är till försäljning är kursen lite dyr med tanke på den korta längden.
 • Det antar att du redan har WordPress konfigurerat, så det täcker inte hur värd och installation av plattformen.

6. Var din egen chef WordPress-kurs av BitDegree

Bli din egen chef WordPress-kurs av BitDegree

Besök BitDegree.org för att komma igång →

Tid att slutföra: 75 minuter
Pris: 34,99 dollar

Vill du lära dig att starta din egen webbplats? Och hur kan man tjäna pengar på det? Och hanterar det över tiden? Enkelt – Be Your Own Boss-serien på 17 korta och till den punkt tutorials är för dig. BitDegree har gjort ett bra jobb med att sätta ihop en snabb och lättförståelig guide som förklarar alla grunderna för att starta din egen webbplats med WordPress. Dessutom omfattar kursen viktiga tips och färdigheter för att förbättra ditt företag, marknadsföring, passiv inkomst och (naturligtvis) bli din egen chef. Allt du behöver är tillgång till internet och du kan ha all den kunskap du behöver för att starta din egen webbplats i slutet av din lunchpaus.

Fördelar

 • Skapad av programvara och apputvecklare Alex Genadinik.
 • Denna snabba, 75 minuter långa kurs är lätt att passa in i alla scheman.
 • Hjälpsamma och direkta självstudier täcker viktiga punkter för skapandet av webbplatser så att du kan bygga en webbplats på en dag.
 • Tillagda tips för att driva din webbplats som företag hjälper dem som är nya i branschen.

Nackdelar

 • Kursen skulle kunna täcka affärssidan mer, men du kan följa upp denna handledning med BitDegree-monetiseringskurs (för närvarande bara $ 9,99).
 • Längs samma linjer som den sista punkten är den här kursen en översikt så att den inte går i djupet för något ämne för att passa alla viktiga punkter i det kompakta 75 minuters schemat.

7. Olika WordPress-kurser på Lynda.com

Olika WordPress-kurser på Lynda.com

Besök Lynda.com för att komma igång →

Tid att slutföra: Beror på kursen, men de flesta är cirka 2 timmar långa
Pris: En månad gratis, efter det börjar ett prenumeration på Lynda.com på $ 24.99 per månad

Du kanske redan vet lite om WordPress eller skapande av webbplatser i allmänhet, och du känner att några av ovanstående kurser kommer att vara så enkla för dina behov. Eller kanske du bara gillar tanken på att kunna lära i din egen takt istället för att ledas genom en strukturerad uppsättning lektioner. Lynda.com är en webbplats där vem som helst kan ladda upp sina egna WordPress-kurser, vilket innebär att det finns en massa av tillgänglig information. Du kan hitta kurser om hur man ställer in WordPress, grunderna för att skapa en webbplats, hur man använder teman och plugins, specifika tips och trick och mer avancerade ämnen.

Fördelar

 • Du får tillgång till mycket innehåll till ett ganska lågt pris.
 • Det är möjligt att hitta kurser riktade specifikt till det du försöker lära dig.
 • När du känner dig redo för det kommer vissa kurser att ge mer avancerad information och tekniker.
 • Lynda.com är en mer självstyrd plattform – du kan hoppa från kurs till kurs när behovet uppstår.

Nackdelar

 • Att använda den här typen av webbplats är inte lika enkelt som att lära sig genom en enda kurs. Du måste göra några sökningar för att hitta den information du behöver.
 • Kursernas kvalitet är varierande eftersom alla har en annan skapare.

8. Börja WordPress av Treehouse

Börjar WordPress av Treehouse

Besök Treehouse för att komma igång →

Tid att slutföra: 3 timmar, börja avsluta
Pris: Ett prenumeration på Treehouse börjar på $ 25 per månad (det finns också ett sju-dagars gratis provalternativ)

Kursen täcker vad som är WordPress, hur man installerar WordPress lokalt för testning, grunder (innehåll, media, anpassning och mer), användarroller och migrering från lokalt till live. Det är uppdelat i enkla att hantera sektioner, med undantag för WordPress grunderavsnittet, som är ungefär 1/2 av hela kurstiden (men inga bekymmer – du kan enkelt pausa när som helst). Det är ett bra alternativ att komma igång på en eftermiddag.

Fördelar

 • Totalt sett mycket lätt att följa med.
 • Enkla steg-för-steg-instruktioner hjälper dig genom viktiga WordPress-aspekter.

Nackdelar

 • Saker rör sig ganska snabbt i den lokala installationen, så du kan behöva lyssna igen.
 • Bygga på den sista punkten – avsnittet om migrering till din live-webbplats går lite snabbt.

9. WordPress utveckling av Treehouse

WordPress utveckling av Treehouse

Besök Treehouse för att komma igång →

Tid att slutföra: 27 timmar för hela kursen, med 2 timmar för att täcka “nybörjare” -materialet
Pris: Ett prenumeration på Treehouse börjar på $ 25 per månad (det finns också ett sju-dagars gratis provalternativ)

Du skulle vara hårdpressad för att hitta en mer grundlig kurs än WordPress Development. Hela spåret täcker nästan allt du kan tänka på som är relaterat till WordPress. Det finns en mycket tydlig utveckling från nybörjarinnehåll – nedladdning av WordPress och byggande av din första webbplats – till mellanliggande och avancerat material, till exempel att arbeta med plugins och kodanpassning.

Fördelar

 • Det finns massor av innehåll, organiserade på ett sätt som är lätt att följa.
 • Steg-för-steg-instruktioner leder dig genom att bygga en WordPress-webbplats.
 • Att arbeta till och med början av denna kurs ger en ganska tydlig bild av vad WordPress kan göra och hur det fungerar.

Nackdelar

 • När du har kommit förbi de första filmerna är den mer avancerad än de andra WordPress-kurserna på den här listan.
 • Vissa videoklipp antar tidigare teknisk kunskap, särskilt senare i spåret.

Om du aldrig har använt WordPress tidigare kan du vara orolig för att du inte har erfarenhet eller teknisk kunskap som är nödvändig för att effektivt använda plattformen. Men det enastående samhället och det stora utbudet av WordPress-kurser och tutorials som finns tillgängliga gör det mycket lättillgängligt för alla som är villiga att lägga in lite lärande tid.

Dessa WordPress-kurser hjälper dig att förstå och börja använda grunderna på nolltid. Men kanske missade vi en bra. Känner du till några andra fantastiska resurser för att lära dig om WordPress? Vi skulle gärna höra om dem i kommentaravsnittet nedan!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map