CrowdFund dina projekt med WordPress

CrowdFund dina projekt med WordPress

Crowdfunding har exploderat under de senaste åren, med framgångar för webbplatser som Kickstarter och Indiegogo.  Om du någonsin har använt en crowdfunding-webbplats (antingen som skapare eller backer) vet du hur användbara de kan vara för att få finansiering. Men du tävlar slutligen om uppmärksamhet med tusentals andra live-projekt.


Istället för att jockeya för position bland alla andra, varför inte skapa en WordPress-webbplats för ditt projekt och låta din publik finansiera den direkt? Det är inte så svårt som du kan förvänta dig. Allt du behöver är en WordPress-installation med självhost och ett gratis plugin.

I det här inlägget kommer vi att diskutera fördelarna med att använda din WordPress-webbplats för att samla in dina projekt eller tjänster. Då pratar vi om hur du använder ett gratis plugin för att förvandla din webbplats till insamlingsplattform. Låt oss börja!

Vad Crowdfunding är (och hur det gynnar dig)

Indiegogos hemsida.

Med Crowdfunding kan du samla in pengarna du behöver för att skapa en produkt eller tjänst genom att acceptera donationer från stödmän. Det är en ganska enkel process där du först slår upp ditt projekt och individer eller företag (stödjare eller investerare) kan ge de pengar du behöver för att starta det.

Det finns många fördelar med att använda denna metod, inklusive:

 • Du får medel på förhand som hjälper dig att utveckla dina produkter eller tjänster.
 • Det är mer effektivt än traditionell finansiering.
 • Du kommer att kunna skapa socialt bevis och dragkraft för din produkt eller tjänst.
 • Det möjliggör brainstorming från stödjare och givare, så att du kan förfina din ursprungliga projektidé.
 • Du får ofta bättre medieexponering och marknadsföring för ditt projekt.

Det finns många typer av projekt som kan dra nytta av crowdfunding. Uppenbarligen är fysiska produkter perfekta för denna process. Du kan emellertid crowdfund allt, från digitala produkter som spel eller mobilappar till film- och TV-projekt.

Introduktion av WP Donation WordPress Plugin

WP Donation WordPress Plugin

WP Crowdfunding är ett WooCommerce-baserat plugin som gör att du kan skapa en crowdfunding-webbplats med WordPress. Plugin finns gratis och inkluderar också en betald version som låser upp fler av dess funktioner.

Den stora fördelen med detta plugin är att det skiljer dig från de tusentals andra som tävlar på de stora crowdfunding-webbplatserna. Det betyder att du kontrollerar varje aspekt av processen och inte behöver hantera potentiella utmanare på samma plattform.

Nyckelfunktioner:

 • Dedikerad användarregistrering
 • Möjligheten att förklara ett finansieringsmål och definiera rekommenderade priser
 • Alternativ för att visa stödare på en enda sida eller lista dem anonymt
 • Ett inbyggt plånbokssystem för att beräkna, registrera och distribuera medel (premium)
 • Alternativa betalningssystem som PayPal Adaptive och Stripe Connect (premium)

Pris: Pluginet är gratis och du kan ladda ner det från WordPress-plugin-katalogen. För fler funktioner finns det en premiumversion för $ 149.

Hur man använder WP Crowdfunding-plugin (i tre steg)

Innan du gör några ändringar rekommenderar vi att du säkerhetskopierar din WordPress-webbplats. Följ sedan stegen nedan för att komma igång!

Steg 1: Ladda ner och installera WP Crowdfunding

Först är det värt att notera att dessa instruktioner är för den fria versionen av plugin, även om processen för att använda premiumversionen liknar.

Installera WP Crowdfunding

Välj i din WordPress-instrumentpanel plugins > Lägg till ny. Sök efter “crowdfunding” och WP Crowdfunding bör vara det första resultatet. När du hittat den klickar du på Installera nu. När plugin är installerat väljer du Aktivera.

WP Crowdfunding Aktivera WooCommerce

När du har aktiverat plugin ser du ett meddelande i instrumentpanelen för att installera WooCommerce om du inte redan har gjort det. Detta är nödvändigt för att WP Crowdfunding ska fungera ordentligt eftersom det är ett WooCommerce-tillägg, så installera och aktivera WooCommerce om du inte redan har gjort det.

Steg 2: WooCommerce & WP Crowdfunding Plugin-inställningar

När du har aktiverat båda insticksprogrammen ser du två nya menyalternativ i instrumentpanelen: ett för WooCommerce och en annan för crowdfunding. Vi rekommenderar starkt att du ställer in WooCommerce först, eftersom det är här du ska definiera din valuta, plats, leveransinställningar och viktigast av allt betalningsinställningar. För mer information om dessa steg, se vår WooCommerce installationsguide.

Men när WooCommerce är klar kan du gå vidare till att ställa ip WP Crowdfunding.

Allmänna Inställningar

Fondförvaltare låter dig välja din e-handelshanterare. Eftersom detta plugin är byggt på WooCommerce-plattformen måste du ställa in det som din standardplattform. Här är en uppdelning av några andra Allmän inställningar som du vill kolla in:

 • Standard kampanjstatus: Ställ in standardutkastet eller publicerat tillstånd för nya projekt.
 • Lägsta pris: Anger ett minimum donationsbelopp.
 • Maxpris: Anger ett maximalt donationsbelopp.
 • Rekommenderat pris: Anger ett rekommenderat donationsbelopp.
 • Kampanjens slutmetod: Välj vad som utlöser kampanjens slut (mål, datum, båda, aldrig).

När det installeras genererar detta plugin automatiskt en instrumentbräda och en projektinlämningssida. Om du istället vill använda anpassade sidor måste du ange dem med hjälp av följande två rullgardinsmenyer i det här avsnittet:

 • Välj Dashboard-sida: Välj en sida för att hålla frontpanelen på instrumentpanelen.
 • Välj WooCommerce Form Page: Välj din anpassade formulärsida.

Det är också viktigt för dig att redigera the Kampanjskapare inställningar om du har flera användare med åtkomst till backend på din webbplats. Välj helt enkelt de användarroller du vill ge åtkomst för att skapa och redigera dina crowdfunding-kampanjer.

WooCommerce-inställningar

Låt oss nu titta på WooCommerce-inställningar flik:

WP Crowdfunding WooCommerce-inställningar

Här måste du konfigurera alternativ som är specifika för din WooCommerce-installation. Välj först om du vill visa ditt crowdfunding-projekt på din WooCommerce-butiksida eller inte.

Därifrån kan du göra flera justeringar genom att ställa in dina listor och registreringssidor, anpassa ditt inlämningsformulär med olika textfält och bestämma hur dina sidor kommer att se ut och inkludera. Om du är osäker väljer du de inställningar du tror att du vill ha och kolla sedan framsidan på din webbplats för att se hur de ser ut.

Stilinställningar

Den sista tillgängliga fliken är för grundläggande stylingalternativ. Använd de inbyggda alternativen för färgschema (som är en höjdfärg) och knappstyling för att ytterligare anpassa dina crowdfunding-sidor och -former.

Inställningar för social delning

WP Crowdfunding-plugin erbjuder också alternativ för att möjliggöra social delning via Twitter, Facebook, Google+, Pinterest och länkade in. Markera bara rutorna för de sociala plattformar du vill använda.

När du har gjort dessa justeringar bör du vara redo att faktiskt skapa din kampanj (Obs – det finns tillagda alternativ för e-postmeddelanden, reCAPTCHA och plånbok samt tillgång till kampanjresultatrapporter som endast finns med premiumversionen av plugin).

Steg 3: Skapa en WP Crowdfunding-kampanj

För att komma igång, lägg till kampanjer själv är direkt via WooCommerce. Välj bara “Crowdfunding” produktdatatyp och lägg till din information.

WooCommerce WP Crowdfunding-produkt

Steg 4: WP Crowdfunding Shortcodes

Du måste lägga till en ny sida på din WordPress-webbplats. Från kortkod i rullgardinsmenyn, välj den typ av form du vill skapa:

WP Crowdfunding Shortcodes

Sedan kan du börja konfigurera själva kampanjen i frontend:

Ett exempel på inlämningsformulär.

Förutom allmän information om projektet kan du inkludera pantbelopp och belöningar här. När allt är i ordning, klicka på Skicka in kampanj.

Innan vi avslutar är det värt att nämna att WP Crowdfunding inte kräver ett specialiserat tema. Så om du redan har WordPress-webbplats, behöver du inte oroa dig för att ändra dess utseende. Emellertid inkluderar premiumversionen ett gratis tema utvecklat specifikt för plugin, vilket är värt att kolla in.


Genom att skapa en crowdfunding-webbplats kan du bygga kampanjer så små eller stora som du önskar och ha full kontroll över alla aspekter. Med hjälp av WP Crowdfunding kan du ha en egen insamlingswebbplats som uppmuntrar ditt samhälle att finansiera och marknadsföra ditt projekt.

Har du frågor om hur du använder WP Crowdfunding för att skapa din projektwebbplats? Låt oss veta i kommentarerna nedan!

Notera: Detta är ett uppdaterat inlägg som tidigare täckte Crowdfunding-plugin av Astoundify, som inte längre finns.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map