Fjärrkontroll din WordPress-webbplats med mobila appar

Som WordPress-användare är du utan tvekan mycket väl förtrogen med Admin Dashboard, trots allt är det där du tillbringar mycket av din tid med att konfigurera och hantera din webbplats. När din webbplats är igång har du valt ditt tema och plugins behöver du inte alltid lägga till innehåll via instrumentpanelen.


Du vet antagligen att det finns en rad mobilappar som också låter dig lägga till och hantera innehåll för din WordPress-webbplats. Jag undrar dock hur många av er som jag har ignorerat dessa appar?

Jag testade iOS WordPress-appen för cirka 12 månader sedan och medan den fungerade kändes det bara inte som ett användbart verktyg som du vill spendera mycket tid på att använda. Nyligen, även om jag laddade ner uppdateringen, öppnade den igen, installerade ytterligare ett par av mina webbplatser i den och nu tycker jag att det är ett ganska användbart verktyg – det har verkligen mognat.

WordPress för iPhone & iPad

Wordpress-mobil-setup

Om du aldrig har provat det, låt oss gå igenom en snabb översikt över vad den kan göra. Även om du har provat det men gillar mig inte ett tag, kolla vad den nuvarande versionen kan.

När du först startar appen måste du konfigurera din WordPress-webbplats för att fungera med den. Det är ganska enkelt, du ger den webbadressen till din webbplats och användarnamnet / lösenordet – det gör sedan resten.

Det är värt att notera, jag har bara använt mobilapparna på WordPress-webbplatser med egen värd, men det kan du också använda den för att hantera en WordPress.com-webbplats (till och med konfigurera en ny blogg på WordPress.com)

Du kan följa samma process för att lägga till extra webbplatser, jag har laddat den med 3 webbplatser och det verkar lyckligt att växla mellan dem.

På den här huvudinställningsskärmen finns det också några andra alternativ för kontroll av bilder och videor.

Så vad kan det göra?

Wordpress-post-skärmDet finns en länk för att öppna Admin Dashboard, men iOS-appen handlar verkligen om att lägga till (och hantera) innehåll.

Mycket enkelt kan du skapa ett nytt inlägg (eller sida) och bara börja skriva.

Motsatt är postredaktören, kända WordPress-användare kommer att skära ner gränssnittet ganska snabbt.

Längst ner i detta gränssnitt finns inställningarna för inlägget. Härifrån kan du titta på det publicerade datumet (om det är ett befintligt inlägg), status (dvs. utkast, väntande granskning eller publicerad) samt ställa in den valda bilden för inlägget.

Bilder kan läggas till från telefonens kamerarulle, tas direkt med kameran samt stöd för andra populära iOS-fotoappar. Jag använder Camera + och appen känner igen den och lägger till den som en källa för foton.

Samma sak gäller video, du kan välja att ladda upp en video från kamerarullen eller ta en video direkt med telefonen och lägga till den i inlägget.

Appen visar alla dina nuvarande inlägg och sidor också, så det är lika enkelt att göra en redigering av befintligt innehåll. Inget som att fixa den skrivfelen så snart någon visar den åt dig!

Hantera kommentarer

Wordpress-mobile-kommentarMedan jag har lagt till några inlägg med appen kommer jag att erkänna att jag använder den mer är att hantera kommentarer på mina webbplatser.

Det är mycket praktiskt att kunna se och svara på kommentarer oavsett var du än är. Om du har en upptagen webbplats som lockar många kommentarer är det bara värt att installera appen.

Och ja, du kan ta bort kommentarer eller markera tema som skräppost om det behövs.

Webbplatsstatistik

Nu är det något som många också kommer att vara praktiskt. IOS-versionen stöder Jetpack WordPress-statistik.

Om du använder Jetpack på din WordPress-webbplats kommer appen in i detta och du kan välja att se statistiken direkt på din telefon.

Är du inte säker på vad Jetpack handlar om? Kolla in det senaste inlägget 10 skäl till varför du bör börja använda WordPress Jetpack Plugin idag.

Publicera massor av foton?

Jag har några vänner som håller på att ge sig ut på en årslång resa runt om i världen. De kommer att använda WordPress som en blogg för att dokumentera sina resor och medan de kommer att skriva några längre blogginlägg är det mycket av vad de vill göra att publicera bilder från deras dagliga aktiviteter. Att använda dessa mobilappar är lysande för den här typen av applikationer, se till att du måste lösa problemet med att komma online med din telefon men om WiFi är ett alternativ är det mycket lättare än att behöva vagnar runt en hel dator.

Relaterat till detta är en ny app för iPhone som inte är ute än men kommer att finnas tillgänglig de närmaste veckorna. Pressgram tar idén om Instagram men med en vridning i att istället för att publicera foton till ett socialt nätverk så låter du ansluta appen till din WordPress-webbplats och publicera direkt till din egen webbplats.

Se en kort demo av Pressgram

Läs mer om Pressgram

Använd inte en iPhone?

Jag har bara behandlat historien enligt iOS i det här inlägget, det finns WordPress mobilappar för andra plattformar, kolla in dessa länkar:

 • WordPress för Andriod
 • WordPress för Blackberry
 • WordPress för Windows Phone
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map