Förbättra din WordPress-webbplatsprestanda med kolibri

Förbättra din WordPress-webbplatsprestanda med kolibri

Oavsett vilken webbplats du kör, är det viktigt att hålla sidorna igång snabbt. Studier visar att besökare kan överge en webbplats om det tar längre tid än tre sekunder att ladda. Det finns dock vissa uppgifter som krävs för att upprätthålla höga webbplatshastigheter, och det kan vara tidskrävande att hålla sig uppe på allt.


Lyckligtvis kolibri (a gratis hastighetsoptimeringsplugin för WordPress) tillhandahåller en hel uppsättning prestandafokuserade verktyg i ett bekvämt paket. Du kan använda den för att aktivera funktioner som cachning och GZIP-komprimering, till exempel, som kan förbättra WordPress-webbplatsens prestanda avsevärt.

I den här artikeln förklarar vi kort vikten av webbplatshastighet. Då kommer vi att fyra sätt Hummingbird kommer att förbättra din WordPress-webbplatsprestanda. Nu går vi!

Betydelsen av en snabb webbplats

Prestanda-test för sida

Laddningstider för sidor påverkar nästan alla aspekter av webbplatsens resultat, inklusive besökarnas tillfredsställelse och sökmotoroptimering (SEO). Om sidor försenar, till exempel, är det mer sannolikt att besökare lämnar din webbplats. Detta gäller särskilt för mobilanvändare, som tenderar att förvänta sig topphastigheter.

Dessutom sökmotorer ta hänsyn till webbplatsens hastighet när man beslutar hur man rangordnar webbsidor. SEO-optimering är avgörande, eftersom forskning visar att de tre bästa sökresultaten får nästan två tredjedelar av organisk söktrafik. Med andra ord, ju högre din webbplats dyker upp i sökresultaten, desto större antal människor kommer att se den och klicka igenom.

De faktorer som håller din webbplats igång snabbt

Det råder ingen tvekan om att hålla ett öga på din WordPress-webbplatsens prestanda är ett måste. Du kan enkelt kontrollera sidhastigheterna genom att använda en online-lösning som t.ex. Pingdom-verktyg. Om det inte är så snabbt som det kan vara, kan du dock undra varför.

Många faktorer kan påverka hastigheten på din WordPress-webbplats. Några av de viktigaste elementen är:

 • Din webbhotell. Inte alla webbhotell är byggda på samma sätt. Det är viktigt att välja noggrant och använda en leverantör som tar säkerhet och hastighetsoptimering på allvar.
 • Minne. En webbplatsminne spelar en roll i vilken hastighet den kan uppnå. Ju mer minne och andra resurser som finns tillgängliga, desto mindre troligt är din webbplats att bli överbelastad (särskilt när du står inför höga trafiknivåer).
 • Din webbplats tema. Din webbplatss hastighet kan också begränsas av dess tema. Det ‘tyngre’ ett tema är, eller ju mer onödiga koden det har, desto långsammare kommer det troligtvis att köras. När du bygger eller uppdaterar din webbplats vill du hitta ett tema som är optimerat för prestanda.
 • Dina plugins. Det finns en vanlig myte att helt enkelt ha många plugins på din webbplats kan göra det långsamt. Detta är inte nödvändigtvis sant. Men dåligt kodade plugins eller sådana som helt enkelt innehåller mycket funktionalitet kan vara till nackdel för dina laddningstider.

Att granska dina teman, plugins och värdplan kan göra mycket för att säkerställa att din WordPress-webbplatsprestanda är i toppform. Även om alla dessa faktorer redovisas kan din webbplats dock fortfarande inte fungera så smidigt som du vill. Lyckligtvis finns det många andra sätt att förbättra hastigheten på valfri WordPress-webbplats.

4 sätt att förbättra din webbplats med Hummingbird Plugin

Det finns många verktyg du kan använda för att påskynda din webbplats. De flesta lösningar är inriktade på en specifik optimeringsstrategi, som kan vara användbar men som också leder till att du installerar många extra plugins på din webbplats om du vill uppnå bästa möjliga hastigheter.

Istället kan du välja en lösning som tillhandahåller en serie prestandaoptimeringsverktyg, till exempel Hummingbird – ett plugin för gratis hastighetsoptimering.

Hummingbird Sidhastighetsoptimering

Detta plugin gör det möjligt för dig att förbättra din webbplats hastigheter på ett antal enkla sätt, utan behov av ytterligare verktyg eller mycket teknisk kunskap. Låt oss titta på fyra av de optimeringar som det kan hjälpa dig att uppnå.

1. Cache

Varje gång någon besöker din webbplats måste webbläsaren skicka en begäran till din webbplats server. Servern skickar sedan tillbaka all information som behövs för att visa dina sidor. Om det finns mycket data involverat, servern får för många förfrågningar, eller besökaren i fråga ligger långt borta, kan denna process ta längre tid än den borde.

WordPress-caching är ett sätt att lösa det problemet genom att spara en del av din webbplatsinformation på en mer bekväm plats. På så sätt kan det nås och hämtas snabbare. Sammantaget är aktivering av cache på din webbplats ett smart sätt att förbättra prestandan.

Med Hummingbird-plugin kan du dra nytta av detta genom att tillhandahålla olika typer av cache:

Hummingbird Plugin Caching

Du kan aktivera cachning av sidor, cachelagring av webbläsare och mer genom det lämpligt namngivna caching -fliken i din WordPress-backend. För mer information om vad dessa alternativ är och hur de fungerar, kolla in den här hjälpsamma guiden du kan läsa om hur du konfigurerar cache-inställningar i plugin.

2. GZIP-komprimering

Du är förmodligen bekant med .blixtlås tillägg, vilket är ett sätt att komprimera stora filer så att de är lättare att lagra och transportera. GZIP är en liknande men kraftfullare komprimeringsmetod. Det kan göra dina webbplatsfiler mindre och snabbare att ladda, utan att förlora nödvändiga data i processen.

Detaljerna för hur GZIP-komprimering fungerar är lite komplicerade. Som många hastighetsoptimeringstekniker är det lyckligtvis inte nödvändigt att förstå alla tekniska detaljer för att använda den på din webbplats.

Med Hummingbird-plugin kan du gå till Kolibri> GZIP-komprimering för att aktivera tre olika typer:

Hummingbird Plugin GZIP

Välj helt enkelt vilken typ av server din webbplats är värd på och slå på Tillämpa regler knapp. Plugin kommer att ta hand om resten. Du kan också göra några manuella justeringar om du vill.

3. Minifiering

På ett sätt liknar minifiering GZIP-komprimering. Det är ett annat sätt att hjälpa din webbplats att prestera snabbare genom att ta bort onödiga data från din kod. Ju mindre information som måste överföras mellan servern och webbläsaren, desto mindre tid tar det för dina sidor att ladda.

I kolibri kan du komma åt minifieringsmotor genom Kapitaloptimering fliken inom WordPress:

Hummingbird Asset Optimization

Plugin skannar filerna på din webbplats och låter dig optimera vilka du vill. Du kan till och med flytta vissa “bakom kulisserna” kodfiler till sidens sidfot här om du är bekant med CSS. Detta kan hjälpa till att påskynda WordPress-sidor ännu mer.

4. Prestandaskanningar

Oavsett vilka prestandaoptimeringstekniker du implementerar kommer du att hålla ett öga på din webbplats och fortsätta finjustera den över tid. Ett sätt att göra det är att köra periodiska prestandaskanningar, vilket du kan göra i din Hummingbird-instrumentbräda:

Hummingbird Performance Scan

Resultaten av dessa skanningar kan hjälpa dig att identifiera filer som kan bromsa din webbplats. Dessutom kan du klicka på Förbättra bredvid varje artikel graderad gul eller röd, och få några tips om hur du får upp poängen.

Sista tankar om WordPress-webbplatsens prestanda

Det är viktigt att hålla din webbplats igång snabbt, men det kan vara svårt att hantera var och en av de många tekniker som krävs för att få det att hända. Använda en “allt-i-ett” gratis hastighetsoptimeringsplugin kan hjälpa dig att genomföra de viktigaste stegen snabbt och enkelt.

Med kolibri kan du till exempel optimera webbplatsens prestanda genom:

 1. caching.
 2. GZIP-komprimering.
 3. minification.
 4. Prestanda skannar.

Har du några frågor om hur du upprätthåller toppfarten på din WordPress-webbplats? Låt oss veta i kommentarerna nedan!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map