Hur du ändrar ditt WordPress-tema på ett säkert sätt

Att ändra tema på ytan kan verka ofarligt. Det är så enkelt, det är svårt att föreställa sig att det kan göra någon skada. Du kan till och med göra det från instrumentpanelen i dag utan någon manuell FTP-uppladdning krävs. Det är snabbt, smärtfritt och helt säkert, eller hur? Beror på hur du har konfigurerat din webbplats.


Saken med WordPress-webbplatser är att de ofta blir mer ett pussel eller jenga-torn med tiden. Du har ditt tema, lagt till plugins och alla små (eller större) ändringar du kan ha gjort. Dessa sammanförs för att skapa en vacker funktionell webbplats som passar dina behov.

Och det är därför det är viktigt att vara försiktig när du ändrar ditt tema (eller till och med uppdaterar WordPress på din webbplats för den delen). Om du drar ut fel bit kan hela strukturen kollapsa. Och sedan kommer du att behöva gå igenom en lång (och med några webbhotell, kostsamma) hämtningsprocesser. Eller så kan du sluta byta ut många av de plugins du har vuxit till att känna och älska.

Men det finns ett sätt du kan göra att ändra temat till en riskansträngning på 0%, och lyckligtvis behandlas det i detalj nedan. Låt oss börja!

Steg 1. Välj ett nytt WordPress-tema

Om du inte redan har hittat ett nytt tema du älskar. Om du inte är en utvecklare kan du försöka hitta ett tema som ser mer eller mindre ut hur du vill ha det. Ett bra ställe att leta efter premiumtema är Themeforest. Här hittar du massor av WordPress-teman som har många färgalternativ, tillagda funktioner och till och med drag & drop-sidbyggare (som vårt Total WordPress-tema) för att göra det enkelt för även icke-kodare att anpassa sitt WordPress-tema.

Naturligtvis om din budget inte tillåter ett premiumtema kan du titta på våra WPExplorer gratis WordPress-teman eller på WordPress.org‘S enorma arkiv där nya gratis teman läggs hela tiden.

WordPress.org temakatalog

När du väljer ett nytt tema är det viktigt att se till att ditt nya tema stöder de plugins du anser nödvändiga. Om du har byggt en hel butik med WooCommerce, kommer du förmodligen att fortsätta använda WooCommerce med ditt nya tema. Så dubbla kontrollera plugin-kompatibilitet och funktioner för huvudtema innan du gör det. Naturligtvis, om du är en utvecklare behöver du inte oroa dig för att hitta det “perfekta” temat. Du har förmodligen kunskapen att skapa eller anpassa ett tema själv. När du hittat ett tema som uppfyller dina behov, gå vidare till steg två.

Steg 2. Skapa en säkerhetskopia av din WordPress-webbplats

Det är en bra idé att göra en aktuell säkerhetskopia av din WordPress-webbplats innan du ändrar ditt tema, och det finns en hel del sätt att göra det på. I det här inlägget kommer vi att fokusera på två olika metoder: använda backup-plugins och säkerhetskopiera din WordPress-webbplats manuellt. Båda är ganska enkla processer (även för nya användare).

Metod 1: Använda ett plugin för att säkerhetskopiera WordPress

VaultPress WordPress Backup Plugin

Det bästa backup-pluginet (enligt vår mening) är Vaultpress. Det är lätt att använda och tar en komplett säkerhetskopia av din webbplats. Dessutom börjar det bara 39 dollar per år (för en JetPack personlig plan). Ett lågt pris med tanke på att det erbjuder automatiska säkerhetskopior, 30 dagars säkerhetsarkiv och 1-klickers återställning. Men vänta … det finns mer! Eftersom VaultPress är en del av JetPack-planer, har du också möjligheten att aktivera Akismet- och JetPack-premiumfunktioner på din webbplats.

Den största fördelen med att ha ett plugin gör dina säkerhetskopior är att du inte behöver oroa dig för det.

Ett annat bra premiumalternativ är den beprövade och sanna BackupBuddy. Om du vill lära dig mer om denna oldie men goodie, kolla in vår fullständiga BuddyPress-recension. Jag har också inkluderat det utmärkta alternativet som är Updraft Plus. Updraft säkerhetskopierar inte bara din webbplats utan laddar upp den till flera platser “i molnet”, allt med ett enda klick. Och det låter dig också göra en enkel 1-klick återställning om något har gått hemskt fel.

Som sagt, om din webbplats är en stor del av hur du gör dina inkomster, eller otroligt viktigt för dig på andra sätt, skulle du göra bra att göra en manuell säkerhetskopia också då och då. Bara för att täcka alla dina baser.

Metod 2: Manuell säkerhetskopiering WordPress

Medan du säkerhetskopierar din WordPress-webbplats manuellt kan verka som en stor, komplicerad, jämn, överväldigande uppgift för en nyare användare, men det är verkligen ganska rakt.

# 1 Logga in på din webbhotells kontrollpanel för din webbplats (vare sig det är cPanel eller något annat).
De flesta webbhotell har möjlighet att antingen logga in på ditt konto eller på kontrollpanelen via deras webbplats, så gå till din webbhotell och logga in.

# 2 Hitta FTP-inloggningsinformation eller skapa ett nytt konto.
För att göra detta klickar du på ett av alternativen i menyn på kontrollpanelen som säger något som “FTP-användare / konton” eller “FTP-åtkomst” eller “FTP-inställningar”. Om du inte ser några användare eller inte känner till lösenordet kan du snabbt skapa en ny användare genom att klicka på “lägg till ny användare” och sedan skapa ett nytt.

ftpaccount

# 3 Logga in och kopiera alla relevanta filer från rätt katalog.
Nu, vid denna tidpunkt skulle många människor råda dig att få en FTP-klient som FileZilla, men du kan faktiskt komma åt din webbplats via ftp med din webbläsare, eller till och med en gammal Windows Explorer (eller finder / nautilus om du inte använder Windows ).

ftpadress

För att göra detta skriver du helt enkelt “” ftp://yoursite.com ”i utforskaren eller den andra och loggar in med information du hittade eller användaren du just skapade. Jag gillar att använda min filwebbläsare eftersom det gör säkerhetskopiering lika enkelt som att kopiera och klistra in till önskad plats och sedan göra mappen till ett zip-arkiv.

ftpcopy

# 4 Gå tillbaka till kontrollpanelen och öppna phpMyAdmin.
För många kontrollpaneler innebär detta en del rullning nedåt (leta efter logotypen nedan).

PhpMyAdmin_logo

# 5 Välj rätt databas.
Om du har många WordPress-webbplatser som körs på samma värd kommer många databaser att finnas i samma phpMyAdmin. Så du måste kontrollera att du väljer rätt tabell för att säkerhetskopiera. Ett sätt att göra det är att helt enkelt gå in i databaserna och kontrollera vad som finns skrivet i inlägget under avsnittet “wp_posts”.

administration

Ett annat sätt att ta reda på är genom att kontrollera din wp-config.php-fil på den relevanta webbplatsen. Du kan göra detta antingen via WordPress Dashboard eller genom att öppna säkerhetskopian av filen i en textredigerare. (Var försiktig så att du inte redigerar det.) Sök bara efter ‘db_name’ så hittar du det direkt.

# 6 Exportera databasen
Klicka bara på anpassad och välj rätt databas när du väljer vilken som ska exporteras, bläddra förbi de andra anpassade alternativen och klicka på gå. Det är exakt så enkelt som det låter. En annan bra nyhet är att det är lika enkelt att importera ett bord. Om något går fel … och du vet redan hur du gör det!

exportdatabase

Steg 3. Klona din webbplats för testning

Det finns två enkla sätt att klona din webbplats för att testa, antingen genom att använda en iscenesättningssida som följer med din webbhotell eller genom att ställa in en lokal server.

Klona din WordPress-webbplats till en iscensättningssida

Många WordPress-värdplaner inkluderar åtkomst till en-klick-iscensättning som GoDaddy och WPEngine. Det här är fantastiska alternativ eftersom de är online, så du kan logga in för att testa temat på olika enheter (något du inte kan göra med din localhost eftersom det är begränsat till din dator).

Om du använder WPEngine är denna process extremt enkel (som för de flesta värdar). Allt du behöver göra är att logga in på WordPress-webbplatsen du vill duplicera, klicka på WPEngine-menyalternativet överst på din instrumentbräda, klicka på iscenesättningsfliken och klicka på den stora blå knappen för att “Kopiera webbplats från LIVE till STAGING. ” Och det är det (en annan anledning till att vi älskar WPEngine så mycket).

wpengine-staging

Klona din WordPress-webbplats till en LocalHost

Att ställa in en localhost är också ett bra alternativ, eftersom en lokal version är tillgänglig även utan internetuppkoppling (vilket gör det extra användbart). Och precis som att säkerhetskopiera din webbplats kan du antingen använda ett plugin för att hjälpa eller manuellt klona din webbplats.

Metod 1: Använda ett plugin för att klona din WordPress-webbplats

Beroende på skrivbordets operativsystem finns det några alternativ för att ställa in en localhost-server.

# 1 Installera lokal serverprogramvara och WordPress.
Du kan välja mellan XAMPP, WAMP, MAMP och andra. Vad den här programvaran gör är att återskapa miljön för en webbserver på din egen dator. Detta gör att du inte bara kan testa nya teman, plugins och WordPress-uppdateringar på din WordPress-webbplats. Det låter dig göra helt redo att publicera utkast i WordPress, när du inte har en internetanslutning.

Kom ihåg att aktivera Apache och mySQL när installationen är klar. När din localhost är klar måste du också installera WordPress lokalt.

# 2 Installera plugin på originalplatsen och exportera.
Som ett exempel kommer vi att använda Allt-i-ett-migrate här. Men du kan använda valfri plugin som du föredrar. Bland de andra gratis plugins, Dupliceringsapparat verkar vara den mest raved om. Lägg bara till och aktivera ditt val av plugin och exportera sedan din webbplats i enlighet därmed.

exportera

# 3 Installera plugin på lokalt värd WordPress och importera.
Detta är ganska rakt fram. Logga in på din lokalt värd WordPress-webbplats, installera och aktivera plugin och importera sedan.

importera

# 4 Vänta och njut av din nya klon.
Vänta lite medan plugin importerar kopian av din webbplats (det kan ta en stund, beroende på storleken på din webbplats). Öppna det sedan och njut av när det är klart. Det är så enkelt.

Metod 2: Manuell kloning av din WordPress-webbplats

Manuell kopiering av din live-webbplats innehåller bara några extra steg.

# 1 Förbered din lokala server eller iscenesättningssida.
Oavsett om du använder ett plugin eller inte, är detta steg fortfarande detsamma. Du måste fortfarande konfigurera din localhost och installera WordPress lokalt.

# 2 Kopiera och klistra in säkerhetskopia av WordPress
Om du planerar att skapa den lokala klonen manuellt (och du är redan halvvägs där) behöver du bara kopiera säkerhetskopian av filerna du tog tidigare. Klistra in dem i rätt mapp (ampps / www / folder om du använder AMPPS, eller mamp / htdocs om du använder MAMP). Se till att placera filerna i en separat mapp. Detta för att undvika problem med “serversimulator” -programvaran (ska placeras i till exempel ampps / www / wpclone / om du använder AMPPS). Om du inte redan har tagit en manuell säkerhetskopia följer du stegen ovan.

# 3 Öppna phpMyAdmin och importera databasen.
Öppna först den lokala serverpanelen. Härifrån öppnar du phpMyAdmin (om du använder AMPPS kan du också helt enkelt ange “localhost / phpmyadmin” i din webbläsare istället). Klicka på import. Välj sedan den SQL-säkerhetskopieringsfilen som du sparat tidigare, under den manuella säkerhetskopian (om du inte gjorde den manuella säkerhetskopian, följ stegen ovan).

sqlimport

# 4 Hitta korrekt databasanvändar / lösenordsinfo och skapa en användare i phpMyAdmin.
Öppna först din säkerhetskopierade wp-config.php-fil i en textredigerare, som anteckningar, och sök efter DB_USER och DB_PASSWORD. Ta sedan dessa värden (som ligger där jag försvann) och skapa en ny användare med det användarnamnet och lösenordet genom att gå till databaser i phpMyAdmin och sedan klicka på kontrollprivilegier bredvid rätt databas och sedan slutligen klicka på lägg till användare.

checkprivilege

# 5 Byt ut några webbadresser
Så din nya lokala webbplats går inte galen och tänker att den finns någon annanstans, du måste redigera två fält i databasen. Webbplatsen och hemmet, under wp_options (om den bara visar 25 rader per sida, kommer hem att visas på andra sidan). Redigera dem till http: // localhost / wp eller vad du än väljer att namnge din mapp, och din klonade webbplats är redo att användas.

SITEURL

Steg 4. Testa & felsöka ditt WordPress-tema på din klonplats

Detta är lika enkelt som att logga in på adminområdet på din lokala klon eller iscenesättningssida. Installera och aktivera temat för att se vad som händer. Alla dessa steg krävs inte. De är bara några av de många temafunktioner du kanske vill testa om du bytte teman.

Aktivera wp_debug
Detta är ett bra sätt att testa om det finns några fel i ditt tema. Till aktivera wp_debug , öppna din wp-config.php-fil och ställ in wp_debug till true, som så:

definiera ('WP_DEBUG', sant);

Detta kommer att visa alla dina php-fel och meddelanden på framsidan av din WordPress-webbplats. Tänk på att inte alla meddelanden som visas kommer att bryta din webbplats, men det är fortfarande en bra idé att fixa dem.

wp-debug-error

Anpassade inläggstyper
Om ditt gamla tema använde en eller flera inbyggda anpassade inläggstyper och ditt nya tema inte har ett tema kan det se ut som att du tappat allt ditt innehåll. Men oroa dig inte, det finns fortfarande i din databas. Du kan använda ett tredjeparts plugin, som Easy Content Types WordPress Plugin av Pippins Plugins, för att registrera dina gamla anpassade inläggstyper i ditt nya tema. Om du inte är säker på vilka namn på dina anpassade inläggstyper kan du fråga den gamla tematutvecklaren eller söka i det gamla temategister_post_type fungera och hitta namnen på dina gamla anpassade inläggstyper.

widgets
Det är en bra idé att titta på widgetalternativen, annonsfläckar, sidfotfält och bredden på sidfältet utöver alla andra widgetklara områden. På det här sättet finns det inga överraskningar senare.

menyer
Kolla in menyplatserna och formaten i ditt nya tema. Kanske finns det fler menyplatser, eller en vertikal navigering. Titta bara över temat så att du vet var alla dina menyer kommer att vara när du aktiverar temat på din live-webbplats.

Postformat
Många teman använder anpassade fält. Så om du använder ett för att definiera en specifik video / ljud / galleri / etc kanske du måste ändra utskriften från dina inläggsformat i ditt nya tema. Detta kan göras via underordnatema så att du kan fortsätta använda den gamla metan på gamla inlägg, eller så kan du använda add_post_meta ()

plugins
Vi nämnde tidigare att om du inte är en utvecklare bör du hitta ett nytt tema som är kompatibelt med alla dina nödvändiga WordPress-plugins. Bara för att vara säker på att det är en bra idé att testa dina plugins för att se till att de verkligen fungerar med ditt tema. Om du är en utvecklare som har skapat eller anpassat ett tema är det också en bra tid att se till att dina tweaks inte har påverkat plugin-kompatibilitet.

Kontrollera webbläsarkonsolen
Öppna din webbläsare för att leta efter javascriptfel. Om vissa saker inte fungerar korrekt (javascriptrelaterade), som reglage, rullgardinsmenyer, karuseller osv. Kan du kontrollera fel i webbläsarkonsolen. Öppna bara din konsol för att se dina javascript-fel och håll muspekaren på dem för att se exakt var felet finns.

console-error

Här är länkar till var du hittar din konsol för olika webbläsare:

Kontrollera utvalda bildstorlekar
Du kanske måste ladda upp eller justera dina presenterade bilder när du byter till ditt nya tema. Det enklaste sättet vi hittat är att använda det fria Image Cleanup WordPress-plugin. Plugin indexerar alla dina beskurna och oanvända bildstorlekar som du kan ta bort eller flytta till en ny mapp. Lätt som en plätt. När du har rengjort huset, vill du beskära alla dina bilder med rätt dimensioner. Vissa teman som Total beskära bilder dynamiskt, så du behöver inte göra någonting. Men om ditt tema inte gör det åt dig, använd Regenerera miniatyrbilder WordPress Plugin för att återskapa alla dina bilder i rätt storlek.

SEO-kontroll
Tyvärr finns det teman med inbyggda SEO-alternativ, och om du för närvarande använder dem kommer du sannolikt inte att kunna överföra dem till ditt nya tema. Istället bör du installera ett SEO-plugin på din live-webbplats och fylla i alternativen innan du uppdaterar.

Mobil / webbläsartestning
Om du valde att skapa en online-staging-webbplats via din WordPress-värd, har du möjlighet att göra egna mobila tester av din egen. Ta din surfplatta och telefon för att se hur ditt nya tema ser ut. Eller om du valde att installera ditt nya tema på din lokala värd kan du prova en online-responsiv simulator som Responsinator eller Cross Browser Testing.

Se till att du besöker dina inlägg, sidor och kontrollera att allt är i funktion. När du har bekräftat att det inte finns några problem är det dags att gå vidare till det sista steget.

Steg 5. Installera och aktivera ditt nya WordPress-tema på din live-webbplats

Nu när du har testat ditt nya WordPress-tema grundligt, logga in på din WordPress-instrumentpanel och installera det på din live-webbplats. Innan du aktiverar temat gör du bara en snabb dubbelkontroll med Live Preview-alternativet. Du kan använda detta för att klicka på några av dina sidor bara för att vara säker på att allt ser bra ut.

preview-theme

Ett valfritt steg skulle vara att installera ett kommande plugin på din webbplats innan du aktiverar ditt nya tema. På det här sättet om du måste göra några justeringar till din live-webbplats efter att du har aktiverat ditt nya tema, kommer dina besökare att se en ganska under konstruktion eller kommer snart. Två plugins som vi verkligen gillar är WP-underhållsläge och den Coming Soon Plugin av SeedProd.

När du är redo att gå, navigera helt enkelt till Utseende> Teman och klicka på knappen för att “Aktivera” ditt nya WordPress-tema.

Avslutar

För någon som inte har upplevt mardrömmen på ett tåg vrak på webbplatsen, kan det tyckas överdöd. En fullständig överkomplikation av något som ska vara enkelt. Lita på mig – det är det inte. Tänk på det här som att ha bra sjukförsäkring ovanpå att äta hälsosamt och träna, men för din WordPress-webbplats. Att arbeta hårt för att felsöka ditt tema lokalt minimerar risken för att något dåligt händer på din live-webbplats.

Tyckte du att den här guiden var till hjälp? Eller har du något att lägga till? Låt oss veta i kommentaravsnittet!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map