Hur du anpassar ditt WordPress Admin-användargränssnitt

  1. 1. Anpassa ditt WordPress-administratörsområde med White Label Branding
  2. 2. Läser för tillfället: Hur du anpassar ditt WordPress Admin-användargränssnitt

Med den senaste versionen av WordPress såg vi en dramatisk förändring i stilen och designen på admin-instrumentpanelen. Hela instrumentpanelgränssnittet har uppdaterats för att se mer modernt och rent ut och ger oss möjlighet att ändra färgscheman per användare.


Men även med dessa designjusteringar finns det fortfarande en begränsning av de anpassningsalternativ som är tillgängliga för dig att använda. Det har inte skett någon väsentlig förbättring av vad du kan begränsa per användare eller roll.

Utvecklingen av WordPress-instrumentpanelen pågår alltid, liksom resten av programvaran, men om du vill börja göra några större förändringar i ditt administrationsområde nu kan du.

Allt du behöver är en plugin.

WP Admin UI Anpassa plugin

plugin

WP Admin UI Customize-plugin kan användas för att göra stora förändringar av tillgängligheten för objekt på admin-instrumentpanelen på din webbplats.

Till exempel skulle du alltid tillåta din webbplatsadministratör fullständig åtkomst till allt i admin-instrumentpanelen. Om du har flera författare på din webbplats kan du dock använda en annan användarroll som bidragsgivare för att se till att de har begränsad tillgång till din instrumentpanel och bara kan se och få tillgång till det du vill att de ska.

Denna plugin fungerar bäst när du har två tydliga roller på din webbplats, men kan också användas för att ändra andra roller med samma inställningar.

Få WP Admin UI Customize

Låt oss titta närmare på plugin och dess funktioner.

Konfigurera plugin

När du har installerat och aktiverat plugin på din webbplats får du ett nytt menyalternativ i sidofältet med olika inställningar för att konfigurera.

Den första inställningssidan i plugin dikterar vilken användarroll du vill använda alla dina inställningar på. Det finns ett premium-plugin som gör att du kan tillämpa specifika inställningar för varje användarroll. Men om du bara har en webbplatsadministratör och bidragsgivare kan du komma undan med gratisversionen.

Inställningssida

Nästa objekt på menyn är Webbplatsinställningar. Detta låter dig diktera olika saker, till exempel om administratörsfältet visas för rollen, eller om användaren kommer att visa de olika metafält som används av WordPress. För det mesta kan detta lämnas i dess standardläge. Det är väldigt liten fördel att göra ändringar på den här inställningssidan.

Det tredje menyalternativet är Allmänna skärminställningar. Det är här beslut om användarroll börjar fattas. På den här inställningssidan kan du bestämma om den roll du anpassar ska meddelas när det finns uppdateringar som ska tillämpas, om de kan ändra skärmalternativen eller visa hjälpfliken på någon administrationssida, lägga till information i sidfoten eller ladda ytterligare CSS-filer.

Allmänna skärminställningar

Menyalternativet i instrumentpanelen låter dig dölja olika objekt på din instrumentbräda så att denna användarroll inte har någon aning om att de finns. Medan du kan dölja dessa widgetar under Skärmalternativ fliken per användare, vilket inte hindrar dessa användare från att lägga till dem till sin instrumentpanel.

Redigering av instrumentpanelen

Om du döljer objekten med det här insticksprogrammet tas det här alternativet helt bort. Dessa objekt inkluderar alla instrumentbrädor som du har installerat, oavsett om det är den Senaste kommentarerna instrumentpanelen eller widgeten WordPress statistik instrumentpanelen widget. Detta är särskilt användbart om du bara vill att dina bidragsgivare ska ha tillgång till de specifika saker de behöver för att skriva innehåll till din webbplats.

De Menyfältet med menyinställningssidan kan du ändra administratörsfältet högst upp på skärmen för den här användarrollen. Du kan lägga till ytterligare menyalternativ i adminfältet för att öka dess användbarhet, flytta allt runt för att passa dina egna personliga preferenser eller så kan du ta bort alla främmande objekt om du tror att de inte är nödvändiga för den användarrollen.

Redigering av administratörsfält

De Sidmenyinställningar låter dig ändra sidofältet i din WordPress-instrumentpanel helt. Detta är utan tvekan den mest användbara funktionen i plugin. Dessa inställningar gör att du kan dölja menyalternativ på den vänstra menyn för den här användarrollen.

Sidemeny

Du kan använda dessa inställningar för att ta bort alla objekt som användarrollen inte bör se eller bara de som du tror kommer att distrahera dem från deras specifika roll. Ett exempel på detta är att det bara bör vara webbplatsadministratören som kan se Utseende, Inställningar, Verktyg, Plugins och potentiellt sidor menyalternativ på sidofältet. Bidragsgivare bör inte ha något krav på att veta att dessa saker existerar och de behöver faktiskt ingenting utöver inlägg menypost.

De Hantera Meta Box inställningsskärmen låter dig anpassa olika aspekter av inlägg. Detta inkluderar dölja olika saker som kategorin, Bild, format och flera andra alternativ. Du kan också byta namn på vart och ett av dessa områden om du väljer.

Hantera Meta

Det finns några inställningar för att låta folk posta kommentarer på nya artiklar och att ändra permalinks för ett inlägg om de är inställda på WordPress-standard. Dessa inställningar behöver förmodligen aldrig ändras från deras standardläge.

Den näst sista inställningsmenyn är en som gör att du kan ändra om användarrollen kan se någon av Inställningar för navigationsmeny. Detta används om du vill tvinga rollen att använda de menyer du redan har skapat och se till att de inte kan göra några ändringar för att ändra navigationsmenyerna på din webbplats.

Den sista inställningsmenyn hänför sig till inloggningssidan. Dessa inställningar gör att du kan göra mindre ändringar på inloggningssidan för WordPress, ändringar som inkluderar att byta ut logotypens titel och bildväg för att skriva över WordPress-standardlogotypen. Det låter dig också ladda ytterligare CSS på sidan samt lägga till ett sidfotmeddelande på sidan.

Inloggningsskärm

Slutsats

Detta plugin låter dig ändra fullständigt admin-instrumentpanelen för din WordPress-webbplats. Att göra det till en ren upplevelse genom att dölja en hel del onödiga menyer och widgets har aldrig varit lättare.

Du kan göra ändringar i flera roller med detta plugin, men alla roller du ändrar måste använda samma inställningar. För att ha en helt annan admin-dashboardkonfiguration på en roll-för-roll-grund kräver du att du köper WP Admin UI Customize Multiple Add-On. De flesta kommer att kunna klara sig med den kostnadsfria versionen av plugin eftersom det mycket sällan finns mer än två olika användarroller när som helst. Den enda gången detta skulle vara en fråga är för tidskriftsstilwebbplatser med flera bidragsgivare och redaktörer.

Få WP Admin UI Customize

Detta är ett användbart plugin för att begränsa potentiella problem som dina bidragsgivare kan orsaka. Det är värt att ta en titt på om du har flera författare och särskilt för de webbplatser som ofta använder gästförfattare. Helst i tiden kommer funktioner som dessa att vara tillgängliga som en del av den grundläggande WordPress-programvaran. De är oerhört användbara för att hantera webbplatser med flera användare och verkar vara ett förnuftigt steg för kärnutvecklingsteamet att ta med admin-instrumentpanelhantering.

Har du använt WP Admin UI Customize plugin eller använder du något annat för att begränsa åtkomst till din admin-instrumentpanelen? Vi vill gärna höra dina tankar om detta i kommentarerna.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map