Hur du enkelt redigerar bilder i WordPress

Hur man redigerar bilder i WordPress

Tidigare har du laddat upp en bild till ditt inlägg eller sida i WordPress bara för att inse att den behöver en tweak eller två. Oroa dig inte – du kan redigera bilder i WordPress och det är superlätt. Dessutom krävs ingen plugin.


Det räcker bara så att det är en stor bildredigerare inbyggd som de flesta användare inte känner till så de brukar inte dra nytta av det enkla alternativet att redigera bilder i WordPress. Bildredigeraren är ett fantastiskt verktyg för att ändra storlek, beskära och på annat sätt manipulera bilder efter att du redan har laddat upp dem till ditt mediebibliotek. Följ bara stegen nedan för att lära dig hur du redigerar bilder i WordPress direkt från din instrumentbräda!

Steg 1: Välj din bild

Första saker först – du behöver en bild. För att ladda upp en ny bild navigerar du till Media> Lägg till nytt, dra eller släpp sedan din bild eller klicka på knappen “Välj fil” för att välja din bild.

Ladda upp din bild för att redigera i WordPress

Alternativt kan du använda en bild du redan har genom att gå till Media> Bibliotek och välja en bild därifrån. Klicka på bildtiteln för att öppna den.

Steg 2: Öppna redigeraren

När du har valt en bild och öppnat den, bör du se en sida som liknar den här.

Öppna WordPress Image Editor

Härifrån kan du ge din bild en titel, bildtexter, alt och beskrivning. Men vad vi är intresserade av är knappen “Redigera bild” precis under förhandsgranskningen av bilden så att du kan börja redigera bilder i WordPress.

Steg 3: Redigera din bild

När redaktören öppnar ser du några alternativ för att ändra din bild.

Beskär & redigera dina bilder i WordPress

Beskära

För att beskära bilden, använd din muspekare för att ställa in ditt grödeval. Du kan justera beskärningsstorleken genom att dra och släppa kanterna på ditt val. När du är nöjd med beskärningsgränsen klickar du bara på ikonen för att beskära din bild till sin nya storlek.

Rotera moturs

Använd detta för att rotera din bild moturs. Varje klick roterar bilden 90 grader (eller en kvarts varv) till vänster.

Rotera klockvis

Använd detta för att rotera bilden medurs. Varje klick roterar bilden 90 grader (eller en kvarts varv) åt höger.

Vänd vertikalt

Vänd din bild vertikalt så att bildens botten nu kommer att vara överst.

Vänd horisontell

Vänd din bild horisontellt så att bildens vänstra sida nu kommer att vara till höger.

Ångra redigering

Klicka för att ångra alla ändringar du har gjort. Klicka tillbaka en ändring åt gången.

Gör om redigering

Klicka för att göra om en ändring du har ångrat. Klicka framåt en ändring åt gången.

Skala bild

Använd alternativet skalavbild för att ändra storleken på bilden. Detta är ett bra verktyg om du gillar bilden, men bara behöver den vara ett visst antal pixlar eller bred eller hög. Skriv bara in de pixlar du vill ha (bredd x höjd) och klicka på “Skala” -knappen för att ändra storleken.

Beskära bild

Förutom att dra och släppa beskärningsverktyget kan du också använda det här avsnittet för att beskära din bild till en viss dimension. Ange ett beskärningsförhållande (bredd efter höjd). Håll sedan ned shift medan du klickar och drar för att göra ditt beskärningsval. När du drar markören kommer storlek på grödan i pixlar att visas under det förhållande du har angett. Du kan också ställa in bildförhållandet efter att du redan har gjort ditt beskärningsval.

Miniatyrinställningar

Det sista alternativet för bildredigering är miniatyrinställningarna. Du kan välja att tillämpa dina ändringar på alla bildvariationer, bara miniatyrbilden eller allt utom miniatyrbilden.

Spara dina ändringar

Glöm inte spara! När du redigerar bilder i WordPress måste du spara, annars förlorar du dina ändringar. Du vill inte behöva gå tillbaka och göra om alla dina ändringar gör du?

Återställ

Om du är en obeslutsam person, eller om du av misstag redigerade fel bild, finns det ett inbyggt säkerhetsnät i WordPress. När du har sparat ändringarna kommer du tillbaka till sidan medieobjekt. Klicka bara på redigeringsknappen igen.

WordPress Återställ originalbild

Du kommer nu att märka ett nytt alternativ för “Restore Image” precis till höger om förhandsgranskningen av bilden. Klicka på den här knappen så kommer din bild (och miniatyren) att återgå till det som den ursprungligen var.

Avancerade alternativ för bildredigering

WP PRO Image Editor WordPress Plugin

Vill du ha mer avancerade alternativ för att redigera bilder i WordPress? Gillar formöverlägg, tillagda text- eller bildfilter? Då är WP Pro Image Editor Plugin precis rätt. Installera helt enkelt detta premium-plugin för att lägga till bildredigeringsalternativ som liknar Canva eller Photoshop inbyggt direkt i din instrumentbräda.

Avslutar

Nu när du vet hur du använder alla WordPress-bilderedigeringsfunktioner och -alternativ, testa det! Det är ett superhändigt och användbart verktyg när du lägger till bilder till inlägg eller sidor och kan till och med spara dig några sekunder (jämfört med att öppna bildredigeringsprogram / appar på din dator). Och när du är klar, prova några av dessa tips för bildoptimering.

Har du några andra tips för att redigera bilder i WordPress? Eller några frågor? Lämna en kommentar nedan – vi vill gärna höra från dig.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map