Hur du flyttar din blogg från WordPress.com till WordPress.org

Hur du flyttar din blogg från WordPress.com till WordPress.org

Letar du efter att flytta din blogg från WordPress.com till en självhostad blogg? Liksom många innan du har du antagligen börjat ditt WordPress-äventyr med en exempel.wordpress.com-blogg. Med tiden insåg du dock att det inte är mycket du kan göra över på WordPress.com.


Till exempel kan du inte lägga till dina egna annonser, plugins eller ens anpassa ditt WordPress-tema till fullo. Heck, du kan inte ens spåra din trafik utan att betala upp. Du kanske vill ha ett anpassat domännamn, dvs. något som inte är ett underdomän; du vet, en domän som wpexplorer.com.

Medan WordPress.com erbjuder dig chansen att bland annat köpa en anpassad domän betalar du en premie för att få ut det bästa av din WordPress-webbplats. Om du naturligtvis inte går med självhostad WordPress (låt oss kalla det WordPress.org), vilket sänker kostnaderna avsevärt och ger dig anpassningskraft som gör dig galen.

WordPress.com vs WordPress.org

Du kommer inte att få de finare detaljerna idag, mina damer och herrar, vi har redan haft den showen. Och för att dra – avsaknad av en bättre fras – blockera citat från nämnda inlägg:

WordPress.com är en gratis plattform för att bygga en blogg och en webbplats med WordPress. Det hanteras fullt ut av Automattic (skaparna bakom WordPress) och bäst av allt är det en av de enklaste bloggplattformarna på webben. Allt du behöver göra är att registrera dig för ett gratis konto, välja ditt underdomän (exempel: din webbplats.wordpress.com), välja ett gratis tema och börja lägga till ditt innehåll. – Kyla

Varje gång jag frågar någon slumpmässig person om WordPress, tror 95% av de svarande alltid att jag pratar om WordPress.com.

WordPress.org

Det finns en annan smak av WordPress på WordPress.org och här går vi igen:

WordPress.org kan ha samma namngivare och använda samma innehållshanteringssystem som WordPress.com men det är en helt separat enhet för sig själv. Istället för att allt hanteras av Automattic har du full kontroll över din webbplats. WordPress.org är den webbhotellversion av WordPress som du kan använda för att bygga din egen webbplats online. Och även om den fortfarande har fördelar och nackdelar är det vår personliga favoritform av WordPress. – Kyla

Med andra ord, vad som ligger bakom den mörkblåa nedladdningsknappen på WordPress.org kan du bygga och anpassa en webbplats under solen. Oj. Du har full kontroll över din webbplats till skillnad från WordPress.com. Du laddar upp, laddar ner och rippar bort webbplatser allt du vill.

Du kan installera vilket tema du önskar, oh och tusentals plugins också. Du utformar din webbplats men du önskar. WordPress.com har begränsade funktionalitets- och anpassningsalternativ, närmare bestämt om du har en shoestring-budget.

Hur som helst, känn dig fri att läsa mer om skillnaderna i WordPress.com vs WordPress.org: Differences, Pros & Cons. Nu när vi har rensat halsen, hur är det med att vi rullar upp ärmarna och slår ner till WordPress? För guiden kommer jag att flytta denna WordPress.com-webbplats:

flytta blogg från wordpress..com till wordpress.org

Till denna självbyggda WordPress-blogg under byggande:

self-host-wordpress-blogg före import-innehåll

Och anpassa sedan den självhostade bloggen så att den ser ut precis som vår WordPress.com-blogg. I slutet av dagen flyttar du framgångsrikt din webbplats från WordPress.com till WordPress.org, så jubla upp ��

Hur du flyttar din blogg från WordPress.com till WordPress.org

Gratisplanen på WordPress.com kommer med gratis värd och ett underdomän, vilket innebär att du kan publicera innehåll under de kommande 5 minuterna. Ja, precis så.

Det är en annorlunda historia på WordPress.org-lägret. Du måste köpa en webbhotellplan och ett domännamn för att köra självhotell WordPress.

Du kan installera WordPress på din lokala maskin för att testa vattnet utan att medföra en kostnad. Lokal utveckling är bra men din webbplats är inte tillgänglig på Internet. Om du naturligtvis inte använder den kostnadsfria Local by Flywheel WordPress Development-appen.

Relaterad läsning:

 • Installera WordPress på Mac lokalt med MAMP
 • Installera WordPress på Windows lokalt med WAMP
 • Installera WordPress på Ubuntu lokalt med LAMP
 • Local by Flywheel Review: Bygg lokala WordPress-miljöer direkt (gratis verktyg)

Poängen är att du kan flytta din blogg från WordPress.com till valfri WordPress-instans, oavsett om det är på en dator eller servrar som webbhotell erbjuder. Låt oss flytta. På.

Hitta en WordPress-värd

Namecheap-hosting

Killarna i webbhotellbranschen erbjuder i princip serverutrymme och programvara (för att bygga och hantera din webbplats + e-post osv) till en återkommande avgift. Återigen, varför behöver du en webbhotell? Alla filer som utgör din WordPress-blogg lever på en server utan vilken din webbplats är otillgänglig för världen.

På WordPress.com får du webbhotell gratis (såvida du inte har en premiumplan naturligtvis), men här ute måste du köpa en värdplan med alla webbhotell som du vill ha. Men eftersom tävlingen är hård och peeps kommer att göra galna saker bara för att vinna dig över, sätter vi ihop den här fantastiska listan med WordPress-värdar för att göra det enklare att välja det bästa.

För att göra det ännu enklare för dig men här är en snabb lista över våra favorit värdalternativ till olika prispunkter:

 1. WP Engine Managed WordPress Hosting: Enligt vår åsikt är WP Engine det bästa värdvalet där ute. Det är vem vi använder och litar på för att vara värd för alla våra webbplatser och WordPress-temademonstrationer. Det är snabbt, pålitligt och hela teamet är ett nöje att arbeta med. Planerna börjar på $ 29 per månad (ännu mindre när du använder vår WP Engine-kampanjkod för att spara 20%) och att veta att din webbplats är snabb och säker är väl värt kostnaden!
 2. Cloudways Managed Cloud Hosting: Super snabb molnhotell som är snabb att installera och lätt att skala upp när din webbplats växer. Från $ 7 per månad finns det massor av olika molnhotellternativ från Cloudways inklusive Digital Ocean, Amazon Web Service, Google Cloud och mer allt med enkel 1-klick WordPress-installation.
 3. Bluehost Shared Hosting: Är du ny på WordPress? Testa vattnet med en ny webbplats? Bluehosts delade värd är bara $ 2,95 per månad med vår Bluehost-kampanjkod vilket gör det till ett prisvärt värdalternativ från en välkänd värd.

Det är lika enkelt som att skapa ett värdekonto, och du bör göra det på mindre än 5 minuter. Okej, 10 minuter. Om du behöver hjälp är vi alltid här för dig.

Skaffa ett domännamn

Nu behöver du bara ett domännamn, vilket är hur människor hittar din webbplats online. Om du redan har ett domännamn måste du helt enkelt peka det på ditt värdkonto. Din värd visar dig hur, så oroa dig inte. Du kan till och med flytta din blogg till ditt eget underdomän.

Om du är nyb, köp ett domännamn som återspeglar din WordPress-webbplats, men undvik att använda termen “WordPress” inom domännamnet eftersom – upphovsrätt. Du kan dock använda WP-förkortningen så mycket du önskar.

Exempel på fantastiska domännamn inkluderar WPExplorer.com, WebDesignLedger.com, och WPExplorer.com bland andra. Jag använder Namecheap för domäner.

Därefter måste du länka ditt domännamn till ditt värdkonto. Din webbhotell visar dig hur du länkar din domän till ditt värdkonto, så svett inte en pärla. Det är en enkel procedur, men du kan behöva vänta ett tag innan ändringarna sprider sig.

När ditt domännamn är länkat till ditt värdkonto är du redo för den spännande delen: att installera WordPress som är värd själv.

Installera själv värd WordPress

Om du precis köpte ett webbhotellkonto för första gången måste det vara riktigt spännande. Tja åt sidan. Låt oss installera WordPress, så ta en drink eller vad som helst och bara sjuda ner. En majoritet av moderna webbhotell erbjuder ett klick på WordPress-installation, vilket betyder att allt du behöver göra är att peka och klicka dig in i en ny WordPress-blogg.

Det är viktigt att kontrollera om din mängd val erbjuder WordPress-installation med ett klick, särskilt om du inte är den tekniska kunniga typen. Lita på mig amigo, du vill inte tappa dig runt servermiljöer – det är otäckt. Som att gå vilse i skogen strax före natten. Att installera WordPress manuellt är dock barns lek med installationsguide från WordPress.org.

Till exempel, med Namecheap cPanel (åh se, jag är värd där också), jag behöver bara klicka på Softaculous Apps Installer och välja WordPress från den omfattande listan med applikationer.

Softaculous-app-installer-Namecheap

Här är Softaculous skärm med WordPress vald:

Softaculous-wordpress-installations först

Välj sedan ditt domännamn, fyll i detaljerna och tryck på installationsknappen:

Softaculous-wordpress-installation-sekund

Installationen är över på ett ögonblick:

Softaculous-wordpress-installation-done

Om du nu uppdaterar ditt domännamn ser du standardinstallationen för WordPress:

wordpress-org-default-installation-med-2017-tema

Din speciella självhostade WordPress-blogg är mogen för anpassning eller något annat du önskar. Du kan logga in och göra vad du vill i karakteristisk WordPress-stil.

Som jämförelse och korrigera mig om jag har fel har en subdomän.wordpress.com-blogg ingenting på en självhostad blogg när det gäller anpassning och funktioner. Kan inte betona detta tillräckligt.

Flytta ditt innehåll

Nu när du har fått din egen webbhotell redo kan du flytta ditt innehåll från din WordPress.com-webbplats.

Steg 1: Exportera innehåll från WordPress.com

Hej du, kolla in det här. Den här delen just här, den här delen är den enklaste i denna handledning. Det finns praktiskt taget ingenting åt det; bara importera ditt innehåll till din nya blogg. Välj något här och släpp det där, du vet, den typen.

Här är några valfri saker du kanske vill komma ur vägen:

 • Överväg att eliminera sidor och inlägg som du inte vill, eftersom importfunktionen tar över alla inlägg – utkast, papperskorgen och allt.
 • Rengör också din egen värdblogg för att undvika motstridiga poster.

Låt oss samla ditt innehåll. Logga in på din WordPress.com-blogg med exempel.wordpress.com/wp-admin. Naturligtvis vill du ersätta “exempel” -delen i webbadressen ovan med ditt underdomän. Detta tar dig direkt till din WordPress admin-instrumentpanel:

wordpress-admin, instrumentbräda-wordpresscom

Navigera till Verktyg> Export (ligger längst ner i menyn) för att komma åt exportskärmen:

export-screen-start-export-knappen

Som ni ser finns det två alternativ här – gratis och betald. Du behöver inte betala om du inte är benägen att (hålla en familj lycklig), så låt oss gå med det gratis alternativet för denna guide. Klicka på Start Export-knappen, som leder dig till den här skärmen:

download-export-file-wordpresscom

Välj det innehåll du vill flytta här. Jag valde ”Allt innehåll” för att exportera allt. Klicka sedan på knappen Hämta exportfil och spara den resulterande XML-filen på din dator. Det går bra med dig. Gjorde ett par fel också första gången. Att fela är mänskligt.

Steg 2: Importera innehåll till din självvärdiga blogg

Första saker först, installera och aktivera WordPress Importer-plugin. Logga in på din självhostade WordPress-blogg och navigera till Verktyg> Importera:

self-host-wordpress bloggsimport

Bläddra sedan till avsnittet WordPress och klicka på länken Kör importör (se bilden ovan). På nästa skärm väljer du den XML-fil du fick från din WordPress.com-blogg och trycker på Ladda upp fil och importera knapp:

upload-file-and-import-screen

På nästa skärm tilldelar du importerat innehåll till en befintlig författare på din egen värdblogg. Markera dessutom kryssrutan ”Hämta och importera filbilagor” för att importera dina media. Klicka sedan på knappen Skicka:

tilldela fattaren-import-media-skärmen

Hur lång tid importen tar beror helt på storleken på din överföring. Det är bara naturligt att mer innehåll tar mer tid att ladda upp, men i slutet av dagen bör du se den här skärmen:

import-innehåll till själv värd-wordpress-complete

Låt oss nu se hur vårt nyimporterade innehåll ser ut på vår egen värdblogg:

färdig-importerad blogginnehåll

Urrrgh! Det är definitivt en oväntad syn. Tja, vi har ett annat tema (den mest grundläggande formen för Beans WordPress temaram – läs mer om WordPress temaramverk). Ändå ser menyn uppe hemskt. Ser ut som om det kommer att falla av varje minut nu.

Sammantaget importerade jag mina inlägg och sidor. Det fina med importfunktionen är att du kan importera allt inklusive media, kommentarer, kategorier och taggar. Du kan dock inte importera plugins, widgets och teman från WordPress.com.

Även om du är excentrisk och kan anpassa din självhostade blogg hur du än vill, kommer vi, för den här studien, att anpassa vår självhostade blogg så att den matchar vår WordPress.com-blogg.

Hur du anpassar din själv värd blogg

Välj ett WordPress-tema

Vår WordPress.com-blogg är byggd på temat Something Fishy från WordPress-förvaret. Allt jag behöver göra nu är att installera och aktivera temat på den självvärda bloggen. Naviger bara till Utseende> Teman och klicka på knappen Lägg till ny högst upp.

Totalt WordPress-tema

Om du är ute efter ett premiumtema kan vi inte rekommendera vårt Totaltema tillräckligt. Det är ett toppsäljande tema av en anledning – det har alla funktioner du kan behöva byggas direkt i. Temat kommer med en anpassad utökad version av Visual Composer-sidbyggaren så att du kan skapa anpassade sidlayouter i en jiffy, en enkel demoimportör så Du kan omedelbart få din webbplats att se ut som alla temademonstrationer och premiumreglage som du kan använda för att skapa imponerande animerade reglage på valfri sida. Om du köper ett premiumtema som Total måste du först ladda ner den installerbara temzip-filen.

Ladda sedan upp ditt tema eller skriv ditt temas namn (fungerar bara om temat är tillgängligt i det kostnadsfria WordPress-temförvaret) i sökrutan och tryck på Enter som visas nedan:

upload-eller-search-wordpress-tema-wordpress-org

Nästa, följ bara anvisningarna för att installera och aktivera ditt tema. Överväg att använda ett WordPress-barntema om du planerar att göra väsentliga förändringar i ditt tema. Låt oss nu se hur vår självhostade blogg ser ut:

själv värd blogg efter temainstallation

Inte illa, ser nästan ut som vår WordPress.com-webbplats, eller hur? Vi behöver bara flytta ett par saker runt och lägga till ett par plugins för att starta. Logga bara in på den välbekanta admin-instrumentpanelen och ändra vad du önskar.

Till exempel, för att ändra webbplatsens titel, behöver jag bara logga in på min egen värd blogg och navigera till Inställningar> Allmänt. För att anpassa min världsliga fula meny behöver jag bara navigera till Utseende> Menyer. För att lägga till widgeten About Me som du såg i sidofältet, skulle jag först installera ett visuellt redigeringsprogram som t.ex. Black Studio TinyMCE widget och anpassa bort.

Med andra ord kan du anpassa din nya självhostade blogg, vilket sätt du än vill, eftersom du nu kan installera WordPress-plugins och göra vad som helst till dina teman. Till exempel anpassade jag min egen värdblogg och slutade med:

självhostad blogg wordpress-org-after-anpassning

Ser ut precis som vår WordPress.com-blogg, och det tog mig mindre än 5 minuter eftersom du måste vara klar nu.

Extra anteckningar

Du har framgångsrikt flyttat din WordPress.com-blogg till WordPress.org, vilket innebär att du nu innehar regeringarna på din webbplats. Du förtjänar en krona och en drink. Och som royalty, din ära, ditt ansvar ökar. Du ansvarar för webbplatshanteringsuppgifter som säkerhet, SEO, säkerhetskopiering, skräppost och så vidare.

Du har mer än bara gratis värd och ett gratis underdomän, men hej åtminstone de hjälpte dig att gå. Håll inte desto mindre ditt webbkonto och ditt domännamn för att säkerställa att din blogg är online hela tiden.

Om du inte förnyar ditt domännamn i tid, kan någon annan ta det. En gång förlorade jag en domän som pekade på en social nätverkssajt till någon tysk aktiemäklare. Lär mig av mina misstag kompis, lära. Men ser inte så ledsen ut, det var webbplatsens fel, jag hade inte upptäckt BuddyPress.

Kontrollera Länkar & bilder

Efter att ha flyttat, se till att alla dina länkar och bilder fungerar för att undvika det otäcka problemet som har brutna länkar. Om några av dina bilder lämnades kvar, som är fallet med enorma webbplatser, kan du överväga att använda Image Teleporter eller Ladda upp bilder automatiskt.

Sedan finns det den andra frågan om att flytta befintliga prenumeranter utan att skada deras känslor. Får importen till WordPress-värdvärlden med sig dina WordPress.com-prenumeranter? Tyvärr nej. Här behöver du ett snyggt plugin som kallas Jetpack.

Installera först Jetpack och läs sedan det här detaljerad guide för att flytta abonnenter till din självvärda WordPress-blogg.

Vad annars? Åh ja, meddela dina användare om flytten eller använd Tjänst för omdirigering av webbplats som går för $ 13 dollar per år. Du behöver bara det första året.

Sista ord

Att flytta din blogg från WordPress.com till WordPress.org är enkelt praktiskt arbete. Ladda bara ner XML-filen från din WordPress.com-blogg, ladda upp till den självvärda bloggen, anpassa utseendet, göra lite hushållning, meddela eller omdirigera användare och du är gyllene.

Har du flyttat en blogg från WordPress.com till WordPress.org tidigare? Om så är fallet, vad fick du reda på? Har en fråga eller förslag?

Om det här inlägget inte har tänt ljus på din situation, tveka inte att ställa din fråga i kommentarerna. Vi är mer än glada över att ge hand. Skål och allt det bästa som (och efter) du flyttar!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map