Hur du flyttar din WordPress-webbplats från localhost till live-server

Hur du flyttar din WordPress-webbplats från localhost till live-server

En virtuell webbserver installerad på din dator (eller lokal server) låter dig bygga och anpassa en WordPress-webbplats med lätthet och snabbhet. Eftersom varje redigering kräver att du sparar och uppdaterar, kan utvecklingen av en WordPress-webbplats på en live-server enkelt förvandlas till en mardröm med tanke på begränsningarna för bandbredd och internettrafik.


Av den anledningen väljer de flesta utvecklare med rätta att göra allt snyggt med WordPress-utvecklingen på en lokal server och senare ladda upp den färdiga webbplatsen till live-servern. På liknande sätt görs och testas framtida uppdateringar på webbplatsen lokalt innan de laddas upp till livemiljön.

I det här inlägget kommer jag att gå igenom processen att flytta en WordPress-webbplats från en lokal server till en live-server. Den här processen låter dig säkert flytta allt webbplatsens innehåll (bilder, inlägg och sidor) samt teman och plugins från en katalog på din dator till värdens produktionsserver. Uppenbarligen finns det ett par praktiska plugins som kan göra denna process till en bris, men det är alltid fördelaktigt att lära sig den manuella processen.

förutsättningar

I den här handledningen antar jag att du redan har uppfyllt några förutsättningar. Det här är bara några enkla krav som du behöver innan du kan komma igång.

1. Lokal WordPress-installation

Du bör ha en WordPress-webbplats som körs på din dator. För att lära dig mer om hur du ställer in din egen localhost-miljö-utcheckning våra guider för hur du installerar WordPress lokalt, eller utcheckning Local by Flywheel.

2. Värdplan

Du behöver också en aktiv värdplan som erbjuder PHP och MySQL-stöd. Lyckligtvis stöder de flesta värdleverantörer PHP och MySQL. Ännu bättre är att många leverantörer erbjuder installationsskript med ett klick för WordPress så att du inte behöver gå igenom den manuella installationen.

Vi rekommenderar naturligtvis WP Engine managed WordPress hosting – det är hur vi driver alla våra webbplatser och live-temademonstrationer. Dessutom gör WP Engine enkel hantering av dina webbplatser tack vare deras intuitiva administratörspanel. Planerna börjar på $ 29 per månad för en installation (men du kan få två månader gratis på årsplaner när du använder vår länk). Om du inte är redo för den prislappen kan du hitta en bra startad delad värdplan för cirka $ 3 per månad från företag som Bluehost eller SiteGround.

3. SFTP-åtkomst

Och slutligen bör du ha SFTP-åtkomst till ditt värdkonto tillsammans med ett klientprogram som FileZilla. Du använder den för att ladda upp filerna till din värd. Alternativt kan du använda alternativet Filhanterare i cPanel men till skillnad från SFTP ger cPanel ingen vy över din lokala katalogstruktur. Okej, med allt detta på plats, borde vi vara redo att gå.

Metod 1: Exportera och importera innehåll med hjälp av Core WordPress-funktioner

Ett snabbt och enkelt sätt att flytta en WordPress-webbplats från lokal server till en produktionsmiljö är att använda det inbyggda exportverktyget i WordPress. Denna metod antar att WordPress redan är installerat och inställt på ditt live-hostingkonto och att det finns det inget innehåll på din live webbplats. Detta är mycket viktigt eftersom WordPress-importfunktionen inte kommer att åsidosätta befintligt innehåll, det kommer helt enkelt att lägga till det. Om du har gammalt innehåll kan du alltid använda vår guide för att återställa din WordPress-webbplats så att du har en ren installation att arbeta med.

Okej – för att komma igång med att flytta din webbplats, gå till din lokalt installerade WordPress-instrumentpanel och bläddra ner till Verktyg. Välj Exportera och kontrollera radiellknappen “Allt innehåll”.

WordPress Hämta exportfil

Detta kommer att ladda ner en XML-fil till din dator. Filen kommer att innehålla alla detaljer om webbplatsens innehåll (om du inte har valt ett nedladdningsalternativ för enskilt innehåll, till exempel bara dina inlägg, sidor, en anpassad inläggstyp eller ditt media).

Logga in på din live WordPress-webbplats och aktivera sedan temat och plugins som du använde på den lokala servern. När det är klart navigera till Verktyg> Importera.

WordPress Importera LocalHost-innehåll

Om du uppmanas att installera WordPress-importpluginet gör du det och aktiverar det. Slutligen använder du plugin-programmet för att importera .xml-filen du exporterade från din localhost. För att göra detta klickar du först på Kör importör alternativ under WordPress-rubriken (Obs! Du kan också använda importfunktionen för att flytta innehåll från andra källor som Blogger, Tumblr, etc.).

WordPress Välj XML-fil som ska importeras

Använd sedan nästa Välj FIL alternativet att välja din XML-fil och klicka sedan för att ladda upp och importera. Vänta bara tills ditt innehåll ska importeras. Hur länge du väntar beror på hur mycket innehåll du importerar och din värdplan.

Den här metoden flyttar dina inlägg, sidor, media och menyer till din live-webbplats. Du måste naturligtvis ställa in dina menyplatser och lägga till dina widgets igen, men med tanke på att allt annat flyttas åt dig är detta ett bra alternativ om du inte vill installera några extra plugins eller bearbeta flytten manuellt.

Metod 2: Använd ett plugin för att flytta din WordPress-webbplats

Om du vill ha en sömlös överföring av din webbplats kan det vara bäst att överväga ett plugin. En snabb Google-sökning kommer att öka massor av gratis och premiumalternativ, men här är våra tre favoriter (plus en snabb förklaring om hur du använder dem för att migrera din webbplats).

DesktopServer

Varför man använder DesktopServer

DesktopServer är ett premiumprogram som du kan använda för att installera WordPress lokalt på din dator (Mac eller PC). Det gör det enkelt att konfigurera en virtuell värd, duplicera testwebbplatser, skapa en lokal flersida, arkivsidor och mer. Men en av de bästa funktionerna i DesktopServer är att du enkelt kan migrera din lokala webbplats till din kärleksserver med deras gratis DesktopServer-plugin.

Installera helt enkelt plugin-programmet, exportera din webbplats från din lokala DesktopServer-inställning (se till att välja alternativet “Hämta live-värdserverinformation”) och importera via plugin-programmet. Voila! Men du kan besöka deras onlinedokument för att se fler guider om hur man distribuerar DesktopServer till din live-server.

BackupBuddy

Säkerhetskopiera din WordPress-webbplats med BackupBuddy

En annan fantastisk lösning är BackupBuddy av iThemes. Denna härliga plugin är den främsta lösningen för att hantera dina egna säkerhetskopior på webbplatsen. Med det kan du skapa fullständiga säkerhetskopior av webbplatser (databaser och allt), schemalägga regelbundna säkerhetskopior, lagra dina egna kopior (lokalt eller via BackupBuddy Stash) och till och med återställa din webbplats med ImportBuddy.

Men visste du att du också kan använda BackupBuddy för att flytta din lokala webbplats till din live? Du kan använda BackupBuddys inbyggda migreringsfunktioner för att flytta din webbplats från dator till internet (eller från värd till värd). Plugin hanterar domänförändringar, ersätter automatiskt dina webbadresser och mer för att enkelt överföra din webbplats för din stora debut.

Dupliceringsapparat

Duplicator WordPress Plugin

Slutligen är Duplicator ett fantastiskt freemium-plugin som du kan använda för att hantera dina egna säkerhetskopior och migrering av webbplatser. Med Duplicator gratis plugin du kan enkelt skapa dina egna säkerhetskopior på begäran, designa webbplatspaket (ett paket med innehåll, tema och plugins för att återanvända på klientsajter) och enkelt flytta din webbplats från lokal till live (installera bara plugin lokalt för att paketera den, installera sedan på din live-webbplats med samma plugin).

Alternativt, om du vårar för Duplicator Pro kan du använda premiumfunktioner för schemalagda säkerhetskopior, synkroniserad lagring (Amazon, Dropbox, Google Drive osv.), Multisäkerhetskompatibilitet, cPanel API, e-postmeddelande, pro support och mer. Ett år kostar mindre än ett par Nike-tränare, och att veta att din webbplats är säker och säker är mer än värt det.

Metod 3: Överföra filer manuellt från lokal till live-server

Ditt sista alternativ är att manuellt flytta dina webbplatsfiler. Detta kommer att kräva serveråtkomst. I huvudsak innebär processen nedladdning av databasfilen från den lokala installationen, redigering av den för de rätta banorna innan den importeras till en ny databas på servern och slutligen ladda upp allt innehåll i den lokala WordPress-installationen.

Exportera din databasfil

För att starta, avfyra din lokala server och navigera till phpMyAdmin – bara Skriv localhost / phpmyadmin i din webbläsare. I det här exemplet använder jag XAMPP och här är vad mitt phpMyAdmin gränssnittet ser ut som:

phpMyAdmin

Panelen till vänster är där alla databaser listas. Välj databasen för din lokala WordPress-webbplats och klicka på Exportera högst upp på phpMyAdmin fönster. Exportmetoden ”Snabb” väljs som standard. Låt den vara intakt och klicka .

Exportera databastabeller

En SQL-fil (t.ex. my_test.sql) exporteras till mappen för nedladdningar på din dator.

Ändra filsökvägar

När du bygger din WordPress-webbplats lokalt från början, kom ihåg att alla dina webbadresser kommer att vara absoluta banor. Med andra ord, alla länkar till dina innehållsfiler (inlägg, bilder, inläggstyper) börjar med http: // localhost /. Du måste ändra denna länkstruktur för din liveinstallation eller så kommer ditt innehåll inte att visas korrekt efter att databasfilen har laddats upp.

För att göra det använder du en kodredigerare för att utföra en “hitta och ersätta” i databasfilen du just exporterade. Jag använder Notepad ++ för att söka och ersätta “http: // localhost / my_test” och ersätta den med min live-URL. Jag skapade helt enkelt en “my_test” -mapp i rotmappen för min domän. Om du ska installera direkt vid roten behöver du inte skapa någon mapp, så din ersättnings-URL bör helt enkelt vara http://www.yourdomainname.com. Du kommer att ladda upp dina lokala WordPress-mappar till public_html (roten till ditt värdkonto).

Ändra filvägar

När du är klar med att byta ut webbadresserna, spara och stäng.

Skapa en ny databas på ditt värdkonto

Nu är du klar med huvuddelen på den lokala servern. Det är dags att ställa in livsmiljön och äntligen ladda upp filerna så att din webbplats kan gå live. Hur du konfigurerar en ny databas för din WordPress-webbplats beror på din webbhotell.,

Om din plan använder cPanel (som Bluehost eller HostGator), öppna den från ditt värdkonto och bläddra till MySQL-databaser.

Skapa ny databas

När du väljer MySQL-databaser, du blir ombedd att ange ett användarnamn och lösenord. Detta är det nya användarkontot som kommer att kopplas till den nya databasen för din webbplats. Observera de personliga uppgifterna som ditt användarnamn och lösenord eftersom du behöver dem när du konfigurerar databasfilen i WordPress. Den nyligen skapade databasen har samma namn som det användarnamn du valt.

Om du använder ett hanterat webbhotellkonto kanske du inte har cPanel. Med WP Engine kan du till exempel skapa en ny installation på din plan helt enkelt genom att logga in på ditt konto och klicka på Lägg till Installera länk.

WP Engine Add Install

Fyll därefter i den information som krävs (som förresten kan du ställa in den som en iscenesättningssida om du inte har en domän ännu redo).

WP Engine Lägg till installationsinformation

Det är allt! Din nya webbplats (och databas) är klar.

Ladda upp databasfil till ny databas

Nu när du har en ny (tom) databas på live-servern är det dags att ladda upp din databasfil som är sparad på din dator. Bläddra till phpMyAdmin gränssnittet för din värd och välj Importera. Bläddra och välj den SQL-databasfil du exporterade från din webbplats på den lokala servern.

Om din värd inte har phpMyAdmin, använd Databasåterställning alternativ i MySQL-databaser. Det gör samma sak – låter dig bläddra och välja en SQL-fil.

mySQL-databas

Jag använde återställningsalternativet för att importera min databasfil. Kom ihåg att detta är ett avgörande steg eftersom det gör att du kan återställa din webbplats exakt som den var på den lokala installationen. Nu återstår bara att redigera wp-config.php arkivera, ladda upp webbplatsfiler och fixa permalänk så ska vi vara igång.

Fixera wp-config.php Fil

Öppna wp-config.php fil i din kodredigerare (bläddra till din lokala WordPress-installationsmapp). Här är de enda detaljerna du behöver ändra:

 • definiera (‘DB_NAME’, ‘ditt_databasnamn’);
 • definiera (‘DB_USER’, ‘din_databas_användare’);
 • definiera (“DB_PASSWORD”, “ditt_databas_passord”);
 • definiera (‘DB_HOST’, ‘localhost’);

Fyll bara i inställningarna som du definierade när du skapade databasen på din live-server i steg 3. Fyll i serverns IP-adress för värdnamnet eller lämna den som lokal värd om din värd uttryckligen säger det. Jag kommer att lämna mina som localhost som det tydligt sägs här: “För att ansluta till denna databas i ett skript som körs på din webbserver bör du använda “localhost” som värdnamn. ” När du har redigerat inställningarna, spara och stäng filen. Ändra inte något annat.

Notera: Se till att spara en kopia av dina gamla värden, bara om något går fel kan du alltid återvända.

Ladda upp webbplatsfiler

Det är nu dags att flytta de faktiska WordPress-webbplatsfilerna eftersom vi har konfigurerat allt på live-servern. Avbryt din SFTP-klient och anslut till ditt värdkonto med dina SFTP-anslutningsinformation. Du kan hämta dem från din värd om du inte redan har dem. För vissa värdleverantörer är SFTP-inloggningarna samma som cPanel-detaljerna.

När du är ansluten bläddrar du till public_html eller www mapp (eller en mapp i roten där du vill installera din WordPress-webbplats) och kopiera alla filer från din WordPress installationsmapp på den lokala servern till den här katalogen på live-servern.

Ändra Permalinks

Det sista steget är att ändra permalänkstrukturen på din nya webbplats så att den matchar din gamla webbplats på den lokala servern. För att göra detta, gå till admin-instrumentpanelen på din nya webbplats och bläddra till Inställningar> Permalinks. Välj strukturen du använde för din lokala installation och spara. Din WordPress-webbplats bör nu vara live.

Slutsats

Nu bör du ha korrekt insikt om vad som händer när du flyttar en lokal WordPress-installation till en live-server. WordPress möjliggör mycket flexibilitet och användarvänlighet. Utveckling på localhost möjliggör obegränsade tweaks och anpassningar eftersom du har råd att göra misstag där som du inte har råd att göra i en levande produktionsmiljö.

Vad är din bästa metod för att ladda upp en WordPress-webbplats från lokal värd till live-server? Om du har gått igenom denna process tidigare, hur var din upplevelse? Vänligen dela dina tankar i kommentarerna!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map