Hur du installerar flera WordPress-plugins med Multi Plugin Installer

Uppdatering: Det verkar som att Multi Plugin Installing “Free” -versionen inte är tillgänglig för nedladdning just nu. Premiumversionen är dock fortfarande tillgänglig för försäljning.


Oavsett om du är en webbplatsutvecklare eller designer, eller bara befinner dig regelbundet inrättar nya WordPress-webbplatser, kommer den här guiden att visa dig hur spara lite av din dyrbara tid när du lägger till din kärnlista med plugins till en ny WordPress-installation.

Om du har ett urval av favorit- eller viktiga plugins som du använder på nästan alla WordPress-webbplatser som du installerar, kan du genom att skapa en lista över dessa plugins i det gratis Multi Plugin-installationsprogrammet generera en återanvändbar lista med plugins som installeras och aktiveras i bulk med bara några klick.

Om detta låter tilltalande för dig så läs vidare till vår guide till användning av Multi Plugin Installer för att spara tid och ansträngning vid installation av en ny WordPress-webbplats.

Översikt över installationsprogrammet för Multi Plugin

Som nämnts kan detta gratis plugin spara dig mycket tid genom att ge dig möjlighet att installera flera plugins med bara några klick. För att ge dig en bättre uppfattning om vad detta plugin kan göra, här är en lista över dess huvudfunktioner:

 • Skapa en lista med plugins för att installera och aktivera i bulk
 • Inkludera plugins från WordPress.org-katalogen
 • Inkludera plugins som är värda på en server eller molntjänst som Dropbox
 • Massuppladdning, installation och aktivering av plugins från din dator
 • Spara listan och exportera den för användning på andra webbplatser
 • Skapa flera listor för olika grupper av plugins

Som du kan se är detta gratis plugin ganska flexibelt och täcker de flesta alternativ för var de plugins du vill lägga till kan vara belägna. Nu för att hjälpa dig komma igång, här är vår guide för att använda Multi Plugin Installer.

Installera Multi Plugin Installer

Som den Multi Plugin Installer är en gratis plugin det kan installeras på din webbplats från din WordPress admin-instrumentpanel. Logga bara in på din WordPress-webbplats (yourdomain.com/login/) och gå sedan till Plugins> Lägg till nytt och ange sedan ‘multi plugin installer’ i sökrutan (eller klicka bara på länken ovan).

Multi Plugin-sökning

När du har klickat på Installera nu och länkarna Aktivera plugin kan du komma åt pluginet från menyposten Multi Plugin Installer.

Skapa din lista över viktiga WordPress-plugins

Från Multi Plugin Installer-kontrollpanelen kan du skapa din lista över viktiga WordPress-plugins som ska installeras i bulk på din webbplats. Du kan också återanvända listan på andra webbplatser du sparar tid när du installerar en ny WordPress-installation.

Kontrollpanel för flera plugin

Det första steget är att ge din lista ett namn. Detta tillåter dig att exportera filen som pluginprogrammet använder för att skapa listan och sedan importera den till en annan webbplats med detta plugin. Detta sparar dig från att behöva ta nästa steg på varje webbplats i framtiden.

Multi Plugin List Name

Du kan ge din lista valfritt namn, men som du kan skapa flera listor För olika typer av webbplatser, se till att du ger det ett beskrivande namn. Om din lista med plugins till klientwebbplatser till exempel kan skilja sig från listan med plugins för dina egna webbplatser, kräver det därför två olika listor.

Nästa steg är att lista de plugins som du vill installera från WordPress.org-plugin-katalogen. Med Multi Plugin Installer kan du enkelt ange namnet på plugin, eller för att vara mer exakt kan du också ange URL-adressen eller adressen till plugin-sidan eller filen.

Listor med flera plugin-listor

När du har skapat din lista över plugins från WordPress.org-lagret kan du antingen trycka på Installera plugins-knappen eller Installera och aktivera plugins-knappen.

Knappar med flera pluginlistor

Om du är säker på att du vill att insticksprogrammen på listan ska vara aktiva på din webbplats direkt klickar du på den andra knappen, annars klickar du på den första knappen för att bara lägga till dem till din webbplats i ett inaktivt tillstånd. När du har klickat på en av de två knapparna får du en framstegsuppdatering när installationen sker.

Framsteg med flera pluginlistor

Installera icke -WordPress.org värd plugins

En annan funktion i insticksprogrammet för Multi Plugin Installer är att det låter dig installera och aktivera flera plugins från din dator, till exempel premium- eller anpassade plugins, samtidigt, istället för att ladda upp och installera dem en efter en.

För att lägga till flera plugins från din dator till din WordPress-webbplats klickar du bara på knappen Välj filer och väljer sedan en eller flera plugins från din dator för att ladda upp och aktivera på din webbplats i bulk.

Lokala plugins för flera plugin

Med Multi Plugin Installer kan du inte spara en lista med lokala plugins som du kan installera på samma sätt som du kan göra av dem som finns på WordPress.org-lagret. Men eftersom du kan välja flera plugins samtidigt kan du fortfarande göra det spara en avsevärd tid med den här funktionen.

Om du har objekt på din lista över viktiga plugins att installera som inte är värd av WordPress.org, kan du fortfarande lägga till dem i din MPI-importfil av plugins som ska installeras på en gång.

För att göra detta laddar du bara upp zip-filerna för de plugins som du vill inkludera i listan till en server och lägger sedan till den fullständiga URL: en till dessa filer i listan, tillsammans med dem från WordPress.org-plugin-katalogen.

URL-adresser med flera pluginlistor

Om du inte kan eller inte vill ladda upp plugins till en server kan du göra det använd en molnlagringstjänst till exempel Dropbox för att lagra plugins. Då är det bara ett fall att få den offentliga webbadressen för filen / filerna och lägga till den i listan med plugins som tidigare.

Multi Plugin Dropbox

Sedan efter att du har lagt till URL: n för filen i din Dropbox-mapp och klickat på knappen Installera och aktivera plugin kommer plugin att installeras. Dropbox-URL: n kan åtföljas av webbadresserna till plugins som värd någon annanstans, och namnen på dem i WordPress.org-lagret.

Multi-plugin Dropbox-framgång

Exportera och importera pluginlistorna

Varje gång du skapar en ny lista med plugins skapas en ny MPI-fil. Dessa filer kan laddas ner till din dator och sedan laddas upp till andra WordPress-webbplatser som har detta plugin installerat på det.

Multi-plugin MPI-filer

Detta är bra eftersom varje gång du startar en ny WordPress-webbplats kan du helt enkelt installera Multi Plugin Installer-plugin och sedan importera din MPI-fil som innehåller namnen och platserna för dina viktiga plugins.

MPI-filerna kan vara öppnas i en textredigerare som Notepad och redigeras för att ta bort eller lägga till eventuella plugins när dina krav och inställningar ändras. Detta förhindrar att du måste skapa en ny lista från början.

Sammanfattning

Förhoppningsvis har du nu en god förståelse för hur detta plugin fungerar och hur det kan spara mycket tid och ansträngning när du installerar en ny WordPress-webbplats. Och om du är intresserad av fler funktioner, se till att kolla in Multi Plugin Installer Premium WordPress-plugin via CodeCanyon. Den här versionen av plugin lägger till extra funktioner för e-postmeddelanden med plugin-backup, ett premiumadministratörsgränssnitt och ett mer professionellt utseende.

Få Multi Plugin Installer Premium

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map