Hur du lägger till livechatt på din WordPress-webbplats

Hur du lägger till livechatt på din WordPress-webbplats

För bara några minuter sedan var jag på livechatt och fick all hjälp jag kunde få till ett tekniskt problem som jag hade med ett tillbakadragande som jag gjorde tidigare. Lyckligtvis för er verkligen var min tjänsteleverantör live (online) vilket innebar att jag löste mitt problem och var tillbaka i branschen på mindre än 10 minuter. Nu är jag en lyckligare författare.


Men vad har detta att göra med dig? Det första stycket är ett försök att belysa den omedelbara nyttan du har när du lägger till livechatt på din WordPress-webbplats. Du ger bättre och snabbare support med livechatt.

I denna korta handledning täcker vi:

 • För- och nackdelarna med WordPress livechatt
 • Hur du lägger till livechatt på din WordPress-webbplats
 • En snabb lista över WordPress-livechat-plugins

På en enda rad syftar vi till att utrusta dig med de tips och verktyg du behöver för att lägga till funktionell livechatt på din WordPress-webbplats på bara några minuter. Om du har dina dansskor på, låt oss tango mi amigo.

Fördelar och nackdelar med WordPress Live Chat

Låt oss hålla så enkelt som det var.

Fördelar först

Det är enkelt och billigt att installera WordPress livechatt (om inte gratis). För det andra kan du matcha din chatapp till din webbplats. Nämnde någon bekvämlighet? Titta på det här sättet, livechatt finns överallt där du går. Varför? Snabbare support innebär att besökaren inte behöver vänta.

Sparar tid också; färre telefonsamtal och e-post. Det är Internet, support är mycket lättare med livechatt. Tänk på nollstörningar i tjänsten, vilket betyder mer chedda. Och glöm inte att en chattoperatör kan betjäna flera kunder.

Du kan också lägga ut livechatt. Talangpoolen är imponerande. Det betyder att du enkelt kan ge guldstandardstöd till hela världen dygnet runt.

Målriktad livechatt

Du kan samla in analys från din chat-plugin; info som hjälper dig att erbjuda bättre support.

Du kan marknadsföra dina andra produkter via livechatt, igen tack vare analyser. Vad sägs om att stoppa utsikterna på väg ut med en intressant chatt? Du förstår, det betyder att du kan samla e-postmeddelanden också, för en e-postkampanj vem som helst?

Du kontrollerar praktiskt chattplugin och kan förbjuda vem som inte följer dina chattregler. Dessutom är det alltid kul att chatta med dina kunder eftersom du samlar in mycket feedback. Du kan böja WordPress-chatt oavsett vad du vill, eftersom den inte går sönder.

Sammanfattningsvis är att du kan ge världsklass stöd till världen var som helst när som helst.

Om det har en proffs måste det finnas en nackdel. Så låt oss spela.

Nackdelarna

Om du installerar livechatt och inte låter dina kunder veta din tillgänglighet kommer de att bli mycket arga när du tar en snooze. Eftersom du inte kan rulla för evigt utan sömn, lägga ut eller bli tillgänglig.

Det betyder också att du tydligt anger dina tillgängliga timmar. Eller använd ett plugin som ändrar livechatten till ett e-postformulär för leadgenerering när du går offline.

Och vi har supermissiga kunder som stänger av supporten, men då kan du förbjuda alla som bråkar med Zohan följer inte regler.

Det är det bästa jag kom på och jag försökte. Vet du några andra nackdelar? Låt oss veta.

Eftersom WordPress livechat är en uppenbar vinnare här idag, ska vi lägga till en livechat-plugin till din webbplats så att du kan ta en tur. Du har inget att förlora compadre, det är helt gratis.

Hur du lägger till livechatt på din WordPress-webbplats

wp live chat support plugin

Här ska vi använda WP Live Chat-plugin av WP-LiveChat och företag. Vi har så mycket förtroende för detta plugin, och du ska se varför. Det här kommer att bli kul.

Installera och aktivera WP Live Chat Support plugin:

WP-live-chatt-support-Välkommen-skärm

Två knappar två flikar; Hoppa över introduktionen, support, välkomst och krediter i den ordningen. Välkomstfliken har några fina detaljer om du vill läsa. De killar som listas på fliken Credits gör det klart att de erbjuder support, så fastnar inte.

Klicka på “Ok! Längst ner på välkomstskärmen. Låt oss starta ”-knappen och Voila! – du har en livechatt som pågår för dig:

WP-live-chatt-support-plugin installerat

Precis så kan människor chatta med dig live på din WordPress-webbplats. WP Live Chat-plugin-programmet har några imponerande funktioner inklusive anmälningsringar, pip och grejer.

Konfigurera Live Chat

Som du absolut ser är länken för att anpassa din plugin precis där i förgrunden. Vad sägs om att vi upptäcker vad som ligger bakom länken. Klicka på modifiera dina chatboxinställningar:

wp live chat support inställningsskärm

Oj, titta på det. Det här ser ut som en omfattande lista med funktioner och det är bara gratisversionen. Naturligtvis finns det en proversion med ännu fler funktioner. Låt oss se vad vi kan göra med chatten. Klicka på menyalternativet Chatbox:

wp livechatt stöder inställningar för chatbox

Tja, tja, tja … vad har vi här? Allt du behöver för att chatta med dina kunder direkt. Fler funktioner är låsta i proversionen. Pro-planerna kostar mellan $ 39 och $ 100 dollar. Det är en enstaka sak; inga återkommande betalningar såvida du inte förnyar din licens, vilket du gör manuellt. Tillbaka till funktioner finns det bara så mycket att göra.

styling

Behöver du lägga till lite färg eller ställa in chattlådan för ditt märke? Det är så enkelt, bara gå till stylingsektionen och design till ditt hjärtas innehåll:

WP-live-chatt-support-styling-skärm

Visste du att du kan undersöka din publik med det här insticksprogrammet? Dessutom kan du:

 • Lägg till agenter
 • Anpassa ditt offline-meddelande
 • Installera anpassad CSS eller JS
 • Använd REST API tills du tappar ner
 • Blockera besökare via IP-adress bara för att du kan
 • Omdirigera användare till en specifik sida efter chattens slut
 • Lägg till länkar till din kunskapsbas innan chatsessionen börjar
 • Och så mycket mer!

I slutet av installationsprocessen bör du ha en livechattknapp som denna:

WP-live-chatt-support-live-chat-box

När en användare klickar på startknappen för att initiera en chatsession får du ett meddelande (inklusive pushmeddelanden, men du måste först lägga till pushmeddelanden på din webbplats). Så här ser chattadministrationspanelen ut:

WP-live-chatt-support-admin-chat-instrumentpanel

Och adminchatsessionen ser så här ut:

WP-live-chatt-support-admin-chat-fönster

Analytics

Som ni ser kan du samla in mycket information om användaren och till och med se deras bild om de använder gravatar. Du ser de sidor de är på, där chatten inleddes, IP-adress och mycket mer beroende på de anpassade fälten du definierar.

Live chat-session ur användarens perspektiv:

WP-live-chatt-support-live-chat-box-live

Du kan till och med aktivera Node Server för att ta bort belastningen med att köra flera chattar från din server. Detta betyder en snabb webbplats, som alltid är bra.

För ett gratis livechat-plugin vinner WP Live Chat Support-plugin på många områden trots att de bästa funktionerna är låsta i Pro-versionen. Mellan dig och mig föll jag för det här insticksprogrammet och använder det nu. Hur är det med dig?

Hedersomnämnanden

Här är en lista över andra WordPress-livechat-plugins som är värda att nämna, valda i slumpmässig ordning:

Sista ord

Live chat hjälper dig att öka användarnas engagemang på din webbplats, vilket leder till bättre konverteringar längs linjen. Det är lite underhåll involverat eftersom med ett fantastiskt team, verktyg och tid kan du vinna stort inom området kundservice.

Har du livechatt på din WordPress-webbplats? Vilket plugin använder du? Om du inte har livechatt på din webbplats, vilken ursäkt har du för att hålla tillbaka? Låt oss veta dina tankar. Tack på förhand!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map