Hur du åtgärdar 404-fel i WordPress

Om du är bekant med internet måste du vara bekant med 404-fel. Dessa sidor dyker upp irriterande när du söker på webben efter innehåll. Du ser orden “Sidan kan inte hittas. Sidan du letar efter kan ha tagits bort, hade dess namn ändrats eller är tillfälligt tillgänglig.”Detta händer vanligtvis när det inte finns någon URL att leverera.


Bara om du aldrig har sett ett sådant meddelande eller om du vill se 404-sidan på din egen webbplats, skriv sedan URL: en på den sida du letar efter och en sträng gibberish efter det. Du kommer att se vad jag pratar om. Detta inträffar på grund av ett fel i klient – serverinteraktion som kan hända av många skäl:

 • Sidan du letar efter finns kanske inte längre.
 • Länken till sidan du söker kan vara trasig.
 • Du kanske helt enkelt har skrivit fel URL.

En aktiv webbplats kan inte helt undvika dessa fel, men mycket kan göras för att hålla dem nere till ett minimum.

404 Fel och SEO-påverkan

En 404-sida är dålig för din SEO. En besökare går förlorad eftersom länkarna på din webbplats inte har upprätthållits korrekt. En eller två trasiga länkar som presenteras ibland för sökmotorer kommer inte riktigt att spela. Men du har ett allvarligare problem om sökmotorn möter dessa fel ofta på din webbplats. Den ökade avvisningsfrekvensen kommer att ha en negativ inverkan på din SEO och det kan ta lite tid för din webbplats att återhämta sig från detta.

Om du använder Google Analytics-plugin, du kan se felen enkelt när de är taggade. Men sökmotorer kommer också att möta 404-fel som vanliga besökare aldrig gör, eftersom de kryper omkring bara vad som helst på din webbplats. Så även dolda länkar är en källa till 404-fel för sökmotorerna. Xenu eller Skrikande groda kan hjälpa till att hitta dessa fel och fixa dem.

Du bör också leta efter trasiga bilder eller trasiga videoinbäddningar. Dessa är svåra att hitta med hjälp av webbansvariga verktyg eller Google Analytics, men Xenu och Screaming Frog kan hjälpa dig här också. Du kan också söka i serverloggarna genom att leta efter 404 plus “.jpg” och “.png”. De kommer inte att göra så mycket skada, men det är inte en bra upplevelse för besökare.

Fixa 404-fel

Det finns många sätt på vilka du kan omdirigera och fixa 404-fel och du kan prova dessa steg i följd:

 1. Du kan manuellt leta efter trasiga länkar och fixa omdirigeringar genom att söka i din .htaccess- eller NGINX-serverkonfigurering, men detta kräver lite teknisk kompetens från din sida. Eller några justeringar i 404.php-filen kan göra susen. Detta är det bästa sättet att fixa 404-fel, men om du inte är bekväm med koden bör du hoppa över det här steget.
 2. Om URL: n ändras, direkt till rätt URL. Om filen är en statisk fil, kontrollera om filen finns genom att öppna FTP och kontrollera.
 3. Om det finns, men att visa upp i en webbläsare är ett problem, är det ett serverproblem eller ett WordPress-problem. För detta skapar du två separata filer – en html-fil och en PHP-fil och laddar upp den. Om du kan komma åt dessa filer finns det inga problem med servern och problemet ligger hos WordPress.
 4. WordPress använder en omskrivningsgrupp som hanterar permalänk. Substandard-plugins, ändringar i katalogen eller anpassade inläggstyper kan störa permalänk orsakar 404-fel. För att ställa in det här rättet, gå till Permalinks och spara permalinksstrukturen igen i wp.admin-mappen. Öppna Permalinks under Inställningar och Spara ändringar. Permalinks kommer att uppdateras. Denna fix kommer oftast att göra arbetet.
 5. Om du har installerade plugins eller någon plugin som skapar permalänk, inaktivera dem och kontrollera.
 6. Kontrollera WP-omskrivningsfältet med hjälp av Felsöka detta plugin. Denna plugin, när den aktiverats, visar omskrivningsreglerna såväl som den faktiska PHP-strängen som skrivs om.
 7. Inaktivera plugins en och en och identifiera plugin som orsakar felen.
 8. Det är inte nödvändigt att ta bort gammalt innehåll helt. Istället kan du skapa en anpassad sida på den webbadressen och rikta besökare till andra liknande sidor eller inlägg på din webbplats.

Det finns många plugins som hjälper dig att hitta, övervaka och omdirigera trasiga länkar. Jag har listat några av de populära här som gör jobbet ganska bra.

Bruten länkkontroll

Bruten länkkontroll är ett gratis plugin från WordPress-lagret. Det är en av de första plugins som kommer att tänka på när du vill undanröja dessa irriterande sidor.

När den har installerats skannar den din webbplats efter alla länkar som inte gör sitt jobb. Beroende på storleken på din webbplats kan det ta tid. Du kan välja att få ett meddelande om trasiga länkar i din e-post eller i widgeten Broken Link Checker på din instrumentbräda. Du kan också välja att förhindra sökmotorer från att följa dessa trasiga länkar.

Broken Link Checker installerad

Du kan se den brutna länkkontrollen på jobbet genom att öppna länkcheckern under Inställningar. Alternativet Skapa anpassat filter kan användas för att bara göra några länkar synliga, till exempel länkar för en viss kategori av inlägg. Vad du väljer att göra med länken kan bestämmas med hjälp av alternativ som öppnas när du håller muspekaren över varje länk.

Du kan redigera URL: en, och alla instanser av den URL kommer att korrigeras. Du kan ta bort länken, detta kommer att lämna texten intakt. Om länken är fin men visas som trasig kan du ändra den manuellt. Avvisa alternativet lämnar länken oförändrad tills nästa statusändring. Du kan inaktivera plugin-programmet efter varje användning och omaktivera det för en periodisk skanning om det behövs.

404 Sida av SeedProd

Oavsett vilket tema din webbplats bygger på kan du använda 404 Sida av SeedProd för att designa och konfigurera din anpassade 404-sida. Du kan ersätta ditt temas 404-sida helt och anpassa din nya 404-sida helt. Du kan till och med använda HTML5 och CSS3 för anpassning, om det behövs.

Bakgrundsbilden kan sträckas för att täcka hela webbläsaren och plugin-programmet stöder flera webbplatser såväl som BuddyPress.

404 sida av SeedProd installerad

Med premiumversionen kan du fånga leads genom att trycka på e-postinformationen. Informationen kan lagras i din WordPress-databas och exporteras till valfri e-postleverantör. MailChimp, Aweber, Get Response, Constant Contact och Campaign Monitor är integrerade, liksom Google och Typekit-teckensnitt.

Bädda in videor helt enkelt genom att skriva URL, aktivera Gravity Forms och samla besökarinformation med detta plugin. Besökare kan fortsätta söka efter den sida de letade efter på din webbplats.

Kostnaden för licenser varierar mellan $ 29 för användning på en webbplats under ett år, till $ 199 för obegränsade webbplatser under hela livet. Köpet stöds av en pengar-tillbaka-garanti.

Alla 404 omdirigerar till hemsidan

Alla 404 omdirigerar till hemsidan kommer att omdirigera alla 404-fellänkar till hemsidan med SEO 301-omdirigering – denna omdirigering säger besökaren att sidan har flyttats permanent. Du kan också omdirigera den till valfri anpassad sida.

Alla 404 omdirigerar till hemsidan installerad

Det är ett enkelt plugin där du måste aktivera omdirigeringsstatus, fylla i URL: en på sidan som 404 ska omdirigeras till. När du klickar på uppdateringsknappen sparas inställningarna i databasen.

404 till 301

404 till 301 fungerar nästan som föregående plugin och omdirigerar alla 404-fel till alla sidor du anger med 301, 304 eller 307 omdirigeringar. Dessa nummer indikerar om sidan har flyttats tillfälligt eller permanent. När du har installerat det här insticksprogrammet kommer du att upptäcka att din webmasterverktygs instrumentpanel nästan alltid rapporterar Nil-fel.

404 till 301

Du kan välja att övervaka fel och du kan också välja att aktivera e-postmeddelanden om 404-fel. Om du helt enkelt vill övervaka eller behålla en logg kan du inaktivera alternativet Omdirigera. Plugin är lätt, översättningsklar och helt gratis att använda, med livstid uppdateringar. Utvecklare och andra användare kan komma åt plugin på GitHub.

Anpassad 404 Pro

Du kan använda Anpassad 404 Pro för att ersätta standardsidan 404 med en anpassad sida som du kan göra i avsnittet Sidor på din administratörspanel. Eller så kan du helt enkelt ange en fullständig URL för att omdirigera 404.

Anpassad 404 Pro installerad

404-data kan registreras såväl som nyckelorden som landade besökaren på 404-sidan. Support för detta plugin är tillgängligt på GitHub.

404 Fellogger

404 Fellogger är ett enkelt och effektivt plugin som loggar alla fel som uppstår på din WordPress-webbplats. Med all denna information kan du identifiera trasiga länkar och saknat innehåll. Om du vill kan du också spela in ytterligare information som IP-adress, användaragenter och referenser. Och du kan blockera IP-adresserna om du vill.

404 Fellogg installerad

Detta plugin fungerar inte om du använder ett cache-plugin som cachar alla 404-fel.

Omdirigering

Omdirigering hjälper dig att hålla reda på 404-fel med 301 omdirigering. Det är ett populärt plugin på WordPress-förvaret, med över 500 000 aktiva installationer. Du kan omdirigera alla URL: er, inte bara felsidorna. Det är särskilt användbart om du flyttar din webbplats eller ändrar katalogen för din WordPress-installation.

Omdirigering installerad hel sida

Pluginet övervakar 404-fel och upprätthåller fullständiga loggar. Du kan också ställa in det så att vissa webbadresser får gå till en annan sida eller fil eller webbplats. Du kan ställa in olika omdirigeringar baserat på inloggningsstatus, omdirigera till slumpmässiga sidor eller baserat på referenser.

Plugin läggs automatiskt till en omdirigering av 301 när ett inläggs URL ändras. Detta kan också göras manuellt. Det fungerar fullt ut på din WordPress-webbplats och .htaccess behövs inte. Från loggen kan du kontrollera vem som försökte logga in och hur många försök att logga in.

WordPress Ultimate 404 Plugin

WordPress Ultimate 404-plugin ger dig total kontroll över dina 404 sidor. Det erbjuder fyra förlagda mallar som du kan välja mellan att visa som din felsida. Mallarna kan anpassas. Standardmallen 404 för WordPress-tema stöds också.

Ultimate skärmdump

Plugin har en post över alla 404 felhändelser, så du har en idé om vilken är den mest besökta sidan. Vid behov kan du sedan lägga till en omdirigeringsadress. Nyckelordet som används för att söka av besökaren registreras vilket ger dig värdefull SEO-information.

Du kan köpa detta plugin på CodeCanyon för $ 19. Det kommer med framtida uppdateringar och 6 månaders support. Supporten kan förlängas till 12 månader för ytterligare $ 5,70

Google 404

Google 404 är egentligen inte ett WordPress-plugin. Det är bara ett utökat skript på 404 sidor från Google.

Google 404-rubrik

Den inbäddar en sökruta på din 404-sida, så en besökare uppmanas att fortsätta söka på din webbplats. Nyttig information om sökordet som används av besökaren kan placeras här. Eller så kan du hjälpa besökaren på andra sätt att hitta den information de letar efter.

För att plugin ska vara fullt effektiv kräver Google att du skickar in en XML-karta över din WordPress-webbplats och ställer in ett Google-webbansvarskonto.

404 sida

Du behöver inte gå ur din väg med 404 sida. Skapa en 404-sida på din WordPress-webbplats, precis som du vanligtvis skapar sidor i WordPress. När detta är gjort öppnar du Inställningar på din WordPress-instrumentpanel. Klicka på 404-felsidan och välj den sida du nyligen skapade som din 404-felsida. Det är allt som finns för det.

404 sidhuvud

Plugin skapar inte en omdirigering. Med en omdirigering förblir URL: en i sökindexet och det kan påverka SEO. Denna plugin säkerställer att rätt 404-kod levereras till sökmotorer. Pluginet skiljer sig mycket från de andra. Inga förfrågningar skickas till servern. Istället används WordPress egna resurser.

404 till Start

404 till Start fångar ett 404-fel redan innan sökmotorerna gör det. Du kan ställa omdirigeringen till 301 (permanent) som är standardinställningen. Eller så kan du ställa in den till 302, som är de tillfälliga omdirigeringarna.

404 för att starta installationen

Den omdirigerar alla 404 webbsidor till startsidan eller till någon annan sida du vill ha. Du kan välja ett alternativ för att få en e-postvarning. När en användare omdirigeras vet du vilken webbläsare de använder och webbadressen de försöker komma åt. Du får välja mellan inställningar som gör att du kan dirigera 404 sidor till vilken URL du väljer – hemsida eller någon annan sida på din webbplats.

RB interna länkar

RB interna länkar är ett användbart plugin för bloggägare. Med detta plugin kan de länka inlägg och sidor på sin WordPress-webbplats med hjälp av kortkod. Du behöver inte skriva in den långa URL: en.

RB Interna länkar installerade

Webbplatsens permalänkstruktur störs inte och kortkoden används för att skapa en länk för inlägget. Denna tagg infogas sedan manuellt eller med hjälp av wysiwyg-plugin. Detta plugin gör det enkelt att flytta från en länk till en annan på en webbplats. Det tillåter också sökningar efter inlägg efter kategorier.

Snabb omdirigering av plugin-sida

Snabb omdirigering av plugin-sida gör arbetet på två sätt. Den ena är metoden Snabb omdirigering där du bara måste skriva in webbadressen för begäran och destinationsadressen. Pluginom omdirigeras sedan enligt webbadresserna som du har fyllt i.

Quick PAge omdirigerar helskärm installerad

Ingen sida behöver skapas, och du behöver inte heller ha en befintlig sida. Denna plugin kommer att vara praktiskt när du behöver fixa skrivfel som inträffade när en sida skapades, eller när du vill omdirigera gamla URL: er till nya URL: er. Du hittar också det som en bra hjälp när du flyttar en webbplats.

För befintliga sidor eller inlägg läggs en metadruta till i redigeringsskärmen, där du kan fylla i den nya URL: n. Detta fungerar bra för menyposter och duplicerade inlägg. Det är också bäst att arbeta inom permalinkstrukturen i WordPress.

SEO Redirection Plugin

När du bygger SEO Redirection Plugin, författarna har fokuserat på att hålla det enkelt för alla användarnivåer och du kan se detta på det sätt plugin fungerar. En avancerad kontrollpanel hjälper dig att kontrollera alla saker som plugin-programmet kan göra.

SEO-omdirigering installerad

Du kan övervaka 404-felsidorna och omdirigera dem alla med ett klick. 301, 302 eller 307 omdirigering är möjlig, och likaså vildkortomdirigering. Hela mappinnehållet kan omdirigeras genom att ändra mappinställningarna på omdirigeringsfliken. En omdirigeringshistorik kan upprätthållas.

Om du vill omdirigera alla inlägg kan du fylla i den fullständiga webbadressen och destinationsmappen och klicka på Lägg till. Eller så kan du redigera destinationsadressen i inlägget eller redigera sidan och klicka på Spara. Plugin kommer också att vara praktiskt när du ändrar ditt domännamn eller flyttar din webbplats. Observera att detta plugin inte stöder flersidiga installationer.

Safe Redirect Manager

Safe Redirect Manager är ett effektivt plugin för att hantera 404-fel i flerplatsinstallationer. Du kan omdirigera till nya webbadresser med hjälp av HTTP-statuskoder som du ramar in.

Safe Redirect manager installerad

Det tillåter omdirigering endast till vitlistade värdar med funktionen wp_safe_redirect.

Till sist

Det är viktigt att förbli proaktiv och hålla din webbplats fri från 404-fel så långt som möjligt. I din att göra-lista över WordPress-underhåll kan du –

 • Schemalägg en check i statistikloggarna för din webbplats för att slå upp 404 Felrapporter.
 • Kontrollera både interna och externa länkar regelbundet. Små webbplatser kan utföra en kontroll en gång i månaden, stora webbplatser en gång i veckan.
 • Kontrollfrekvensen beror på webbplatsens innehåll, inte besökare. Innehåll tunga webbplatser måste kontrollera oftare.

Med så många kvalitetsplugins tillgängliga, finns det ingen anledning för dig att inte hålla dina länkar i toppskick. Prova dem och håll din webbplats i toppskick.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map