Hur du åtgärdar ett 502 Bad Gateway-fel i WordPress

Hur man fixar ett 502 Bad Gateway-fel för WordPress-webbplatser

Alla fel som gör din WordPress-webbplats oanvändbar är en allvarlig anledning till oro eftersom den innebär förlorade intäkter, dålig SEO-ranking och mycket onödig stress för dig. Ett av de mest beryktade fel som någonsin nådde internet är 502 dåliga gateway-fel. Det är ett otäckt och frustrerande problem eftersom det kan skära upp på grund av flera orsaker, vilket gör det svårt att felsöka och fixa.


Men oroa dig inte, vi har din rygg. Om du vill fixa det 502 dåliga gateway-felet på din WordPress-webbplats, ta en andningsskydd eftersom vi erbjuder dig ett par beprövade lösningar. I slutet av dagens inlägg borde du bli av med det 502 dåliga gateway-felet en gång för alla.

Om det låter som den typen av affär du inte skulle drömma om att gå upp, ta dig själv en kaffe kaffe och låt oss rulla.

Vad är ett 502 Bad Gateway-fel?

Första saker först, vad i namnet på att fråga är ett 502 dåligt gateway-fel? Här är en liten lektion om materielvärd. Att vara värd för din WordPress-webbplats innebär vanligtvis ett par servrar.

Den mest grundläggande installationen kan involvera fyra till fem (ish) servrar, nämligen:

 • En applikationsserver som behandlar din PHP-kod och allt annat dynamiskt innehåll på din webbplats
 • En databaseserver där dina databaser bor
 • Omvänd proxyserver t.ex. Nginx och Apache som styr vilka HTTP-förfrågningar går vart
 • Webbservern som lagrar alla dina statiska filer som bilder, CSS och JavaScript
 • En CDN (valfri prestationsserver)

Nu när du anger din webbadress i din webbläsare och trycker på STIGA PÅ, webbläsaren skickar ett par HTTP-förfrågningar till den omvända proxyservern.

Reservproxy-servern dirigerar sedan förfrågningarna till respektive server. Exempelvis dirigeras förfrågningar om data lagrade i din databas till databaseservern. Begäran om statiska filer dirigeras till webbservern, och förfrågningar som kräver PHP behandlas av applikationsservern.

Varje server skickar sedan tillbaka data till den omvända proxyservern, som sedan skickar data till din webbläsare och din webbplats laddas. Enkelt som A, B, C – låt inte tuffa ord som omvänd proxy förvirra dig.

Om en av servrarna skickar ett ogiltigt svar till den omvända proxyservern laddas inte din webbplats i din webbläsare som förväntat. Istället visar den omvända proxyservern ett 502 dåligt gateway-fel.

Ett djur av många olika former

Det 502 dåliga gateway-felet kan och tar många olika former såsom:

 • Fel 502
 • 502 Bad Gateway NGINX
 • 502 Proxy-fel
 • 502 Service tillfälligt överbelastat
 • HTTP-fel 502 Bad Gateway
 • 502. Det är ett fel. Servern stötte på ett tillfälligt fel och kunde inte slutföra din begäran. Försök igen om 30 sekunder. Det är allt vi vet.

Vad som orsakar ett 502 Bad Gateway-fel?

Medan det 502 dåliga gateway-felet vanligtvis inträffar på serversidan, kan det också uppstå på grund av problem i slutet. Här är några orsaker till att du står inför 502 dåliga gateway-felet i ingen särskild ordning:

 • Din uppströmsserver kan vara överbelastad på grund av en trafikökning
 • En offline-server kommer att kasta 502-dåliga gateway-fel i ansiktet
 • Felkonfigurationer av servern som kan undanta på grund av ett antal orsaker, t.ex. mänskliga fel, särskilt när din värd flyttar servrar
 • Problem med ditt innehållsleveransnätverk (CDN)
 • Felaktig webbläsarens cache
 • DNS-problem
 • Felaktig PHP-kod tack vare ett problematiskt plugin eller tema

Som du kan se från vår kortlista ovan kan 502-dåliga gateway-fel orsakas av ett antal saker. Detta innebär att du måste prova olika lösningar för att åtgärda felet.

Med det sagt, låt oss felsöka och fixa det 502 dåliga gateway-felet på din WordPress-webbplats.

Hur du åtgärdar ett 502 Bad Gateway-fel i WordPress

Det här felet kan tyckas vara problematiskt för den genomsnittliga Joe, men det är faktiskt otroligt enkelt att fixa. Du behöver bara lite tålamod för att prova följande lösningar.

1. Uppdatera / ladda om din webbplats

Som vi redan har nämnt, inträffar oftast det ökända 502 dåliga gateway-felet på serversidan, mer om du är delad med värd. En skarp trafikökning kan ta bort dina serverresurser och lämna dig i det här otäcka felet. Andra gånger kan dina servrar fungera upp eller offline på grund av ett antal skäl.

Hostingleverantörer löser vanligtvis problemet omedelbart eftersom webbplatsägare avskyr nedtid med en passion. Dessutom förlorar de intäkter när webbplatser är offline.

Så innan du drar ut håret och drabbas av panikattacker kan du prova att uppdatera din WordPress-webbplats ett par gånger för att se om felet rensas på egen hand. Pröva dessutom en annan webbläsare eller enhet för att se om felet löser sig själv. För att se till att problemet inte finns på serversidan kan du testa din webbplats med ett verktyg som isup.me.

Men om felet kvarstår efter att ha testat ovanstående korrigeringar, gå vidare till nästa lösning i det här inlägget.

2. Rensa din webbläsarcache

Klarar du inte att åtgärda 502-dåliga gateway-felet även efter att du har uppdaterat webbläsaren? Om så är fallet, utför en hårduppdatering i din webbläsare (CTRL + F5 på Windows-system och CMD + CTRL + R på OS X-system). Tar man bort en hård uppfriskning av olägen som är det 502 dåliga gateway-felet? Nej?

Tja, du kan prova att rensa din webbläsarcache direkt med hjälp av de tips vi beskriver för att rensa WordPress-cache. Är det otäcka felet borta efter att du har rensat din cache? I så fall sluta läsa och göra en glad dans. En jämn bakåt. Skämt åt sidan.

Om du fortfarande står fast vid felet kan följande lösning hjälpa.

3. Inaktivera ditt CDN tillfälligt

Använder du ett innehållsleveransnätverk som CloudFlare, KeyCDN eller ett annat CDN för WordPress? CDN: er vanligtvis dirigerar din webbplats trafik till sina servrar för att erbjuda dig bättre webbplatsprestanda och säkerhet.

Ett problem på deras servrar kan lämna dig med 502 dåliga gateway-problem. Dessutom kan du landa på 502 bad gateway-felet om du konfigurerar ditt CDN felaktigt.

För att ta reda på om ditt CDN är längst ner i dina 502 elände, pausa CDN och uppdatera din webbplats. Detta tvingar din webbplats att ladda direkt från dina värdservrar.

Är felet borta efter att din CDN har pausats? Om så är fallet, hålla tjänsten pausad och kontakta deras supportavdelning. Vanligtvis löser de problemet snabbt, vilket innebär att du kommer att behöva göra utan CDN en kort stund.

Varje CDN har ett annat gränssnitt, vilket innebär att du måste kontrollera med ditt CDN om hur du pausar tjänsten. Från min erfarenhet är det dock lika enkelt att pausa ett CDN som paj, så jag förväntar mig inte att du kommer att stöta på några problem.

4. DNS-problem

DNS (kort för domännamnsystem) är hur domännamn (t.ex. wpexplorer.com) matchar sina respektive IP-adresser. Om något är en miss med DNS-inställningar, kan du förvänta dig 502 dåliga gateway-fel bland andra problem.

Har du flyttat till en ny värd nyligen? Migrering innebär att du konfigurerar om dina DNS-servrar. DNS-spridning tar tid, ibland så länge som 48 timmar eller mer.

Om du står inför det 502 dåliga gateway-felet efter migreringen, vänta på att dina DNS-ändringar sprids, om det behövs, kontakta din värd för ytterligare råd och hjälp.

Och eftersom vi talar om DNS kan du också försöka spola din lokala DNS-cache. För Windows-användare öppnar du kommandotolken (cmd.exe) och kör följande kommando: ipconfig / flushdns. Kör som Mac OS X-användare dscacheutil-flushcache i kommandoterminalen.

5. Kontrollera ditt tema och plugins

Kan inte tyckas fixa felet hittills? Kanske ligger problemet i dina plugins eller teman. Ditt tema eller ett av dina plugins kan avfyra ett skript som inte spelar bra med din server.

Som ett resultat dödar servern skriptet, vilket orsakar 502 dåliga gateway-fel. Vad ska man göra? Låt oss börja med dina plugins.

6. Felsökning av plugins

Du kan antagligen inte logga in på din WordPress-administratörspanel tack vare felet. Hur kan du då felsöka plugins utan åtkomst till WordPress-administratören?

Det är enkelt. Logga in på din WordPress-rotkatalog (vanligtvis är det public_html men kan vara något annat beroende på var du installerade din webbplats) med antingen en FTP-app som Filezilla eller Filhanterare i cPanel.

Därefter navigerar du till wp-innehåll och lokalisera plugins mapp. Byt namn på mappen till något liknande plugins.old för att inaktivera alla dina plugins på en gång. Oroa dig inte, du kommer inte att förlora data.

Uppdatera din webbplats för att se om felet är borta. Om du ser din webbplats istället för felet är problemet med ett av dina insticksprogram.

Döp om plugins.old tillbaka till plugins och logga in på din WordPress admin-instrumentpanel. Det är dags att hitta det problematiska plugin-programmet.

Aktivera insticksprogrammen en och en medan du laddar om din webbplats efter varje aktivering. Upprepa detta tills du fastställer plugin som orsakar problem. Det problematiska pluginet kommer uppenbarligen att återskapa 502 dåliga gateway-fel vid aktivering, vilket kan låsa dig från adminområdet.

Avaktivera eller eliminera plugin helt via FTP eller Filhanterare, få ett alternativ eller kontakta utvecklaren för ytterligare support.

7. Felsökning av ditt aktiva tema

Om dina problem började efter att ha uppdaterat din webbplats, dvs teman, plugins och WordPress, och inaktivering av plugins fixar ingenting, måste du felsöka ditt WordPress-tema.

Att kontrollera om ditt tema är problemet skiljer sig lite från felsökning av plugins. Låt oss komma över och gjort med.

Logga in på din WordPress rotkatalog via FTP eller File Manager. Navigera sedan till wp-content> teman och hitta ditt aktiva tema.

Byt namn på den aktiva temamappen till något liknande total.old. Detta avaktiverar det aktiva temat och aktiverar standard WordPress-temat.

Ladda om din webbplats för att kontrollera om felet är borta. Är felet fortfarande kvar? Det betyder att ditt tema är okej, i vilket fall bör du byta namn på temamappen till dess ursprungliga namn.

Om felet försvinner, kontakta din temautvecklare för mer hjälp eller investera i ett professionellt inbyggt tema som vårt helt eget Total.

8. Om problemet kvarstår, kontakta din värd

Det verkar fortfarande inte att fixa det 502 dåliga gateway-felet på din WordPress-webbplats även efter att du har provat alla ovanstående lösningar?

Kanske är problemet på serversidan, så bara kontakta din värd och få professionell hjälp. Överväg att investera i en värd på toppnivå för att undvika detta fel på grund av lägre serverresurser som finns tillgängliga på delade värdplaner.

Slutsats

Även om det är lite förvirrande och frustrerande är det enkelt att fixa det 502 dåliga gateway-felet med de lösningar som vi beskriver i det här inlägget. Vi hoppas att vårt inlägg pekade dig i rätt riktning i detta avseende.

Har du några tankar, frågor eller extra fixar? Hjälp oss att utöka detta inlägg genom att dela dina tips, frågor och idéer i kommentaravsnittet nedan.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map